Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5994039 Napisano: 19.03.2015 00:10:46
benasia   pamiętasz wzrost lub rozmiar ubranek Mikiego, jak na nim jeździł ? Bo Bartuś jest malutki ( nosi 86 cm w porywach 92 ) i właśnie boje się tego, żeby nie był rower za duży.  Chociaż chyba będę musiała poszukać stacjonarnie, żeby go przymierzyć 
keiti właśnie oba są dosyć ciężkie, a chciałabym jak najlżejszy.

Początkowo byłam przekonana do puky, ale czytam teraz opinie o chicco a dobre są, a cena jednak ponad połowe mniejsza 

Size jeśli nie zapomnę to zerknę jakiej firmy jest domiśka hulajnoga, bo teraz jest na dole na klatce i nie chce mi się złazić emotka  Ale ma na pompowanych kołach, z hamulcami na prawdę świetna. Śmiga na niej od kilku lat i jeszcze długo powinna być dobra. Tylko, że to dla rodziców o stalowych nerwach, bo można na niej osiągnąć prędkość, oj można 
0 0

Gość: size

#5994040 Napisano: 19.03.2015 00:15:58
Kali, bardzo Ci dziękuję emotka   Daj znać jak zobaczysz, bez pośpiechu. Nie mam stalowych nerwów, ale Olka ma energię diabłaaa emotka   
Ps. Dziękuję za odpowiedź, wycofałam się, bo niezręcznie mi tu zadawać pytania. Zawsze  mam dylematy, ale tylko tu mam moje mamy od lat emotka
0 0

Gość: katrin22

#5994041 Napisano: 19.03.2015 00:34:36
benasia napisał(a):

Ja polecam biegówkę Chicco - leciutka, zwrotna i posłuży trochę bo ma regulację wysokości siodełka i kierownicy a przy tym dla 2-latka będzie w sam raz   emotka

Mamy identyczna i również polecam. Kuba ma 3,5 roku, jest duży jak na swój wiek i jeszcze śmiga na tej biegówce emotka choć większy rowerek z bocznymi kółkami już czeka.
0 0

jorunn2010

#5994053 Napisano: 19.03.2015 07:29:23
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja polecam biegówkę Chicco - leciutka, zwrotna i posłuży trochę bo ma regulację wysokości siodełka i kierownicy a przy tym dla 2-latka będzie w sam raz   emotka

Mamy identyczna i również polecam. Kuba ma 3,5 roku, jest duży jak na swój wiek i jeszcze śmiga na tej biegówce emotka choć większy rowerek z bocznymi kółkami już czeka.

0 0

icotynato

#5994075 Napisano: 19.03.2015 08:48:20
olunka napisał(a):

A ja mam do Was wielka prosbe, szukam prawdziwej opinii o aparatach wybudzeniowych i ich skutecznosci w moczeniu nocnym w wieku szkolnym, troche to kosztuje i chc bi alabym opinii od kogos kto to zna z wlasnego doswiadczenia, moze mial ktos w rodzinie taki problem, help

Polecam oglądnąć film p. Stefani Korżawskiej na youtobie, mówi tam jak wyleczyć moczenie nocne u dzieci za pomoca kapieli ziołowych i diety
rozgrzewającej nerki

Ja zawsze stosuje naturalne metody, nie mam w domu lekarstw od kilku lat - zawsze skutecznie (zioła, witaminy,
odpowiednia dieta)
0 0

Gość: dianek

#5994144 Napisano: 19.03.2015 10:23:40
kalisto, my mamy Stridera, bo rozmiarowo był to jedyny nie za duży rower jak go kupowaliśmy Benowi na 2 urodziny
robimy nim codziennie od 4 do 10 kilometrów (2 w tygodniu, 10 w weekendy) - prócz tego, że bieżnik się delikatnie starł żadnych defektów
w lipcu-sierpniu myślę że młody przesiądzie się na normalny rower (w sensie z pedałami, na 2 kółkach, bo boczne po biegówce są zbyteczne) - rozmiarowo nadal jest ok i były jeszcze ze 2lata ok spokojnie, ale młody chce już normalny rower (ja też chcę, bo mam dość jego akrobacji na tym emotka )

recenzje Stridera planuję wrzucić na bloga swojego, ale to za jakiś czas pewnie emotka

co do Puky - ja tylko zaznaczę jedną rzecz - Puky ma małe kólka, one są kłopotliwe na nierównym terenie, dziurach, na necie można sporo poczytać o tym, że dzieci lecą przez kierownicę po najechaniu na niewielką dziurę czy niziutki krawężnik (jak na hulajnodze z małymi kółkami, czy rolkach) - biorąc pod uwagę, że taki maluch raczej średnio potrafi ochronić swoje zęby to szukałabym czegokolwiek z większymi kołami jednak

