Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4799008 Napisano: 31.10.2011 05:25:28
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka

benasia czy u Ciebie po cc też Ci było tak ciężko wstać? ja myślałam, że umrę jak wstawałam, ale jak rozchodziłam to było Ok, teraz już śmigam emotka
w piątek jadę na ściągnięcie szwów.

ja wstałam już po 15 godz. i musiałam chodzić. Teraz jestem rozchodzona -opatrunek ściągnięty w sobotę, szwy najpierw ciągnęły ale teraz już latam wszędzie.
Karmię naszego Słodziaka i piersia i potem po cycusiu dostaje jeszcze troszkę butelkę - potem śpi nasz Skarbuś ok 2-3 godzin.
0 0

agusia147

#4799092 Napisano: 31.10.2011 05:52:34
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka

benasia czy u Ciebie po cc też Ci było tak ciężko wstać? ja myślałam, że umrę jak wstawałam, ale jak rozchodziłam to było Ok, teraz już śmigam emotka
w piątek jadę na ściągnięcie szwów.

ja wstałam już po 15 godz. i musiałam chodzić. Teraz jestem rozchodzona -opatrunek ściągnięty w sobotę, szwy najpierw ciągnęły ale teraz już latam wszędzie.
Karmię naszego Słodziaka i piersia i potem po cycusiu dostaje jeszcze troszkę butelkę - potem śpi nasz Skarbuś ok 2-3 godzin.

Jakże wam zazdroszczę, że wy już po wszystkim;)

Dianek kupiłam pierwszą część z tych książek, czyli w oczekiwaniu na dziecko, kosztowała w matrasie 37zł po odjęciu 25%, drugiej części niestety nie mieli, ale jak wrócę do Warszawy to upoluję i drugą emotka Fajnie pisana książka.
0 0

Gość: dianek

#4799135 Napisano: 31.10.2011 06:09:36
aguś bardzo fajne są te książki, na prawdę warto się szarpnąć - wiedza w nich zawarta jest bezcenna emotka

ja właśnie czytam część o porodzie i połogu - z czystej ciekawości - wszystko tam jest bardzo dobrze rozpisane, chyba nie będę miała żadnych wątpliwości emotka
0 0

agusia147

#4799304 Napisano: 31.10.2011 07:09:40
dianek napisał(a):

aguś bardzo fajne są te książki, na prawdę warto się szarpnąć - wiedza w nich zawarta jest bezcenna emotka

ja właśnie czytam część o porodzie i połogu - z czystej ciekawości - wszystko tam jest bardzo dobrze rozpisane, chyba nie będę miała żadnych wątpliwości emotka

Właśnie po to kupiłam, żałując że nie ma kolejnych części w księgarni. Na razie tylko przeglądałam, ale jutro biorę się za czytanie. Mam nadzieję, że rozwieje wszelakie wątpliwości.
0 0

Gość: katrin22

#4799563 Napisano: 31.10.2011 09:07:05
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mi dali dziecko po 24h, a nie miałam siły się nim opiekować emotka bo miałam anemię i uczulenie na leki przeciwbólowe, cierpiałam okropnie. Położe pomagały, az wkoncu sie zbuntowaly i musialam juz sama, nie wiem jak to przezyłam, gruntt ze juz smigam.

najważniejsze że oboje w domciu i że już lepiej emotka Ucałuj Kubusia od forumowych ciotek emotka

Już ucałowałam emotka ))) a Kubuś całuje forumowe ciocie emotka
agusiu, czerp radość z brzuszka i pomasuj go od forumowej cioci emotka

benasia, ja tez juz rozchodzona, ale ciągnie z prawej czasem, w piatek jade sciagnac szwy.
Też karmię cycem, ale dokarmiam butlą, daję mu Bebiolon, a Ty jakim dokarmiasz?

