Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia25
heheh ja aż się boję bo u mnie w rodzinie rodzą sie same dużee dzieci , mam trójkę rodzeństwa :
pierwsza była moja siostra - 3750 , potem ja 4250, potem mój brat 5600 ,(ta trójka siłami natury) ale mam jeszcze najmłodszego brata ważył 6200 !!!! i mamuśk arodziła siłami natury ale brachol zamiast na dół lazł do góry i szybko zrobili cesarkę , chcieli moją mauśkę do telewizji do gazety- a moja mama - cyt. Ja nie jestem zoną Prezydenta i prosze mnie nie kręcić heheh
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poród naturalny wspominam o wiele wiele lepiej niż cesarkę (starszą córkę rodziłam naturalnie, poród trwał jakieś 7 godzin od przebicia pęcherza i podania kroplówki) i gdyby mi przypadło jeszcze raz rodzić, jeśli nie było by przeciwwskazań, na pewno wybrałabym poród naturalny. Na prawdę dziwię się dziewczynom, które wybierają cesarkę na życzenie.
Najgorsze było jeszcze to, że parę tygodni przed moją planowaną cesarką, znajoma z pracy miała cc, dostała znieczulenie ogólne, okazało się że jest uczulona na podany antybiotyk, zaczęła puchnąć, przestała oddychać, lekarze ratowali najpierw dziecko, a ona zapadła w śpiączkę i niestety zmarła. Ta wiadomość jeszcze bardziej potęgowała mój strach przed cesarką, która była moim pierwszym jakimkolwiek zabiegiem chirurgicznym.
Jeśli nie ma takiej potrzeby, to na prawdę radzę się zastanowić nad cc, jak już wcześniej dziewczyny pisały, to jest zabieg operacyjny, a taki zawsze niesie za sobą jakieś ryzyko.
Gość: nineczka17
to u Ciebie może być spore maleństw u mnie ja 3700 brat 3750 a siostra 4600
ja urodziłam córę 3750 syn-4200 syn II 4300
i też tuż przed porodem trzeciego dziecka położna żartowałam ze mnie że z 5 kg będzie miało bo brzuch miałam duży wód płodowych sporo i wychodziło im że będzie duże dziecko po badaniach
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakże cudna data
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: sabikus
samo cc jako tako wspominam ok przy pierwszej miałam w sobote o 23 i faszerowano mnie prochami tak ze byłam na haju i rano pytałam gdzie mój brzuch nawet nie wiedziałam ze juz po a synka zobaczyłam dopiero we wtorek bo lezał w inkubatorku a ja nie mogłam z łózka wstawac a przy drugim samo cc super smiechy chichy mój gin co mi ciążę prowadził ja robił
ale po cc to horror wstawanie chodzenie wyprostowanie masakra jestem dwa lata po cc a nadl pamietam ból a jeszcze zle mi wbili znieczulenie do kregosłupa i miałam porazenie splotu ramiennego i nawet reka nie umiałm ruszac przez dwa tydodnie a tu sie trzeba dzidziusiem zająć
takze jak można tez nie polecam cc na własna prosbe
jola29k
Postów 2313
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jakie maluszki... moja teściowa urodziła synka w 29tyg to ważył ponad kilogram, ale był maluteńki.. a teraz przerósł wszystkich
ps. mój pierworodny z wagą 3900 był klockiem (41tydz), ale rodziłam SN i wspominam wszystko bardzo dobrze.
jola29k
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
jola29k
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
ta malutka córeczka ma teraz 2 latka i wazy 12 kg jest zdrowa i rządzi w domu nikt nie moze uwiezyc ze była taka malutka 950 g i 36 cm ,
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to najważniejsze
powiem Ci, że przy moim szwagrze róznica była tylko przez pierwszy rok (z tego co widzę na zdjęciach i z opowieści teściowej), a teraz jest prawie pełnoletni i najwyższy w klasie
co jak co, ale najważniejsze, że maluchy zdrowe
ps. oo widzisz, mój syn ma 3 lata i 2m-ce i waży 14kg
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przy takim maleństwie to i poród lżejszy... Czyli takie wcześniaki też rodzą się śliczne i zdrowe... A wszędzie piszą, że na pewno z wadami itp.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
Mnie osobiście żaden ból nie przeraża, wiem że mam bardzo wysoki próg bólu (jako 11 -latka złamałam rękę, do lekarza poszłam po 5 dniach, bo opuchlizna nie chciała zejść, wszyscy myśleli że to tylko stłuczenie... bo mnie jakoś specjalnie nie bolało), ale po dwóch operacjach - jednej ze znieczuleniem ogólnym i drugiej na znieczuleniu podpajęczynówkowym mam stracha, nie chcę i w ogóle...
no ale nic, w styczniu po kolejnych badaniach u kardiologa się wyjaśni czy jet szansa na poród SN czy tylko wyłącznie cesarka i to jeszcze na specjalnych zasadach...
będziemy o normalne rodzenie walczyć, mam nadzieję że się uda
jola29k
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
ja mam syna 7 lat i wazy niecałe 20 kg to jest konstrukcja dziecka tak mu mówie
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też mam wysoki próg bólu, dlatego może tak miło wspominam poród.. (ręce miałam połamane, nogę też.. sama przekuwałam sobie uszy i pępek.. do języka też się zbierałam, ale trochę mnie to przerażało, więc poszłam dopiero do studia piercingu..
Mam wrażenie, że nie wielkość dziecka świadczy czy poród będzie łatwy czy nie, bratowa urodziła córkę 4200 i poszło szybko, a taka drobnica jest, że szok (teraz jak waży 45 kilo to dobrze)
W sumie to nie wiem od czego to zalezy, że niektóre kobiety mają traumę po porodzie, inne nie. Jedne boli bardziej, inne mniej. Jedne mają bóle krzyżowe, inne tylko z brzucha. To trochę niesprawiedliwe..
jola29k
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
to był zabieg ratujący zycie dziecka nie miałam wod płodowych ani przepływów no i bardzo wysokie cisnienie
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: cytrynkowa
Dawno nie pisałam, to dlatego ze tdzien przed terminem wylądowałam w szpitalu z powodu zawężonych zapisów ktg. W szpitalu musiałam wiec czekać na porod. KTG 3x dziennie i witamina B1 na wywołanie porodu.Witamina nie pomogła urodziłam tydzień po terminie, chyb ze strachu przed oksytocyna która miałam dostać na drugi dzień. Moja Milenka rodzila sie 22.11.11 - porod- no boli, ale do przeżycia.
Gość: dianek