Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4796790 Napisano: 30.10.2011 08:35:03
dianek napisał(a):

to są zupełnie inne książki
ja w oczekiwaniu na dziecko prawie całą przeczytałam, tam są informacje o ciąży i połogu

natomiast pierwszy rok życia... to wiadomości już typowo o dziecku, nie tylko o pielęgnacji i żywieniu ale i wychowaniu

podobnie drugi i trzeci rok życia

każda z książek ma po ok. 700 stron więc jest co czytać

zdecydowanie polecam Aguś wszystkie trzy, ja mam z tej aukcji: http://allegro.pl...ier-i1887152350.html

a jak z kasą cienko to na naszym etapie zdecydowanie w oczekiwaniu na dziecko - bo to w tej części znajdziesz info o ciąży, porodzie i połogu, jest też bardzo fajny rozdział dla przyszłych tatusiów emotka

jest masa innych wydatków, zbliżają się święta, a w sumie tak czas leci że jeszcze troszkę i 3 miesiące zlecą i dzidziuś będzie na świecie, a dla niego trzeba mnóstwa rzeczy, pomijawszy już wózek, który rodzice nam obiecali. Część ubranek już mam, ale to i tak niewielki procent potrzeb jakie są.
0 0

Gość: katrin22

#4796811 Napisano: 30.10.2011 08:42:13
cytrynkowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

witam mamusie,ja jestem w szpitalu,tez jak benasia po cc,i tez SYNEK!a lekarz widzial coreczke hehe. Maly wazy 3300,mierzy 56cm,jest cudny.Ogolnie ja czuje sie srednio,od 24h leze i dziś mam wstac,nie wiem jak to zrobie,bo brzuch mnie rwie jak ch...a,niuni nie mam przy sobie jeszcze,ale jak mnie poodlaczaja od kroplowek i cewnika i dam rade chodzic to przywioza mi niunie pod opieke.

Katrin urodzilaś!!! Super ogromne gratulacje!!!!!
Ja wciąż czekam, ledwo zipie, odstawiony fenoterol daje popalić- czesto mam skurcze i twardy brzuch ale nic sie nie dzieje. Czekamjakna szpilach!!!

dziękuję, i Ty już niedługo córunię będziesz tulić emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#4796849 Napisano: 30.10.2011 08:52:04
katrin22 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

witam mamusie,ja jestem w szpitalu,tez jak benasia po cc,i tez SYNEK!a lekarz widzial coreczke hehe. Maly wazy 3300,mierzy 56cm,jest cudny.Ogolnie ja czuje sie srednio,od 24h leze i dziś mam wstac,nie wiem jak to zrobie,bo brzuch mnie rwie jak ch...a,niuni nie mam przy sobie jeszcze,ale jak mnie poodlaczaja od kroplowek i cewnika i dam rade chodzic to przywioza mi niunie pod opieke.

Katrin urodzilaś!!! Super ogromne gratulacje!!!!!
Ja wciąż czekam, ledwo zipie, odstawiony fenoterol daje popalić- czesto mam skurcze i twardy brzuch ale nic sie nie dzieje. Czekamjakna szpilach!!!

dziękuję, i Ty już niedługo córunię będziesz tulić emotka emotka emotka

Jesteś już w domku?
0 0

benasia

#4796894 Napisano: 30.10.2011 09:11:20
my dzis wrócilismy z szpitala z Mikołajem emotka
0 0

agusia147

#4796897 Napisano: 30.10.2011 09:12:00
benasia napisał(a):

Jak się czujesz?
0 0

benasia

#4796915 Napisano: 30.10.2011 09:18:36
dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka
0 0

agusia147

#4796956 Napisano: 30.10.2011 09:32:18
benasia napisał(a):

dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka

Tak z ciekawości, to co się stało, że doszło do cesarki? Super że macie się lepiej. A tak w ogóle to nosisz go na rękach już?
0 0

benasia

#4797516 Napisano: 31.10.2011 09:12:26
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Tak z ciekawości, to co się stało, że doszło do cesarki? Super że macie się lepiej. A tak w ogóle to nosisz go na rękach już?

