Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4923739 Napisano: 28.12.2011 06:39:55
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dziewczyny jak z wagą waszych pociech, Kubuś ma prawie 10 tygodni i waży 5,5 kg, a waga urodzeniowa 3300, to chyba prawidłowo, prawda?

moj ma 4,5 m i prawie ok 7 kg .

Te dzieci to wam rosną emotka
0 0

beniaminowa

#4923786 Napisano: 28.12.2011 07:05:29
katrin22 napisał(a):

Dziś Kubuś był na 1 szczepieniu, i lekarka przepisała mu Bebilon Pepti.

Mojemu synkowi też to mleko przepisała... Na szczęście nie musiał go pić... Zapach okropny i smak też emotka Ze względu na to że mi nie wolno było pić zwykłego mleka piłam ten Bebilon Pepti , nie wiem jak teraz ale wtedy kosztował prawie 12 zł emotka
0 0

agusia147

#4923808 Napisano: 28.12.2011 07:19:25
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dziś Kubuś był na 1 szczepieniu, i lekarka przepisała mu Bebilon Pepti.

Mojemu synkowi też to mleko przepisała... Na szczęście nie musiał go pić... Zapach okropny i smak też emotka Ze względu na to że mi nie wolno było pić zwykłego mleka piłam ten Bebilon Pepti , nie wiem jak teraz ale wtedy kosztował prawie 12 zł emotka

12zł za jak dużo tego mleka? Kurcze kiedyś dzieci nie miały takich problemów, a przynajmniej nie w takim stopniu...
0 0

monika1985monik

#4923879 Napisano: 28.12.2011 07:53:40
agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

ja uywalam te : http://allegro.pl...mma-i1997747955.html .. jakies 4 paczki.
porod naturalny..

na poczatku przez jakies 5 dni uzywalam te ,ktore dostaam w szpitalu

Kupiłam takie same, 4 paczki, mam nadzieję że starczy... i na łóżko takie podkłady, stwierdziłam, że w razie co nadadzą się na przewijak...

te podklady tez mialam...zmienialam sobie sama na lozku jak sie pokrwawil.. dostalam tylko 1 z przydzialu a lezelismy 6 dni wiec warto miec swoje.

Teraz kupuje je dla maluszka..nadaja sie do przewijania albo zeby polozyc na lozku i wietrzycpupke emotka

Dokładnie to samo słyszałam emotka Więc strat nie będzie. za to chyba przegięłam z ilością pampersów w najmniejszym rozmiarze...

Zawsze pampersy możesz sprzedać np na allegro emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4923886 Napisano: 28.12.2011 07:58:31
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Kurcze jak ja Wam zazdroszcze. Czytam że dziecko śpi od 20 do 5 i mówie sobie szczęściara. Mój Łukasz w ciągu dnia śpi może ze 3-4 godziny a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie.

ja jak do tej pory nie narzekam. Na początku mała budziła się 3 razy, ale jak zamiast cyca przy którym zasypiała zaczęłam dawać jej sciągniete mleko z butli to przesypia praktycznie całe noce. Oczywiście czasami zdarzają się wyjątki i przebudzi się o 3 czy 4, ale to rzadkość.

Jakie kropelki na brzuszkowe problemy polecacie? Mam infakol, ale wczoraj nic nie pomógł. Małą pierwszy raz bolał brzuszek płakała strasznie podałam jej krople, ale nic nie pomogły. Pewnie moja wina bo na chrzcinach troszkę zaszalałam z jedzeniem:(

Ja jeszcze nic nie dawałąm, bo nie było potrzeby, TWoja niunia za mała na herbatki to hmmm, a espumisan dla niemowląt? nie wiem od kiedy można podawać

Czemu za mała ?Ile ma ? Przeciez koperkowa z HIPP jest od 1 tygodnia zycia. Ja polecam Delicol.

