Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4931551 Napisano: 02.01.2012 01:20:16
oo, ten LifeNest też niezły patent, muszę to z mężem obgadać
0 0

Gość: grusia

#4931662 Napisano: 02.01.2012 01:49:54
Wiesz dla mnie ma przewage nad elektronicznymi monitorami ktore maja zapobiegac S.I.D.S dzieki temu ze nie jest na baterie -wiadomo elektronika lubi szwankowac. My juz niedlugo bedziemy musieli skonczyc uzytkownie ale nie ukrywam ze zrobie to z zalem.Pozniej mała spać bedzie na klinie.
0 0

Gość: katrin22

#4931775 Napisano: 02.01.2012 02:38:33
Ja bałabym się zostawić dziecko w drugim pokoju, nawet z tym monitorem,
Nasz Kubuś śpi w wózku, bo jakoś tam dłużej przesypia, w łóżeczku też śpi, ale jak wieczorem zaśnie w wózku, to już go nie ruszam.
Łożko mamy duże 2x2 bo mąż wysoki, to i Kubuś się zmieści heh, ale to oczywiscie nie na stałe, bo życie małżeńskie nie kończy się tylko na dziecku.
Jak Kubuś podrośnie i będzie na tyle rozumny to p[ójdzie do drugiego pokoju, tam wtedy zamontuję nianię i powinno być Ok, ale to teoria, a w praktyce zobaczymy jak to będzie.
Moja koleżanka śpi z synkiem w łóżku-mąż na materacu. Moja bratowa w jednym pokoju z córą-brat w drugim.Także nie zarzekam się.
Ja nie zasnęłabym ze świadomością, że dziecko jest tam samo gdzieś, bo nei raz Kubuś coś stęknie i mogę go dotknąć, czy pogłaskać, pokołysać, by czuł, że nie jest sam, jest to bardzo ważne do 3 miesiąca życia, bo wtedy dziecko najbardziej potrzebuje tej bliskości.
A wracając do spania z dzieckiem, teraz bałabym się, że go przyduszę itp.
0 0

fryteczka

#4931787 Napisano: 02.01.2012 02:41:04
wg badan najwiecej smierci lozeczkowych jest spowodowane spaniem maluchow z rodzicami
0 0

#4931796 Napisano: 02.01.2012 02:44:46
fryteczka napisał(a):

wg badan najwiecej smierci lozeczkowych jest spowodowane spaniem maluchow z rodzicami

No właśnie, można nieświadomie przydusić, albo co gorsza udusić dziecko, mówię o maleństwie, bo większe co innego.
0 0

agusia147

#4931825 Napisano: 02.01.2012 02:54:39
katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

No właśnie, można nieświadomie przydusić, albo co gorsza udusić dziecko, mówię o maleństwie, bo większe co innego.

Dla mnie spanie z maleństwem to głupota, lepiej wstawić łóżeczko do sypialni. Nigdy nie wiesz jak mocno zapadniesz w sen, możesz przypadkiem zrobić krzywdę... Starsze dziecko zaś przyzwyczaisz i potem będzie ciężko je wykurzyć. Lepiej więc od razu nauczyć spać we własnym łóżku.
0 0

sonata

#4931832 Napisano: 02.01.2012 02:57:57
Moja córcia z kolei tak lubi swoje łóżeczko,że raczej nie odda go maleństwu. Na swoją nową sofkę nie chce nawet spojrzeć emotka Nie wiem co zrobić.
0 0

#4931836 Napisano: 02.01.2012 02:59:02
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

Dla mnie spanie z maleństwem to głupota, lepiej wstawić łóżeczko do sypialni. Nigdy nie wiesz jak mocno zapadniesz w sen, możesz przypadkiem zrobić krzywdę... Starsze dziecko zaś przyzwyczaisz i potem będzie ciężko je wykurzyć. Lepiej więc od razu nauczyć spać we własnym łóżku.

Bradzo dobrze to ujęłaś emotka
W naszej sypialni łóżeczko jestz mojej strony łóżka, i nie ma problemu.

JA podziwiam amerykanów, od razu dziecko ma swój pokój, często na piętrze gdzieś, i nikt się nie boi, ja osobiście bałabym się, takie jest moje zdanie.
3 latka już można wykurzyć do dziecinnego pokoju emotka
0 0

#4931842 Napisano: 02.01.2012 02:59:47
sonata napisał(a):

Moja córcia z kolei tak lubi swoje łóżeczko,że raczej nie odda go maleństwu. Na swoją nową sofkę nie chce nawet spojrzeć emotka Nie wiem co zrobić.