0 0

#4799566 Napisano: 31.10.2011 09:08:00
dianek napisał(a):

dianek dasz radę i bez książek, bo to samo przyjdzie, ale dobrze jest się douczyć, nawet z czystej ciekawości.
0 0

agusia147

#4799633 Napisano: 31.10.2011 09:31:42
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mi dali dziecko po 24h, a nie miałam siły się nim opiekować emotka bo miałam anemię i uczulenie na leki przeciwbólowe, cierpiałam okropnie. Położe pomagały, az wkoncu sie zbuntowaly i musialam juz sama, nie wiem jak to przezyłam, gruntt ze juz smigam.

najważniejsze że oboje w domciu i że już lepiej emotka Ucałuj Kubusia od forumowych ciotek emotka

benasia, ja tez juz rozchodzona, ale ciągnie z prawej czasem, w piatek jade sciagnac szwy.

Brzuszek pogłaskany emotka Haha mina mamy mej dziś bezcenna emotka i tekst A ty jesteś pewna, że ten dzidziuś to tylko jeden? Ten brzuch jakiś taki duży emotka
0 0

#4799637 Napisano: 31.10.2011 09:33:00
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Brzuszek pogłaskany emotka Haha mina mamy mej dziś bezcenna emotka i tekst A ty jesteś pewna, że ten dzidziuś to tylko jeden? Ten brzuch jakiś taki duży emotka

agusia na kiedy masz termin??
0 0

agusia147

#4799735 Napisano: 31.10.2011 10:09:13
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia na kiedy masz termin??

Wg USG 8 luty emotka
0 0

benasia

#4800145 Napisano: 01.11.2011 09:51:54
katrin22 napisał(a):

Ja mam kupione też Bebilon, i jeszcze Nestle Nan Pro 1. Mikuś chętnie pije cycia, ale zazwyczaj na noc dodatkowo dostaje jeszcze po cyciu butelkę i śpi slicznie ok 3 godziny emotka
0 0

#4800157 Napisano: 01.11.2011 10:01:17
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja mam kupione też Bebilon, i jeszcze Nestle Nan Pro 1. Mikuś chętnie pije cycia, ale zazwyczaj na noc dodatkowo dostaje jeszcze po cyciu butelkę i śpi slicznie ok 3 godziny emotka

Ja też na noc daję butlę i śpię spokojnie, tylko nastawiam budzik by go przebrać, bo on nie łacze jak ma mokro.
Kupiłam laktator i też odciągam(jaka to wygoda)
a tak to wisi Kubulek na cycu pół dnia emotka
Za to mi zostało po tygodniu 4kg do zrzucenia.

agusia to już tuż tuż zleci nawet nie wiesz jak szybko, u mnie luty jest szczególnym miesiącem bo wtedy Kubuś został poczęty
emotka emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4800163 Napisano: 01.11.2011 10:05:08
Mam nadzieje że będę mogla karmić piersią. jak ja sie nie moge juz doczekać..... 4 listopada mam wizytę juz 39 tydzień a tu żadnych czopow, biegunek, ani boli na miesiączkę, ani innych zapowiadających porod symptomów....
0 0

#4800173 Napisano: 01.11.2011 10:11:41
cytrynkowa napisał(a):

Mam nadzieje że będę mogla karmić piersią. jak ja sie nie moge juz doczekać..... 4 listopada mam wizytę juz 39 tydzień a tu żadnych czopow, biegunek, ani boli na miesiączkę, ani innych zapowiadających porod symptomów....

Cytrynko a to może się stać w każdej chwili emotka
U mnie karmienie piersią nie przyszło łatwo, Zaczęło się od pełnych twardych bolących piersi, masowałam a kanaliki były zatkane, i kupiłam laktator i on poruszył cyce, potem nie miałam wykształconych brodawek, i używałam kapturków, one się sprawdzały ale odklejały- wrrr, i teraz już od 3 dni karmię normalnie, także nie wolno się poddawać.