herbatkę koperkową jej daje, ale też nie pomaga:( granulowane są od pierwszego miesiąca, a saszetkowe od 1 tyg. Niby wygodniejsze granulowane, ale w składzie na 1 miejscu GLUKOZA emotka
Liwcia ma już 2,5 miesiąca:)
0 0

monika1985monik

#4923906 Napisano: 28.12.2011 08:07:05
emilka1705 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Kurcze jak ja Wam zazdroszcze. Czytam że dziecko śpi od 20 do 5 i mówie sobie szczęściara. Mój Łukasz w ciągu dnia śpi może ze 3-4 godziny a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie.

ja jak do tej pory nie narzekam. Na początku mała budziła się 3 razy, ale jak zamiast cyca przy którym zasypiała zaczęłam dawać jej sciągniete mleko z butli to przesypia praktycznie całe noce. Oczywiście czasami zdarzają się wyjątki i przebudzi się o 3 czy 4, ale to rzadkość.

Jakie kropelki na brzuszkowe problemy polecacie? Mam infakol, ale wczoraj nic nie pomógł. Małą pierwszy raz bolał brzuszek płakała strasznie podałam jej krople, ale nic nie pomogły. Pewnie moja wina bo na chrzcinach troszkę zaszalałam z jedzeniem:(

Ja jeszcze nic nie dawałąm, bo nie było potrzeby, TWoja niunia za mała na herbatki to hmmm, a espumisan dla niemowląt? nie wiem od kiedy można podawać

Czemu za mała ?Ile ma ? Przeciez koperkowa z HIPP jest od 1 tygodnia zycia. Ja polecam Delicol.

herbatkę koperkową jej daje, ale też nie pomaga:( granulowane są od pierwszego miesiąca, a saszetkowe od 1 tyg. Niby wygodniejsze granulowane, ale w składzie na 1 miejscu GLUKOZA emotka

Dla pocieszenia napisze ci że mój synek przesypia całe noce od 2 tygodni a ma skończone 2 lata emotka a jak był mały też co chwila w nocy budził się na cyca a w dzień też mało spał ledwo co do ubikacji udało się mamusi wychodzić więc nie jesteś sama emotka
0 0

#4923913 Napisano: 28.12.2011 08:10:22
monika1985monik napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Dla pocieszenia napisze ci że mój synek przesypia całe noce od 2 tygodni a ma skończone 2 lata emotka a jak był mały też co chwila w nocy budził się na cyca a w dzień też mało spał ledwo co do ubikacji udało się mamusi wychodzić więc nie jesteś sama emotka

Mała spi ładnie tylko wczoraj przez dzień ją coś męczyło:)
0 0

Gość: katrin22

#4924149 Napisano: 28.12.2011 09:58:15
emilka1705 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

To coś mi się pomyliło, że Twoja Liwcia mniejsza emotka
Kubusia też nie raz skręca, ale popurka i przechodzi. Ja też nie daję już granulowanych, bo ponoć 80% to cukier. Sama je piję, a małęmu z saszetki słąbiutką daję, na początku się krzywi,ale potem pije spokojnie.
0 0

#4924152 Napisano: 28.12.2011 09:59:00
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dziewczyny jak z wagą waszych pociech, Kubuś ma prawie 10 tygodni i waży 5,5 kg, a waga urodzeniowa 3300, to chyba prawidłowo, prawda?

moj ma 4,5 m i prawie ok 7 kg .

Kawał chłopa z Twojego Kubusia emotka
0 0

#4924163 Napisano: 28.12.2011 10:01:04
katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agasiam napisał(a):

To coś mi się pomyliło, że Twoja Liwcia mniejsza emotka
Kubusia też nie raz skręca, ale popurka i przechodzi. Ja też nie daję już granulowanych, bo ponoć 80% to cukier. Sama je piję, a małęmu z saszetki słąbiutką daję, na początku się krzywi,ale potem pije spokojnie.

starszej granulowane dawałam od początku i może tutaj leży przyczyna tego że nie złapała sie za żadne skarby czystej wody, a zależało mi strasznie zeby taką piła.
0 0

