Konkursowiczki w ciąży

icotynato

#5996397 Napisano: 25.03.2015 08:58:42
tato999 napisał(a):

Drogie mamusie do rozwiązania jeszcze a może tylko 3 miesiące emotka znacie jakieś stronki gdzie za rejestracje dostaje się próbki kosmetyków itp. dla dzieciaczka? Jeśli mogę prosić proszę o przesłanie na pw 

To co za darmo to sama chemia, dziecko wystarczy kąpać w czystej wodzie z dodatkiem gliceryny, z kremami na odparzenia też trzeba mocno uważać (najlepiej nie dopuszczać do odparzeń), chusteczek nawilżających tez nie wolno używać("może tylko od święta")-dziecko trzeba podmywać czystą wodą . My jak sie urodziliśmy to nikt Nas nie faszerował taką chemią tak teraz faszeruje się dzieci a potem rodzice się dziwią skąd problemy z alergiami i innymi chorobami. Ja tym sposobem wychowałam pierwsze dziecko i następne też tak zamierzam emotka .
0 0

dolly

#5996405 Napisano: 25.03.2015 09:31:22
icotynato napisał(a):

tato999 napisał(a):

Drogie mamusie do rozwiązania jeszcze a może tylko 3 miesiące emotka znacie jakieś stronki gdzie za rejestracje dostaje się próbki kosmetyków itp. dla dzieciaczka? Jeśli mogę prosić proszę o przesłanie na pw 

To co za darmo to sama chemia, dziecko wystarczy kąpać w czystej wodzie z dodatkiem gliceryny, z kremami na odparzenia też trzeba mocno uważać (najlepiej nie dopuszczać do odparzeń), chusteczek nawilżających tez nie wolno używać("może tylko od święta")-dziecko trzeba podmywać czystą wodą . My jak sie urodziliśmy to nikt Nas nie faszerował taką chemią tak teraz faszeruje się dzieci a potem rodzice się dziwią skąd problemy z alergiami i innymi chorobami. Ja tym sposobem wychowałam pierwsze dziecko i następne też tak zamierzam emotka .

Tak, tak, jeszcze pieluchy tylko tetrowe i pranie w garze tylko przez gotowanie.
a czym nawilzasz skórę malenstwa? Tluszczem zwierzecym?
Bez przesady.
0 0

icotynato

#5996421 Napisano: 25.03.2015 10:10:30
dolly napisał(a):

icotynato napisał(a):

tato999 napisał(a):Drogie mamusie do rozwiązania jeszcze a może tylko 3 miesiące emotka znacie jakieś stronki gdzie za rejestracje dostaje się próbki kosmetyków itp. dla dzieciaczka? Jeśli mogę prosić proszę o przesłanie na pw 

Tak, tak, jeszcze pieluchy tylko tetrowe i pranie w garze tylko przez gotowanie.
Bez przesady.

Ja rozumię irytację...ale nie rozumię potem tych biednych mamuś skarżących się na różne alergie i ciągle choroby dziecka - a przecież ta cała chemia wnika przez delikatną skórę i zatruwa ten malutki organizm.
Oczywiście każdy robi jak chce tylko niech potem ponosi odpowiedzialność za swe decyzje i nie płacze, że ma chorowite, czasem opóźnione, czasem z ADHD czy inną chorobą dziecko.
Rodzice często nie maja świadomości zagrożeń wynikajacych ze stosowania kosmetyków czy produktów żywnościowych dla dzieci (i siebie też)- bo nikt ich nie uczy, na etykiecie nikt tego nie napisze-bo każda firma chce sprzedać by osiągnąć jak największy zysk nie ważne jakim i czyim kosztem, lekarze też o tym nie mówią-bo na medycynie o tym nie uczą. Ja też ekspertem nie jestem ale od kilku lat interesuję się tym tematem i mam sporą wiedzę i świadomość
co świetnie przekłada się na nasze zdrowie i samopoczucie. Bo czy jest coś ważniejsze od zdrowia naszych dzieci czy naszego?
0 0

kalisto1986

#5996425 Napisano: 25.03.2015 10:14:48
dolly napisał(a):

icotynato napisał(a):

tato999 napisał(a):Drogie mamusie do rozwiązania jeszcze a może tylko 3 miesiące emotka znacie jakieś stronki gdzie za rejestracje dostaje się próbki kosmetyków itp. dla dzieciaczka? Jeśli mogę prosić proszę o przesłanie na pw 

Bez przesady.

