Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4848428 Napisano: 23.11.2011 02:13:16
dianek napisał(a):

Kobitki, czy któraś z Was miała styczność z wózkiem Bugaboo Cameleon ? Jakieś opinie? Info dot. używania, przydatnych gadżetów etc?

Ja to niestety nawet o takim nie słyszałam emotka
0 0

monika1985monik

#4848468 Napisano: 23.11.2011 02:29:57
benasia napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.

to tak krótko się czeka na usg? słyszałam że podobno kolejki są straszne i aż się bałam czy za miesiąc mojego Mikusia przyjmą...

U nas czeka się 4 miesiące emotka więc musieliśmy iść na prywatkę emotka
0 0

Gość: grusia

#4848476 Napisano: 23.11.2011 02:32:51
Teraz bedzie ciezko sie zapisac na szybki termin bo na NFZ kontrakty sie pokonczyły .
0 0

monika1985monik

#4848477 Napisano: 23.11.2011 02:33:11
dianek napisał(a):

Kobitki, czy któraś z Was miała styczność z wózkiem Bugaboo Cameleon ? Jakieś opinie? Info dot. używania, przydatnych gadżetów etc?

Uff jak dla mnie cena jest kosmiczna i mnie na taki nie stać dla mnie najważniejsze przy kupnie wózka było by miał 4 kółka bo tylko takim po naszych chodnikach da się jeździć, żeby miał przerzucaną rączkę tył/przód i żeby był w miarę funkcjonalny.
0 0

Gość: agasiam

#4848486 Napisano: 23.11.2011 02:38:37
Dziś ostatnie wyniki, wszystko w normie tylko ciałka ketonowe w moczu się pojawiły. Byłam u diabetologa kazał przed snem zjeść kanapke i więcej pić. Kurcze a ja głodu nie czuje właściwie gdyby nie dieta cukrzycowa to pewnie zrezygnowałabym z kolacji. Wieczorem czuje się ociężała i nie mam ochoty na jedzenie. Jem jednak jak przykazano, nawet więcej niż przed dietą-czuje się trochę jak na wypasie:) A moja waga jak stanęła tak ani rusz. Mały przybiera a owszem a ja nie. Od poczatku ciąży jestem 7 kg na plusie i już raczej nie przytyje. Ide zrobić sobie Inke i moze coś zjem jak przykazano:)
0 0

benasia

#4848555 Napisano: 23.11.2011 03:00:20
monika1985monik napisał(a):

benasia napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.

to tak krótko się czeka na usg? słyszałam że podobno kolejki są straszne i aż się bałam czy za miesiąc mojego Mikusia przyjmą...

U nas czeka się 4 miesiące emotka więc musieliśmy iść na prywatkę emotka

a ile kosztuje prywatnie?
0 0

benasia

#4848559 Napisano: 23.11.2011 03:02:28

dianek napisał(a):

Uff jak dla mnie cena jest kosmiczna i mnie na taki nie stać dla mnie najważniejsze przy kupnie wózka było by miał 4 kółka bo tylko takim po naszych chodnikach da się jeździć, żeby miał przerzucaną rączkę tył/przód i żeby był w miarę funkcjonalny.

mi się te małe kółka nie podobają z przodu, ale każdy ma inny gust emotka
0 0

Gość: grusia

#4848577 Napisano: 23.11.2011 03:08:29
Mi wozek tez nie przypadl do gustu własnei glownie przez te kola, w dodatku czytam ze jedne piankowe a drugie gumowe ( ja piankowych nie uznaje ). No i zastanawia mnie siedzisko spacerowki - z tego co widze jest kubełkowe a wg mnie powinno rozkladac sie na plasko.
0 0

benasia

#4848593 Napisano: 23.11.2011 03:15:42
u nas usg bioderek prywatnie kosztuje 80zł a na NFZ dopiero termin na 18 stycznia, czyli za późno bo Mikołaj by miał wtedy 12 tyg a musi być chyba między 6 a 8 tyg.
0 0

Gość: nineczka17

#4848609 Napisano: 23.11.2011 03:20:51
benasia napisał(a):

u nas usg bioderek prywatnie kosztuje 80zł a na NFZ dopiero termin na 18 stycznia, czyli za późno bo Mikołaj by miał wtedy 12 tyg a musi być chyba między 6 a 8 tyg.

ja miałam w 10 tygodniu a z bioderkami najczęściej mają problemy dziewczynki ale wszystkie dzieci warto badać emotka
0 0

monika1985monik

#4848612 Napisano: 23.11.2011 03:22:02
benasia napisał(a):

