Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4760741 Napisano: 17.10.2011 09:43:53
agusia147 jak ma własną działalność to jeszcze prościej

albo spacerek do ZUS, albo telefon do księgowych i po kłopocie emotka
0 0

Gość: katrin22

#4760770 Napisano: 17.10.2011 09:51:19
Mi się udało utrzymać status bezrobotnego, to jestem ubezpieczona emotka mężuś też się zapisał na bezrobotnego, bo chce swoją działalność założyć.

Ja mam pytanie odnośnie becikowego. Moje i męża dochody od czasu ślubu (2 lata)wychodzą zerowe. Czy w takim razie należy nam się becikowe 2 tyś? ja jestem taka zła na siebie, że nigdzie oprócz tego PUP nie ubezpieczyłam się, bo miałabym dodatkowy zastrzyk gotówki za urodzenie dziecka.
0 0

Gość: agulecece

#4760784 Napisano: 17.10.2011 09:56:11
tak naleza ci sie 2 tys
0 0

#4760793 Napisano: 17.10.2011 09:57:49
agulecece napisał(a):

tak naleza ci sie 2 tys

czyli tylko z urzędu skarbowego wyciąg naszych przychodów potrzebny, prawda?
0 0

#4760795 Napisano: 17.10.2011 09:59:11
tak katrin, dostajecie 1tys zwykłego i po złożeniu odpowiednich dokumentów o dochodach 1tys zasiłku rodzinnego z okazji urodzenia dziecka

zainteresujcie się również czy wasz samorząd nie rozdaje dodatkowego becikowego samorządowego - jest ono w większych miastach i gminach

ja 27.10 bronię mgrkę i z początkiem listopada lecę się wpisać na bezrobocie - rozumiem, że z brzuchem też mi wolno :> czy nie wolno :>
0 0

#4760833 Napisano: 17.10.2011 10:06:06
dianek napisał(a):

tak katrin, dostajecie 1tys zwykłego i po złożeniu odpowiednich dokumentów o dochodach 1tys zasiłku rodzinnego z okazji urodzenia dziecka

zainteresujcie się również czy wasz samorząd nie rozdaje dodatkowego becikowego samorządowego - jest ono w większych miastach i gminach

ja 27.10 bronię mgrkę i z początkiem listopada lecę się wpisać na bezrobocie - rozumiem, że z brzuchem też mi wolno :> czy nie wolno :>

No muszę się wszystkiego dowiedzieć, przydałyby się 2 tyś na dzidzię, bo wszystkie nasze przedślubne oszczędności poszły na remont domu.

dianek myślę, że wolno Ci z brzusiem się zarejestrować emotka ja z brzusiem poszłam wtedy podpisać listę i nic kobitka nie mówiła, tylko spytała, czy pod koniec listopada dam radę podisać listę bezrob. U nas tak bezsensu to zrobili, że nawet godzinę podają, ja np. mam na 10.15.....brak słów.
0 0

#4760996 Napisano: 17.10.2011 10:49:18
no to luzik emotka mi to bezrobocie potrzebne tylko i wyłącznie do dotacji na firmę - za 6 mies na bezrobociu mam dodatkowe punkty

no my też z becikowym będziemy kombinować, Kraków ma jeszcze samorządowe i pomoc samorządową, więc może się nawet 3-4 tyś uda, bo zarobki wg US ostatnio groszowe emotka

a mieszkanie z pustymi podłogami i ścianami czeka na wykończenie - na samą kuchnie tan pójdzie tyle że szkoda gadać...
0 0

#4761015 Napisano: 17.10.2011 10:54:43
My remontujemy domek, na razie mamy kuchnię, sypialnię, salon i oczywiście wc i łazienkę gotową na tip- top, ale jeszcze 2 pokoje w ogóle nie ruszone. Dobrze, że mój mężuś sam remontuje, to tylko materiały nas kosztują, ale uczucie bycia na swoim jest bezcenne, nie wyobrażam sobie mieszkać z teściami z wyboru, z przymusu owszem, ale z wyboru- NIE. Wczoraj byłam u teściów i od teściowej usłyszałam tekst: TY już fest wyglądasz emotka
no bardzo miłe powitanie po 2 miechach, bo tyle jej w kraju nie było emotka
0 0

ziolko

#4761033 Napisano: 17.10.2011 11:01:23
ciekawe, jak ona wyglądała w ciązy emotka

Katrin nie przejmuj się emotka
0 0

#4761058 Napisano: 17.10.2011 11:09:35
no ja z teściami czy rodzicami potrafię mieszkać max 3 dni - później jest masakra emotka

no ale w sumie sama z mężem (wcześniej z chłopakiem oczywiście emotka ) mieszkam już ponad 5 lat i w ogóle temat mieszkania z kimś - z kimkolwiek jest dla mnie dość abstrakcyjny

odkąd jesteśmy razem to się coś kombinowało żeby mieszkać choć trochę na swoim i mimo ciężkich, dziennych studiów jakoś się udawało wykombinować emotka

no a teraz nam się fajnie złożyło bo możemy powynajmować nowe mieszkanie moich rodziców - za normalne pieniądze no i komfort jak na swoim
tylko wykończyć trzeba bo do nowa deweloperka emotka

a za 5-10 lat jak będziemy mieli kase na swoje to się wyprowadzimy a rodzice będą dalej wynajmować komuś lub sami się przeniosą na wygodniejsze i nieco mniejsze emotka

dobrze że mąż - inżynier, to do wykończeniówki weźmie chłopaków z pracy, z szefem się dogada o normalne pieniądze za nich no jeszcze będą zniżki za materiały.. inaczej to masakra - nigdy byśmy się nie wprowadzili emotka

