Konkursowiczki w ciąży

monia24

#4819039 Napisano: 09.11.2011 07:53:25
Dianek aż mi łzy w oczach stanęły, zwłaszcza jak sobie przypomniałam moje porody, brrrr.
0 0

Gość: katrin22

#4819126 Napisano: 09.11.2011 08:50:20
dianek jak widać, są jeszcze ludzie na tym świecie.
Co do skierowania to ja chodziłam prywatnie do lekarza, a skierowanie dał mi na NFZ.
0 0

benasia

#4819178 Napisano: 09.11.2011 09:26:48
dziś Mikołaj w nocy robił kupki - takie głośne gazy i potem kupka. Ale nadal daję mu herbatkę i espumisan, bo widzę że jak spi teraz to stęka i chyba jeszcze mu trudno. Co do picia to staram się od weekendu wypić 1,5l wody niegazowanej +jakąś herbatę, inkę z mlekiem itp. Wczoraj zjadłam 4 jabłka żeby pomóc małemu.
Żelaza ja nie biorę bo boję się czy nie będzie synek miał zatwardzenia po nim, a Femibion Natal 2 mam jeszcze to muszę wziąć.
Przed weekendem Mikuś dostawał wit. K i D dla niemowląt - ale czy po nich może mieć zaparcia?
0 0

aneta411

#4819201 Napisano: 09.11.2011 09:36:12
benasia napisał(a):

dziś Mikołaj w nocy robił kupki - takie głośne gazy i potem kupka. Ale nadal daję mu herbatkę i espumisan, bo widzę że jak spi teraz to stęka i chyba jeszcze mu trudno. Co do picia to staram się od weekendu wypić 1,5l wody niegazowanej +jakąś herbatę, inkę z mlekiem itp. Wczoraj zjadłam 4 jabłka żeby pomóc małemu.
Żelaza ja nie biorę bo boję się czy nie będzie synek miał zatwardzenia po nim, a Femibion Natal 2 mam jeszcze to muszę wziąć.
Przed weekendem Mikuś dostawał wit. K i D dla niemowląt - ale czy po nich może mieć zaparcia?

Ja jak karmiłam, nie mogłam jeść/pić nabiału. Córkę strasznie bolał brzuszek... Ale... każde dziecko inaczej reaguje, więc niestety, często zostaje metoda prób i błędów, która jest ciężka i dla matki i dla dziecka
0 0

Gość: rachel

#4819206 Napisano: 09.11.2011 09:37:39
A ja wam powiem, że mam szczęścia jeśli chodzi o dopadanie mnie różnych rzeczy w ciązy. Jestem teraz w 18 tygodniu i dzisiaj rano zauwazyłam ze od połowy ud do pasa (głownie z tyłu) pojawiły mi się takie plamki jakby po ukąszeniu komara z tym ze płaskie. Rano naliczyłam ich ponad 25. Wszystkiw są różnej wielkości. Największa ma średnicę 1 cm. Nie zmieniałam zadnych kosmetyków, poza tym obszarem na reszcie ciała tez nie odnotowałam nic podobnego. Czy wy tez tak miałyscie?? Wieceie co to moze byc? emotka emotka
0 0

leoniu

#4819210 Napisano: 09.11.2011 09:40:56
benasia napisał(a):

Moja po żelazie nic nie miała... Witamina K i D też nie dawala żadnych efektów. Femiblion biore nadal...
Może profilaktycznie kup sobie te suszone śliwki i morele...
0 0

efelinkaaa

#4819248 Napisano: 09.11.2011 09:56:58
leoniu napisał(a):

benasia napisał(a):

Moja po żelazie nic nie miała... Witamina K i D też nie dawala żadnych efektów. Femiblion biore nadal...
Może profilaktycznie kup sobie te suszone śliwki i morele...

mój Synek miał zaparcia po żelazie, ale to On je brał (ferrum w syropie).. poza tym miał refluks żołądkowy i do 6 m-ca chlustał na odległość emotka
Kupki ksiązkowe (czyli kilka na dzień?) Jak były dwie to było dobrze...

myślę, że musisz spokojnie poczekac, układ pokarmowy się unormuje i wszystko wróci do normy.. a teraz ciepła pieluszka na brzuszek i przyciskanie nózek do brzuszka - to chyba u nas sprawdzało się najlepiej i bąki szły jak ta lala emotka Można jeszcze herbatkę z kopru włoskiego, ale nie wiem czy ona coś dawała.. nie pamiętam emotka
0 0

#4819318 Napisano: 09.11.2011 10:38:01
rachel napisał(a):

A ja wam powiem, że mam szczęścia jeśli chodzi o dopadanie mnie różnych rzeczy w ciązy. Jestem teraz w 18 tygodniu i dzisiaj rano zauwazyłam ze od połowy ud do pasa (głownie z tyłu) pojawiły mi się takie plamki jakby po ukąszeniu komara z tym ze płaskie. Rano naliczyłam ich ponad 25. Wszystkiw są różnej wielkości. Największa ma średnicę 1 cm. Nie zmieniałam zadnych kosmetyków, poza tym obszarem na reszcie ciała tez nie odnotowałam nic podobnego. Czy wy tez tak miałyscie?? Wieceie co to moze byc? emotka emotka

Na pewno masz na coś uczulenie, pewnie na pokarm, zastanów się co jadłaś ostatnio w nadmiarze?
0 0

Gość: rachel

#4819393 Napisano: 09.11.2011 11:09:20
katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

Na pewno masz na coś uczulenie, pewnie na pokarm, zastanów się co jadłaś ostatnio w nadmiarze?