Może ja nie jestem, aż tak radykalna jak icotynato ale ma rację. Teraz masę osób nie patrzy na składy tego co jemy i co używamy, a tak na prawdę do końca nie wiadomo jak to dziala na nas czy nasze dzieci. Są bardzo dobre z dobrym składem i nie drogie kosmetyki dla dzieci,po które z decydowanie lepiej sięgnąć niż te reklamowane przeladowane chemicznym g... ( np babydream, chusteczki fitti lub te z netto)
Ps pieluchy tetrowe są o wiele zdrowsze od pampersow i od dawna nie są tak trudne w użytkowaniu jak za naszego dzieciństwa. Niemowlak poza niektorymi przypadkami nie potrzebuje nawilżenia skóry ... właśnie przez wszędzie atakujące reklamy ludzie popadają w przesade, ktora nie zawsze jest dobra
0 0

dolly

#5996428 Napisano: 25.03.2015 10:16:37
Popadanie w paranoje tez odbija sie na zdrowiu- naszym i dzieci.
0 0

kalisto1986

#5996436 Napisano: 25.03.2015 10:23:37
Dolly ale ograniczenie chemii raczej szkody nie przyniesie, a jej nadmierne stosowanie tak. Mam kuzynke, ktora prawie do kazdego obiadu uzywa mixy fixy i inne śmieci, dzieci też to jedzą, a ciagle sie dziwi ze maja alergię i ciągle chorują- no sorry ja tu widze główny powód. Nie kupi dzieciom zelu do mycia z dobrym skladem tylko emolient ze skladem, ktory tylko moze pogorszyc. Ja przez to przechodzilam, moze nie tak jak większość, ale po tym jak zwracam na takie rzeczy uwagę widze ile to zmienia. Wiec nie ma tu z czego się nabijać, by nie zawsze rozwój technologii i postęp jest dobry dla nas i trzeba do tego podchodzić z głową a nie wierzyc w każdą reklame
0 0

icotynato

#5996439 Napisano: 25.03.2015 10:25:25
dolly napisał(a):

Popadanie w paranoje tez odbija sie na zdrowiu- naszym i dzieci.

Jesteś niemiła
Każdy ma prawo do własny poglądów, chciałam się tylko podzielić się wiedzą i przestrzec nieświadome osoby przed zagrożeniami
A prawda jest taka że na większość chorób pracujemy sami swoją niewiedzą i lenistwem- nic nam z nieba nie spada!
0 0

olunka

#5996440 Napisano: 25.03.2015 10:25:53
kalisto1986 napisał(a):

Dolly ale ograniczenie chemii raczej szkody nie przyniesie, a jej nadmierne stosowanie tak. Mam kuzynke, ktora prawie do kazdego obiadu uzywa mixy fixy i inne śmieci, dzieci też to jedzą, a ciagle sie dziwi ze maja alergię i ciągle chorują- no sorry ja tu widze główny powód. Nie kupi dzieciom zelu do mycia z dobrym skladem tylko emolient ze skladem, ktory tylko moze pogorszyc. Ja przez to przechodzilam, moze nie tak jak większość, ale po tym jak zwracam na takie rzeczy uwagę widze ile to zmienia. Wiec nie ma tu z czego się nabijać, by nie zawsze rozwój technologii i postęp jest dobry dla nas i trzeba do tego podchodzić z głową a nie wierzyc w każdą reklame

ja podam tylko przykład jak mojemu niemowlakowi na odparzenia latem w upały najlepsza była maka ziemniaczana:))) naprawde sprawdzone!
0 0

dolly

#5996441 Napisano: 25.03.2015 10:26:19
Kalisto, jezeli Twoje dzieci, raptem nie potrzebuja nawilżenia, to super. Widocznie masz rewelacyjna wode, ja niestety takiej nie mam, wiec maluchowi musze nawilzac skóre, bo ma czasami przesuszona.
0 0

kalisto1986

#5996453 Napisano: 25.03.2015 10:34:25
Wode mam okropną i właśnie dlatego dobry żel do mycia załatwia sprawę, a w gorszych przypadkach są oleje np ze slodkich migdalow, czy oliwa z oliwek. Balsamy owszem też ale takie, które faktycznie nawilżają bez większości składników drazniacych. Ja mam porównanie bo sama kiedyś nie pqtrzalam na składy tak jak teraz, więc nie piszę tego by pisać.
0 0

dolly

#5996459 Napisano: 25.03.2015 10:36:48
Olunka, ja stosuje zwykly linomag i nigdy moje dziecko odparzenia nie miało.
Kalisto, a gdzie ja napisalam, ze chemia jest dobra i ze ktos powinien jej używać?  Kolejny raz dorabiasz sobie własną ideologie do mojego wpisu. Uwazam, ze ktoś ostro przesadza i mam prawo to napisać, tak jak i ta osoba, a to że komus sie to nie podoba,  to juź Jego sprawa.
Icotynato, ja moge powiedziec, ze jestes zarozumiala, bo Twoj wpis zabrzmial jak reprymenda, a nie chec podzielenia sie wiedza.
0 0

icotynato

#5996467 Napisano: 25.03.2015 10:46:28
dolly napisał(a):

