Konkursowiczki w ciąży

Finezyjna

#6268209 Napisano: 12.10.2016 12:04:40
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

Zastanawiam sie nad BABYONO lub Smily Play - obie firmy typowo dziecięce, puzzle maja atesty, podobno nie śmierdzą no i sa dostępne stacjonarnie. Jednakże maty gladkie wypadają mniejsze emotka

A elementy wyciągane są duże? Jeśli tak, to być może nie będzie źle emotka

Ja mam zarówno same puzzle piankowe, które przedstawiają gospodarstwo przepełnione mnóstwem koloru służyły nam swego czasu za odnajdywanie zwierzątek i matę do siedzenia, teraz zajmują część pokoju. Mam również piankowe z wyjmowanymi elementami, elementy są i duże i małe, dopiero gdy córka miała ok 2 lat zaczęła się nimi bawić, a ja miałam spokojną głowę, że nie weźmie żadnego elementu do buzi.
0 0

benasia

#6268210 Napisano: 12.10.2016 12:05:27
babyono ma cyferki rozmiar puzzla 30x30cm i w paczce 10szt wiec 2 paczki by starczyly, natomiast smily Play ma piękne gladkie puzzle np miasto rozmiar puzzla ten sam tylko ze 6 szt w paczce. Mam nadzieje ze ani jedne ani drugie nie śmierdzą...
0 0

staszek

#6268245 Napisano: 12.10.2016 12:49:59
defed napisał(a):

ace napisał(a):

dziewczyny nie wiem gdzie zadać takie pytanie, ale myślę że na tym temacie siedzą odpowiednie osoby emotka Otóż w sobotę przyjaciółka robi imprezę, trochę baby shower (rodzi 25.10) trochę jej własne urodziny i tu zaczyna sięproblem z prezentem emotka Tak pomyślałam że przy małym dziecku najlepsze są praktyczne prezenty więc planuję zrobić tort z pieluch (wiadomo idą jak woda) i ozdobić oliwkami Hipp (wiem że mają dobry skład). Pytanie mam odnośnie pieluch - jakie są dobre? Pampersy? Huggsy? te z Lidla? No i jaki najlepiej rozmiar, ten najmniejszy czy lepiej ten 2? Będę wdzięczna za odpowiedź, albo ewentualne propozycje prezentów dla młodych mam emotka

Wg mnie bezpieczne beda Pampersy rozmiar 3. Wszystkie sa super, byle nie pomaranczowe!
U mnie ze zuzyciem poszczegolnych rozmiarow bylo tak:
1 - 1 opakowanie w szpitalu
2 - 3 opakowania w domu, zuzyte z moich prywatnych zapasow.
3 - do 4 miesiaca zycia (u moich kolezanek rozmiar 3 starczal mniej wiecej do 1 roczku, ale moj syn choc urodzil sie klasycznych rozmiaroe, to szybko przybieral, wiadomo-pokarm wlasnej produkcji emotka  )
Po 4 miesiacu zycia juz kupowalam tylko 4 i bylam wdzieczna doswiadczonym rodzicom, ktorzy przychodzac w odwiedziny kupowali na wyrost.

Co do tortu z pieluch - jako mloda mama mialam hopla na punkcie czystosci sterylnosci i nie chcialabym pieluch luzem.
Co do oliwki, to dosc wydajny produkt, nie potrzebna jest spora ilosc. U mnie duzo duzo duzo chusteczek mokrych schodzilo emotka

