Konkursowiczki w ciąży

Gość: kubatbg

#4850736 Napisano: 24.11.2011 12:00:56
Kochane poszukuje przewijaka nadstawkę (takiego na łóżeczko)

macie mozę jakieś na sprzedaż ?? porsze o pw
0 0

agusia147

#4850963 Napisano: 24.11.2011 01:05:31
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A my po wizycie u lekarki, wolałam, żeby go pani doktor obejrzała, bo ten katar nadal jest, ale okazało się, że wszystko ok, nosek ma udrożniać, nic złego się nie dzieje.
Kubuś ma dziś już miesiąc i waży 4,300 emotka , czyli przybrał 1kg emotka

ładnie urósł, nasz Mikuś też rośnie jak na drożdżach emotka
w sobotę ma miesiąc a przed wczoraj jak go ważyliśmy ważył już 4,700 kg emotka

Jak ten czas szybko leci emotka Chwilę temu rodziłyście a tu już dzieciaczki miesięczne emotka Mnie przeraża, że do terminu coraz bliżej. 8 grudnia mam USG 32tc.
0 0

Gość: grusia

#4850971 Napisano: 24.11.2011 01:09:50
My dzis po wizycie, mala ma mały katarek ( tak to jest jak sie ma w domu drugie chore emotka a do tego mama tez śpika ).Mała wazy 4060g ,na 14-go mamy szczepienie, 13-go bioderka. Mała zaczyna nam sie swiadomie usmiechac emotka ,wczesniej puszczala usmieszki nieswiadome ale teraz ofen widac ze kuma o co chodzi. Czasem wystarczy powiedziec Kinia uśmiechnij sie do mamy a ta strzela takiego banana ze obłed emotka , uwielbia sluchac jak sie do niej mówi ( wtedy tak madrze patrzy ) i uwielbia kołysanki MiniMini emotka .
Na dniach zamawiac bede zaproszenia na chrzciny, zastanawiam sie jeszcze czy tesciowa prosic emotka . No i szukam ciuszka po chrzcielnego do domu do do kosciola juz mamy,ale idzie jak krew z nosa.
0 0

agusia147

#4851121 Napisano: 24.11.2011 02:00:07
grusia napisał(a):

My dzis po wizycie, mala ma mały katarek ( tak to jest jak sie ma w domu drugie chore emotka a do tego mama tez śpika ).Mała wazy 4060g ,na 14-go mamy szczepienie, 13-go bioderka. Mała zaczyna nam sie swiadomie usmiechac emotka ,wczesniej puszczala usmieszki nieswiadome ale teraz ofen widac ze kuma o co chodzi. Czasem wystarczy powiedziec Kinia uśmiechnij sie do mamy a ta strzela takiego banana ze obłed emotka , uwielbia sluchac jak sie do niej mówi ( wtedy tak madrze patrzy ) i uwielbia kołysanki MiniMini emotka .
Na dniach zamawiac bede zaproszenia na chrzciny, zastanawiam sie jeszcze czy tesciowa prosic emotka . No i szukam ciuszka po chrzcielnego do domu do do kosciola juz mamy,ale idzie jak krew z nosa.

Ty się kuruj mamuśka emotka Kurcze dziś mnie wszystko wkurza... Ludzie są tak masakrycznie niekompetentni, na nikogo już nie można liczyć... Nawet głupi szklarz nie wywiązuje się ze zlecenia ;( Czy tylko ja mam takiego pecha?
0 0

Gość: dianek

#4851152 Napisano: 24.11.2011 02:12:48
Nie Aguś, to nie Twój pech tylko specyfika tego świata...a branży remontowo-budowlanej to już w ogóle (a wiem, bo mąż pracuje jako inżynier, głównie w nadzorach/odbiorach robót i z takimi obibokami, partaczami etc. walczy codziennie)

Też mnie wkurza dzisiaj wszystko... ta glukoza, przyszli sąsiedzi (wczoraj mieszkanie odebraliśmy i się zaczynają zabawy różnego rodzaju...), opóźniona wypłata męża, moje dwie prace, których nie chce, ale pieniądze chce, ciśnienie 90/45 i w ogóle wszystko... emotka

