Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4930794 Napisano: 02.01.2012 05:54:55
katrin, na allegro łapię wszystko emotka jak czegoś szukam to mam na stałe otwartą zakładkę z aukcjami i odświeżam co jakiś czas
no i jak się pojawia dobre 'kup teraz' to szybciutko kupuję emotka a jak licytacja to w obserwowane i zerkam jak się sytuacja rozwija

trzeba sobie jakoś radzić w tym pięknym kraju, na kupowanie w sklepie mnie nie stać (tudzież po prostu szkoda mi kasy emotka wolę allegro)

katrin - z kiwi uważaj, zdrowe, ale też dość silny alergen, nie poleca się go łączyć z innymi produktami zawierającymi silne alergeny (ale jak się nic nie dzieje to oczywiście można wcinać emotka )

co do serów, jogurcików etc - próbowałaś produktów sojowych? mleko sojowe, jogurt sojowy etc? nie wiem czy można jeść soję bez ograniczeń jak się karmi (trzeba by dopytać/doczytać), ale mam kolegę, który nie wyrósł z uczulenia na mleko i ratuje się właśnie mlekiem i jogurtami sojowymi
sama osobiście też uwielbiam - ale raczej smakowe (wanilia, czekolada czy łączone z sokami, np. pomarańczowym)
0 0

Gość: onola

#4930820 Napisano: 02.01.2012 07:09:59
mam ogromną ilość rzeczy od rozmiaru 50 do 128 , wszystkie w bardzo dobrym stanie (belgijskie).Znane marki .Jeśli jakaś mama potrzebuje pisać na PW
0 0

Gość: mooniq82

#4930932 Napisano: 02.01.2012 08:52:28
sonata napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja mam zaparcia, odkąd karmię piersią, jem jabłuszka, śliwki itp, surówki, i zastanawiam się też czy można siemię lniane pić.
Kurcze, w ciąży nie miałam takiego problemu jak teraz...

Podobno dobry przepis: 2 łyżeczki miodu rozpuścić w ciepłej wodzie, najlepiej wieczorem, a wypić rano. Można dodać soku z cytryny.

ten przepis jest dobry na przeziębiebie emotka ja właśnie piłam i pomogło a jestem w 22tc emotka
0 0

#4930977 Napisano: 02.01.2012 09:16:10
dziewczyny, czy któraś z was korzystała z niani elektronicznej lub kontrolera oddechu? możecie coś polecić?

i co do łóżeczka? pod czym/w czym śpią wasze maluchy?

0 0

monika1985monik

#4930986 Napisano: 02.01.2012 09:20:26
dianek napisał(a):

dziewczyny, czy któraś z was korzystała z niani elektronicznej lub kontrolera oddechu? możecie coś polecić?

i co do łóżeczka? pod czym/w czym śpią wasze maluchy?

Niania nie używaliśmy bo mamy 1 pokój , kontroler oddechu też nie używaliśmy.

Co do spania to testowaliśmy na początku kołderkę i jak mały był malutki to pod nią spał ( teraz nie cierpi być przykryty od razu wywala kołdrę więc grubiej go ubieram i nie przykrywam) sprawdziliśmy też śpiworek ale z niego w ogóle nie mógł się wydostać i przekręcić i krzyczał w wniebogłosy więc leży w szafie emotka
0 0

#4930993 Napisano: 02.01.2012 09:23:58
hehe, czyli trzeba się nastawić na różne ewentualności widzę emotka
śpiworki jakieś mamy, kocyk też się znajdzie, poszewki trzeba kupić, może starczy na początek z łóżkowych rzeczy
0 0

sonata

#4930996 Napisano: 02.01.2012 09:27:15
nie mógł się wydostać i przekręcić i krzyczał w wniebogłosy więc leży w szafie monika-nie gniewaj się, ale się uśmiałam emotka
Kontroler oddechu pediatrzy polecają, jeśli są ku temu jakieś wskazania medyczne. Podobno często zdarzają się fałszywe alarmy.
0 0

monika1985monik

#4930998 Napisano: 02.01.2012 09:27:48
dianek napisał(a):

hehe, czyli trzeba się nastawić na różne ewentualności widzę emotka
śpiworki jakieś mamy, kocyk też się znajdzie, poszewki trzeba kupić, może starczy na początek z łóżkowych rzeczy

