Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Gość: bibianna
Gość: agasiam
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam to samo w mieszkaniu, gdyby nie nawilżacz byśmy wszyscy ze śpikami do pasa śmigali... A i tak uważam, że nie zaspokaja on do końca naszych potrzeb, bo np. w nocy mam problemy z wysuszonym gardłem... Oprócz tego na kaloryferach nawilżacze, a jak powieszę mokry ręcznik to po kilku godzinach wysuszony na pieprz.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jem jakiś wzdymających pokarmów. Karmię głównie piersią, lecz dostaje czasami butelkę.
Próbowałam juz kładzenia na brzuszku, troszkę pomogło ale nie wiele. Mam espumisan dla dzieci ale dostawał w nocy i jakoś rano go złapało...
Trochę pomaga mu gdy trzymam go na rękach pionowo i on podkurcza nóżki -ale trzymanie takiego prawie 5kg pulpecika długo nie jest łatwe...
Macie jakieś sposoby?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie chcę Cię martwić, ale może to kolka? Na kolkę polecane są ciepłe (nie gorące!) kompresy na brzuszek, kontrolowane dociskanie nóżek do brzuszka. U mnie sprawdziła się suszarka - nawet nie tyle gorące powietrze (bałabym się, że oparzę dziecko), co szum. Oprócz espumisanu są również inne środki (infacol, debridat itp.), które być może będą skuteczniejsze dla Twojego Maluszka.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No raczej boli go brzuszek ( albo coś zjadłaś co mu nie służy, albo mleko z butelki mu nie służy, albo niestety tak się przydarzyło co się zdarza byle nie za często i nie za długo)
U nas sprawdzało się : ciepłe okłady na brzuszek, dociaskania kolanek dziecka do brzuszka i prostowania, oraz suszarka a konkretnie jej dźwięk mały się przy niej bardzo uspokajał i zaraz jakoś łatwiej robił kupkę .
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No widzę że masz podobne metod jak moje
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
z tego co pamiętam przy tych wszystkich naszych dzeciakach działało:
- zginanie nóżek do brzuszka i prostowanie
- delikatny, rozgrzewający masaż (najlepiej rozgrzaną dłonią posmarowaną oliwką)
- ciepła kąpiel (działająca rozluźniająco)
- noszenie na rękach brzuszkiem do naszego ciała
a z nowości, których nie testowałam, ale nam ostatnio na warsztatach podpowiedzieli - noszenie dzieciaka w chuście (jego brzuszek styka się z naszym ciałem i się masuje, co wspomaga pracę jelit, dziecko jest w pozycji ułatwiającej oddawanie gazów etc., malec czuje się bezpiecznie przy mamie i się rozluźnia, mama też się rozluźnia bo ma spokojniejsze dziecko przy sobie, nie czuje jego ciężaru i ma dwie wolne ręce
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Prostowanie nóżek i zginanie nie da się bo mały krzyczy strasznie i wierzga wtedy...
Uspokaja go cycyś mamusi ale w wielkim bólu krzyknie i znów cycusia doi żeby się uspokoić...
Od początku dostaje pierś i mleko z butelki ale nie zawsze tak dotkliwie go brało... Wcześniej normalnie wydalał gazy - głośno ale tylko stękał przed oddaniem, a teraz zdarza mu sie prawie codziennie taki czas że go męczą boleśnie przez jakiś czas...
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale płacze i pręży się np przez kilka godzin ???
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do kąpieli relaksującej to odpada bo on nie za bardzo lubi się kąpać
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zakupiłam jeszcze herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa - jak się obudzi to mu ją dam.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: nineczka17
u mnie była nietolerancja laktozy i przeszłam na dietę i mała przesłała mi tak się prężyć i płakać przeraźliwie ,bo nie trzeba jeść produktów które powodują wzdęcia można coś jeszcze jeść na co dziecko może mieć alergię i też brzuszek może to objawiać w ten sposób
warto przyjrzeć się co się je