na aktywnym smyku jest fajna porównywarka rozmiarów
http://www.aktywn...pl/8-rowerki-biegowe
a tutaj artykuł jak dobrać rozmiar: http://www.aktywn...ci-rowerka-biegowego

a tu masz Bena na Striderze jak był pierwszy raz na miniskateparku emotka
(to jest czerwiec chyba, bo jeszcze w PL byliśmy, na rowerku jeździł od kwietnia)
https://www.youtu.../watch?v=QVjUnrBoMoU
0 0

benasia

#5994156 Napisano: 19.03.2015 10:38:36
kalisto1986 napisał(a):

benasia   pamiętasz wzrost lub rozmiar ubranek Mikiego, jak na nim jeździł ? Bo Bartuś jest malutki ( nosi 86 cm w porywach 92 ) i właśnie boje się tego, żeby nie był rower za duży.  Chociaż chyba będę musiała poszukać stacjonarnie, żeby go przymierzyć 
keiti właśnie oba są dosyć ciężkie, a chciałabym jak najlżejszy.

Początkowo byłam przekonana do puky, ale czytam teraz opinie o chicco a dobre są, a cena jednak ponad połowe mniejsza 

Kali o ile dobrze pamietam nosił wówczas 98 rozmiar  i nawet pomału niektóre ubranka na większe zminienialiśmy a rowerek dostał go na drugie urodziny i od razu śmigal - najważniejsze by był lekki i dostosowany do wzrostu - najlepiej byłoby zmierzyć ze tak powiem ile Bartuś ma cm od ziemi do kroku i wówczas wiesz jaka musi być wysokość siodełka  minimalna. Z tego co pamiętam właśnie Chicco miał dużą regulację.
0 0

olunka

#5994197 Napisano: 19.03.2015 11:16:47
icotynato napisał(a):

olunka napisał(a):

A ja mam do Was wielka prosbe, szukam prawdziwej opinii o aparatach wybudzeniowych i ich skutecznosci w moczeniu nocnym w wieku szkolnym, troche to kosztuje i chc bi alabym opinii od kogos kto to zna z wlasnego doswiadczenia, moze mial ktos w rodzinie taki problem, help

Polecam oglądnąć film p. Stefani Korżawskiej na youtobie, mówi tam jak wyleczyć moczenie nocne u dzieci za pomoca kapieli ziołowych i diety
rozgrzewającej nerki

Ja zawsze stosuje naturalne metody, nie mam w domu lekarstw od kilku lat - zawsze skutecznie (zioła, witaminy,
odpowiednia dieta)

Zaraz zerkne, dzieki
0 0

benasia

#5994215 Napisano: 19.03.2015 11:35:57
Może faktycznie dobrze byłoby gdyby nazwę wątku zmienili  ;)

A w tamacie rowerowym - ilu calowe kółka na pierwszy normalny dwukołowy rower z pedałami dla 3,5 latka?
0 0

kalisto1986

#5994221 Napisano: 19.03.2015 11:42:39
Dzięki dziewczyny. sprobuje dorwać stacjonarnie chicco i przymierzyć go, a jeślibędzie duzy to wtedy będę kombinować. Jednak cena jest świetna i opinie na miare tych dużo droższych, a jednak za różnice moge dokupić mu jakies gadzety. Rowerek chce kupić pod koniec kwietna, ale chcialavchcialabym do tego czasu mieć wybrany. Na razie jeszcze śmiga na biegowce chillafish i Innych jego pojazdach podworkowych
0 0

ultrixx

#5994300 Napisano: 19.03.2015 13:40:27
Czy ma któraś z Was sprawdzony model termometru bezdotykowego? Mam Medel Touch i nie jestem zadowolona, a potrzebuję mieć w domu coś naprawdę niezawodnego i szybko mierzącego
0 0

Gość: dianek

#5994307 Napisano: 19.03.2015 14:04:40
ultrixx napisał(a):

Czy ma któraś z Was sprawdzony model termometru bezdotykowego? Mam Medel Touch i nie jestem zadowolona, a potrzebuję mieć w domu coś naprawdę niezawodnego i szybko mierzącego

mamy Microlife NC100
działa bardzo dobrze, tylko trzeba pilnować by bateria była dość świeża (ale to jak w każdym termometrze takim)

podobno te do ucha są lepsze
ale nie mieliśmy swojego
0 0

Gość: domino997

#5994312 Napisano: 19.03.2015 14:14:19
Ja mam baby ono i też jest bardzo fajny, ale tak na prawdę przy chorobie najbardziej wierzę gdy mierzę dziecku temperaturę rtęciowym w pupce emotka
0 0

dolly

#5994572 Napisano: 19.03.2015 23:20:23
domino997 napisał(a):

