Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia

#4541054 Napisano: 18.07.2011 12:22:28
Katrin pamietaj ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko - skoro mamy na cos smak to od czasu do czasu nie zaszkodzi siebie dopiescic emotka - moze zapiekanka zbyt wielu odzywczych wartosci nie ma ale za to jesli jej jedzenie sprawilo Ci przyjemnosc to i maluszek usatysfakcjonowany emotka .W pierwszych miesiacach karmienia o takim folgowaniu bedzie mozna zapomniec emotka
0 0

Gość: katrin22

#4541117 Napisano: 18.07.2011 12:43:30
Gdzieś czytałam, że jak matka w ciąży jest głodna, to i dziecko w brzuszku jest głodne. I pomyśleć, że niektóre matki są na diecie z własnego wyboru, by nie przytyć.
0 0

#4541121 Napisano: 18.07.2011 12:44:47
Bo trzeba jesć z głową , nie za dwoje ale DLA DWOJGA jak to mówią - umiar we wszystkim jest wskazany .
0 0

Gość: dianek

#4544349 Napisano: 19.07.2011 04:28:44
eh... no i się zaczyna emotka
dzisiaj po jazdach lekko zmęczona poszłam jeszcze do galerii kupić kubełek w KFC bo strasznie mi się chciało kurczaka, a już nie miałam siły sama robić, no i oczywiście zaraz po odejściu od kolejki zrobiło mi się słabo

nic dziwnego bo było gorąco, dużno i ciśnienie leciało w dół

siadłam na chwilę na podłodze, bo mi się już przed oczami ciemno robiło, a tu jak mnie serducho nie zacznie boleć... myślałam że mi tak ciśnienie skoczyło - szukam tętna na szyi i znaleźć nie mogę - normalnie jakbym nie żyła... tak mnie to zestresowało, że zaraz mi krążenie ruszyło normalnie i wróciłam do siebie

zemdleć - nic nadzwyczajnego, ale to kłujące serducho trochę mnie zmartwiło, zwłaszcza, że nigdy tak nie miałam emotka jakby się przytkało...

no nic, jutro lekarz, może on coś na to wymyśli

swoją drogą od poniedziałku kompletnie na nic nie mam siły - rano wstaje męczę się z mdłościami ok. 11 dochodzę do siebie i kręci mi się w głowie nawet jak przy biurku siedzę emotka

do tego kompletnie nie mam apetytu, głodu nie czuję - może to z tego lekkiego braku jedzenia tak...

eh, trochę mnie to martwić zaczyna wszystko emotka
0 0

#4544356 Napisano: 19.07.2011 04:30:24
Dianek miejmy nadzieje ze z serduchem ok - sama mam tachykardie i musze wcinac leki emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4544364 Napisano: 19.07.2011 04:33:23
Dziewczyki dawno do was nie zaglądałam:)
Jak tam brzuszki? Mój rośnie:) niestety czesto twardnieje i z tego powodu muszę leżeć i wcinać no-spę i magnez
a u was?
0 0

#4544368 Napisano: 19.07.2011 04:35:42
Cytrynkowa a ile magnezu wcinasz ?Mi lekarz na twardnienie kazal brac 3 razy dziennie magnez i tez mam odpoczywac - twierdzil ze ogolnie nie mam sie martwic bo macica to miesien i tez sie meczy wiec mam sie tylko nie przemeczac a jak brzuch twardnieje to mam sie polozyc tylko nie zawsze jest to mozliwe.
0 0

Gość: dianek

#4544382 Napisano: 19.07.2011 04:38:16
ee grusia - ja dzisiaj leżałam na środku Galerii Kazimierz w Krakowie - wszędzie da się emotka ;) całkiem wygodnie było, nawet się ludzie nie patrzyli bardzo dziwnie emotka
0 0

#4544410 Napisano: 19.07.2011 04:47:40
tez 3x i no-spe tez 3x
tyle ze mi to twardnieje nawet jak leże emotka
prawie wogóle nie łażę, tylkoleże i siedze:(

do tego bolą nie sutki, a ten etap powinnam miec juz chyba za sobą , bo to 24 tc
0 0

#4544422 Napisano: 19.07.2011 04:52:16
U mnie 25 tydzien - i twardnieje glownie jak sie zmecze ( a ze samo wchodzenie po schodach na 3 pietro mnie meczy to co innego ).Na szczescie potrafie odroznic twardnienie brzucha (a dokladnie macicy - lekarz mowil ze to jakby wysokie cisnienie w macicy ) od stawiania sie brzucha ( a dokladnie dziecka ) i wg lekarza to jest moim atutem.Tak czy owak mam sie oszczedzac a mnie nosi i nosi - chyba zrobie jakies ciacho z malinami,to mozna aby an siedzaco zrobic emotka
0 0

#4544434 Napisano: 19.07.2011 04:56:24
stawianie sie dziecka, ja przynajmniej czuje zawsze po jednej stronie, a jak mi macia twardnieje to cała jak skała jest
0 0

benasia

#4544522 Napisano: 19.07.2011 05:29:57
mi tez chyba czasami twardnieje, szczególnie jak dużo chodzę i coś ciągle robię. Czy to jest szkodliwe dla dziecka?
ja biorę magnez 2 tabletki dziennie.
0 0

barszcz

#4544535 Napisano: 19.07.2011 05:33:11
benasia napisał(a):

mi tez chyba czasami twardnieje, szczególnie jak dużo chodzę i coś ciągle robię. Czy to jest szkodliwe dla dziecka?