U nas usg kosztuje 75 zł i u nas lekarka mówiła że między 4 a 6 tygodniem i większość niestety robi to prywatnie bo inaczej trzeba iść do szpitala i nie dość że są tam mega terminy to jeszcze trzeba tam stać od 6 rano by zostać w ogóle przyjętym emotka
0 0

Gość: dianek

#4848916 Napisano: 23.11.2011 04:56:26
wózka oczywiście nie zamierzam kupować - to kolejna rzecz spadkowa
pożyczamy, a jak się nam spodoba to możemy odkupić w jakiejś normalnej cenie

tylko wózek przyjedzie dość późno i się zastanawiam czy w wersji z gondolką i na zimę będzie się nadawał... wyczytałam, że można mu dokupić specjalne koła zimowe, ale nie wiem czy to ma jakiś sens

w ogóle - po śniegu lepiej się jeździ dużymi czy małymi kołami z przodu? nigdy nie używałam wózka, który ma gdziekolwiek małe kółka... emotka

nie wiem czy na pierwsze pół roku kombinować jakąś wersję alternatywną, czy ten nie powinien sprawiać większych problemów...
0 0

grazia1981

#4849325 Napisano: 23.11.2011 06:51:34

dianek napisał(a):

Popieram ta cena jest z kosmosu emotka
0 0

#4849416 Napisano: 23.11.2011 07:25:13
No cena kosmiczna, w życiu bym takiego nie kupiła... ceny dodatków wszelakich też kosmiczne, dlatego mam rozterkę czy będzie się tym dało jeździć w zimie czy będę musiała kupić specjalne zimowe kółka emotka
0 0

agusia147

#4849429 Napisano: 23.11.2011 07:30:50
dianek napisał(a):

No cena kosmiczna, w życiu bym takiego nie kupiła... ceny dodatków wszelakich też kosmiczne, dlatego mam rozterkę czy będzie się tym dało jeździć w zimie czy będę musiała kupić specjalne zimowe kółka emotka

Może płozy od razu, w końcu w zimę śnieg
emotka
0 0

#4849451 Napisano: 23.11.2011 07:39:10
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka

hehehe
w sumie skoro jest opcja takiego złożenia wózka, by jeździł tylko na 2 kółkach i by można go ciągnąć za sobą czy za rowerem to mogliby i płozy wprowadzić... emotka
później nic tylko na krupówki z takim wózkiem na płozach
emotka
0 0

Gość: polec

#4849456 Napisano: 23.11.2011 07:41:08
grazia1981 napisał(a):

dianek napisał(a):

Popieram ta cena jest z kosmosu emotka

Bugaboo to jedne z najlepszych wózków na świecie. Zastanawialiśmy się z mężem nad tą firmą, padło jednak na Teutonię.

Bugaboo podarowało wóżki m.in Angelinie Jolie itp, a jak będziesz chciała pojechać na narty, to śmiało możesz wózek wziąć na stok, bo tak się pięknie prowadzi.

Cena kosmiczna, ale warto. Tak jak w przypadku teutonii, wózek wart jest swojej ceny.
0 0

agusia147

#4849462 Napisano: 23.11.2011 07:43:40
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka

hehehe
w sumie skoro jest opcja takiego złożenia wózka, by jeździł tylko na 2 kółkach i by można go ciągnąć za sobą czy za rowerem to mogliby i płozy wprowadzić... emotka
emotka

Mąż mi podpowiada, że po co kółka zimowe, jak można łańcuchy zamontować emotka Widziałam w tesko ostatnio emotka
0 0

#4849509 Napisano: 23.11.2011 07:58:44
Bugaboo podarowało wóżki m.in Angelinie Jolie itp, a jak będziesz chciała pojechać na narty, to śmiało możesz wózek wziąć na stok, bo tak się pięknie prowadzi.

Dobra, to olewam kółka i mam nadzieję, że jakoś da radę z naszymi śniegami... trochę mnie konstrukcja tego wózka przeraża emotka
0 0

agusia147

#4849511 Napisano: 23.11.2011 07:59:17
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka

hehehe
emotka

Mąż mi podpowiada, że po co kółka zimowe, jak można łańcuchy zamontować emotka Widziałam w tesko ostatnio emotka

Kurcze ale mina ludzi wokoło byłaby na pewno bezcenna jakby zobaczyli wózek na płozach albo z łańcuchami na kołach emotka
0 0