Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia

#4846699 Napisano: 22.11.2011 07:26:54
benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

Dziewczyny ile razy byla u Was polozna po porodzie ?

Anava tylko pamietaj zapisac sie na wizyte podczas gdy przyjmowane sa zdrowe dzieci . Na tej wizycie dziecko zwaza, zmierza ,zbadaja, umowicie sie juz na szczepienie no i pewnie dostaniecie skierowanie na USG bioderek. My mamy 13 grudnia emotka

u mnie jutro położna będzie 4 raz. Na szczepienie się idzie między 6 a 8 tyg - my idziemy 15 grudnia (szczepionka skojarzona). pierwsza wizyta dziecka powinna być szybciej tak chyba ok 3 tyg.

My pierwsza wizyte u pediatry mielismy w poniedzialek .Teraz w czwartek znow idziemy po skierowanie na USG( skleroza nie boli ) i umowic sie na szczepienie.Dobrze ze mamy znajomosci w szpitalu bo na USG przyszloby nam czekac ze 3 miesiace .
0 0

benasia

#4846738 Napisano: 22.11.2011 07:37:59
ja też nie dostałam skierowania - lekarz nic nie mówił...
0 0

Gość: anavaX

#4846747 Napisano: 22.11.2011 07:39:58
monika1985monik napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

grusia napisał(a):

Dziewczyny ile razy byla u Was polozna po porodzie ?

3 razy emotka

1 raz

a u mnie wcale emotka

Musisz zgłosić to w przychodni bo to jej obowiązek cię odwiedzić

właśnie mi uświadomiłyście, że mam na biurku papiery do przychodni które leżą niewypełnione
rano pośle męża by małego zarejestrował u lekarza
0 0

#4846766 Napisano: 22.11.2011 07:47:29
benasia napisał(a):

My mamy nawet w ksiazeczce wpis ze szpitala ze USG bioderek ok 6-8 tygodnia zycia. Przy synku tez tak mielismy.Nie wiem moze warto zapytac ?
0 0

benasia

#4846782 Napisano: 22.11.2011 07:51:03
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

My mamy nawet w ksiazeczce wpis ze szpitala ze USG bioderek ok 6-8 tygodnia zycia. Przy synku tez tak mielismy.Nie wiem moze warto zapytac ?

w czwartek zadzwonię do przychodni mojej
(bo jutro nieczynna), a jutro zapytam położnej jak przyjdzie na wizytę.

A co sądzicie dziewczyny o olejku do kąpieli Balneum? Wcześniej mieliśmy Oilatum Soft, teraz Oilan - oba ok, ale podobno Balneum jest lepszy dla maluszków.
0 0

#4846809 Napisano: 22.11.2011 07:59:16
My kąpiemy w Balneum - dla nas ok ,podobno kapiel w nim nie niszczy tego plaszcza lipidowego u maluszka ( nie zaleca sie codziennych kapieli bo one własnie go niszcza )ale czy to prawda ?Nie wiem.Cena jak dla mnie troszke za wysoka by kapac w tym dziecko przez dluzszy czas - noworodka to rozumiem ale pozniej jesli nie ma potrzeby to szkodaby mi było.
Oilan 1 litr mozna kupic juz za 60 zl - Balneum 0,5 litra to koszt ok 50 zl.
0 0

Gość: katrin22

#4846817 Napisano: 22.11.2011 08:01:16
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

A czy w szpitalach dają jakieś próbki ? Bo ja jak byłam 3 lata temu,to nic nie dostałam ,chyba że to zależy od szpitala emotka

Dają 2 pudełka, a w nich gazetki, i próbki m.in.
papmersy, sudocrem mini, chusteczki nawilż., próbki Oilatum, Ziaji, płynów do prania, są też wody niegaz., była także maszynka do golnia dla taty emotka )))

a u mnie nie było w pudełkach próbek pampersów i chusteczek.
Mój Mikuś też raczej nie odbija - rzadko, ale w szpitalu powiedzieli że po piciu piersi dziecko nie musi odbic, więc zazyczaj go nie podnosze jak już śpi.

