Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie
Aczkolwiek nie wiem, jak się rodzi dziecko naturalnie, więc trudno mi gradować. W każdym razie dochodziłam do siebie przez 2 tygodnie jeszcze w domu.
fryteczka
Postów 4286
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
i jej 14 dziecko
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze nie wiem czy to już na patologię nie zakrawa
fryteczka
Postów 4286
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
dobranoc mamuski/ciezarowki
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wprawa
Gość: barbara1910
Gość: katrin22
barbara1910 jak możesz pozdrów ją od forumowiczek
Gość: nineczka17
gratulacje!~!~!
mam też witaminki które, polecałam mi jedna fajna mama do wyciskania na pupkę, następnym razem je wypróbuję.
Gość: lula81
Na początku podawali mi Tramal i Peralginę, tzn. taka pompa mi podawała, a ja spocona byłam i ciągle było mi gorąco, a położna poprzykrywała mnie kołdrą, błagałam o to żeby otworzyły okno, ale i zimne powietrze nic nie pomogło, znów pociłam się jak nigdy, wtedy położna poleciała po lekarza, i diagnoza:
uczulona na Tramal, od razu dostałam 4 kroplówki na wypłukanie i jak ręką odciął, i dali mi jakiś słaby środek przeciwbólowy, bolało mniej jak leżałam, ruszyć się nie mogłam, jedynie nogi zginałam, ale nie było mowy o spaniu na boku, na drugi dzień było wstawanie pod prysznic- tragedia!!! kręciło mi się w głowie, a ja w pół zgięta próbowałam iść z położną, weszłam pod prysznic a tam o mały włos nie zemdlałam(dobrze, że złapała mnie położna), co za okropny ból ciągnięcia. Ledwo
Czasem udało mi się poprosić praktykantki by poszły po mleko, czasem koleżanka obok szła.
Przypomniało mi się hehe(teraz śmieszne)spadł mi telefon a ja oczywiście nie mogłam go podnieść, a dziewczyna co kilka godzin wcześniej urodziła podeszła ledwo ledwo i mi go podniosła.
Wtedy pomyślałam, że wolałabym rodzić naturalnie, cierpieć ból, ale potem chodziłabym jakoś, ale chodziła, a nie tylko leżała.
Na drugi dzień przynieśli małego, a ja przerażona, bo trzeba go podnieść, przewinąć, nakarmić, nie tyle, że niedoświadczona to jeszcze ledwo żyjąca!
Najgorzej było z karmieniem w nocy, bo nie mogłam wstać bo bolało, a przy łóżkach nie było dzwonka, to darłam się na cały głos, żeby mi mleko przyniosły, to przyszły z pretensjami, czego sama nie idę tylko w nocy wołam, a ja mówię, że nie doszłabym!
A potem se myślę, jakbym szła i zemdlała, to powiedziałabym czemu nie wołałam- zero współczucia.
Jedna koleżanka mi wcześniej mówiła, by się drzeć o swoje i tak robiłam,dopóki sama nie wstałam i nie chodziłam,na 3 dzień był przełom, bo jakoś chodziłam.
Teraz jest już prawie 6 tygodni po zabiegu nie czuję rany, ładnie się zrasta bez blizny, jedynie z lewej strony kilka cm czuję zgrubienie.
bynajmniej NIE POLECAM CC z własnego wyboru.
Zaleta jest jedynie taka, że nie ma się traumy z naturalnego,nie czuje bólu porodowego, iii w tych sprawach jest bez zmian i szybciej można hehe
bobilcia
Postów 552
Data rejestracji 09.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja przeczytałam:)
Opisałam moje odczucia i przeżycia, nie będę ściemniać, że nie cierpiałam.
Wcześniej (naiwna) myślałam, że cc to taka super sprawa, a to wcale nie boli mniej niż po sn.
Różnica taka, że ja siedzieć mogłam, a koleżanka po sn chodzić mogła.
Może są osoby po CC co ich mniej bolało, to zależy od progu bólowego, ja mam chyba najniższy, bo mało brakowało a dźwigiem by mnie ciągnęli bym wstała.
bobilcia
Postów 552
Data rejestracji 09.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale jak oglądam zdjęcia zrobione na sali ok 4 godzin po zabiegu to wyglądam jak zombie.
Gość: kolastynka
Ja też przeczytałam. I miałam bardzo podobne odczucia. Syna rodziłam naturalnie bez znieczulenia i mimo nacięcia to 2h po porodzie byłam pod prysznicem i wszystko było ok. Córkę rodziłam przez cc i mam dokładnie takie same refleksje jak ty. Poród siłami natury bolał, ale po porodzie bardzo szybko doszłam do siebie, a cc choć początkowo bez bólu, to potem jednak bolało i znacznie dłużej zajęło mi dojście do pełnej sprawności. Nie mówiąc już o tym, że cc to normalna operacja i gdybym nie musiała to w życiu bym się nie godziła dla własnego widzimisię.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje
Gość: nineczka17
dlatego cieszę się że mnie cc ominęło i na życzenie bym sobie nie zrobiła tylko wtedy kiedy byłaby konieczność