Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4721448 Napisano: 30.09.2011 11:15:37
Dobranoc, nareszcie skończyłam kursiwo, mogę iść spać. Ponad 300 stron napłodzone emotka
0 0

Gość: dianek

#4721513 Napisano: 01.10.2011 06:49:51
u nas tak średnio...płacą kiepsko, bo wychodzi ok 1800 na rękę, trzeba się użerać ze studentami, wakacji jest tylko miesiąc no i ma się nad sobą stado starych dziadków którym profesura już dawno odwaliła do głowy...

a ja mimo wszystko kocham uroki wolnego zawodu - pracuję kiedy chcę, gdzie chcę jak chcę i robię co chcę emotka do tego w trakcie studiów robiąc co jakiś czas jakieś projekty pensja mi wychodziła podobna, co tym magistrom na uczelni... tylko że wiadomo - bez zusu

ale jak ruszę z własną firmą normalnie to powinno być lepiej

no ale mam dość specyficzną branżę, to trzeba przyznać emotka

a z ciążowych spraw - coś maluszka nie czuję od kilku dni emotka albo sobie poszedł w jakąś znieczuloną część brzucha albo się obraził, czy co... nie mogę się doczekać USG w środę...
0 0

agusia147

#4721616 Napisano: 01.10.2011 08:06:06
dianek napisał(a):

u nas tak średnio...płacą kiepsko, bo wychodzi ok 1800 na rękę, trzeba się użerać ze studentami, wakacji jest tylko miesiąc no i ma się nad sobą stado starych dziadków którym profesura już dawno odwaliła do głowy...

a ja mimo wszystko kocham uroki wolnego zawodu - pracuję kiedy chcę, gdzie chcę jak chcę i robię co chcę emotka do tego w trakcie studiów robiąc co jakiś czas jakieś projekty pensja mi wychodziła podobna, co tym magistrom na uczelni... tylko że wiadomo - bez zusu

a z ciążowych spraw - coś maluszka nie czuję od kilku dni emotka albo sobie poszedł w jakąś znieczuloną część brzucha albo się obraził, czy co... nie mogę się doczekać USG w środę...

My też pracujemy w domu robiąc kursy komputerowe, jeden pokój mamy przystosowany jako salę szkoleniową na kilka stanowisk i też nie jest źle. A doktorat mój mężu chciał robić dodatkowo, na początek zajęcia miałby jeden weekend w miesiącu, no i stypendium.
0 0

#4721734 Napisano: 01.10.2011 08:56:17
noo, stypendia na doktoranckih bywają fajne
ale do ucznia ludzi to ja się kompletnie nie nadaję emotka

z resztą teraz dzieciak, za 3 lata planowany następny i za kolejne 2-3 jeszcze jeden... nie ma czasu na doktoraty emotka
0 0

agusia147

#4721738 Napisano: 01.10.2011 08:58:40
dianek napisał(a):

noo, stypendia na doktoranckih bywają fajne
ale do ucznia ludzi to ja się kompletnie nie nadaję emotka

z resztą teraz dzieciak, za 3 lata planowany następny i za kolejne 2-3 jeszcze jeden... nie ma czasu na doktoraty emotka

Hahaha emotka To będziemy mieć dzieci równolatki można powiedzieć, bo mój się odgraża tak: Aga zrobisz tego magistra, i kolejne dziecko emotka , czyli to się równa za 3 lata, a potem mówi żeby za duża odległość wiekowa nie była to za kolejne 2-3 emotka Troje dzieci to tak w sam raz emotka
0 0

#4721790 Napisano: 01.10.2011 09:26:41
dokładnie emotka teraz rodzimy, później chwilka na rozkręcenie firmy, później drugi dzieciak, i mniej więcej jak pierwszy pójdzie to przedszkola to można o trzecim myśleć - żeby się też trójką maluszków nie zamęczyć emotka
0 0

delfinka101

#4721795 Napisano: 01.10.2011 09:32:33
dianek napisał(a):

jak maluszek nie daje ci znaku o sobie za długo wystarczy usciąść przy otwartym oknie zrobić kilka głebokich wdechów nosem i wypuscić ustami..pracowac przeponą nie piersia i zaraz zaczyna kop[ać i wiercić się..Sprawdzone na kilku takich zaspanych maluszkach:P
0 0

agusia147

#4721812 Napisano: 01.10.2011 09:38:23
delfinka101 napisał(a):

dianek napisał(a):

jak maluszek nie daje ci znaku o sobie za długo wystarczy usciąść przy otwartym oknie zrobić kilka głebokich wdechów nosem i wypuscić ustami..pracowac przeponą nie piersia i zaraz zaczyna kop[ać i wiercić się..Sprawdzone na kilku takich zaspanych maluszkach:P

Mój też chyba jeszcze śpi bo od wieczora jakiś spokojny emotka

Dziewczyny? Czy którąś z was też mdliło po łyknięciu żelaza?
0 0

agusia147

#4721829 Napisano: 01.10.2011 09:47:50
emanuela24 napisał(a):

agusia147 - przeczytaj ulotkę - to naturalne

Właśnie w tym problem, że w ulotce nie ma nic o takim działaniu, w ogóle nie ma nic o działaniu. lekarz mi kazał brac Chela-Ferr Forte, a do tego na głodniaka pół godziny przed śniadaniem... Kurcze może za duża dawka kwasu foliowego? W witaminach, które również kazał brac jest dawka 600, a w tym Chela - Ferr jeszcze 400, razem to 1000 a to daje 500% zapotrzebowania emotka
0 0

