Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#4845165 Napisano: 22.11.2011 09:44:44
dzwoniłam dziś do lekarza WR i HBS powinno się mieć max z 4 ostatnich tygodni, czyli aktualne. Ja robiłam na początku ciąży więc powtorzyłam badanie. Oczywiście moczy i morfologia standardowo.

benasia najlepiej poradź się pediatry. Moja mama twierdzi że to taka sapka. Pojawia się kiedy w pokoju jest za gorąco lub za sucho. Czasem po przebytym katarze ciągle jeszcze coś zalega, kurz lub ulane mleko. Ale tak sobie myśle że te kozy mogą świadczyć o suchym powietrzu. Może jakaś doświadczona mama coś poradzi.
0 0

Gość: dianek

#4845200 Napisano: 22.11.2011 09:55:00
benasia pamiętaj, że jak masz sucho w mieszkaniu to nos malucha sam się zaczyna nawilżać właśnie takim gęstym katarem (z resztą u dorosłego jest to samo)
nie wiem czym ogrzewacie, jeśli kaloryferami to powinno być na nich coś z wodą

zerknęłam do książki Murkoff pierwszy rok życia dziecka - piszą tutaj, że temperatura w pokoju dziecka nie powinna przekraczać 21-22 stopni, a w zimie i w nocy powinno być jeszcze nieco chłodniej (ok. 19)

może Mikuś się przegrzewa i stąd chrapanie?

bo jak to nie to to ja kompletnie nie mam pojęcia

tak czy inaczej przy okazji wizyty można by pediatry o to zapytać
0 0

Gość: anavaX

#4845205 Napisano: 22.11.2011 09:57:17
benasia napisał(a):

Zauważyłam że mój Mikuś czasami chrapie emotka
niby kataru nie ma, bo sprawdzam, czasem jakaś koza się znajdzie jak popsikam mu wodą morską...
Nie wiem dlaczego tak się dzieje i troszkę się martwię czy może dziecko miec jakiś głęboki -tam głębiej katar którego tak generalnie nie widac i stąd od czasu do czasu te kozy...

mój za to takie dźwięki wydaje, że spać spokojnie nie mogę... kataru na szczęście nie ma, za to kicha dosyć często
0 0

agusia147

#4845214 Napisano: 22.11.2011 10:00:18
benasia napisał(a):

Zauważyłam że mój Mikuś czasami chrapie emotka
niby kataru nie ma, bo sprawdzam, czasem jakaś koza się znajdzie jak popsikam mu wodą morską...
Nie wiem dlaczego tak się dzieje i troszkę się martwię czy może dziecko miec jakiś głęboki -tam głębiej katar którego tak generalnie nie widac i stąd od czasu do czasu te kozy...

Sama też masz kozy i żyjesz
emotka Nie przesadzaj, nie popadaj w paranoję emotka Będziesz widziała jak będzie działo się coś złego.
0 0

#4845220 Napisano: 22.11.2011 10:02:37
dziewczyny, czy wasze dzieci też ciągle miały czkawkę? pytam o te brzuchowe oczywiście emotka wiem że czkawka zdarza się często... ale Bernard mi się teraz cały czas obija albo o pęcherz albo o żołądek - rzuca nim jak nie wiem co.... i tak co chwile emotka

w czwartek się muszę na badania wybrać... glukoza czeka emotka te 50g idzie jakoś wypić czy zabierać cytrynę i walczyć o 2 łyki mineralnej do popicia?

0 0

endzi1984

#4845235 Napisano: 22.11.2011 10:09:25
dianek napisał(a):

dziewczyny, czy wasze dzieci też ciągle miały czkawkę? pytam o te brzuchowe oczywiście emotka wiem że czkawka zdarza się często... ale Bernard mi się teraz cały czas obija albo o pęcherz albo o żołądek - rzuca nim jak nie wiem co.... i tak co chwile emotka

w czwartek się muszę na badania wybrać... glukoza czeka emotka te 50g idzie jakoś wypić czy zabierać cytrynę i walczyć o 2 łyki mineralnej do popicia?

ja mialam test obciazenia glukoza robiony wczoraj, mialam do wypicia 75 g i szczerze powiem ze wcale nie bylo to takie zle jak to opisuja dziewczyny na innych forach. Nie dodawalam nawet cytryny i spokojnie da sie to wypic!
0 0

Gość: anavaX

#4845243 Napisano: 22.11.2011 10:11:40
dianek napisał(a):

Antek w brzuchu miał często czkawkę emotka
niestety jak się z niego wydostał to też go często ona dopada...

