Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4867553 Napisano: 01.12.2011 12:10:42
jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia - ból brzucha jest silniejszy niż po operacji wyrostka i to dużo
przy wyrostku tylko kroją i później się goi
przy cesarce - kroją i goi się szybko obkurczająca, skaleczona macica... gdyby się nie kurczyła to by było spoko, a tak to podobno bywa ciężkawo (po wyrostku ogólnie morfiny nie dają, po cesarce - owszem)

dianek masz racje boli ,a najgorzej jak karzą ci chodzic na następny dzien

Po wyrostku też każą chodzić, żeby się zrosty nie zrobiły, po ciąży zaś skrzepy... Żeby tak nauczyli się teleportować dzieci z brzuszków mam emotka
0 0

Gość: katrin22

#4867987 Napisano: 01.12.2011 02:45:30
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Benasia, mnie też na pewno czeka krojenie emotka

Ja zaczęłam widzieć zalety krojenia, mimo iż to poważny zabieg chirurgiczny:
1. Trwa krótko
2. Jesteś mniej zmęczona
3. Możesz ustawić się na konkretny dzień i godzinę (a nie żyć w niewiedzy)
4. Wiele dziewczyn dużo szybciej dochodzi do siebie po cesarce
5. Nie boli krocze, za to boli brzuch, ale na pewno nie jest dużo gorzej jak przy wyrostku.

agusia ja byłam uczulona na tramal i dawali mi coś słąbego to bolało jak cholera, nie chcę wspominać jak bolało jak miałam pójść pod prysznic, położna ciągnęła mnie na siłę, a mi łzy płynęły.
0 0

agusia147

#4868001 Napisano: 01.12.2011 02:49:10
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

1. Trwa krótko
2. Jesteś mniej zmęczona
5. Nie boli krocze, za to boli brzuch, ale na pewno nie jest dużo gorzej jak przy wyrostku.

agusia ja byłam uczulona na tramal i dawali mi coś słąbego to bolało jak cholera, nie chcę wspominać jak bolało jak miałam pójść pod prysznic, położna ciągnęła mnie na siłę, a mi łzy płynęły.

Podobno każdy ma inne uczucia i inne progi bólowe.
0 0

Gość: grusia25

#4868004 Napisano: 01.12.2011 02:49:25
kobietki odebrałam wyniki morfologi i moczu -widzę ,że mocz w porządku natomiast w morfologi
HCT - mam ciut niskie norma (35.0-50.0) ja mam 34.6

czym to może być spowodowane ? czy np. tym ,ze teraz ostatnio byłam chora? do Ginki idę w poniedziałek ,ale już bym chciała wiedzieć co i jak ,wyczytałam ,że to może być anemia emotka
0 0

koper

#4868027 Napisano: 01.12.2011 02:53:45
grusia25 napisał(a):

kobietki odebrałam wyniki morfologi i moczu -widzę ,że mocz w porządku natomiast w morfologi

czym to może być spowodowane ? czy np. tym ,ze teraz ostatnio byłam chora? do Ginki idę w poniedziałek ,ale już bym chciała wiedzieć co i jak ,wyczytałam ,że to może być anemia emotka

Samo obniżone HCT to nie anemia, szczególnie tak mało obniżone jak u Ciebie emotka jak masz RBC w normie i HGB tez w normie to nie masz się czym matrwić.
Zresztą na takie rzeczy dobrze jest patrzeć w odniesieniu do ostatniej morfologii. W poprzednim badaniu pewnie HCT miałaś gdzieś w okolicach dolnej granicy normy.
0 0

Gość: dianek

#4868028 Napisano: 01.12.2011 02:54:23
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

1. Trwa krótko
2. Jesteś mniej zmęczona

miernik bólu po cesarce jest dość prosty
wystarczy spojrzeć jakie leki przeciwbólowe zazwyczaj podają i jak to się ma do leków przy innych zabiegach czy chorobach

0 0

#4868041 Napisano: 01.12.2011 02:59:13
grusia25 napisał(a):

grusia spokojnie, mi wyszło HTC 32,9, do tego obniżone RBC i HGB i lekarz powiedział że nie ma się co martwić, nic dodatkowo nie przepisywał, mam dorzucić do diety rzeczy z żelazem i witaminami a morfo powtórzyć za jakiś czas

a gdyby pojawiły się jakiekolwiek objawy anemii (bladość, zawroty głowy, krwotoki z nosa etc.) to mam dzwonić, a tak to nic się nie dzieje, nie przejmować się emotka
0 0

Gość: grusia25

#4868048 Napisano: 01.12.2011 03:04:04
dzięki dziewczyny:)) reszta parametrów w normie tylko to HCT.

