Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pozazdrościć szybkiego rozwiązania
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: gosia16
Najlepiej pobudza laktację dziecko ,bo ono daje sygnał, ile potrzebuje poprzez swoje ssanie.Niestety początkowy okres może być trochę uciążliwy bo dziecko chce być dostawiane bardzo często .Nie wiem po co odciągać mleko,a dziecko karmić Nanem
Gość: dianek
Gość: tato999
bo matka tak chce
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie jej sprawa jak swoje dziecko chce karmić. Nikt nie powinien się w to wtrącać ani nic, ja od pierwszych dni życia byłam na butli i jakoś żyję.
Gość: katrin22
Nie zgodzę się z Tobą!!!
Ja dostałam dziecko po cc po 24h i nie miałam pokarmu, i moje dziecko dostawało butlę. Także musiałam pobudzać laktację laktatorem i teraz karmię cycem, czasem odciągam, a na noc dostaje butlę sztucznego, brzuszek go nie boli, śpi, uśmiecha się, więc wszystko OK.
Wiesz...nie każdy jest od razu MLECZARNI¡!!!
Gość: katrin22
Gość: tato999
i nie każdy chce tą mleczarnią być
ja chyba nie będę chciała karmić piersią w przyszłości
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Boże jak dosadnie z tą Mleczarnią:P Przez chwilę poczułam się jak dojna krowa. Nie dajmy się zwariować, każdy swe dzieci będzie karmił i wychowywał wedle własnego uznania, przecież wiadomo że żadna matka nie będzie chciała skrzywdzić swego dziecka i będzie robiła wszystko aby miało jak najlepiej. Katrin jak śpi spokojnie, nie marudzi, nic mu nie jest to wszystko super, nie słuchaj innych.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja wedle możliwości będę, ale nic na siłę, no i przede wszystkim, jeśli mam możliwość zapewnienia sobie dodatkowej godziny spokojnego snu bez zrywania się z cycem w nocy to chyba warto, zwłaszcza jak dziecku będzie ok.
Gość: grusia
Gosia16 ważne że ja rozumiem i doradca laktacyjny tez - Ty nie musisz.Wkurza mnie takie gadanie.Najważniejsze ze w pustych piersiach pojawilo sie mleko i jest nadzieja - o to chodziło .A ja dzis koncze antybiotyk wiec nie dam dziecku teraz tego mleka !
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia zawsze ci się znajdzie ktoś kto się naczyta bzdur w gazetach i w internecie i będzie ci wmawiał nie wiadomo co, a dzieci z butli są tak samo szczęśliwe jak z cyca i być może nawet spokojniejsze i śpią dłużej, bo mleko modyfikowane jest dłużej trawione.
Gość: gosia16
Niestety wiedzy w temacie karmienia piersią nie uważam za bzdury,tym bardziej że nie zdobywałam jej w gazetach ,ani w internecie. Zdobywałam ja przez naprawdę wiele lat.I zawsze będę uważała ,że karmienie naturalne jest najlepszym sposobem żywienia dziecka.
Nie twierdze również ,że karmienie sztuczne jest złe i matki które karmią butelką są złymi matkami, bo nic takiego nie napisałam na tym forum.
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie denerwuj się, nie warto. Dzidzias najważniejszy.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ps. karmienie to indywidualna sprawa KAŻDEJ kobiety i tylko od niej zależy czy chce dawać cycka czy butelkę.
Wkurza mnie ta nagonka na karmienie naturalne! Ja sama zrezygnowałam z podawania piersi przez takie zmuszanie do karmienia w szpitalu - naciskali na mnie, aż się zablokowałam, a każdą nieudaną próbę przeżywałam jak najgorszą porażkę wyjąc w poduchę. To jest indywidualna sprawa każdej matki i koniec kropka.
Gość: rachel
gratulacje:))))
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
również gratuluję
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uważam dokładnie tak samo... A nagonka nie tylko szpitalna jak i gazety, internet. Wszędzie to samo... Wiadomo, że pokarm z cycka wartościowy, ale nic na siłę.