#4924222 Napisano: 28.12.2011 10:23:18
Mi pediatra właśnie polecał wodę, albo woda z glukozą, wybrałam herbatkę bez cukru, bo przy okazji pomaga ma łemu się wypurkać, a robi to baaardzo często.
0 0

#4924237 Napisano: 28.12.2011 10:27:23
chyba jak każde takie maleństwo:) ja strasznie żałuje ze moja Emi nie pije wody:( sama zawaliłam, ale teraz przy Liwce staram się poprawić emotka
0 0

sonata

#4924259 Napisano: 28.12.2011 10:35:43
emilka1705 napisał(a):

chyba jak każde takie maleństwo:) ja strasznie żałuje ze moja Emi nie pije wody:( sama zawaliłam, ale teraz przy Liwce staram się poprawić emotka

Moja córcia pije prawie tylko wodę od 12 miesiąca, od kiedy zobaczyłam co dodają do Kubusia emotka Czasem kompocik, sok z marchwi zrobiony w domu lub herbatkę. Dość łatwo zaakceptowała wodę.
0 0

#4924274 Napisano: 28.12.2011 10:40:18
sonata napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Moja córcia pije prawie tylko wodę od 12 miesiąca, od kiedy zobaczyłam co dodają do Kubusia emotka Czasem kompocik, sok z marchwi zrobiony w domu lub herbatkę. Dość łatwo zaakceptowała wodę.

niestety moja po radach położnej o wodzie z glukoza i mojej niewiedzy o cukrze w granulkach akceptuje tylko soki i słodzoną herbatę. Ma już 31miesięcy więc pewnie to się nie zmieni, a na różne sposoby się starałam. Młoda za to herbatkę bez cukru tak jak i wodę pije bez krzywusów i mam nadzieję ze tak zostanie. Z ciekawości: co dają do kubusia? Ostatnio zdziwiłam się, ale rodzinny zalecił mi picie własnie tego specyfiku.
0 0

#4924281 Napisano: 28.12.2011 10:42:47
wszędzie jest teraz chemia emotka
Ja jak byłam w ciąży i teraz (bo karmię) unikałam napojów, przodowała woda, kompociki, herbatki, aczkolwiek od czasu do czasu szklaneczką coli nie pogardziłam, teraz tylko łyczka biorę od męża...
Na sylwestra planuję wypić z pół lampki szampana, oczywiscie po karmieniu, juz mi slinka leci emotka
0 0

#4924292 Napisano: 28.12.2011 10:45:56
baniaminowa jadłaś jajka na swojej diecie? bo planuję spróbować pół gotowanego na twardo i obserwować małego.
0 0

sonata

#4924297 Napisano: 28.12.2011 10:46:37
emilka1705 - nas też poili glukozą, nawet wodą z cukrem, a ja teraz wodę uwielbiam emotka
Naprawdę, nie jestem eko nawiedzona, ale nie cierpię glutaminianu sodu i syropu glukozowo-fruktozowego. Tym syropem słodzą kubusia. Wystarczy poczytać cóż to za cudo. Jak mała raz na jakiś czas wypije kubusia go to nic się nie stanie, ale nie chcę aby piła to codziennie...
0 0

sonata

#4924300 Napisano: 28.12.2011 10:47:54
katrin22 napisał(a):

baniaminowa jadłaś jajka na swojej diecie? bo planuję spróbować pół gotowanego na twardo i obserwować małego.

Podobno przepiórcze jajka prawie nie uczulają.
0 0

fryteczka

#4924319 Napisano: 28.12.2011 10:53:58
ja malemu robie herbatke granulowana - bobovity tylko w mniejszych proporcjach niz napisane na opakowaniu - mniej granulek ,tyle co do smaczku. Wprowadzilam tez soczki bobovity - jabuszkowe , dostaje troszke czasami .
0 0

#4924320 Napisano: 28.12.2011 10:55:58
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Podobno przepiórcze jajka prawie nie uczulają.

Tylko skąd wziąść takie jajka emotka
JA na razie tylko żółtko mogę, ale tęsknię za ciuastem, np babką, a tam niestety potrzebne całe jaja.
0 0