Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
Gość: grusia
Gość: katrin22
Nasz Kubuś śpi w wózku, bo jakoś tam dłużej przesypia, w łóżeczku też śpi, ale jak wieczorem zaśnie w wózku, to już go nie ruszam.
Łożko mamy duże 2x2 bo mąż wysoki, to i Kubuś się zmieści heh, ale to oczywiscie nie na stałe, bo życie małżeńskie nie kończy się tylko na dziecku.
Jak Kubuś podrośnie i będzie na tyle rozumny to p[ójdzie do drugiego pokoju, tam wtedy zamontuję nianię i powinno być Ok, ale to teoria, a w praktyce zobaczymy jak to będzie.
Moja koleżanka śpi z synkiem w łóżku-mąż na materacu. Moja bratowa w jednym pokoju z córą-brat w drugim.Także nie zarzekam się.
Ja nie zasnęłabym ze świadomością, że dziecko jest tam samo gdzieś, bo nei raz Kubuś coś stęknie i mogę go dotknąć, czy pogłaskać, pokołysać, by czuł, że nie jest sam, jest to bardzo ważne do 3 miesiąca życia, bo wtedy dziecko najbardziej potrzebuje tej bliskości.
A wracając do spania z dzieckiem, teraz bałabym się, że go przyduszę itp.
fryteczka
Postów 4284
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
No właśnie, można nieświadomie przydusić, albo co gorsza udusić dziecko, mówię o maleństwie, bo większe co innego.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie spanie z maleństwem to głupota, lepiej wstawić łóżeczko do sypialni. Nigdy nie wiesz jak mocno zapadniesz w sen, możesz przypadkiem zrobić krzywdę... Starsze dziecko zaś przyzwyczaisz i potem będzie ciężko je wykurzyć. Lepiej więc od razu nauczyć spać we własnym łóżku.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bradzo dobrze to ujęłaś
W naszej sypialni łóżeczko jestz mojej strony łóżka, i nie ma problemu.
JA podziwiam amerykanów, od razu dziecko ma swój pokój, często na piętrze gdzieś, i nikt się nie boi, ja osobiście bałabym się, takie jest moje zdanie.
3 latka już można wykurzyć do dziecinnego pokoju
To kup drugie łóżeczko dla maleństwa
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak to się pewnie skończy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i u nas będzie tak samo, łóżeczko z mej strony łóżka, na wyciągnięcie ręki. Dziecko będzie czuło, że ktoś jest obok, ale nie zamierzamy popadać w paranoję i brać go do naszego łóżka. Niech ma tą odrębność, i żyje bez głupich przyzwyczajeń...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Albo pomyśl o turystycznym. Fajna sprawa, a i wszędzie w torbę spakujesz i jedziesz. Do tego ładnie wygląda, mało kosztuje, a i 3latek się w nim wyśpi, bo na niższym poziomie robią wyjście na suwak. Do tego ile z tym zabawy, takie łóżko może być potem równie dobrze świetnym miejscem do zabaw w ogródku czy na balkonie.
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nikt mi nic nie mówił na temat takiego badania, ani nic o gronkowcu...
jeśli ni ma przeciwwskazań do porodu sn to skierowanie na wymaz dostaje się w ostatnich tygodniach ciąży (badanie musi być świeże, jest refundowane)
jak się tego nie ma to noworodek zaraz po urodzeniu dostaje profilaktycznie antybiotyk
tak jest u mnie, nie mam pojęcia jakie są zwyczaje w innych miejscach
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.mp.pl/...45228D27D2CE37AD1643
ja oczywiście o paciorkowcu pisze i myślałam że o niego pytasz, nie zauważyłam nawet że napisałaś gronkowiec
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Lekarz mówił mi właśnie o paciorkowcu, to ja się pomyliłam. Nie mam rozeznania w tych paskudztwach
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia wiesz co ja tak myślałam i mówiłam jak byłam w 1 ciąży
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aaa to ten wymaz chyba około 36 tyg się robi. Mnie lekarz mówił, że teraz na wizycie pobierze.