Olunka, ja stosuje zwykly linomag i nigdy moje dziecko odparzenia nie miało.
Kalisto, a gdzie ja napisalam, ze chemia jest dobra i ze ktos powinien jej używać?  Kolejny raz dorabiasz sobie własną ideologie do mojego wpisu. Uwazam, ze ktoś ostro przesadza i mam prawo to napisać, tak jak i ta osoba, a to że komus sie to nie podoba,  to juź Jego sprawa.
Icotynato, ja moge powiedziec, ze jestes zarozumiala, bo Twoj wpis zabrzmial jak reprymenda, a nie chec podzielenia sie wiedza.

Jakoś tego nie zauważyłam żeby mój wpis był zarozumiały...ale jak widać lepiej się nie udzielać jak coś się wie to zachować to dla siebie. W końcu zdobycie wiedzy kosztuje trochę czasu i pieniędzy- w kapitaliźmie nie ma nic za darmo:)
0 0

Gość: tato999

#5996473 Napisano: 25.03.2015 10:59:08
nom dobrze emotka wywołałam małą burzę i teraz mam rozkminkę czego używać do kąpieli, na jakie składniki uważać
0 0

dolly

#5996476 Napisano: 25.03.2015 11:05:39
tato999 napisał(a):

nom dobrze emotka wywołałam małą burzę i teraz mam rozkminkę czego używać do kąpieli, na jakie składniki uważać

Wejdz sobie na stronke www.srokao.pl tam dziewczyna opisuje sklad konkretnych produktow, moze cos wybierzesz.
0 0

Gość: dotti25

#5996477 Napisano: 25.03.2015 11:05:51
Trochę w temacie i nie w temacie jednocześnie. Kilka dni temu odwiedziłam znajomą, która ma synka w wieku mojej córci (17 mieś). Patrzyła oburzona jak daję córci kawałek czekolady deserowej i z naganą w głosie pouczyła mnie o szkodliwości cukru. Godzinę później wyciągnęłam słoiczek z obiadkiem dla córci, a ta była bardzo zdziwiona, ze daję jej ot tak nieprzyprawiony, bo ona to zawsze dosala, bo "przecież tego nie da się jeść".
Po prostu prawda jest jak d..., każdy ma swoją
0 0

myszania

#5996478 Napisano: 25.03.2015 11:07:37
Mogę do Was dołączyć emotka
 13 tydzień 2giej ciąży po 6 latach - potrzebuje wsparciaemotka
0 0

dolly

#5996480 Napisano: 25.03.2015 11:08:19
dotti25 napisał(a):

Trochę w temacie i nie w temacie jednocześnie. Kilka dni temu odwiedziłam znajomą, która ma synka w wieku mojej córci (17 mieś). Patrzyła oburzona jak daję córci kawałek czekolady deserowej i z naganą w głosie pouczyła mnie o szkodliwości cukru. Godzinę później wyciągnęłam słoiczek z obiadkiem dla córci, a ta była bardzo zdziwiona, ze daję jej ot tak nieprzyprawiony, bo ona to zawsze dosala, bo "przecież tego nie da się jeść".
Po prostu prawda jest jak d..., każdy ma swoją

emotka

Myszania witaj.
A jak sie czujesz, w porzadku, czy cos Cie niepokoi?
0 0

icotynato

#5996490 Napisano: 25.03.2015 11:30:17
myszania napisał(a):

Mogę do Was dołączyć emotka
 13 tydzień 2giej ciąży po 6 latach - potrzebuje wsparciaemotka

Witaj ja jestem w 9tc po prawie 8 latach - jakoś to przetrwamy emotka
0 0

myszania

#5996541 Napisano: 25.03.2015 12:51:54
Dziekuje dolly. Czuje się ok. Fizycznie.
Psychicznie chociaż planowane to mam stracha.
Wyszlo, że mam chorą tarczycę więc od razu obleciał mnie stres, ale jestem już od 5 tyg pod opieką endokrynologa i jest ok.
Właśnie wróciłam z badan prenatalnych i też wszystko ok.

icotynato jak miło, że na takie szaleństwa emotka  nie decyduje się jako jedyna.
0 0

Gość: tato999

#5996558 Napisano: 25.03.2015 13:22:30
a w czym pierzecie ciuszki swoich maluszków?
0 0