Konkursowiczki w ciąży

masza

#4817389 Napisano: 08.11.2011 12:05:37
benasia napisał(a):

Dziewczyny co robić gdy dzidziuś nie może zrobić kupki? Mój Mikuś coś dzis nie może zrobić i brzuszek go boli... emotka masowałam, ale nie za bardzo pomaga. Dostaje tez herbatkę koperkową. Teraz śpi. Mam nadzieję że upragniona kupka znajdzie się w pieluszce jak się obudzi...

ja stosowałam czopki glicerynowe, ale nie pamiętam ile4 moje dziecko wtedy miało miesięcy....najlepiej zapytać położna lub lekarza
0 0

Gość: quaqua

#4817404 Napisano: 08.11.2011 12:09:33
masza napisał(a):

benasia napisał(a):

Dziewczyny co robić gdy dzidziuś nie może zrobić kupki? Mój Mikuś coś dzis nie może zrobić i brzuszek go boli... emotka masowałam, ale nie za bardzo pomaga. Dostaje tez herbatkę koperkową. Teraz śpi. Mam nadzieję że upragniona kupka znajdzie się w pieluszce jak się obudzi...

ja stosowałam czopki glicerynowe, ale nie pamiętam ile4 moje dziecko wtedy miało miesięcy....najlepiej zapytać położna lub lekarza

U nas najlepiej pomogło dopajanie zwykłą wodą. No i czopki glicerynowe, ale to w ostateczności...
0 0

Gość: agulecece

#4817413 Napisano: 08.11.2011 12:10:55
moj maly straszliwie steka i placze przy robieniu kupki,ktora jest normalnej konsystencji i tak praktycznie od urodzenia znalazlam w necie ,ze to dyschezja
0 0

Gość: grusia

#4817435 Napisano: 08.11.2011 12:15:39
Moja mała robi plastelinki raz dziennie i tez przychodzi jej to z trudem , polozna na wizycie patronazowej mowila ze czopek to ostatecznosc i ze maluszek musi nauczyc sie sobie radzic. Jesli zbyt duzo bedzie sie pomagac to rozleniwi sie uklad wydalniczy
0 0

benasia

#4817463 Napisano: 08.11.2011 12:23:28
a dlaczego herbtka koperkowa może mieć odwrotny skutek? Doktor i pani w aptece kazali podawać małemu -na razie Mikuś jest malutki więc dostaje taką nie za mocno zaparzoną z saszetki +odrobinę glukozy, wcześniej przed weekendem nie miał problemów, a teraz ma gazy i nie może zrobić dziś od rana kupki... emotka
masowanie uśmierza mu ból na troszkę a potem znów krzyk i napinanie... a nóżki nie łatwo zgiąc gdy całe ciałko się preży emotka
0 0

Gość: minia

#4817475 Napisano: 08.11.2011 12:26:37
mi pediatra poleciła wodę koperkową
0 0

Gość: minia

#4817487 Napisano: 08.11.2011 12:28:50
minia napisał(a):

mi pediatra poleciła wodę koperkową

i LACTULOSUM syrop - 2 dni stosowania syropu i podziałało, już więcej nie było potrzeby stosowania
0 0

kalisto1986

#4817499 Napisano: 08.11.2011 12:33:05
benasia napisał(a):

a dlaczego herbtka koperkowa może mieć odwrotny skutek? Doktor i pani w aptece kazali podawać małemu -na razie Mikuś jest malutki więc dostaje taką nie za mocno zaparzoną z saszetki +odrobinę glukozy, wcześniej przed weekendem nie miał problemów, a teraz ma gazy i nie może zrobić dziś od rana kupki... emotka
masowanie uśmierza mu ból na troszkę a potem znów krzyk i napinanie... a nóżki nie łatwo zgiąc gdy całe ciałko się preży emotka

pomagają też kropelki espumisan chyba, i tego typu inne, 1-2 kropelki na smoczek i powinno pomóc- ale to też w ostateczności.
Spróbuj pieluszke ogrzać na grzejniku, lub lekko żelazkiem i rób takie ciepłe okłady.
0 0

benasia

#4817515 Napisano: 08.11.2011 12:38:03
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

pomagają też kropelki espumisan chyba, i tego typu inne, 1-2 kropelki na smoczek i powinno pomóc- ale to też w ostateczności.
Spróbuj pieluszke ogrzać na grzejniku, lub lekko żelazkiem i rób takie ciepłe okłady.

espumisan też lekarz zapisał w kropelkach - mały dostaje przed jedzeniem lub po, ale chyba nad ranem nie weszło do buźki -bo daję mu na łyżeczce i potem języczkiem rusza że nie za bardzo mu smakuje...
0 0

Gość: grusia

#4817524 Napisano: 08.11.2011 12:41:14
Koperek w nadmiarze moze nasilac produkcje gazow i dzialac wzdymajaco.
0 0

Gość: eveline22

#4817712 Napisano: 08.11.2011 01:57:53
cześć chciałam się tylko pochwalić że po 2 latach starań 8.10.2011 zostałam ponownnie mama emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4817718 Napisano: 08.11.2011 02:00:37
eveline22 napisał(a):

cześć chciałam się tylko pochwalić że po 2 latach starań 8.10.2011 zostałam ponownnie mama emotka

emotka emotka Gratuluje!!!!
0 0

Gość: dianek

#4817738 Napisano: 08.11.2011 02:10:34
benasia dokarmiacie butelką, czy tylko cyc?
myśmy mieli przejścia z moją najmłodszą siostrą - cała rodzina była zaangażowana w walkę z kolkami i zaparciami emotka

z tym że Gośka była częściowo na butelce, więc wiadomo - z kupkami było ciężko emotka

nie pamiętam jaki specyfik dostała od pediatry, ale pamiętam, że było dużo lepiej jak ją dopajaliśmy wodą no i jak mama jadła bardzo lekko i też baaardzo dużo piła

nie wiem czy to dziecko dostawało więcej mleka czy wody - ale bez dopajania był dramat...