Ja mam baby ono i też jest bardzo fajny, ale tak na prawdę przy chorobie najbardziej wierzę gdy mierzę dziecku temperaturę rtęciowym w pupce emotka

gratuluję odwagi emotka

Te rowerki biegowe, to kiedy najwczesniej dalyscie?
0 0

benasia

#5994573 Napisano: 19.03.2015 23:29:02
Mój dostał rowerek biegowy w prezencie na 2-latka   emotka

Dolly twój smyk ma chyba jeszcze trochę czasu   emotka
0 0

dolly

#5994577 Napisano: 19.03.2015 23:40:54
benasia napisał(a):

Mój dostał rowerek biegowy w prezencie na 2-latka   emotka

Dolly twój smyk ma chyba jeszcze trochę czasu   emotka

No ma, ma emotka

tak z ciekawości pytam emotka
0 0

kalisto1986

#5994580 Napisano: 20.03.2015 00:05:16
dolly chillafish dla roczniaka jest już super emotka
 Dla Bartka jeszcze teoretycznie jest dobry, ale on ma jakiegoś bzika siadania zaraz za kierownicą przez co automatycznie nóżki musi bardziej wyginać i nie jest mu już tak wygodnie. Tylko, że on ma tak w każdym pojeździe, który ma siodełko tak jakby łączone (bez przerwy na rame itp)
0 0

Gość: ivisia

#5994584 Napisano: 20.03.2015 01:15:37
dianek napisał(a):

działa bardzo dobrze, tylko trzeba pilnować by bateria była dość świeża (ale to jak w każdym termometrze takim)
podobno te do ucha są lepsze
ale nie mieliśmy swojego

termometr MICROLIFE NC100
też mam ten model, nie jest zły, ale ja go traktuję bardziej orientacyjnie... U synka pokazuje temperaturę cały czas ok 37st, u nas w granicach 36,6 więc w normie, ale kiedy kilka osób mierzyło po  sobie temp. to często pokazywał np kilka takich samych wskazań pod rząd... 
Porównując wyniki pomiaru w przychodni wyszło podobnie u synka, ale nawet pediatrzy mówili, że te elektroniczne nie są idealnie dokładne...
U maleństwa, które się strasznie wierci -  może byc problem ze zmierzeniem (nie licząc snu emotka ) bo musisz go prowadzić w linii od środka czoła do skroni.  Wygodniejsze są te na zasadzie pistoletu,m jeden strzał i po kłopocie.
W nocy  przy chorym dzieciaczku też średnio pomyślany jest sygnał dżwiękowy, jest dość głośny i kilkukrotnie pojawia się pikanie przy gorączce plus mojego malca razi ta niebieska poświata przy mierzeniu...
Ale tak czy siak- POLECAM, siostra kupiła jakiś  termometr no name w podobnej cenie, z tym że może mierzyć też w uchu i mówi, że pomiary wychodzą z kosmosu, nawet przy nowych bateriach.

A tak poza tym - witam Was serdecznie, stara członkini forum , obecnie na etacie wykwalifikowanej kury domowej zajmująca się 20miesięcznym królewiczem , ale wiecznie zajęta nie wiadomo czym i dlatego czytam i dość na bieżąco z Wami jestem, aczkolwiek zawsze mam za mało czasu na pisanie emotka
obecnie - 25tydzień drugiej ciąży emotka emotka emotka

PS. opinie o biegówkach też mi się przydały, emotka chce młodemu wnet kupic i pewnie będzie to chicco emotka
0 0

dolly

#5994692 Napisano: 20.03.2015 11:50:56
kalisto1986 napisał(a):

dolly chillafish dla roczniaka jest już super emotka
 Dla Bartka jeszcze teoretycznie jest dobry, ale on ma jakiegoś bzika siadania zaraz za kierownicą przez co automatycznie nóżki musi bardziej wyginać i nie jest mu już tak wygodnie. Tylko, że on ma tak w każdym pojeździe, który ma siodełko tak jakby łączone (bez przerwy na rame itp)

Aaaa ten... no tak on ma najpierw 3 ko l a. Tylko t a k sie zastanawiam, czy on tak samo nie zadziala jak chodzik.
A przypomnij mimkiedy Bartolini zaczal chodzic?

Ivisia emotka witaj
0 0

kalisto1986

#5994736 Napisano: 20.03.2015 12:53:17
Dolly chillafish ma przekladane kola czyli moze byc 3 kolowcem, a moze byc tradycyjną biegowka 2 kolowa.
Bartus poszedl przed roczkiem.

Wracając do biegowek wczoraj troche porownalam i w puky podoba mi się to, ze ma miejsce fo położenia nóg i jest minimalnie mniejsza niż chicco. ChIcco natomiast jest odrobinę lżejsza no i zdecydowanie tańsza. Mam jeszcze miesiąc i chyba faktycznie zdecyduje po przymiarkach jesli znajde je stacjonarnie
0 0