Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://allegro.pl...ala-i1943480910.html
Nie wiedziałam, że szpital trzeba przewijać
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia, a ty nie możesz do Poznania podjechać. Sprawdź w Rehasport na Górczyńskiej bodajże... Tylko z drugiej strony - takiego maluszka targać...
Gość: katrin22
hahaha, pamiętam te podkłady, jak się do pupy przyklejały
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To dopiero początek
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh tak wiem
Gość: size
Ja wysłałam zgłoszenie, nie znalazłam się na stronce jak były wyniki i odpuściłam. Dzisiaj jak powróciłam do domu po baaardzo długiej nieobecności sąsiad przyniósł paczkę: w niej żel do prania Jelp (pełnowymiarowy) i książka Twoje niemowlę, jako niby nagroda za 2. miejsce
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
do poznania za daleko z maluszkiem - ok 70km w jedną stronę...
najwyżej trzeba iść prywatnie.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
we wtorek powtórka, może się uda...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ojoj, a spróbuj wcisnąć cytrynę albo zapić wodą. Szkoda tych 40 minut, tak blisko celu byłaś...
bo w smaku było ok - całkiem smaczne nawet, tylko jak dla mnie za dużo tego płynu
we wtorek mam przynieść cytrynę, zrobimy glukozowy syrop z połowy kubka wody i z kilkoma kroplami cytryny - i jak tak się nie uda to odpuścimy
chociaż pielęgniarka mówiła że może być ciężko - podobno kobitki które mało ważą i przed ciążą ogólnie nie jedzą słodyczy, a w ciąży w sumie też sporadycznie raczej nie są w stanie przyjąć tak dużej dawki glukozy
no ale nic, będziemy walczyć
Gość: agasiam
Niestety to są duże wydatki. Dlatego warto je rozkładać na mc. Ja właśnie weszłam na zakupy na allegro i szok łączny koszt ponad 2 tys( tylko dla maluszka) nie licze wózka drugie tyle. A kosmetyki, indywidualne wypady do sklepów czy koszty wizyt. Teraz zastanawiam się jak to się stało przecież nic szczególnego nie kupowałam.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja na razie ponad 1200zł, ale nie mam masy rzeczy, sprzętów, laktatorów, wózków, fotelików itp...
Gość: agasiam
Drogie sprzęty ale jak masz zapas czasu można znaleźć super sprzęt w niskiej cenie. Ja tak polowałam na allegro ze sterylizatorem czy laktatorem i kupiłam nowe za małą cene. Na foteliku nie ma co oszczędzać wiadomo.Ja teraz siedze i zastanawiam się o czym zapomniałam , czy wszystko mam. Wczesniej liczyłam że jak coś to mąż kupi ale raczej nie ma szans. Jak mały się urodzi mąż będzie z nami góra tydzień a później to go przez mc nie zobaczymy:( Nie chcę aby w tym czasie ganiał po sklepach. A rodzina, no cóż jak w rodzinie sa małe dzieci to jest ok jak pojawia się po dłuższym czasie to już problem. Teściowie cz rodzice juz zostali wyprowadzeni z błędu że to co dla niemowlaka to nie znaczy że dla noworodka.Dla nich nie ma różnicy-niestety. A pogląd że kiedyś to dziecko przywoziło się do domu a później można był kupić co potrzeba to norma. Może ja jestem jakaś inna ale nie widze tego. Zaraz po powrocie ze szpitala jade na zakupy, nawet łózeczko przecież ono musi nabrać domowego zapachu. Nowe specyficznie pachnie-intensywnie.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze ja mam wrażenie że u mnie będzie podobnie
Brakuje jeszcze kombinezonu/śpiworka - poluję i nie zamierzam wydać więcej niż 10zł/szt (wczoraj mi nówka z Mothercare uciekła na aukcji za 8zł!
W sumie na ciuszki nie zamierzam wydawać więcej niż 100zł na pierwsze 6 mies. i jak na razie idzie zgodnie z planem
Grubsze zakupy planujemy po świętach, bo rodzinkę coś wzięło na prezenty...
Pieluch mamy nie kupować, chust mamy nie kupować, monitorków żadnych mamy nie kupować (planowaliśmy Itzbeen'a, Snuze i jakąś elektroniczną nianię do tego)...
No i czekamy na dostawę od szwagra z Belgii - myśleli, że większości rzeczy się pozbyli, a po wyjściu na strych się okazało, że chyba wszystko po ich synku leży sobie na strychu (łącznie z tym kosmicznym wózkiem) i nam pożyczą/dadzą a jak coś nam się bardzo spodoba to możemy odkupić.
Jak tak dalej pójdzie to nam tylko fotelik zostanie do kupienia... próbowałam rodzince wytłumaczyć, że sobie poradzimy spokojnie, że sobie wszystko sami pokupujemy, żeby się nie wygłupiali, ale dostał mi się taki opierdziel, że odrzucam rodzinę i w ogóle że się przestałam odzywać
Mąż jakoś bardziej wyluzowany, stwierdził, że jak chcą to niech kupują, w ramach wdzięczności będziemy im podrzucać wnuka na weekendy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam tak samo, a rodzina też twierdzi, że łóżeczko, wózek itp to się kupuje jak się dziecko urodzi. Ale kij z nimi, nie zamierzam się przejmować zabobonami, a łóżeczko kupiłam w 5tym miesiącu jak się tylko trafiło przyzwoite w rozsądnej cenie. Niech sobie leży złożone. Nie mam w końcu tyle kasy aby potem kupić wszystko na raz oraz czy wtedy bym znalazła czas na kupowanie czegokolwiek.
Kubuś ma dziś już miesiąc i waży 4,300
Dasz radę, ja też myślałam, że wyląduję w WC przez te 2h, ale wytrwałam, a koszmarnie źle się czułam
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ładnie urósł, nasz Mikuś też rośnie jak na drożdżach
w sobotę ma miesiąc a przed wczoraj jak go ważyliśmy ważył już 4,700 kg