0 0

#4761111 Napisano: 17.10.2011 11:31:15
ziolko napisał(a):

Nie przejmuję się, tylko żal mi męża, bo jemu za nią głupio jest, ja za 2 tygodnie myślę urodzę, przytyłam jak na razie 11kg, a ona ponoć z moim mężem 30kg, i jeszcze ma śmiałość krytykować.
Kurcze, niektórzy mają fajną teściową, ale to chyba rzadkość.
0 0

Gość: kotek11

#4761345 Napisano: 17.10.2011 12:48:58
dianek napisał(a):

no ale w sumie sama z mężem (wcześniej z chłopakiem oczywiście emotka ) mieszkam już ponad 5 lat i w ogóle temat mieszkania z kimś - z kimkolwiek jest dla mnie dość abstrakcyjny

dianek to teraz jakiegos szoku doznasz jak bobo z wami zamieszka emotka

katrin - dobra tesciowa to skarb. ja na taa trafilam.. tylko nasza jest zbyt dobra - na maxa wykorzystuje ja szwagierka do pomocy przy dzieciach.. kobitka niestety zero asertywnosci. az mi jej czasem zal...
0 0

ziolko

#4761354 Napisano: 17.10.2011 12:52:43
katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Nie przejmuję się, tylko żal mi męża, bo jemu za nią głupio jest, ja za 2 tygodnie myślę urodzę, przytyłam jak na razie 11kg, a ona ponoć z moim mężem 30kg, i jeszcze ma śmiałość krytykować.

no cóz, powtarzam - zapomniał wół, jak cielęciem był
emotka

ja na razie mam spoko teściową, zobaczymy, jak będzie później
0 0

#4761412 Napisano: 17.10.2011 01:17:27
kotek11 nas już jakiś czas temu wzięło na dzieciaki, ale wtedy nie było na to żadnych szans (studia pełną parą, kasy zero) więc.. kupiliśmy sobie 3 chomiki żeby mieć coś więcej w domu emotka

niestety chomiki jak to chomiki - dość szybko im się zdechło emotka

teraz znów nam się pusto zrobiło... więc się tego szoku już doczekać nie możemy emotka

a teściów mam spoko - bardzo się różnimy charakterami i wychowaniem, przez co przy dłuższych pobytach zaczynają się zgrzyty - ale tak to jest ok
nawet się nauczyli nie dopytywać za bardzo, nie wtrącać się, nie narzucać - mam nadzieję że taki układ mimo dzieciaka zostanie emotka
0 0

agusia147

#4761419 Napisano: 17.10.2011 01:19:52
ziolko napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

no cóz, powtarzam - zapomniał wół, jak cielęciem był
emotka

ja na razie mam spoko teściową, zobaczymy, jak będzie później

Moja jest upierdliwa, ale z troski emotka

Odnośnie ubezpieczenia i przychodni, udało mi się złożyć deklarację. Ale tylko dlatego, że miałam kartę, że jestem ubezpieczona w śląskiej kasie chorych. Inaczej kazałyby lecieć do ZUSU.
0 0

endzi1984

#4762427 Napisano: 17.10.2011 07:18:01
Dziewczyny musze sie pochwalic emotka Niedawno wrocilam od lekarza i udalo sie podpatzrec plec Malenstwa emotka No i bedzie chłopak mąż bardzo zadowolony od poczatku chciał syna emotka
0 0

#4762486 Napisano: 17.10.2011 07:41:28
no proszę, następny chłopak do kolekcji emotka gratuluję emotka

my będziemy podglądać za 13 dni - już się doczekać nie mogę emotka

0 0

agusia147

#4762502 Napisano: 17.10.2011 07:47:47
endzi1984 napisał(a):

Dziewczyny musze sie pochwalic emotka Niedawno wrocilam od lekarza i udalo sie podpatzrec plec Malenstwa emotka No i bedzie chłopak mąż bardzo zadowolony od poczatku chciał syna emotka

Gratki emotka Widzę sami chłopcy praktycznie w brzuchach forumowych emotka

dianek napisał(a):

no proszę, następny chłopak do kolekcji emotka gratuluję emotka

my będziemy podglądać za 13 dni - już się doczekać nie mogę emotka

Hihi ciekawska emotka . Ja się dopiero w 20 tygodniu dowiedziałam.
0 0

#4762520 Napisano: 17.10.2011 07:53:09
to będzie 21 lub 22 tydzień, więc też liczę na jakieś wiadomości emotka
0 0

leoniu

#4762529 Napisano: 17.10.2011 07:55:19
endzi1984 napisał(a):

E tam emotka u mnie też podpatrzył w 14 tygodniu, że chłopak (cyt.: coś tam wisi, o, widzi Pani), potem dłuuuuugo widzieliśmy (no dobra, on widział, ja tam do końca nic nie mogłam zauważyć emotka )tylko pupsko... A w szóstym, kiedy zażądałam definitywnej informacji - okazało się że dziewczyna.
Czym zaniżam męską średnią forumową.
0 0