Konkursowiczki w ciąży

Gość: polec

#4456030 Napisano: 17.06.2011 08:53:41
Mój syn ma dzisiaj 4 lata i nie byliśmy nawiedzeni z taką ilością wózków, ale często wyjeżdżaliśmy i duuuuuuużo podróżowaliśmy, więc każde z dziadków miało swój własny wózek. A my w domu oczywiście również. Stąd takie ułatwienie, żeby tego nie wozić.

W GRACO (nie pamiętam tego modelu, obecnie podobny do QUATTRO), nie podobało mi się wszystko.

Konkretnie:

-jakość wykonania, materiał nie przepuszczał powietrza. W budce było okropnie gorąco.

-cała konstrukcja metalowa, podjazd tym wózkiem pod krawężnik to była mordęga, a po niecałym roku użytkowania, był tak powyginana, że szok!.

-zerwo wytłumienia, dziury to prowadzący wózek czuł w łokciach, bo takie drgania szły.

-schodziła farba z konstrukcji.

-buda to tak skrzypiała po kilku miesiącach, że się ludzie oglądli na ulicy. Poza tym się zepsuła później i opadała sama

-koszyk trafił szlag po 4 czy 5 zakupach

- nie polecam Komuś, kto mieszka wysoko, bo wnoszenie go to horror, a jest wyjątkowo nie układny, również w aucie.

-co do kół, to po roku użytkowania do 100% wymiany

**pochwalę za system składania, bo szybko i sprawnie

Zaznaczam, że wózek nie był używany codziennie. Tylko na nasze weekendowe przyjazdy do dziadków i to też nie co weekend.
0 0

Gość: cytrynkowa

#4456047 Napisano: 17.06.2011 08:57:45
emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka boże nie wiedziałam ze kupno wózka to tak cięzki temat!!!!!!
Jeszcze nic nie kupuje! We wrześniu zaczne najwczesniej.
Wczoraj bolał mnie mocno brzuszek, raczej kuł i cisnął, to z prawej to z lewej, wystraszyłam się wzięłam nospe i leżałam! na szczęscie dziś jest ok! Chyba za bardzo wczoraj poszalałam ze sprzątaniem. dziś nic nie robie! emotka
0 0

efelinkaaa

#4456051 Napisano: 17.06.2011 08:58:32
grusia napisał(a):

efelinkaaa a to ten co w spacerówce ma siedzisko kubełkowe czyli ze nie rozklada sie całkiem na płasko ?

tak, dokładnie ten emotka Nam to nie przeszkadzało, bo Sebek i tak rzadko spał na dworzu.. W gondoli jeździł chyba do 8 m-ca..
Mi taki wózek pasował, innym nie musi oczywiście emotka
0 0

Gość: polec

#4456080 Napisano: 17.06.2011 09:03:55
grusia napisał(a):

Agusia bez obrazy ale jak bedziesz na etapie kupowania wozka to zrozumiesz o co chodzi. Wozek wózkowi nie równy - rozne modele, rózne typy, rózne siedziska i funkcje. Pisanie ze wozek Graco to badziew ( przy czym Graco ma sporo roznych modeli ) jest smieszne. Dlatego mowie napisz dokladny model o jakim piszesz bo wszystkich z pewnoscia sie nie mialo ale nie kazdy to rozumie jak widac.

Widocznie dla jednych liczy się jakość życia, a dla innych ja widać jakoś to będzie !!
0 0

Gość: malaga1

#4456086 Napisano: 17.06.2011 09:05:10
grusia napisał(a):

Nikt idiotki nie robi !!!Choc widze ze dalej nie rozumiesz o co chodzi. Raczej prosiłam w ten sposob o uścislenie o jaki wozek chodzi o dokładny model bo wrzucasz wszystkie Graco do jednego worka !!! Chyba ze oceniasz cała firme po jednym wozku no to to juz Twoja sprawa.Wciaz oceniasz jeden wozek,piszesz jaki jest beznadziejny ale nie dosc ze nie wymieniasz modelu to jeszcze nie piszesz co jest w nim wg Ciebie nie tak a chyba po to ta rozmowa by przyblizyc dziewczynom wady i zalety danego wozka. A pisanie ze wozek nie jest wart tej ceny ,nie bo nie jest smieszne.dziewczyny z pewnoscia z checia poczytaja wszelkie za i przeciw , pomoze im to w wyborze tego jedynego. Teutonia tez ma rozne modele a Ty zachwalasz tak na prawde tylko firme.Zadnych konkretow a rozmawiamy o wozkach a nie firmach. To tyle ode mnie.