Kobietki kiedy z maleństwem muszę udać się pierwszy raz na kontrolę, szczepienie???
0 0

Monika11

#4845244 Napisano: 22.11.2011 10:12:01
endzi1984 napisał(a):

dianek napisał(a):

ja mialam test obciazenia glukoza robiony wczoraj, mialam do wypicia 75 g i szczerze powiem ze wcale nie bylo to takie zle jak to opisuja dziewczyny na innych forach. Nie dodawalam nawet cytryny i spokojnie da sie to wypic!

masz taki sam avatar jak zarania na forum emotka
0 0

Monika11

#4845249 Napisano: 22.11.2011 10:13:31
chodzi oczywiście o truskaweczkę emotka
0 0

grazia1981

#4845254 Napisano: 22.11.2011 10:15:56
anava napisał(a):

dianek napisał(a):

Antek w brzuchu miał często czkawkę emotka
niestety jak się z niego wydostał to też go często ona dopada...

Kobietki kiedy z maleństwem muszę udać się pierwszy raz na kontrolę, szczepienie???

Ja byłam na szczepienie jak miał 6 tyg pierwszy raz
0 0

agusia147

#4845267 Napisano: 22.11.2011 10:21:00
endzi1984 napisał(a):

dianek napisał(a):

Ja miałam dwa tygodnie temu robiony i krew pobieraną raz po godzinie i raz po dwóch. Wypicie glukozy samo w sobie nie jest złe, jeśli to zrobisz na raz to dasz radę, inaczej cię zmuli. U mnie obeszło się bez cytryny, ale bez popicia raczej nie da rady, bo słodkość daje w gardle bardzo nieprzyjemne uczucie.
0 0

#4845295 Napisano: 22.11.2011 10:28:08
uff,to mnie trochę tą glukozą pocieszyłyście
emotka
mam 50g i badanie po godzinie
lekarz stwierdził, że zagrożenie cukrzycą w moim przypadku zerowe ale sprawdzić trzeba emotka

0 0

monika1985monik

#4845325 Napisano: 22.11.2011 10:36:37
dianek napisał(a):

U nas nie wolno dodawać cytryny ani popijać wodą emotka ale po warunkiem że wypije się to 1 łykiem daje się rady i nie jest aż takie złe emotka

Co do czkawki mój mały w brzuchu miewał ją co chwila ( to z łapczywości zbyt łapczywie łyka ) i czkawka została mu do dzisiaj
0 0

Gość: grusia25

#4845435 Napisano: 22.11.2011 11:11:04
samo wypicie glukozy nie jest złe ale reakacja po wypiciu emotka emotka u mnie był koszmar ja miałam 75 g do wypicia i po dwóch godzinach ponowne pobranie. Mam nadzieję ,ze nie będizesz tej glukozy tak przechodzić jak ja- do 3 dni dochodziłam do siebie a czekając na pobranie prawie 3 zray straciłam przytomność i o mały włos nie zwymiotowałam, oblewały mnie raz to zimne raz gorące poty- masakra emotka a muszę przyznać ,ze należy do tych twardych kobitek -nigdy w życiu nie mdlałam nie miałam mdłości ciażowych itp.

z innej beczki jestem chora kaszle mnie od 3 dni i mam wrażenie ,ze mi płuca wyrwie emotka pije mleko z miodem , syrop dla kobiet w ciąży może macie jakiś pomysł czym się leczyć emotka
0 0

ziolko

#4845454 Napisano: 22.11.2011 11:18:14
herbata z cytryną i maliną (ja biorę konfiturę mailinową z łowicza, w takim małym pękatym słoiczku, lub mrożone maliny)

do tego Rutinacea, wit C, nacieranie klatki piersiowej i pleców spirytusem / nalewką z bursztynu / amolem i oklepywanie pleców, aby łatwiej się oddychało i odkrztuszało
0 0

Gość: grusia

#4845459 Napisano: 22.11.2011 11:19:15
Grusia25 moze ten artykul Ci pomoze http://www.mamazo...ebienie-w-ciazy.aspx
0 0

Gość: grusia25

#4845467 Napisano: 22.11.2011 11:23:56
dzięki kobitki:) grusia dziękuje za artykuł emotka
0 0

Gość: grusia

#4845485 Napisano: 22.11.2011 11:30:40
nmzc - własnie dostalam w newsletterze emotka
0 0

Gość: katrin22

#4845958 Napisano: 22.11.2011 02:32:13
Kobietki co zrobić jak dziecko nie zawsze sobie odbije mój Kubuś bardzo rzadko beknie po jedzonku, trzymam go pionowo na ramieniu, oklepuję i NIC, on zasypia zaraz, albo ma bąki i się zwija z bólu, pewnie dlatego, że nie beknie.
Kładę go na boczek by się nie zakrztusił i jakoś jest, ale martwi mnie to.
0 0

Gość: jolcia1984

#4845971 Napisano: 22.11.2011 02:37:07
Spróbuj po odbiciu położyć go na pleckach i delikatnie dociskać kolankami do brzuszka zginając nóżki.Możesz też położyć go na swoim brzuchu dotykając jego brzuszkiem i poruszać tak aby brzuszki wzajemnie się masowały.
0 0