Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4285
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
katrin...chyba tez wybiore tego mei taia..maly wybor jesli chodzi o ergonomiczne o ktorych dianek pisala
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
laktator medela -
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
my się zdecydowaliśmy na ERGObaby - podobno spokojnie można nim zastąpić nosidło turystyczne
http://allegro.pl...daz-i2008438905.html
ale to jak maluch nam wyrośnie z chusty elastycznej
dejzi dzięki za opinię o Medeli
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
+ gratis http://allegro.pl...37g-i2005016380.html
:)
Gość: agasiam
Z moich 3tygodniowych obserwacji mogę tylko powiedzieć że nie warto kupować kilku tych samych rzeczy. Smoczek- do tej pory nie dał się przekonać a to już 3 model, butelka- karmie piersią ale dwa razy spróbowałam podać butelke i maluszek przy pierwszej za szybko leciało i siększtusił butelka tommee ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie. Za drugim razem butelka lovi lepiej ale później straszne bąki. U nas przydało się dużo pieluszek tetrowych i podkłady takie jak do szpitala(nie poporodowe) na przewijak bo pierwsze przewijania powodowały częste zmiany pokrowców.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam ręczny ja taki miałam i był super odciągałam tylko w nocy bo strasznie piersi mnie bolały z nadmiaru pokarmu
Gość: katrin22
Po rozmowie z fajnym pediatrą małemu nie podaję już herbatek w granulkach, tylko normalny rumianek, albo koperek zaparzony, po tych z Bebika czasem go skręcało. Pediatra zalecił mi czystą wodę, lub woda z glukozą, ja jednak wolę podać herbatkę, lepiej się kubusiowi po takich herbatkach robi kupki, a nawalić potrafi hehe, co 3-4 dni robi, ale nak narobi, top muszę pieluchy tetrowe podkładać, i nos zatykać.
A co do alergii dieta eliminacyjna pomogła, Kubuś nie ma już wyprysków, jutro szczepionka, a wszczepionce jest ponoc coś z jajka, to zobaczę czy go obrzuci po niej, jeśli nie obrzuci to znak, że jajko mogę już wprowadzić do diety.
I sapka powoli przechodzi, to jednak mógł być obrzęk śluzówki nosa(białko też może wywołać taki obrzęk)
Wracając do laktatora, to ja będąc w szpitalu, w około 3 dobie po porodzie dostałam obrzęku piersi, były twarde jak skała, a mały nie mógł chwycić brodawki. Ja wystraszyłam się zapalenia piersi i o 22.00 w nocy koleżanka jechala mi po laktator do apteki, i właśnie laktator udrożnił mi kanaliki i mogłam karmić
Gość: emilka1705
Co do laktatorów to ja mam ręczny aventa, ale używałam go jakieś 2 tygodnie teraz sciągam recznie. Jakoś szybciej idzie.
czy mogłybyście mi podpowiedzieć ile podkładów poporodowych oraz tych takich dużych podpasek kupić? ile mniej więcej Wam tego zeszło? (proszę o wariant dla porodu SN oraz CC
nie wiem czemu ale od wczoraj czuję silną potrzebę kompletowania wyprawki... mąż mi kazał słuchać intuicji i kompletować powoli na spokojnie wszystko, skoro coś mi mówi by się za to zabrać... więc kompletuję
Gość: emilka1705
podkładów poszło mi 2 opakowania i duzych podpasek 2 opakowania. Podkładów uzywałam od 1 w nocy do poranka kolejnego dnia, a podpasek duzych kolejne 2 dni
Jak już byłam spakwoana do szpitala to czułam się bezpiecznie, a wcześniej spać nie mogłam bo czułam, że czegoś jeszcze mi brakuje
W przypadku mojego CC
Podkłady poporodowe dawali nam w szpitalu.
Tych dużych podpasek Bella Mammma poszło mi prawie 3 opakowania, ale dużo nie krwawiłam, lecz majtek nie mogłam założyć, bo podrażniały mi ranę. Teraz blizny prawie nie czuć pod palcami, ma z 8cm dł. i jest czerwona.
Nie cierpi.ę uczucia jak z jednego mały pije , a z drugiego tryska mleko, albo jak nachodzi mleko do piersi, takie mrowienie brrr
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja torbę miałam spakowaną na 1,5 miesiąca przed planowaną datą i byłam spokojna że w razie czego wszystko już mam
Co do podkładów to ja używałam takich http://allegro.pl...szt-i2016524391.html i zużyłam ich 7 paczek krwawiłam bardzo mocno i chyba długo bo cale 7 tygodni poród był naturalny.
Szkoda, że nie ma galerii ze zdjęciami forumowych dzieciaczków
fryteczka
Postów 4285
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
porod naturalny..
na poczatku przez jakies 5 dni uzywalam te ,ktore dostaam w szpitalu
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuje w imieniu synka
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam mini electric medeli, jest ok, działa całkiem nieźle, choć głośno... Przez jakiś czas miałam taki profesjonalny Tufi... Komfort ściągania pokarmu nieco mniejszy, Tufi zdecydowanie cichszy... Ale w sumie ja jestem zadowolona. Używam, kiedy muszę wyjść - tak bez problemu mogę zostawić mleko. Ręcznie jakoś mi nie wychodzi