niestety ale musze się zgodzić z polec emotka miałam dwa wózki Graco- uniwersalny i spacerówkę (oba dostałam, jeden od kuzynki drugi od przyjaciółki) i były beznadziejne... cieżko się prowadziły, tapicerka brzydka i szybko się niszczyła. w jednym bardzo szybko odpadło kółko. generalnie też nie polecam, tak jak nie polecam CHICCO! przerost formy nad treścia...
0 0

Gość: grusia

#4456103 Napisano: 17.06.2011 09:10:45
A to wiem jaki - tez mi wpadl w oko dopoki własnie nie dowiedzialam sie o tym siedzisku - moj maly na dworze tylko spał emotka Ale wozeczke wizualnie bardzo bardzo bardzo emotka .Jak juz pisalam nie to dobre do dobre ale co komu pasuje emotka .

Ja miałam dokładnie Quatro Tour De luxe ( sa jeszcze sport i cos tam jeszcze ) i bardzo chwale emotka .Moze Polec trafil Ci sie wadliwy egzemplaz ?Szkoda ze nie pamietasz dokladnego modelu - tak z ciekawosci juz.Probowałas reklamowac? Fakt ciezki jest ale u nas to nie problem bo wnosic nie musialam.Synek jezdzil w nim w sumie 2,5 roku a wozek nie mial zadnej awarii, kola pompowane i super amortyzacja - uwielbialam jezdzic nim po lesie.No i nadal wyglada swietnie.

No niestety wybor i zakup wozka nie jesta taki prosty jak by sie moglo wydawac emotka .

Ogladalyscie moze te stronke http://www.nextway.pl/ fajny pomysl emotka
0 0

Gość: grusia

#4456117 Napisano: 17.06.2011 09:13:55
Na własnej skorze trzeba sie przekonac - to co dla jednego jest super dla innych bedzie be emotka choc ja podjelam decyzje po rozmowie na pewnym forum gdzie wiele mam zachwalalo wozek . Polecam pozaczepiac mamy w parku czy w markecie by dały powozic emotka . Wozek inaczej zachowuje sie pusty a inaczej ze słodkim wkładem emotka
0 0

efelinkaaa

#4456126 Napisano: 17.06.2011 09:16:55
grusia napisał(a):

A to wiem jaki - tez mi wpadl w oko dopoki własnie nie dowiedzialam sie o tym siedzisku - moj maly na dworze tylko spał emotka Ale wozeczke wizualnie bardzo bardzo bardzo emotka .Jak juz pisalam nie to dobre do dobre ale co komu pasuje emotka .

Ja miałam dokładnie Quatro Tour De luxe ( sa jeszcze sport i cos tam jeszcze ) i bardzo chwale emotka .Moze Polec trafil Ci sie wadliwy egzemplaz ?Szkoda ze nie pamietasz dokladnego modelu - tak z ciekawosci juz.Probowałas reklamowac? Fakt ciezki jest ale u nas to nie problem bo wnosic nie musialam.Synek jezdzil w nim w sumie 2,5 roku a wozek nie mial zadnej awarii, kola pompowane i super amortyzacja - uwielbialam jezdzic nim po lesie.No i nadal wyglada swietnie.

No niestety wybor i zakup wozka nie jesta taki prosty jak by sie moglo wydawac emotka .

Ogladalyscie moze te stronke http://www.nextway.pl/ fajny pomysl emotka

Siedzisko kubełkowe nie jest złe, o ile dziecko samo siedzi (dla młodszych dzieci to tragedia..). Na szczęście gondola była na tyle duża, że Sebek cała zimę i wczesną wiosnę przejeździł w niej emotka
ps. nie polecam wózka V3 na wieś, łakę. To typowy wózek miejski, po piachu nie przejedzie raczej emotka My używaliśmy tylko an chodniki i spisywał się rewelacyjnie.

Zastanawiałam się jeszcze nad Xlanderem, ale nie podobała mi się regulacja siedziska - na pasek.. Koleżanka kupiła i mówiła, że tragedia - z jednej strony było bardzij rozłożone niż z drugiej, dziecko siedziało krzywo.. Nie wiem czy jej się taki egzemplarz trafił czy to norma, jeżeli Xlander to poprawi - będzie plus emotka

0 0

Gość: cytrynkowa

#4456170 Napisano: 17.06.2011 09:24:42
A ja myslę że dużo zależy od życia i aktywnosci mamy. Ja jeszcze nic nie wiem - to to co tu piszecie to dla mnie czarna magia. Tym bardziej ze nie miałam nigdy do czynienia ani z dziećmi ani z wózkami (chyba ze w supermarkecie ) emotka
0 0

efelinkaaa

#4456180 Napisano: 17.06.2011 09:25:52
cytrynkowa napisał(a):