Jedyne co mnie dzisiaj pociesza to to że sobie kupiłam dobre pomarańcze w Almie i się obżeram... i Bernardzik grzeczny, śpi cały dzień, kopanie mnie po pęcherzu mu się ewidentnie znudziło...
0 0

monika1985monik

#4851163 Napisano: 24.11.2011 02:16:26
dianek napisał(a):

Nie Aguś, to nie Twój pech tylko specyfika tego świata...a branży remontowo-budowlanej to już w ogóle (a wiem, bo mąż pracuje jako inżynier, głównie w nadzorach/odbiorach robót i z takimi obibokami, partaczami etc. walczy codziennie)

Też mnie wkurza dzisiaj wszystko... ta glukoza, przyszli sąsiedzi (wczoraj mieszkanie odebraliśmy i się zaczynają zabawy różnego rodzaju...), opóźniona wypłata męża, moje dwie prace, których nie chce, ale pieniądze chce, ciśnienie 90/45 i w ogóle wszystko... emotka

Jedyne co mnie dzisiaj pociesza to to że sobie kupiłam dobre pomarańcze w Almie i się obżeram... i Bernardzik grzeczny, śpi cały dzień, kopanie mnie po pęcherzu mu się ewidentnie znudziło...

To i ja się pożalę a co emotka Mnie wkurza że co zjem to zaraz zwymiotuje i mam już tego dość emotka

W 1 ciąży miałam cały czas ciśnienie 90/40 więc nie jesteś sama.
0 0

Gość: katrin22

#4851168 Napisano: 24.11.2011 02:17:14
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A my po wizycie u lekarki, wolałam, żeby go pani doktor obejrzała, bo ten katar nadal jest, ale okazało się, że wszystko ok, nosek ma udrożniać, nic złego się nie dzieje.
Kubuś ma dziś już miesiąc i waży 4,300 emotka , czyli przybrał 1kg emotka

ładnie urósł, nasz Mikuś też rośnie jak na drożdżach emotka
w sobotę ma miesiąc a przed wczoraj jak go ważyliśmy ważył już 4,700 kg emotka

Twój też duzi chłop emotka rosną nam te faceciki
0 0

#4851243 Napisano: 24.11.2011 02:41:28
Mąż właśnie odebrał kolejną paczkę ciuszków - z odbiorem w Krk mi się udało upolować

całe 5,50zł, podobno ciuszki jak nowe, tylko na pajacyku widać ślady używania emotka sam otulacz do wielorazówek z tej paczki warty 30zł... o bodziakach, bluzach, spodniach i sweterkach nie mówiąc...

Pewnie by mi to poprawiło humor gdyby nie info od męża że mu się hamulce zapiekły w aucie i nie wie o której się dowlecze do domu... emotka dobrze że chociaż służbowe i nie trzeba będzie za naprawę płacić...

monika1985monik napisał(a):

To i ja się pożalę a co emotka Mnie wkurza że co zjem to zaraz zwymiotuje i mam już tego dość emotka

W 1 ciąży miałam cały czas ciśnienie 90/40 więc nie jesteś sama.

Ja na co dzień mam 110/50 lub 110/45 i się zdecydowanie lepiej czuję z takim, niż z 90/45 jak dzisiaj emotka chociaż przed ciążą ciśnienie 90/60 było dla mnie normalne i było mi z nim dobrze...

Mogłabym się do kardiologa w sumie przejść bo coś mnie serducho kuje, ale w Krakowie kobietom w ciąży zabronili wychodzić na zewnątrz, bo smog, zanieczyszczenie, spaliny tzn. tak śmierdzi, że się oddychać na zewnątrz nie da... więc się na spacer nie wybieram...
0 0

ziolko

#4851248 Napisano: 24.11.2011 02:47:34
Dianek, przy takiej pogodzie - zimno, mglisto - spaliny i inne dymy dłuuugo utrzymują się w powietrzu, więc zatruwają ludzi ;/

kiedyś zrobiłam sobie rundkę po mieście, w taką pogodę, jak wróciłam do domu, to myślałam, ze koniec ze mną.

Winna była ta cudowna pogoda plus zawiesina z dymów emotka
0 0

#4851336 Napisano: 24.11.2011 03:30:12
no dlatego siedzę w domu i się nie ruszam
to cudowne miasto kocha się kisić w takim syfie - tutaj mgła ze smogiem jest częściej niż w Londynie...
Nie pamiętam kiedy ostatnio tu świeciło słońce, chyba w pierwszych dniach listopada...