Chyba każdy musi wypróbować co pasuje, bo ja tylko pomarańczowe kupuje emotka  Ololiwka rzeczywiście nieprzydatna. Za to płyny do kąpieli, tzw. emolienty jak najbardziej.
0 0

agniehaha89

#6268248 Napisano: 12.10.2016 12:55:27
staszek napisał(a):

defed napisał(a):

ace napisał(a):

dziewczyny nie wiem gdzie zadać takie pytanie, ale myślę że na tym temacie siedzą odpowiednie osoby emotka Otóż w sobotę przyjaciółka robi imprezę, trochę baby shower (rodzi 25.10) trochę jej własne urodziny i tu zaczyna sięproblem z prezentem emotka Tak pomyślałam że przy małym dziecku najlepsze są praktyczne prezenty więc planuję zrobić tort z pieluch (wiadomo idą jak woda) i ozdobić oliwkami Hipp (wiem że mają dobry skład). Pytanie mam odnośnie pieluch - jakie są dobre? Pampersy? Huggsy? te z Lidla? No i jaki najlepiej rozmiar, ten najmniejszy czy lepiej ten 2? Będę wdzięczna za odpowiedź, albo ewentualne propozycje prezentów dla młodych mam emotka

Wg mnie bezpieczne beda Pampersy rozmiar 3. Wszystkie sa super, byle nie pomaranczowe!
U mnie ze zuzyciem poszczegolnych rozmiarow bylo tak:
1 - 1 opakowanie w szpitalu
2 - 3 opakowania w domu, zuzyte z moich prywatnych zapasow.
3 - do 4 miesiaca zycia (u moich kolezanek rozmiar 3 starczal mniej wiecej do 1 roczku, ale moj syn choc urodzil sie klasycznych rozmiaroe, to szybko przybieral, wiadomo-pokarm wlasnej produkcji emotka  )
Po 4 miesiacu zycia juz kupowalam tylko 4 i bylam wdzieczna doswiadczonym rodzicom, ktorzy przychodzac w odwiedziny kupowali na wyrost.

Co do tortu z pieluch - jako mloda mama mialam hopla na punkcie czystosci sterylnosci i nie chcialabym pieluch luzem.
Co do oliwki, to dosc wydajny produkt, nie potrzebna jest spora ilosc. U mnie duzo duzo duzo chusteczek mokrych schodzilo emotka

Chyba każdy musi wypróbować co pasuje, bo ja tylko pomarańczowe kupuje emotka  Ololiwka rzeczywiście nieprzydatna. Za to płyny do kąpieli, tzw. emolienty jak najbardziej.

z emolientami to raczej bym uważała (nie zawsze się przypasuje dobry) tak samo jak z jakimiś innymi kosmetykami. Takie zakupy powinno się zostawić rodzicom. W przypadku mojego synka wszystkie kosmetyki poszły do śmieci. Obecnie stosuje bardzo drogie emolienty bo te oliany, emolium itp. okazały się dla niego niedobre tak samo jak nivea czy nie daj boże jonssons baby ;/ 
0 0

kalisto1986

#6268261 Napisano: 12.10.2016 13:24:47
benasia napisał(a):

babyono ma cyferki rozmiar puzzla 30x30cm i w paczce 10szt wiec 2 paczki by starczyly, natomiast smily Play ma piękne gladkie puzzle np miasto rozmiar puzzla ten sam tylko ze 6 szt w paczce. Mam nadzieje ze ani jedne ani drugie nie śmierdzą...

Ja bym mimo wszystko brała te całościowe emotka  
0 0

defed

#6268273 Napisano: 12.10.2016 13:32:01
Tak sobie mysle, ze efektowny tort mozna zdobic z pieluch tetrowych (bardzo przydatne przy noworodku i niemowlaku w ilosci minimum kilkanascie sztuk).
Jako dodatek do Pampersow. Lub innego prezentu, moze cos bardziej dla samej mamy? ("seksowne" majtki poporodowe jesli ma poczucie humoru, chlonne podklady na lozko-przydadza sie takze do przewijania bejbika, a moze koperta z bardzo cennym voucherem na uslugi nianczenia dziecka w razie potrzeby)
0 0

benasia

#6268447 Napisano: 12.10.2016 17:14:31
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja bym mimo wszystko brała te całościowe emotka  

bylam na zywo obczaic oba warianty i "miasto" piękne, kolorowe ale bardziej sliskie niż te z cyframi a chodzi mi,żeby mala mogla raczkować na tej macie z pianki emotka
0 0

kalisto1986

#6268494 Napisano: 12.10.2016 18:10:03
Boskie są maty skip hop, tylko to już wyższa jazda jeśli chodzi o cenę. Początkowo chciałam ją kupić Bartusiowi jak był mały.
0 0

ace

#6268743 Napisano: 13.10.2016 10:01:33
Dzięki dziewczyny za rady emotka
malutka456 napisał(a):

Pampersy zielone lub białe (Premium  Care) moim zdaniem najlepsze, ale i najdroższe ;/ lepiej rozmiar 2, bo nie wiadomo jak duże urodzi się dziecko emotka  co do oliwek - nie wiem czy każda mama stosuje - ja np. nigdy nie  używałam, bo zatyka pory, ale to już moja opinia prywatna. Z kosmetyków np. Hipp ma fajne płyny do kąpieli dla niemowlaków, ale i nasza polska Ziajka ma dobre kosmetyki i bardzo rzadko uczulaja emotka  chusteczki nawilżone z Hipp tez sa bardzo dobre emotka

W takim razie poszukam zielonych lub białych pampersów (rozumiem, że chodzi o kolor opakowania?) i wezmę 2 emotka Dziecko raczej nie będzie za duże bo mama wygląda jak przecinek nawet teraz w ciąży więc chyba zbyt duże dziecko nie może być (szczególnie, że rodzice też nie są zbyt duzi emotka
Co do oliwek to zatykają pory te z parafiną (czyli większość jak np Johnson&Johnson), a Hipp czy jak pisze Kalisto z  Rossmana mają w składzie naturalne oleje. O Oleju kokosowym zamiast oliwki też słyszałam, tak samo olej ze słodkich migdałów - jako naturalne oleje sprawdzają się fantastycznie.
kalisto1986 napisał(a):

Ja bym odpuściła sobie tą oliwkę. Bardzo dobry skład mają też babydream z rossmana, a cenowo wychodzą świetnie. Z kosmetyków na pewno przydadzą się żele do kąpieli, balsam do ciała, ewentualnie jeśli rodzi zimą to krem na mróz (bez wody). Pieluszki zdecydowanie rozmiar 2, Pampersa są ok. Dobre jeśli chodzi o skład, są chusteczki nawilżane fitti z biedronki. Zależy ile chcesz wydać, ale może zamiast dużej ilości kosmetyków to jakaś karta podarunkowa do smyka lub rossmana?

chyba masz rację kupię kartę podarunkową do Rossmana - niech mama sama wybierze jakie kosmetyki chce kupić emotka a tort ozdobię jakąś czapeczką i bucikami.
Defed
ale z tego co ostatnio czytałam coraz więcej badań potwierdza, że zbyt duża sterylność wobec niemowlaków wcale nie jest wskazana, bo przyczynia się do powstawania alergii, a ja nie będę tego tortu przecież budować na podłodze emotka Zresztą jak mamie nie będzie się podobać to zawsze może ten tort potraktować jak kwiaty - czyli ozdoba na jakiśczas a potem wyrzucić emotka

@agniehaha89 napisał(a)

agniehaha89 rzeczywiście słyszałam, że taki miś jest genialny! Tylko nie wiem czy podpasuję z wyborem w gust rodziców/kolory w pokoju, a taki miś raczej będzie musiał leżeć na wierzchu i razić w oczy. Ale pomysł na prezent super emotka
0 0

nanajka81

#6270122 Napisano: 16.10.2016 09:11:19
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

dziewczyny chciałabym kupic dla córki puzzle puankowe takie duże by zrobic z nich mate - czy wybrac standardowe np cyfry które maja wyciągane elementy ale na ich korzyść wypada stosunkowa duza ilość w paczce czy lepiej wziac cale gladkie których jest mniej i cena jest wyższa? Czy ma ktoras z takimi puzzlami doświadczenie, czy wieksze niemowle nie wyciagalo tych cyferek by je zjeść?

Miałam przy starszym te z cyferkami, wyciągał je non stop. Gdybym miała teraz kupić, to wybierałabym bez wyciąganych elementów. Patrz też na skład i atesty, bo akurat przy tych matach jest dużo świństwa, zresztą dużo o tym było pisane na przeróżnych portalach.

mialam wyciagane literki - musialam je wyniesc w cholere bo bylo mnostwo sprzatania, dziecko wyciagalo, kot gryzl, a ja 24 puzzle musialam sprzatac i wciskac literki. Ponadto smierdzialy i ogolnie corka cale dwa razy je poskladala w dywan. Nie polecam. Siostra miala ten sam problem - wiecej sprzatania niz zabawy.
0 0

Gość: bc14

#6273458 Napisano: 21.10.2016 22:19:47
dziewczyny,  jakie macie /gdzie kupiłyście śpiworki dla maluszków? potrzebujemy do wózka aby starszaka odprowadzac do przedszkola
0 0

benasia

#6275115 Napisano: 25.10.2016 23:40:37
Jakiej firmy Piasek Kinetyczny polecacie?
0 0

agusia147

#6284903 Napisano: 16.11.2016 00:21:59
Hej 7.11 urodziłam śliczną Juliankę 10pkt, 3890g, 62cm emotka  Poród wywoływany prawie dwa tygodnie po terminie. Bolało jak cholera, ale II faza ekspres, bo aż 1 minuta emotka  

elizam

#6284909 Napisano: 16.11.2016 00:31:10
agusia147 napisał(a):

Hej 7.11 urodziłam śliczną Juliankę 10pkt, 3890g, 62cm emotka  Poród wywoływany prawie dwa tygodnie po terminie. Bolało jak cholera, ale II faza ekspres, bo aż 1 minuta emotka  

śliczności emotka emotka emotka   gratuluję emotka

mahuska

#6284913 Napisano: 16.11.2016 01:26:26
Julianka ma przecudne włoski.... dużo zdrówka dla Was emotka

A że się tak nudzę i czekam na karmienię to przedstawię Wam Juliana
Czas szybko leci ... już 2 miesiące z nami emotka

misiamisiam

#6284923 Napisano: 16.11.2016 08:03:35
benasia napisał(a):

polecam Donerland - mam też taki http://allegro.pl...mki-i6445957660.html ale nie idzie z niego nic zrobić bo się rozjeżdża
0 0

benasia

#6285008 Napisano: 16.11.2016 10:03:40
misiamisiam napisał(a):

benasia napisał(a):

polecam Donerland - mam też taki http://allegro.pl...mki-i6445957660.html ale nie idzie z niego nic zrobić bo się rozjeżdża

kupiłam właśnie ten waba Fun ten zamkiem i jestesmy zadowoleni- fajnie sie z niego buduje, ma od razu caly zestaw, fajnie sie przelewa w rękach emotka
0 0

dolly

#6285030 Napisano: 16.11.2016 10:30:50
Agusia147 ale śliczna! !! Gratuluję duuuuzejj kruszyny emotka
Mahuska ale masz przystojniaka emotka gratulacje. 
Dużo zdrówka i snu dla Was i maluszków! !!
0 0

agusia147

#6285093 Napisano: 16.11.2016 11:48:51
mahuska napisał(a):

Julianka ma przecudne włoski.... dużo zdrówka dla Was emotka

A że się tak nudzę i czekam na karmienię to przedstawię Wam Juliana
Czas szybko leci ... już 2 miesiące z nami emotka  

Ale słodziak z tego Juliana emotka  
PS. Mój ukochany dziadek był Julian emotka
0 0

misiamisiam

#6285112 Napisano: 16.11.2016 12:10:04
benasia napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

benasia napisał(a):

kupiłam właśnie ten waba Fun ten zamkiem i jestesmy zadowoleni- fajnie sie z niego buduje, ma od razu caly zestaw, fajnie sie przelewa w rękach emotka

a widzisz, my wcześniej mieliśmy donerland i ten nam lepiej pasuje. Przy tym zamku mały coś buduje i się wkurza bo mu się to nie trzyma. Może nasz zestaw był taki felerny emotka
0 0