A ja myslę że dużo zależy od życia i aktywnosci mamy. Ja jeszcze nic nie wiem - to to co tu piszecie to dla mnie czarna magia. Tym bardziej ze nie miałam nigdy do czynienia ani z dziećmi ani z wózkami (chyba ze w supermarkecie ) emotka

ja też emotka
Trzeba kierować się własnym instynktem, rozumem i wybrac to co nam się podoba najbardziej. Jeśli wózek nie przypasuje - zawsze można go sprzedać i kupić drugi emotka

ps. nie zazdroszczę wyboru wózka emotka Za dużo tego jest w sklepach
0 0

agusia147

#4456213 Napisano: 17.06.2011 09:34:11
cytrynkowa napisał(a):

Tak tak te w markecie też mam obcykane emotka Gorzej z tymi dziecięcymi, ale myślę, że coś się wybierze by było i wygodnie i przystępnie.
0 0

Gość: skorpionka82

#4456274 Napisano: 17.06.2011 09:50:33
my mamy wózek TAKO JumperX i szczerze polecam. Jesli któraś jest zainteresowana proszę o PW, to napisze co nieco o jego wielu zaletach i kilku mało istotnych wadach.
0 0

Gość: katrin22

#4457323 Napisano: 17.06.2011 03:05:07
Ja się na wózkach nie znam, ale jak przyjdzie pora to się poznam emotka
0 0

agusia147

#4458411 Napisano: 17.06.2011 09:15:37
katrin22 napisał(a):

Też tak uważam, nie ma co się spieszyć emotka
0 0

#4458812 Napisano: 18.06.2011 07:32:30
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Też tak uważam, nie ma co się spieszyć emotka

Tak samo z ciuszkami, nie mam ich i na razie nie potrzebne mi, dużo rzeczy mam zaklepanych np. łóżeczko od kuzynki (idealne), ciuszki od szwagierki, do listopada mam czas emotka
Na razie z mężulkiem planujemy gdzie będzie stało łóżeczko emotka , oczywiście koło mojej strony łoża małżeńskiego, ale łóżko mamy 2mx2m, więc może spać z nami czasami, będzie lepszy dostęp pokarmu do maleństwa emotka

0 0

#4458846 Napisano: 18.06.2011 07:53:00
Kobitki mam do was pytanie, czy robicie sobie drzemki w ciągu dnia? ostatnio kuzynka mi mówiła, że po 3 drzemki sobie robiła, moja bratowa to samo, u mnie 5 miesiąc i nie czuję potrzeby snu w ciągu dnia, chodzę spać ok 23-00 a wstaję równo o 9.00, i jedynie ok 17 kładę się i oglądam tv ok 1h, a może to za wcześnie na zmęczenie?
Dodam, że jak już się o 17 kłądę poleżakować, to moje plecy bolą przy wstawaniu emotka
0 0

agusia147

#4459284 Napisano: 18.06.2011 11:12:37
katrin22 napisał(a):

Kobitki mam do was pytanie, czy robicie sobie drzemki w ciągu dnia? ostatnio kuzynka mi mówiła, że po 3 drzemki sobie robiła, moja bratowa to samo, u mnie 5 miesiąc i nie czuję potrzeby snu w ciągu dnia, chodzę spać ok 23-00 a wstaję równo o 9.00, i jedynie ok 17 kładę się i oglądam tv ok 1h, a może to za wcześnie na zmęczenie?
Dodam, że jak już się o 17 kłądę poleżakować, to moje plecy bolą przy wstawaniu emotka

Ja to mam tak, że zdarza mi się na siedząco zasnąc emotka
0 0

#4459292 Napisano: 18.06.2011 11:15:28
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja to mam tak, że zdarza mi się na siedząco zasnąc emotka

o tak, na początku jest się śpiącym bardzo emotka
0 0

benasia

#4459456 Napisano: 18.06.2011 12:46:39
ja w tej chwili przy upałach mam drzemkę ok godz 15-16, a też jak ty katrin22 jestem w 5 miesiącu emotka emotka
0 0

benasia

#4459460 Napisano: 18.06.2011 12:49:01
a co do wózków oglądam czasem na allegro bo i w sklepach u nas nie ma takiego wyboru - zazwyczaj są Chicco i jakies inne, ale co do firm a nie wspomnę o modelach nie ma wyboru, może za małe miasta tu mam więc nie wiem jak mam wybrać odpowiedni żeby sobie potem wygodnie pojeździć emotka
chyba że upoluję coś co mi przypasi na miejscu -ale na to jeszcze czas, na razie tylko oglądam emotka
0 0