Ja brałam leki ,żeby zapobiec twardnieniu brzuch,ale oprócz tego lekarz zabronił mi dotykania brzuszka i jedzenia migdałów!
0 0

#4544651 Napisano: 19.07.2011 06:12:25
Dotykanie brzucha moze wywołac skucze zwłaszcza pod koniec ciąży wiec lekarze czesto zakazuja ciagłego glaskania czy nawet wmasowywania balsamow itd. O migdałach nie wiedziałam - sadzilam ze sa one dobrym zrodlem magnezu.

Benasia grozne moga one byc jesli zdarzaja sie zbyt czesto i na bardzo dlugo - np nie ustepuja po odpoczynku czy nospie. Ogolnie lekarz powiedzial bym zprawdzila kiedy najczesciej takie cos sie dzieje i bym jesli potrafie zapobiegała ich powstawaniu nawet jesli ma to oznaczac np odkurzanie mieszkania na raty czy odpoczywaniem na polpietrach.

Cytrynkowa no ja jak sie maluch stawia to czuje w roznych miejscach - czasem na srodku brzucha czasem po bokach i jest to dosc bolesne,najczesciej wtedy tez mam mega ucisk na pecherz. A jak macica twardnieje to tez mam twardy brzuch a najwiecej jakby na dole.
0 0

#4544652 Napisano: 19.07.2011 06:13:01
barszcz napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja brałam leki ,żeby zapobiec twardnieniu brzuch,ale oprócz tego lekarz zabronił mi dotykania brzuszka i jedzenia migdałów!

zabronił dotykania brzuszka emotka ciekawe. Mi czasem twardnieje i też jest jak skała, ale rzadko. Po ostatniej wizycie mam brać 1 magnez, i 2x żelazo. I od żelaza już 2 dzień nie byłam w WC... dziś już Activię wypiłam, chyba z 3 litry wody, zrobiłam pizze na otrębach i mące pełnoziarnistej i NIC!!! a na koniec siemię lniane wypiłam ( okropne) mam nadzieję, że jutro mnie pogoni.
0 0

ziolko

#4544662 Napisano: 19.07.2011 06:15:45
Katrin22 - jabłko starte na drobnej tarce polecam

0 0

#4544680 Napisano: 19.07.2011 06:17:53
ziolko napisał(a):

Kupiłam dziś jabłuszka, ale teraz boję się je jeśc, by nie namieszać. Jutro rano zetrę emotka
dzięki zioleczko za radę.
0 0

#4544701 Napisano: 19.07.2011 06:20:32
Macica w ciąży jets bardzo wrazliwa i dlatego zbyt wiele dotykania brzucha moze rozpoczac akcje skurczowa, to tak jak z masazem piersi emotka . Obie czynnosci czasme zaleca sie na wywolanie porodu emotka .

A tak wogole to dzis zrobilismy juz male zakupki - materacyk, posciel do wozka i lozeczka i takie tam.Skorzystalismy z wolnego, synek u dziadkow wiec na spokojnie mozna bylo sie porozgladac itd. Na miesiac przed planowanym terminem chce miec wszystko w domu,spakowana torbe i spokoj duszy emotka bo nie wiadomo kiedy sie zacznie a wole teraz kupic niz potem stresowac meza emotka
0 0

#4544713 Napisano: 19.07.2011 06:22:06
heh, przypomniała mi się dzisiejsza sytuacja ze sklepu, otóż stoję sobie w kolejce, przede mną z 6 chłopów, każdy browara trzyma w ręce (jedyny sklep na wiosce) a ja biedna za nimi z koszykiem, i już czuję, że zemdleję, bo duchota okropna, a tu nagle ekspedientka mnie woła, i mowi do facetów ta pani jest w ciąży, ona ma pierwszeństwo i tak mi się jakoś dziwnie zrobiło, ale miłe to, i tak myślę, są jeszcze ludzie na tym świecie emotka )))
0 0

ziolko

#4544756 Napisano: 19.07.2011 06:31:31
katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Kupiłam dziś jabłuszka, ale teraz boję się je jeśc, by nie namieszać. Jutro rano zetrę emotka
dzięki zioleczko za radę.

proszę bardzo emotka

poza tym polecam ISPAGUL

jest bardziej śluzowaty, niż siemię lniane

można pić z wodą, sokiem, jogurtem

ja osobiście czasami zażywam z jogurtem - 1 łyżka Ispagula na szklankę jogurtu, wymieszać. Jogurt nieźle gęstnieje.
Po tym wszystkim dodatkowo wypić szklankę wody.

Ispagul wchłania wodę, zawiera dużo błonnika, dzięki temu ułatwia przesuwanie wszystkiego w jelitach i łatwo wszystko idzie emotka

Nie przeczyszcza gwałtownie, więc nie ma się co bać, że nie zdąży się do wc.

http://www.doz.pl..._ziola_100_g_torebka

w ciąży
http://forum.troj...-w-ciazy-t19468.html - jest dłuuga wypowiedź babki na ten temat

http://f.kafeteri...mat.php?id_p=3442067

Ogólnie Ispagul polecany jest przy zaparciach, hemoroidach. Dzięki niemu wizyta w wc nie jest bolesna

0 0