Pewnie na początek wystarczy kocyk my poduszki pod głowę nie używaliśmy na początku a potem trzeba się dostosować do tego co dziecko polubi
emotka bo jak wiadomo każde dziecko inne oryginalne jest emotka
0 0

monika1985monik

#4931003 Napisano: 02.01.2012 09:29:38
sonata napisał(a):

nie mógł się wydostać i przekręcić i krzyczał w wniebogłosy więc leży w szafie monika-nie gniewaj się, ale się uśmiałam emotka
Kontroler oddechu pediatrzy polecają, jeśli są ku temu jakieś wskazania medyczne. Podobno często zdarzają się fałszywe alarmy.

No może dziwnie to napisałam ale leży w szafie śpiworek nie synek emotka Sory jeszcze sylwestrowa jestem emotka normalnie głowa mi pęka jak bym kaca miała chyba cierpię za wszystkich co pili w sylwestra emotka Inni pili a mnie głowa boli emotka
0 0

jola29k

#4931004 Napisano: 02.01.2012 09:30:13
łóżeczko to ja kupiłam takie ładne i pościel nową i co z tego jak mała spała w nim moze z 10 razy , teraz ma 2 latka dalej spi z mama w łózeczku spi moze godzine a potem krzyk na cały dom do mami , a mąż tylko marudzi sama sobie ją tak nauczyłas ja poprostu się o nią bałam była taka malutka( wcześniak 950 g.). A teraz to taka mała cwaniara nie wiem jak ona to robi ale jak tylko ja wstaje ona już krzyczy do mami
0 0

sonata

#4931010 Napisano: 02.01.2012 09:35:38
monika, to ja sobie tak wybiórczo przeczytałam emotka
Polecam podusię do łożeczka. Normalnie kosztuje ok 30 zł.
http://calydlamam...t-dla-niemowlat.html
0 0

monika1985monik

#4931012 Napisano: 02.01.2012 09:36:08
jola29k napisał(a):

łóżeczko to ja kupiłam takie ładne i pościel nową i co z tego jak mała spała w nim moze z 10 razy , teraz ma 2 latka dalej spi z mama w łózeczku spi moze godzine a potem krzyk na cały dom do mami , a mąż tylko marudzi sama sobie ją tak nauczyłas ja poprostu się o nią bałam była taka malutka( wcześniak 950 g.). A teraz to taka mała cwaniara nie wiem jak ona to robi ale jak tylko ja wstaje ona już krzyczy do mami

No tak dzieci są cwane emotka mój synek do 6 miesiąca spał z nami w łóżku ( po 1 strasznie płakał u siebie w łóżeczku po 2 nawet jak mu się odbiło po jedzeniu potrafił się nie raz się tak zadławić zwróconym mleczkiem że prawie się już dusił po 3 karmiłam cycem więc było łatwiej jak był przy mamie ) ale w dniu w którym skończył 6 miesięcy powiedziałam dość i kładłam go do swojego łóżeczka przez 1 tydzień było trudno bo płakał ale z dnia na dzień coraz mniej i tak udało się że on śpi w swoim łóżku a my z mężem w swoim emotka
0 0

#4931034 Napisano: 02.01.2012 09:48:09
monitor oddechu chcemy kupić dla świętego spokoju - Bernardowe serduszko nie rozwijało się prawidłowo, teraz niby wszystko jest już ok, ale u mnie w rodzinie jest wiele wad i zaburzeń pracy serca... oboje stwierdziliśmy z mężem, że w trosce o nasz spokojny sen zainwestujemy w taki gadżet

co do spania w łóżeczku - no u nas maluch niestety będzie się musiał nauczyć od 1 dni życia spać sam - mąż jest lunatykiem i niestety żadne dziecko w łóżku znaleźć się nie może

