Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
albo spacerek do ZUS, albo telefon do księgowych i po kłopocie
Gość: katrin22
Ja mam pytanie odnośnie becikowego. Moje i męża dochody od czasu ślubu (2 lata)wychodzą zerowe. Czy w takim razie należy nam się becikowe 2 tyś? ja jestem taka zła na siebie, że nigdzie oprócz tego PUP nie ubezpieczyłam się, bo miałabym dodatkowy zastrzyk gotówki za urodzenie dziecka.
Gość: agulecece
czyli tylko z urzędu skarbowego wyciąg naszych przychodów potrzebny, prawda?
zainteresujcie się również czy wasz samorząd nie rozdaje dodatkowego becikowego samorządowego - jest ono w większych miastach i gminach
ja 27.10 bronię mgrkę i z początkiem listopada lecę się wpisać na bezrobocie - rozumiem, że z brzuchem też mi wolno :> czy nie wolno :>
No muszę się wszystkiego dowiedzieć, przydałyby się 2 tyś na dzidzię, bo wszystkie nasze przedślubne oszczędności poszły na remont domu.
dianek myślę, że wolno Ci z brzusiem się zarejestrować
no my też z becikowym będziemy kombinować, Kraków ma jeszcze samorządowe i pomoc samorządową, więc może się nawet 3-4 tyś uda, bo zarobki wg US ostatnio groszowe
a mieszkanie z pustymi podłogami i ścianami czeka na wykończenie - na samą kuchnie tan pójdzie tyle że szkoda gadać...
no bardzo miłe powitanie po 2 miechach, bo tyle jej w kraju nie było
ziolko
Postów 10411
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin nie przejmuj się
no ale w sumie sama z mężem (wcześniej z chłopakiem oczywiście
odkąd jesteśmy razem to się coś kombinowało żeby mieszkać choć trochę na swoim i mimo ciężkich, dziennych studiów jakoś się udawało wykombinować
no a teraz nam się fajnie złożyło bo możemy powynajmować nowe mieszkanie moich rodziców - za normalne pieniądze no i komfort jak na swoim
tylko wykończyć trzeba bo do nowa deweloperka
a za 5-10 lat jak będziemy mieli kase na swoje to się wyprowadzimy a rodzice będą dalej wynajmować komuś lub sami się przeniosą na wygodniejsze i nieco mniejsze
dobrze że mąż - inżynier, to do wykończeniówki weźmie chłopaków z pracy, z szefem się dogada o normalne pieniądze za nich no jeszcze będą zniżki za materiały.. inaczej to masakra - nigdy byśmy się nie wprowadzili
Nie przejmuję się, tylko żal mi męża, bo jemu za nią głupio jest, ja za 2 tygodnie myślę urodzę, przytyłam jak na razie 11kg, a ona ponoć z moim mężem 30kg, i jeszcze ma śmiałość krytykować.
Kurcze, niektórzy mają fajną teściową, ale to chyba rzadkość.
Gość: kotek11
dianek to teraz jakiegos szoku doznasz jak bobo z wami zamieszka
katrin - dobra tesciowa to skarb. ja na taa trafilam.. tylko nasza jest zbyt dobra - na maxa wykorzystuje ja szwagierka do pomocy przy dzieciach.. kobitka niestety zero asertywnosci. az mi jej czasem zal...
ziolko
Postów 10411
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no cóz, powtarzam - zapomniał wół, jak cielęciem był
ja na razie mam spoko teściową, zobaczymy, jak będzie później
niestety chomiki jak to chomiki - dość szybko im się zdechło
teraz znów nam się pusto zrobiło... więc się tego szoku już doczekać nie możemy
a teściów mam spoko - bardzo się różnimy charakterami i wychowaniem, przez co przy dłuższych pobytach zaczynają się zgrzyty - ale tak to jest ok
nawet się nauczyli nie dopytywać za bardzo, nie wtrącać się, nie narzucać - mam nadzieję że taki układ mimo dzieciaka zostanie
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja jest upierdliwa, ale z troski
Odnośnie ubezpieczenia i przychodni, udało mi się złożyć deklarację. Ale tylko dlatego, że miałam kartę, że jestem ubezpieczona w śląskiej kasie chorych. Inaczej kazałyby lecieć do ZUSU.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
endzi1984
Postów 446
Data rejestracji 13.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my będziemy podglądać za 13 dni - już się doczekać nie mogę
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane