Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
trzymam z całych sił!
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I ja trzymam
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: mooniq82
trzymamy
grusia to teraz Ty mnie pocieszyłaś
Gość: katrin22
hihi, dobre pytanie
Gin na początku powiedział, że widzi dziewczynkę, booo...nie widzi siusiaka, ale zaznaczył, że on nie jest pewinen i żeby się nie sugerować tym, więc nie sugerowaliśmy się, ale w głowie już była DZIEWCZYNKA! Na początku ciąży miałam uczucie, że będzie chłopczyk, ale gin mnie zmylił.
Przy następnych wizytach gin nie widział już nic, dzidzia skrupulatnie wszystko zasłaniała.
Co do przygotowania wyprawki itp, kupowałam neutralne, zielone, pomarańczowe, żółte, zero różu
A jak powiedzieli, że syn to pomyślałam'kurcze, a miała być dziewczynka' haha, ale szybko mi to przeszło. A mój mąż jak się dowiedział, że syn to mało co nie pękł z dumy. W szpitalu ustalaliśmy imię hehe
i na Ciebie przychodzi pora
Trzymamy z Kubusiem kciuki
ja też myślę aby kupować ciuszki koloru uniwersalnego
Słyszałam o przypadku, gdzie nawet USG 3D pokazało inną płeć, ale to pewnie 1 na milion
Ja byłam na usg już nawet 4D ale nie było jeszcze nic widać
Ja na takie pytanie nie umiem odpowiedzieć
Mam nadzieję, że się ureguluje, bo to uniemożliwia mi wyjście na dłużej, bo boję się...
Dziś jadę na zdjęcie szwów, mam nadzieję, że cyce wtedy usną
na pewno niebawem wszystko sie unormuje
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ureguluje się, spokojnie
I super, bo dziś będę w Rossmanie
Bo te z apteki chole...nie drogie.
Gość: dianek
grazia, ja się do rodzenia dopiero przymierzam, ale w Krakowie rodziły koleżanki, ciotki, mama i w ogóle dużo osób
osobiście wybieram się do Rydygiera, są tam najlepsze położne w Krakowie, choć dla mnie najważniejsze jest to, że w tej chwili mają jedną z najlepszych kadr lekarskich oraz najnowocześniejszy sprzęt (cały oddział był praktycznie kupowany na nowo 3 lata temu), wadą tego szpitala są niezbyt miłe panie na noworodkach - ale to zależy od zmiany. Ze mną po porodzie będzie mąż od rana do wieczora więc akurat panie noworodkowe to mi wiszą
Dziewczyny polecają również Ujastek i Żeromskiego. Reszta raczej nie jest warta uwagi. Kopernika omijaj z daleka!
W Żeromskim jest mniej komfortowo, położną najlepiej mieć swoją, za to panie od noworodków są super. Czyli poród SN tak sobie, a po porodzie super jeśli chodzi o opiekę.
Ujastek to szpital typowo położniczo-noworodkowy. Niby bardzo chwalony, ale ostatnio pojawiają się również negatywne opinie, wynikające z tego, że jest baaaardzo obłożony. I jeśli się trafi akurat na tłok w Ujastku to jest problem - dziewczyny rodziły na korytarzach i później z maluchami na korytarzach pomieszkiwały. Ale jak się trafi na luz w szpitalu to jest ekstra. Jeśli Twój lekarz prowadzący nie pracuje w Ujastku to należy się tam zapisać dużo wcześniej i najlepiej mieć swoją położną. Opieka na noworodkach podobno rewelacyjna. Czyli przy porodzie SN - trochę loteria, jak trafisz na pusty szpital jest super, jak na tłum to bywa nieciekawie.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz, będę się starała coś podpowiedzieć
Gość: dianek
uważaj żeby Ci się zastoje nie robiły - żeby się stan zapalny nie zrobił - warto się skonsultować z poradnią laktacyjną i ewentualnie dopytać jak często odciągać (dostosowuje się to do częstotliwości karmienia)
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne - ja kupiłam kilka sztuk wielorazowych na all
ale wczoraj mamy i ciotki mi podpowiedziały genialny sposób tak na przyszłość gdybym miała natłoki mleka
Kupuje się pieluszkę flanelową podklejoną czymś nieprzemakalnym - albo takie pieluchoceratki albo powleczone takim gumowatym czymś. Do tego grubą pieluchę flanelową. Wycinasz kółka o średnicy 10-12cm. Jedno z tej nieprzemakalnej, i kilka warstw w grubej flaneli. Można też dorzucić do środka kilka kółek bawełnianych (np. ze starego t-shirta). Obszywasz dookoła na maszynie lub ręcznie (lub obszywa Ci mama, ciocia, teściowa, ktokolwiek). I mam bardzo chłonne wkładki wielorazowe. To jest robota na 15 minut. Ciocia mi mówiła, że używała takich w domu, właśnie przy nawałach mlecznych - a jak wychodziła to zakładała taką wkładkę z ceratką i do tego jednorazową, bo same jej przemakały i np. na godzinny spacer nie wystarczały.
To tak podpowiadam jako alternatywę, bo przy nawałach mlecznych na wkładki się majątek wydaje. A po domu w sumie wystarczy cokolwiek byle chłonne i nieprzemakalne.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Spokojnie to normalne
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja rodziłam w UJASTKU i jestem zadowolona na 1000 %