łóżeczka mamy 3 obecnie - jedno turystyczne (będzie na początku u nas w sypialni, bo nie będę biegała karmić do drugiego pokoju), a drugie łóżeczko będzie w pokoju dziecięcym (które to się jeszcze zobaczy)

a ta poduszka faktycznie niezły patent - zwłaszcza jak maluch ma spać sam
emotka
0 0

sonata

#4931462 Napisano: 02.01.2012 12:44:50
Dianek - jakie macie łóżeczko turystyczne?
0 0

monika1985monik

#4931471 Napisano: 02.01.2012 12:48:52
My mieliśmy łóżeczko turystyczne na wakacjach jak byliśmy pożyczone ale małemu się tak strasznie źle w nim spało że ja osobiście w życiu bym takiego nie kupiła
0 0

sonata

#4931485 Napisano: 02.01.2012 12:53:01
monika1985monik napisał(a):

My mieliśmy łóżeczko turystyczne na wakacjach jak byliśmy pożyczone ale małemu się tak strasznie źle w nim spało że ja osobiście w życiu bym takiego nie kupiła

Właśnie chcę zapoznać się z tematem. Wiem, że są takie - kilka drutów i siatka, ale są także całkiem ładne i wygodne emotka
0 0

Gość: grusia

#4931508 Napisano: 02.01.2012 01:03:12
Moja mala spi sama w lozeczku w drugim pokoju od urodzenia, w naszym lozku jeszcze nie byla - tak samo jej brat i dzis nie mam problemow z oduczaniem itp.

W lozeczku zamontowany mamy system LifeNest - dla mnie genialne, teraz gdy mala ma katarek doceniam jeszcze bardziej.

Dianek przygotuj sie na fałszywe alarmy z tym monitorem - psiapsióła kupila bo tez cos tam niby z serduszkiem miało byc i dla swojego swietego spokoju kupila. Swiety spokoj sie skonczyl przy ktoryms tam bezpodstawnym alarmie - wystarczy ze maluszek sie wygnie lub obruci ( u starszych dzieci )i bedzie poza zasiegiem czujnika a alarm sie aktywuje.Jesli chcesz temu zapobiec kup ale nie taki ktorego czujnik wkłada sie pod materacyk np Snuza-Możesz go zapiąć do pieluszki lub ubranka.

My mamy łozeczko turystyczne Coneco - wg mnie obowiazkowo musi byc materacyk normalny wtedy jest ok.
0 0

#4931520 Napisano: 02.01.2012 01:08:17
sonata - firmy nie pamiętam, łóżko ma 8 lat, kupili je moi rodzice dla mojej najmłodszej siostry

tanie nie było i wygląda trochę inaczej niż te które teraz są na allegro
nasze jest dość masywne, ma dwa kółka, a oprócz tego rozkładane, plastikowe płozy kołyski (grube, trwałe), w komplecie było z uchwytami

siostra przespała w nim ponad 3 lata

będę w najbliższych dniach na strychu to zerknę na nazwę firmy emotka

aha - no i nasze łóżeczko nie jest jak większość powyżej 6 mieszący, tylko od 1 dni życia

przeżyło już 4 dzieciaków i jeszcze spokojnie drugie tyle przeżyje emotka
0 0

agusia147

#4931522 Napisano: 02.01.2012 01:08:49
zuza2012 napisał(a):

Czy ja wiem czy jak na szpilkach emotka
Troszkę się stresuje, ale nie za bardzo emotka

Co do siemienia emotka
Moja położna polecała mniej wiecej od 34 tc robić sobie okłady z siemienia na sutki i brodawki co by się uelastyczniły emotka
A robi się to tak emotka
1 łyżkę siemienia zalewamy połową szklanki gorącej wody, później gotujemy, żeby była konsystencja kisielu. Jak ostygnie tak, ze można to przyłożyć do ciała, to bierzemy papkę na wkładkę laktacyjną i dokładamy do piersi emotka
Trzymamy to aż do ostygnięcia emotka

A resztę papki (np. 1 łyżeczkę) zalać wodą i wypić emotka
Ma to pomóc na trawienie i uelastycznienie kanału rodnego emotka

Ciekawa teoria ale jakoś nie mogę się przemóc emotka

Brzmi strasznie.... Nie lubię siemienia, a jeszcze przełknąć...
0 0

#4931528 Napisano: 02.01.2012 01:12:28
grusia - właśnie nad Snuza Halo się zastanawiamy...
0 0