I została mi ostatnia pomarańcza... emotka a zjadłabym jeszcze z 5 kg...
0 0

benasia

#4851343 Napisano: 24.11.2011 03:32:45
dianek gdzie ty znajdujesz za takie grosze tyle ubranek? emotka
0 0

#4851369 Napisano: 24.11.2011 03:44:37
allegro.pl
najczęściej w kategorii Allegro › Dla Dzieci › Odzież › Zestawy ubrań › Rozmiar 50-68

Przeglądam wszystko po kolei, obserwuję co fajne i próbuję licytować za grosze - czasem coś wpadnie emotka

0 0

monika1985monik

#4851627 Napisano: 24.11.2011 05:06:52
dianek napisał(a):

allegro.pl
najczęściej w kategorii Allegro › Dla Dzieci › Odzież › Zestawy ubrań › Rozmiar 50-68

Przeglądam wszystko po kolei, obserwuję co fajne i próbuję licytować za grosze - czasem coś wpadnie emotka

Ja tak dla synka upolowałam mega rzeczy np. paczka ubranek z 10 rzeczy za 1 zł emotka ( niektóre w ogóle nie używane ) więc polecam siedzenie przed allegro i wyszukiwanie okazji emotka na takie dziecko do 6 miesiąca życia to nie jest wcale takie trudne coś znaleźć w niskiej cenie potem jest już trudniej emotka
0 0

agusia147

#4851814 Napisano: 24.11.2011 06:06:32
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

allegro.pl

Ja tak dla synka upolowałam mega rzeczy np. paczka ubranek z 10 rzeczy za 1 zł emotka ( niektóre w ogóle nie używane ) więc polecam siedzenie przed allegro i wyszukiwanie okazji emotka na takie dziecko do 6 miesiąca życia to nie jest wcale takie trudne coś znaleźć w niskiej cenie potem jest już trudniej emotka

No czasem coś fajnego można upolować emotka Jednak np. bodziaków używanych bym nie kupiła.
0 0

agusia147

#4852230 Napisano: 24.11.2011 07:58:47
Właśnie testowałam na allegro czy da się za grosze ubrać dziecko emotka http://allegro.pl....php?item=1929371316
0 0

Gość: agasiam

#4852352 Napisano: 24.11.2011 08:49:13
Ja tez znalazłam kilka perełek na allegro.A teraz zastanawiam sie nad nawilżaczem powietrza. Może jakaś rada.
0 0

Gość: grusia

#4852370 Napisano: 24.11.2011 08:55:16
Zakupy na Allegro - przez to mam szafy pelne ciuszkow dla dzieci emotka .Sama czekam teraz na zakonzcenie aukcji - jeszcze 30 minut emotka
Agasiam a myslisz ze potrzebny Ci ?My przy synku kupilismy za wczasu i okazal sie zbedny.Nie lepiej kupic jak bedzie potrzeba ?Zreszta czasem wystarczy taki ceramiczny czy zwykly mokry recznik na grzejniku emotka
0 0

Gość: katrin22

#4852376 Napisano: 24.11.2011 08:59:05
agasiam napisał(a):

Ja tez znalazłam kilka perełek na allegro.A teraz zastanawiam sie nad nawilżaczem powietrza. Może jakaś rada.

Ja też szukam nawilżacza, bo zastanawia mnie katarek, byc może jest właśnie z suchego powietrza, na razie mam mokry ręcznik na grzejniku emotka
0 0

benasia

#4852385 Napisano: 24.11.2011 09:02:35
katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Ja też szukam nawilżacza, bo zastanawia mnie katarek, byc może jest właśnie z suchego powietrza, na razie mam mokry ręcznik na grzejniku emotka

a u nas nie może być bo inaczej wilgoć by była w pokoju... emotka
0 0

benasia

#4852390 Napisano: 24.11.2011 09:04:43
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

a u nas nie może być bo inaczej wilgoć by była w pokoju... emotka

tzn ręcznik wieszam po kąpaniu małego ale coś więcej typu miska z wodą nie wchodzi w rachubę bo nie chcę się nabawić wilgoci w pokoju.
0 0