To kup drugie łóżeczko dla maleństwa emotka
0 0

sonata

#4931849 Napisano: 02.01.2012 03:02:13
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

I tak to się pewnie skończy emotka
0 0

agusia147

#4931882 Napisano: 02.01.2012 03:14:13
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

JA podziwiam amerykanów, od razu dziecko ma swój pokój, często na piętrze gdzieś, i nikt się nie boi, ja osobiście bałabym się, takie jest moje zdanie.

No i u nas będzie tak samo, łóżeczko z mej strony łóżka, na wyciągnięcie ręki. Dziecko będzie czuło, że ktoś jest obok, ale nie zamierzamy popadać w paranoję i brać go do naszego łóżka. Niech ma tą odrębność, i żyje bez głupich przyzwyczajeń...
0 0

agusia147

#4931884 Napisano: 02.01.2012 03:16:21
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

I tak to się pewnie skończy emotka

Albo pomyśl o turystycznym. Fajna sprawa, a i wszędzie w torbę spakujesz i jedziesz. Do tego ładnie wygląda, mało kosztuje, a i 3latek się w nim wyśpi, bo na niższym poziomie robią wyjście na suwak. Do tego ile z tym zabawy, takie łóżko może być potem równie dobrze świetnym miejscem do zabaw w ogródku czy na balkonie.
0 0

sonata

#4931888 Napisano: 02.01.2012 03:17:27
Czy miałyście już badanie przesiewowe na obecność gronkowca? Podobno nie daje on objawów, ale jest bardzo niebezpieczny dla dziecka, które może zarazić się w trakcie porodu?
0 0

agusia147

#4931950 Napisano: 02.01.2012 03:36:10
sonata napisał(a):

Czy miałyście już badanie przesiewowe na obecność gronkowca? Podobno nie daje on objawów, ale jest bardzo niebezpieczny dla dziecka, które może zarazić się w trakcie porodu?

Nikt mi nic nie mówił na temat takiego badania, ani nic o gronkowcu...
0 0

#4931963 Napisano: 02.01.2012 03:41:31
sonata napisał(a):

jeśli ni ma przeciwwskazań do porodu sn to skierowanie na wymaz dostaje się w ostatnich tygodniach ciąży (badanie musi być świeże, jest refundowane)

jak się tego nie ma to noworodek zaraz po urodzeniu dostaje profilaktycznie antybiotyk

tak jest u mnie, nie mam pojęcia jakie są zwyczaje w innych miejscach
0 0

sonata

#4931970 Napisano: 02.01.2012 03:42:03
To paciorkowiec, a nie gronkowiec emotka
http://www.mp.pl/...45228D27D2CE37AD1643
0 0

#4931979 Napisano: 02.01.2012 03:45:10
sonata napisał(a):

ja oczywiście o paciorkowcu pisze i myślałam że o niego pytasz, nie zauważyłam nawet że napisałaś gronkowiec emotka nieprzytomna dzisiaj jestem jakaś emotka
0 0

sonata

#4931998 Napisano: 02.01.2012 03:51:41
dianek napisał(a):

sonata napisał(a):

ja oczywiście o paciorkowcu pisze i myślałam że o niego pytasz, nie zauważyłam nawet że napisałaś gronkowiec emotka nieprzytomna dzisiaj jestem jakaś emotka

Lekarz mówił mi właśnie o paciorkowcu, to ja się pomyliłam. Nie mam rozeznania w tych paskudztwach emotka
0 0

monika1985monik

#4932008 Napisano: 02.01.2012 03:53:04
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

No i u nas będzie tak samo, łóżeczko z mej strony łóżka, na wyciągnięcie ręki. Dziecko będzie czuło, że ktoś jest obok, ale nie zamierzamy popadać w paranoję i brać go do naszego łóżka. Niech ma tą odrębność, i żyje bez głupich przyzwyczajeń...

Agusia wiesz co ja tak myślałam i mówiłam jak byłam w 1 ciąży
emotka a w praktyce łóżeczko na wyciągnięcie ręki obok stoi i nici z tego nie było emotka
0 0

agusia147

#4932024 Napisano: 02.01.2012 03:58:42
sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

sonata napisał(a):

Lekarz mówił mi właśnie o paciorkowcu, to ja się pomyliłam. Nie mam rozeznania w tych paskudztwach emotka

Aaa to ten wymaz chyba około 36 tyg się robi. Mnie lekarz mówił, że teraz na wizycie pobierze.
0 0