Gość: katrin22

#4721844 Napisano: 01.10.2011 09:51:51
agusia147 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Właśnie w tym problem, że w ulotce nie ma nic o takim działaniu, w ogóle nie ma nic o działaniu. lekarz mi kazał brac Chela-Ferr Forte, a do tego na głodniaka pół godziny przed śniadaniem... Kurcze może za duża dawka kwasu foliowego? W witaminach, które również kazał brac jest dawka 600, a w tym Chela - Ferr jeszcze 400, razem to 1000 a to daje 500% zapotrzebowania emotka

Zaufaj lekarzowi, być może w wynikach wyszło Ci, że masz za mało, a w ciąży to zapotrzebowanie jest bardzo duże, bo dziecko czerpie z Twoich zapasów, a niedobór prowadzi do anemii.Ja zażywałam tardyferon, a teraz Sorbifer 1x1, ale pamiętam, że w którymś miesiącu też brałam 2x1.
0 0

#4721853 Napisano: 01.10.2011 09:54:32
agusia mnie mdli po łyknięciu dowolnej tabletki z zestawem witamin dla kobiet w ciąży
ale znalazłam na to sposób - zażywam je w trakcie dużego posiłku - np. podczas obiadu i wtedy mnie nie mdli emotka

delfinka101 aż się przejdę na balkon spróbować emotka
w ogóle się rozruszać muszę, jeszcze z łóżka nie wstałam emotka a tu tyle do zrobienia ^^

szkoda tylko że M. w pracy... chociaż z drugiej strony dobrze mu zrobi te kilka godzin stania w betonie i odreagowywania na niegrzecznych pracownikach emotka
0 0

agusia147

#4721855 Napisano: 01.10.2011 09:55:09
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Zaufaj lekarzowi, być może w wynikach wyszło Ci, że masz za mało, a w ciąży to zapotrzebowanie jest bardzo duże, bo dziecko czerpie z Twoich zapasów, a niedobór prowadzi do anemii.Ja zażywałam tardyferon, a teraz Sorbifer 1x1, ale pamiętam, że w którymś miesiącu też brałam 2x1.

Rano jak łyknęłam myślałam, że zejdę na mdłości. Nie zostaje nic innego jak zaufać lekarzowi, wie chyba co robi. Tym bardziej, że anemię mi znalazł... Co prawda lekką, ale zawsze.
0 0

#4721862 Napisano: 01.10.2011 09:59:04
noo to tym bardziej - w końcu im większe dziecko tym anemia szybciej się pogłębia bo maluch więcej potrzebuje

ale że tak przed śniadaniem to nieciekawie - w sensie właśnie tych mdłości emotka ja bym chyba nie daa rady emotka
0 0

agusia147

#4721871 Napisano: 01.10.2011 10:04:35
dianek napisał(a):

noo to tym bardziej - w końcu im większe dziecko tym anemia szybciej się pogłębia bo maluch więcej potrzebuje

ale że tak przed śniadaniem to nieciekawie - w sensie właśnie tych mdłości emotka ja bym chyba nie daa rady emotka

No wymyślił, że przed śniadaniem, ostatnie dwa dni dało radę, bo łyknęłam i hops pod kołdrę jeszcze dospać, a dziś nie dało rady i musiałam wstać.
0 0

agusia147

#4721873 Napisano: 01.10.2011 10:05:40
@dianek a jakie łykasz witaminy? Ja wymiotowałam po Falvit MAMA, który bardzo był polecany, zmieniłam na Pharmaton Matruelle i nie mam problemu z lyknięciem.
0 0

#4721877 Napisano: 01.10.2011 10:08:45
Pharmaton odstawiłam - byłam go w stanie łykać przez niecałe 1,5 miesiąca, a później zaczęło mnie tak mdlić że szkoda gadać...

teraz nawet nie pamiętam co mam, jakiś vita-min plus mama cy coś takiego - po tym jest całkiem nieźle emotka
0 0

agusia147

#4721880 Napisano: 01.10.2011 10:11:34
dianek napisał(a):

Pharmaton odstawiłam - byłam go w stanie łykać przez niecałe 1,5 miesiąca, a później zaczęło mnie tak mdlić że szkoda gadać...

teraz nawet nie pamiętam co mam, jakiś vita-min plus mama cy coś takiego - po tym jest całkiem nieźle emotka

W sumie niesamowite, że większość tych witamin skład ten sam, a reakcja organizmu różna.
0 0

#4721903 Napisano: 01.10.2011 10:28:50
Ja zażywam Femibion Natal 2, żelazo- Sorbifer, i magnez- Magne b6
0 0

agusia147

#4721931 Napisano: 01.10.2011 10:39:30
Mnie magnezu łykać nie kazał, więc tylko witaminy i Żelazo.
0 0

#4721956 Napisano: 01.10.2011 10:58:53
w witaminach jest też magnez emotka
0 0