Mam nadzieje ze to uczulenie na pokarm...w nadmiarze w sumie to niczego nie jadłam ale moze to wina pomidorów, które o tej porze roku moga byc pryskane...ale ochota na nie była duza:P
0 0

Gość: dianek

#4819433 Napisano: 09.11.2011 11:27:06
rachel, spoko, mi ostatnio też coś zsypuje uda lub brzuch - na drugi dzień zazwyczaj znika
takie właśnie wysypki a'la podrażnienie czy alergia

jakąś dziwną skórę w ogóle w tej ciąży mam emotka
0 0

#4819649 Napisano: 09.11.2011 12:49:27
Jak pamiętacie ja miałam uczulenie być może na kakao, albo na mleko, albo na nutellę, bo miałam podejrzenia tej cholestazy. Także w ciąży wszystko jest możliwe.
rachel wyeliminuj pomidorki i zobaczysz co się będzie działo, jak o 2-3 dniach nie zejdzie udaj się do swojego ginekologa, lub dermatologa.
0 0

agusia147

#4819880 Napisano: 09.11.2011 02:22:52
Kurde ale dziś zmęczona jestem, nic mi się nie chce, a w sumie wyszłam tylko po zakupy i do urzędu... Umrę na ból pleców...
0 0

Gość: dianek

#4819921 Napisano: 09.11.2011 02:43:15
ja byłam na krótkim spacerku po umowę i zaliczkę za projekcik... normalnie tam szłam 10 minut - teraz 2 razy dłużej emotka

jeszcze mieli w biurze niewygodne krzesła, a synuś sobie wymyślił kopanie po czymś, co akurat było dość tkliwe i mało przyjemne emotka

leże i już nic nie robię... miałam do wpłatomatu jeszcze iść, ale męża wyślę...

chociaż się może wybiorę piętro wyżej po ciuszki 50-68 i coś posegreguję - bo nie wiem za czym jeszcze szperać na all ^^ a dla chłopaka akurat jakoś mniej ciuszków miałam...

chociaż będę to musiała zrobić jakoś po kryjomu, bo płci dziecka nie zdradzamy rodzince i znajomym (na szczęście o tym wątku tutaj nie wiedzą emotka ) a mieszkam chwilowo z siostrą, która chyba jednak się domyśli... emotka
0 0

benasia

#4819933 Napisano: 09.11.2011 02:49:10
Mikołaj kupki robi ale po prostu czasem boli go brzuszek i się wygina i stęka bo nie łatwo mu...

A mam pytanie dziewczyny czy jak karmię piersią to mogę banany jeść? Mam na myśli taki a'la koktajl z bananów i mleka, albo chlebka z dżemikiem? bo mam na coś ochotę a boję się teraz przy małym jeść różne takie żeby zaparcia nie miał i brzuszek nie bolał...
0 0

monika1985monik

#4820031 Napisano: 09.11.2011 03:19:51
benasia napisał(a):

Mikołaj kupki robi ale po prostu czasem boli go brzuszek i się wygina i stęka bo nie łatwo mu...

A mam pytanie dziewczyny czy jak karmię piersią to mogę banany jeść? Mam na myśli taki a'la koktajl z bananów i mleka, albo chlebka z dżemikiem? bo mam na coś ochotę a boję się teraz przy małym jeść różne takie żeby zaparcia nie miał i brzuszek nie bolał...

Ja jadłam takie rzeczy i nic małemu nie było myśle że po bananie czy dżemie nic mu nie będzie emotka uważaj tylko na ciężkostrawne jedzenie typu groch którego nie powinno się jeść
0 0

Gość: grusia

#4820090 Napisano: 09.11.2011 03:54:54
Na wizycie patronazowej polozna powiedziala zeby banana wprowadzic do diety jak dziecko skonczy 3 tygodnie a jabłko max 2 szt dziennie .Za to moge np winogroda czy maliny.
Jednak jak sama nie wybadasz co Ci wolno a co nie to to ładu nie dojdziesz bo kazdy gada co innego emotka
0 0

agusia147

#4820130 Napisano: 09.11.2011 04:11:50
Ajj słuchać kogokolwiek... najlepiej słuchać siebie emotka
0 0

agusia147

#4820352 Napisano: 09.11.2011 05:37:54
emanuela24 napisał(a):

rachel napisał(a):

katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

Mam nadzieje ze to uczulenie na pokarm...w nadmiarze w sumie to niczego nie jadłam ale moze to wina pomidorów, które o tej porze roku moga byc pryskane...ale ochota na nie była duza:P

lepiej od razu idz z tym do lekarza - niech to zobaczy
a masz jakieś inne objawy ?

Albo zrób dietę dzień lub dwa i się okaże czy to od pokarmów.
0 0

monika1985monik

#4820405 Napisano: 09.11.2011 05:56:50
Najlepiej jak się coś zje to obserwować dziecko jeżeli dziecku nic nie jest to możemy jeść dany produkt a jak zobaczymy jakieś niepokojące objawy u dzidzi to wtedy odstawiamy emotka
0 0

#4820732 Napisano: 09.11.2011 08:11:04
Kobietki czy to normalne, że niemowlę czasem tak zaczyna szybko oddychać,a po chwili już jest ok? bo zaczynam się martwić
0 0