Właściwie w ten dzień co miałam cesarkę już do miałam na rękach i zaczęlam nosić - dziecko było ze mną od samego początku 24h.
A na drugi dzień to już całkowicie musiałam się nim opiekować sama.
Najpierw rodziłam z mężem naturalnie, ale skurcze tak szybko zaczęły przybierać na intensywności i w końcu były co 30s, a czasem nawet ciągłe bez żadnych przerw i dlatego zdecydowano że lepiej cesarkę bo miałam 6cm rozwarcia a skurcze były juz cały czas więc dla bezpieczeństwa malucha musiała być cesarka.
0 0

monika1985monik

#4797649 Napisano: 31.10.2011 09:59:33
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Właściwie w ten dzień co miałam cesarkę już do miałam na rękach i zaczęlam nosić - dziecko było ze mną od samego początku 24h.
A na drugi dzień to już całkowicie musiałam się nim opiekować sama.
Najpierw rodziłam z mężem naturalnie, ale skurcze tak szybko zaczęły przybierać na intensywności i w końcu były co 30s, a czasem nawet ciągłe bez żadnych przerw i dlatego zdecydowano że lepiej cesarkę bo miałam 6cm rozwarcia a skurcze były juz cały czas więc dla bezpieczeństwa malucha musiała być cesarka.

I jak się czuje w nowej roli MAMY ? emotka
0 0

benasia

#4797671 Napisano: 31.10.2011 10:06:30
No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka
0 0

monika1985monik

#4797691 Napisano: 31.10.2011 10:13:36
benasia napisał(a):

Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka

No to fajnie emotka a karmisz butelką czy piersią ?
Dla mnie na początku też było trudno bo karmiłam tylko piersią i mały przez 4 miesiące w nocy wstawał co godzinę , półtorej do jedzenia łakomczuch emotka ha ha emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4797773 Napisano: 31.10.2011 10:40:29
benasia napisał(a):

emotka
super że już po jesteś,a czemu cesarke mialas???
0 0

#4798255 Napisano: 31.10.2011 01:02:42
My już wczoraj wyszliśmy emotka ))
Mały to ssak nr.1 emotka
jest taki słodki, że ciągle go tulę i całuję emotka
a jak ssie cyca to się uśmiecha emotka
0 0

monika1985monik

#4798263 Napisano: 31.10.2011 01:04:36
katrin22 napisał(a):

Mały to ssak nr.1 emotka

Witamy kolejną mamusie w domu emotka No takie maluszki są najsłodsze pod słońcem
emotka
0 0

#4798264 Napisano: 31.10.2011 01:04:38
benasia napisał(a):

benasia czy u Ciebie po cc też Ci było tak ciężko wstać? ja myślałam, że umrę jak wstawałam, ale jak rozchodziłam to było Ok, teraz już śmigam emotka
w piątek jadę na ściągnięcie szwów.
0 0

#4798269 Napisano: 31.10.2011 01:05:29
monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mały to ssak nr.1 emotka

Witamy kolejną mamusie w domu emotka No takie maluszki są najsłodsze pod słońcem
emotka

Witam z Kubusiem emotka
0 0

koper

#4798345 Napisano: 31.10.2011 01:27:03
katrin22 napisał(a):

Mały to ssak nr.1 emotka

Słodkie momenty emotka Mój mąż naszą córeczkę przez pierwsze miesiące nazywał Ssak Naczelny emotka
0 0

#4798418 Napisano: 31.10.2011 01:45:26
benasia napisał(a):

ja wstałam po ok 30h, ból okropny, najgorszy w moim zyciu, a bylam pozniaczulenie od piersi w dól
0 0

#4798423 Napisano: 31.10.2011 01:47:51
mi dali dziecko po 24h, a nie miałam siły się nim opiekować emotka bo miałam anemię i uczulenie na leki przeciwbólowe, cierpiałam okropnie. Położe pomagały, az wkoncu sie zbuntowaly i musialam juz sama, nie wiem jak to przezyłam, gruntt ze juz smigam.
0 0

agusia147

#4798740 Napisano: 31.10.2011 03:46:49
katrin22 napisał(a):

mi dali dziecko po 24h, a nie miałam siły się nim opiekować emotka bo miałam anemię i uczulenie na leki przeciwbólowe, cierpiałam okropnie. Położe pomagały, az wkoncu sie zbuntowaly i musialam juz sama, nie wiem jak to przezyłam, gruntt ze juz smigam.

najważniejsze że oboje w domciu i że już lepiej emotka Ucałuj Kubusia od forumowych ciotek emotka
0 0