Ale faktycznie rano zdarza się jak szczotkuje zęby ,mam nachyloną głowę w dół , to w nosie pojawia mi się krew - tzn. nie leje się tylko poprostu się pojawia i zaraz przechodzi:) Też czytałam w jakiejś książce,ze to objaw ciąży może być.
0 0

#4868053 Napisano: 01.12.2011 03:06:03
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

1. Trwa krótko
2. Jesteś mniej zmęczona

To samo mi położna powiedziała, ja mam bardzo niski próg bólu, wtedy w myślach zazdrościłam tym co rodziły sn
0 0

#4868073 Napisano: 01.12.2011 03:14:52
grusia25 napisał(a):

Ale faktycznie rano zdarza się jak szczotkuje zęby ,mam nachyloną głowę w dół , to w nosie pojawia mi się krew - tzn. nie leje się tylko poprostu się pojawia i zaraz przechodzi:) Też czytałam w jakiejś książce,ze to objaw ciąży może być.

w ciąży naczynka się rozszerzają i łatwiej pękają - więc dość normalne emotka

zwiększenie liczby jajek w diecie, czy zielonych warzyw i czerwonego mięsa, a do tego pamiętanie o przyjmowaniu dużej ilości witaminy C (np. z cytrusów) na pewno Ci nie zaszkodzi emotka

btw - ależ mi się dzisiaj nic nie chce... pospałabym, a tu tyle pracy emotka nawet Bernard jakoś nie kopie, tylko co chwila się przeciąga (rozciągając mi brzuch na szerokość nóżkami i rączkami, bo sobie w poprzek od rana leży emotka )

i święta coraz bliżej... trzeba prezenty zacząć organizować emotka
0 0

Gość: wera

#4868087 Napisano: 01.12.2011 03:25:55
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

1. Trwa krótko
2. Jesteś mniej zmęczona

To samo mi położna powiedziała, ja mam bardzo niski próg bólu, wtedy w myślach zazdrościłam tym co rodziły sn

Ja dostawałam pabialginę iniekcyjne i działała a mam b. niski próg bólu
0 0

sonata

#4868522 Napisano: 01.12.2011 06:44:26
0 0

Gość: agasiam

#4868641 Napisano: 01.12.2011 07:30:21
A ja czekam. Jestem dziś strasznie zła. Jutro mam pierwszy termin porodu ale wątpie aby coś z tego było. Mój lekarz zrobił falstart i wpisał mi w książeczke dwa terminy jeden z usg drugi z miesiaczki różnica bagatela 2 tygodnie. Jutro mam zrobić ktg w poniedziałek powtórzyć a jak nic sie nie będzie działo to 7 grudnia skierowanie do szpitala. I co będa wywoływac czy czekac do drugiego terminu. Mówie wam dziewczyny można oszaleć pod koniec z tym czekaniem. A ty się człowieku martw.
0 0

benasia

#4868644 Napisano: 01.12.2011 07:31:38
jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

przy cesarce - kroją i goi się szybko obkurczająca, skaleczona macica... gdyby się nie kurczyła to by było spoko, a tak to podobno bywa ciężkawo (po wyrostku ogólnie morfiny nie dają, po cesarce - owszem)

mi kazali w ten sam dzień chodzić już - nie było łatwo, a w dodatku cesarkę miałam nie planowaną - zaczęliśmy rodzić naturalnie ale trzeba było szybko zrobić cesarkę żeby maluszkowi nic się nie stało
0 0

#4868676 Napisano: 01.12.2011 07:45:33
benasia napisał(a):

jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

mi kazali w ten sam dzień chodzić już - nie było łatwo, a w dodatku cesarkę miałam nie planowaną - zaczęliśmy rodzić naturalnie ale trzeba było szybko zrobić cesarkę żeby maluszkowi nic się nie stało

Mi dopiero cewnik na drugi dzień zdjęli i kroplówki, i po około 30h kazali chodzić, masakra, to był najgorszy ból w moim życiu.
0 0

agusia147

#4868771 Napisano: 01.12.2011 08:17:23
dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

w ciąży naczynka się rozszerzają i łatwiej pękają - więc dość normalne emotka

zwiększenie liczby jajek w diecie, czy zielonych warzyw i czerwonego mięsa, a do tego pamiętanie o przyjmowaniu dużej ilości witaminy C (np. z cytrusów) na pewno Ci nie zaszkodzi emotka

btw - ależ mi się dzisiaj nic nie chce... pospałabym, a tu tyle pracy emotka nawet Bernard jakoś nie kopie, tylko co chwila się przeciąga (rozciągając mi brzuch na szerokość nóżkami i rączkami, bo sobie w poprzek od rana leży emotka )

i święta coraz bliżej... trzeba prezenty zacząć organizować emotka

A ja już mam prezenty emotka I choinkę też emotka Ale nie dlatego, że mi odbiło z choinką, ale mamy firmę w mieszkaniu i jeden pokój jest wydzielony dla klientów, więc niech im będzie miło jak przyłażą.
0 0

Gość: dorota19791

#4868772 Napisano: 01.12.2011 08:18:56
http://allegro.pl...er.php?us_id=3843742
moze cos fajnego znajdziecie:)
zapraszam
jutro wiecej wystawie:)
0 0

Gość: dorota19791

#4868774 Napisano: 01.12.2011 08:19:53
agusia147 napisał(a):

jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

Po wyrostku też każą chodzić, żeby się zrosty nie zrobiły, po ciąży zaś skrzepy... Żeby tak nauczyli się teleportować dzieci z brzuszków mam emotka

byloby cudownie, wtedy moge miec jeszcze 5 emotka
0 0

agusia147

#4868775 Napisano: 01.12.2011 08:20:02
sonata napisał(a):

Urodzone siłami natury emotka
http://www.tvn24....-6-kg,wiadomosc.html

O ja wale emotka Takiego kloca przecisnąć emotka
0 0

agusia147

#4868778 Napisano: 01.12.2011 08:21:18
dorota19791 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

byloby cudownie, wtedy moge miec jeszcze 5 emotka

Haha przyrost naturalny byłby ogromny emotka A jakby jeszcze maleństwo dało się przeteleportować do brzucha taty na czas zakupowych igraszek to już całkiem emotka Ehhh... Marzenie emotka
0 0