Cytrynka ja wiadomo miałam sztucznie wywoływany poród, bo podawali mi też oxydocynę, żeby ruszyć macicę, ale ponoć miałam skurcze, jeszcze przed podanie bo pod KTG byłam podłączona, a myślałam, że dziecko się rusza, a to macica się kurczyła, bóle w domu miałam takie jak na okres, ale chwilowe i bardzo rzadko, także bądz przygotowana, bo nigdy nie wiesz kiedy akcja może się zacząć.
A jak się czujesz???
0 0

monika1985monik

#4800196 Napisano: 01.11.2011 10:26:52
cytrynkowa napisał(a):

Oj nie martw się nawet się nie będziesz spodziewać a poród nastąpi i będziesz mieć dzidzię przy sobie emotka Potwierdzam to co powiedziała katrin22 początki karmienia cycem nie są zbyt piękne wręcz przeciwnie ale najważniejsze to się nie poddawać emotka A co do kapturków ja używałam avent uniwersalne i karmiłam przez nie cały czas emotka więc głowa do góry będzie ok
emotka
0 0

#4800200 Napisano: 01.11.2011 10:31:36
monika też mam z aventu standardowe i nie wiem czemu mi sie odklejają, musiałam podtrzymywać palcami. Początki są trudne, dziecko się denerwuje, mama się denerwuje, ale trzeba do skutku, u mnie jest coraz lepiej, już prawie bezbłędnie się wessie, co jest i czasem bolesne.
0 0

monika1985monik

#4800216 Napisano: 01.11.2011 10:52:35
katrin22 napisał(a):

monika też mam z aventu standardowe i nie wiem czemu mi sie odklejają, musiałam podtrzymywać palcami. Początki są trudne, dziecko się denerwuje, mama się denerwuje, ale trzeba do skutku, u mnie jest coraz lepiej, już prawie bezbłędnie się wessie, co jest i czasem bolesne.

Hm to nie wiem czemu się odklejają mój mały jak się dossał emotka to nie raz nie mogłam ich odkleić by ściągnąć ha ha emotka
0 0

#4800221 Napisano: 01.11.2011 10:55:43
Pewnie masz inny kształt piersi emotka
0 0

Gość: grusia

#4800374 Napisano: 01.11.2011 01:09:40
I na nas przyszedl czas 29.10 emotka . Poszło ekspresowo - 4.15 zapukałam do drzwi oddzialu, chwila czekania na polożna, badanie i biegiem na porodówke bo rozwarcie pełne, musiałam trzymac by nie pzrec i nie urodzic na podłoge emotka . O 4.55 Kinia pojawiła sie na świecie - nawet lekarz nie zdarzył emotka .A lekkie skurcze poczulam o 2 w nocy, przespałam sie jeszcze i wogole emotka .Porod SN, bez nacinania ( na to tez czasu nie bylo emotka ) .Dzis wyszlusmy do domu, małej pepek juz odpadł, od wczoraj jest tylko na NAN'ie ale sie uparłam i dzis troszke mleka w piersiach jest, odciagam by pobudzic laktacje i jutro sprobujemy dac cyca. Mloda pije jak szalona - dzis w nocy opanowała 90 ml za jednym zamachem a tak to 30-40 ml co 2-3 godz.
Pozdrawiam
0 0

Gość: aka

#4800392 Napisano: 01.11.2011 01:25:56
Grusia gratulacje emotka niezły ekspres
0 0

agusia147

#4800398 Napisano: 01.11.2011 01:28:08
grusia napisał(a):

I na nas przyszedl czas 29.10 emotka . Poszło ekspresowo - 4.15 zapukałam do drzwi oddzialu, chwila czekania na polożna, badanie i biegiem na porodówke bo rozwarcie pełne, musiałam trzymac by nie pzrec i nie urodzic na podłoge emotka . O 4.55 Kinia pojawiła sie na świecie - nawet lekarz nie zdarzył emotka .A lekkie skurcze poczulam o 2 w nocy, przespałam sie jeszcze i wogole emotka .Porod SN, bez nacinania ( na to tez czasu nie bylo emotka ) .Dzis wyszlusmy do domu, małej pepek juz odpadł, od wczoraj jest tylko na NAN'ie ale sie uparłam i dzis troszke mleka w piersiach jest, odciagam by pobudzic laktacje i jutro sprobujemy dac cyca. Mloda pije jak szalona - dzis w nocy opanowała 90 ml za jednym zamachem a tak to 30-40 ml co 2-3 godz.
Pozdrawiam

Gratulacje!
0 0