do tego masaże rozgrzanymi pieluszkami i BARDZO WAŻNE - gimnastyka - właśnie takie pompowanie nóżkami, delikatnie, kilka a nawet kilkanaście razy dziennie, żeby rozruszać jelitka

i z czasem było coraz lepiej emotka
0 0

grazia1981

#4817743 Napisano: 08.11.2011 02:12:11
cytrynkowa napisał(a):

eveline22 napisał(a):

gratulacje
ja się pochwalę,że wczoraj lekarka potwierdziła moją ciążę ,usg dopochwowym,pęcherzyk ciążowy dopiero ma ok 3 tyg więc malutki,ale jest i będzie dzidzi kazała zażywać folik i szukam po domu wyników na grupę krwi moją i męża i nima ,a robiliśmy przy 1-ym dziecku
emotka
0 0

Gość: dianek

#4817752 Napisano: 08.11.2011 02:16:04
grazia, eveline - gratulki emotka

grazia - a oddali Wam oryginały w szpitalu? czy nie zanosiliście ? bo u mnie trzeba oryginał do szpitala przynieść na poród i później sobie można odebrać

ja za 2h mam usg emotka już mnie skręca z niecierpliwości...

i z bólu emotka spojenie łonowe mnie tak boli że szkoda gadać... jeszcze szanowna pani Murkoff w swojej książce pisze że to całkiem normalne i nic się z tym nie da zrobić...
0 0

grazia1981

#4817765 Napisano: 08.11.2011 02:20:54
Boję się,czy tego nie zostawiłam w szpitalu,tych wyników.Pewnie trzeba będzie zrobić ,nie wiecie,ile kosztują teraz na grupę?
0 0

agusia147

#4817772 Napisano: 08.11.2011 02:25:03
grazia1981 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

eveline22 napisał(a):

gratulacje
ja się pochwalę,że wczoraj lekarka potwierdziła moją ciążę ,usg dopochwowym,pęcherzyk ciążowy dopiero ma ok 3 tyg więc malutki,ale jest i będzie dzidzi kazała zażywać folik i szukam po domu wyników na grupę krwi moją i męża i nima ,a robiliśmy przy 1-ym dziecku
emotka

Gratulacje emotka

0 0

benasia

#4817773 Napisano: 08.11.2011 02:25:11
grusia napisał(a):

Koperek w nadmiarze moze nasilac produkcje gazow i dzialac wzdymajaco.

mały nie dostaje mocnej herbatki.

dianek napisał(a):

benasia dokarmiacie butelką, czy tylko cyc?
myśmy mieli przejścia z moją najmłodszą siostrą - cała rodzina była zaangażowana w walkę z kolkami i zaparciami emotka

z tym że Gośka była częściowo na butelce, więc wiadomo - z kupkami było ciężko emotka

nie pamiętam jaki specyfik dostała od pediatry, ale pamiętam, że było dużo lepiej jak ją dopajaliśmy wodą no i jak mama jadła bardzo lekko i też baaardzo dużo piła

nie wiem czy to dziecko dostawało więcej mleka czy wody - ale bez dopajania był dramat...

do tego masaże rozgrzanymi pieluszkami i BARDZO WAŻNE - gimnastyka - właśnie takie pompowanie nóżkami, delikatnie, kilka a nawet kilkanaście razy dziennie, żeby rozruszać jelitka

i z czasem było coraz lepiej emotka

najpierw była butelka (ok 1-2 razy dziennie po 40-60ml) i cyc, a teraz właściwie można powiedzieć że sam cyc + herbatka od wczoraj. Po wczorajszym dniu było super - mały wypijał ok 40ml herbatki + cyca potem dostawał, a kupki szły gładko. Dziś rano jednak nie mógł zrobić. Teraz po południu zrobił ale widze że nadal by chciał robić. Pije teraz na siłe nawet gdy nie chce, bo możliwe że mam za gęste mleko - na koniec karmienia (najczęściej przez osłonki mały pije) mam tak gęste że aż mu się ciągnie nitka mleka gdy wyciągam z buzi cycie z osłonką.
0 0

benasia

#4817776 Napisano: 08.11.2011 02:26:53
grazia1981 napisał(a):

Boję się,czy tego nie zostawiłam w szpitalu,tych wyników.Pewnie trzeba będzie zrobić ,nie wiecie,ile kosztują teraz na grupę?

nie dużo chyba ale nie orientuję się dokłądnie, ale lekarz może dać ci skierowanie przecież na grupę krwi i będziesz mieć za darmo, a mąż zawsze może oddac krew w szpitalu i mu powiedzą jaka ma grupę.
0 0

agusia147

#4817783 Napisano: 08.11.2011 02:30:08
benasia napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

nie dużo chyba ale nie orientuję się dokłądnie, ale lekarz może dać ci skierowanie przecież na grupę krwi i będziesz mieć za darmo, a mąż zawsze może oddac krew w szpitalu i mu powiedzą jaka ma grupę.

My płaciliśmy po 30zł...
0 0