To tak jak ja, widzę, że nie jestem sama emotka
0 0

Gość: katrin22

#4846833 Napisano: 22.11.2011 08:04:33
benasia napisał(a):

Ja mam skierowanie, muszę tylko je zawieźć emotka
0 0

Gość: agasiam

#4846940 Napisano: 22.11.2011 08:40:15

A co sądzicie dziewczyny o olejku do kąpieli Balneum? Wcześniej mieliśmy Oilatum Soft, teraz Oilan - oba ok, ale podobno Balneum jest lepszy dla maluszków.
Tez słyszałam dużo dobrego o Balneum.No i brak parafiny. Ale zastanawiam sie jak te emolienty sprawują sie na główce noworodka. Czy włoski nie są zwyczajnie tłuste. Chyba trzeba pomysleć o szamponie.
0 0

agusia147

#4846948 Napisano: 22.11.2011 08:43:12
Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka
0 0

olunka

#4846950 Napisano: 22.11.2011 08:44:52
agasiam napisał(a):

Tez słyszałam dużo dobrego o Balneum.No i brak parafiny. Ale zastanawiam sie jak te emolienty sprawują sie na główce noworodka. Czy włoski nie są zwyczajnie tłuste. Chyba trzeba pomysleć o szamponie.

został mi jeszcze jeden Balneum olejek kojący i chętnie na cokolwiek wymienię
0 0

leoniu

#4846973 Napisano: 22.11.2011 08:53:34
benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

w czwartek zadzwonię do przychodni mojej
(bo jutro nieczynna), a jutro zapytam położnej jak przyjdzie na wizytę.

Bioderka, tak jak mówicie, 6-8 tydzień. Na to samo skierowanie my mieliśmy jeszcze kontrolę bioderek, a 1 grudnia idziemy na badanie przezierności kości czy coś takiego.
0 0

Gość: emilka1705

#4847008 Napisano: 22.11.2011 09:06:23
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.
0 0

agusia147

#4847058 Napisano: 22.11.2011 09:22:03
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

No na zdjęciu wygląda ok, tylko czy naprawdę będzie równie ładna? Nie chcę się też nie wiadomo jak z kasy spłukac bo wolę maleństwu kupić coś ładnego niż coś co będzie stało 2 miesiące w roku.
0 0

Gość: mooniq82

#4847734 Napisano: 23.11.2011 10:10:24
agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emotka

No na zdjęciu wygląda ok, tylko czy naprawdę będzie równie ładna? Nie chcę się też nie wiadomo jak z kasy spłukac bo wolę maleństwu kupić coś ładnego niż coś co będzie stało 2 miesiące w roku.

tak, druga z lewej najładniejsza emotka
0 0

benasia

#4847891 Napisano: 23.11.2011 11:03:45
agasiam napisał(a):

włoski są troszeczkę tłuste -zależy w czym się kąpie. My wczoraj Oilan mydełkiem myliśmy Mikusia i włoski śliczne. Ale generalnie nasz mały nie ma włosów jakiś przyklapłych po płynie, choć chcę kupić mu w najbliższym czasie szampon bo ponoć wzmacnia włosy a maluszki od 1 miesiąca już mogą używać.
0 0

benasia

#4847893 Napisano: 23.11.2011 11:04:17
agusia147 napisał(a):

Każda ładna, ale pierwsza i druga od lewej najładniejsze
emotka emotka
0 0

benasia

#4847896 Napisano: 23.11.2011 11:05:23
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.

to tak krótko się czeka na usg? słyszałam że podobno kolejki są straszne i aż się bałam czy za miesiąc mojego Mikusia przyjmą...
0 0

agusia147

#4848015 Napisano: 23.11.2011 11:52:14
Mam do sprzedania dwie pary spodni męskich Big Star, kupione w wakacje, po jednym praniu, stan idealny... Mężowi urósł tyłek i się w nie nie mieści, leżą w szafie, chętnie sprzedam. Może któraś chętna?
http://allegro.pl...lan-i1954113744.html
http://allegro.pl...ndy-i1954113839.html
0 0

Gość: dianek

#4848315 Napisano: 23.11.2011 01:30:04
Kobitki, czy któraś z Was miała styczność z wózkiem Bugaboo Cameleon ? Jakieś opinie? Info dot. używania, przydatnych gadżetów etc?
0 0