Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Ja też małemu dawałam te z bobovity, ale skręcał się, nie wiem czy po nich, ale odkąd dostaje zwykłą to minęło, za to ja spijam jego herbatki.
A po laktacyjnej z Herbapolu to mały dopiero się wiercił i stękał, także piję teraz koperek, rumianek i jest ok.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To muszę podpatrzeć, bo brakuje mi jajek, już nie wspomnę i mleku i serach...
Teraz spróbuję zjeśc pół kurzego gotowanego i będę patzreć na reakcję małego.
Nie wiecie, czy w majonezach jest białko?
czytałam skłąd winairowego i niby nie ma, ale boję się ryzykować
Gość: dianek
ciężko powiedzieć jak dziecko na takowe zareaguje
natomiast katrin polecam majonez zrobić Ci samej, jak lubisz gotować
no i masz majonez bez chemii, czyli mniejsze ryzyko wystąpienia alergii u Kuby
sonata z podejściem do chemii w jedzeniu bardzo dobrze Cię rozumiem
a po przeczytaniu poradnika dla zielonych rodziców, który znaleźliśmy pod choinką chyba ostro ruszę z praktyką...
oczywiście bez przesady i z umiarem, ale jak przeczytałam co jest w stanie wchłonąć układ trawienny dziecka poniżej 2 roku życia to się zaczęłam poważnie nad tym wszystkim zastanawiać...
a herbatki granulowane... jak myślicie - czym się je granuluje? przecież z normalnej herbaty granulki samoczynnie się nie robią
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mogłam jeść tylko żółtko a jak rozszerzałam dietę maleństwa to dostał makaron z przepiórczych jajek więc coś w tym musi być
Gość: grusia
http://www.hipp.pl/?id=244
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikołaj ma 9 tyg i waga 6,400kg, a waga urodzeniowa 3570 (z tym że urodzony jako wcześniak,a przewidywana waga gdyby był w terminie to ponad 4kg.)
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My kupujemu teraz Enfamil 400g za 23zł jak jest w promocji, jak nie jest w promocji to o wiele drożej, ale cóż zrobić Mikołaj miał straszne kolki i dopiero po tym mleku widać znaczną poprawę...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a jeśli byłybyście dziewczyny zainteresowane to mam na sprzedaż ubranko do chrztu dla chłopczyka - takie satynowe jednoczęściowe z kamizeleczką wszytą
zdj mogę wysłac na emeil
Gość: grusia
fryteczka
Postów 4285
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.youtub.../watch?v=_fPaqwVOxsY
my z mężem jesteśmy fanami grillowanego i dobrze wysmażonego mięsa, wczoraj właśnie była dyskusja na czym to smażyć?
z duszeniem czy podsmażaniem to nie ma problemu, bo nie przekracza się 120-150 stopni
ale na czym zrobić porządne steki?
wiadomo - wszelkie oleje tłoczone na zimno odpadają... więc nie wiem - oliwa? oleje rafinowane? tłuszcze zwierzęce? nie wiesz może co się najbardziej nadaje?
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na co dzień u nas raczej nie ma mięsa, smażonego też raczej nie, ale od święta, w weekendzik czasem się jakiś stek przytrafi
no nic, to chyba chwilowo mi zostaje rafinowany rzepakowy i oliwa
a jak wczoraj powiedziałam mamie jakim cudem jest syrop glukozowo-fruktozowy to skończyły się mojej siostrze dosładzane soczki
zastanawiam się właśnie, czy do nowego mieszkanka składać standardowy sprzęt do gotowania (jakiś robot, mikser, blender..) czy zainwestować w termomixa...
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
thermomix ma tą zaletę, że zjada mało prądu, a przygotowanie w nim lemoniady, powideł śliwkowych, ciasta na chleb czy jakiegoś spaghetti to kwestia dosłownie chwili i możliwość pozostawienia go samego sobie... gdyby tylko był tak ze 2 razy tańszy
ale nic, nad tym będę myśleć jak skończymy mieszkanko
póki co zajadam się kurczakiem z KFC (przedsylwestrowe świętowanie
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin jajka przepiórcze dostaniesz w niemal każdym markecie na dziale z jajkami lub gdzieś w okolicach mleka/nabiału. 18 jajek kosztuje coś w granicach 5/6zł. Więc nie jest tak strasznie drogo. No i wiadomo wagowo 1 jajko kurze to około 4 przepiórcze, ale ciasto na tym spokojnie upieczesz.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
To nawet tanie te jajka, bo o kurzych mogę zapomnieć, wczoraj wieczorem wysypało Kubusia na twarzy, dziś już zeszło.
NA własnej skórze przekonałam się co oznacza stres, a chodzi o to, że ciągle bałam się, że pokarm mi się skończy i jak ja wykarmię dziecko, jakoś starczyło, ale chciałam dawać ejdną butlę sztucznego, a odkąd mam ten Bebilon Pepti, to pokarmu mam full, nawet zapasy w lodówce,a wcześniej na styk miałam...
CZyli teraz chyba mój organizm czuje się bezpiecznie bo w razie czego mleko jest heh