Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4284
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: dianek
a nad resztą będę myśleć później
kurcze, nie wiedziałam, że pranie takie trudne może być
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja także. Jak ognia unikam całkowitej sterylności. Ostatnio miałam przyjemność prasować te maleńkie ciuszki. Super uczucie.
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tez prałam w 60,lub 70 stopniach.
Jakiego proszku używacie? Bo stosowałam BOBAS i wydawał mi się ok,a płyn do płukania chyba LOVELÊ
fryteczka
Postów 4284
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
beata21
Postów 1260
Data rejestracji 18.04.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo moj synek kilka dni temu skonczyl 9 miesiecy smiga po calym domu
Gość: grusia
a później się zobaczy, kuszą mnie orzechy indyjskie ale muszę jeszcze policzyć jak to finansowo wychodzi
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój synek też jakoś tak jak twó zasuwał na czworaka,pózniej chodził za rączke,a sam dopiero jak miał 14 m-cy ,a i tak nie chciał,tylko na czworaka lubił
mój szkrab jeszcze raczkuje w moim brzuchu
ogólnie rekordzistą był kuzyn, który jak miał 8 miesięcy to biegał, a jak miał 9 to potrafił wejść na drabinę (ale zejść z niej już nie
no a najpóźniej zaczęła chodzić moja średnia siostra - 12 miesięcy, ale ona miała problemy z koordynacją i równowagą, bo się urodziła z wodogłowiem (na szczęście rehabilitacja i leczenie szybko zadziałały)
liczę że trendy z rodziny męża nieco opóźnią ten start naszego brzdąca
reszta żyje, nie pachnie niczym, czyli wypłukało się dobrze i nawet plamki poznikały, chociaż na jednego bodziaka chyba muszę kupić mydełko galasowe
fajnie się pierze takie malutkie rzeczy ^^
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szkoda tylko, że w wielu artykułach spożywczych z napisem bez glutaminianu sodu w liście składników znajduje się on pod nazwą ekstrakt drożdżowy
Gość: grusia25
a i jeszcze jedno czy wyprawka do łóżeczka tzn, poszewki ,baldachim ,prześcieradełka tez mam prac tez nowe- kurcze tak sobie myślę to ja nic niewiem
hehe, dobrze wiedzieć
ciekawe jak jeszcze różne syfy ukrywają, bo coraz więcej dziwnych nazw znika z opakowań różnych produktów
ostatnio kupiłam mleczko kokosowe w puszcze, bez żadnych konserwantów, w składzie tylko mleczko kokosowe i woda... dalej nie wiem jakim cudem ma ono datę ważności do końca 2013r...
fryteczka
Postów 4284
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
tak samo kupione zabawki - przeciez maluszek bierze je do buzki
obawiam się że w ciuszkach dla dzieci też mogą być jakieś dziwne rzeczy które wywołują takie wysypki
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli w puszce to tylko niegroźna pasteryzacja. Ja się natomiast zastanawiam, dlaczego jogurcik dla maleńkich dzieci nie musi być przechowywany w lodówce...
fryteczka
Postów 4284
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Co potrafi 9-miesięczne dziecko?
Dziewięciomiesięczne niemowlę zazwyczaj sprawnie przemieszcza się po całym domu, a postawione i trzymane za rączki stoi przez chwilę. Większość umie sama usiąść, ale są i takie, które tego nie potrafią, za to podciągają się do stawania, gdy tylko uchwycą się szczebli łóżeczka czy podanych palców. Bardzo często nie potrafią jednak usiąść z powrotem i trzeba im w tym pomagać.
W 9. miesiącu mogą pojawić się kolejne ząbki, zwykle są to górne siekacze boczne. Możesz podać dziecku dania wymagające gryzienia (np. kawałek jabłka), maluch świetnie sobie z nimi poradzi, a gryząc je, wzmocni mięśnie żuchwy.
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia25