Konkursowiczki w ciąży

Gość: emilka1705

#4951090 Napisano: 12.01.2012 08:37:06
sonata napisał(a):

Emilka może wystarczą witaminy takie jakie bierze się w ciąży i w trakcie karmienia. Masz zwiększone zapotrzebowanie i ciężko dostarczyć sobie takich dawek w jedzeniu.
Agusia te rozmiary ubranek 0-3 różnią się od siebie o kilka cm. W tym najmniejszym rozmiarze mam po 5 -10 szt. Dla mnie najwygodniejszy strój to body z krótkim i pajacyk. emotka Polecam też body z kopertowym zapięciem, młode mamusie przez pierwsze dni czasem boja się zakładać maleństwu coś przez główkę.

kurcze witaminy biore jak mi się przypomni muszę się przypilnować.
0 0

koper

#4951096 Napisano: 12.01.2012 08:40:23
emilka1705 napisał(a):

mówią ze po porodzie wypadają włosy, ale moja mała będzie miała już za 2 dni 3 miesiące, a ja włosy po myciu dosłownie wyciągam garściami! Kurcze myślałam, że to normalne. Karmię małą, słaba nie jestem waże 8-9kg mniej niż przed ciąża. Chyba pójdę na morfologie
emotka emotka
nastraszyłyście mnie:) może to przez brak witamin.

Tymi włosami to tak się nie martw emotka w ciąży, ze względu na wysoki poziom estrogenów włosy prawie wcale nie wypadają. Albo przynajmniej wypada ich mniej. Zauważyłaś, że w ciąży miałaś jakby więcej włosów i były takie mocniejsze? A właśnie ok 3 m-cy po porodzie poziom estrogenów spada i włosy nadrabiają, zaczynają wypadać te które powinny wypaść w czasie ciąży i te które teraz akurat wypadają. U niektórych kobiet jest to tak rozłożone w czasie, że tego prawie nie zauważają, a inne mają wrażenie, że włosy wypadają garściami. Dodatkowo jeszcze podwyższona prolaktyna też wpływa na wypadanie włosów, ale wszystko w końcu wróci do normy emotka
0 0

sonata

#4951097 Napisano: 12.01.2012 08:42:04
Cytuję położną: emotka
Ale o włosy proszę się nie martwić, to wypadanie ma związek z ciążą. Wtedy włosy zapominają o wypadaniu. Dopiero po trzech, czterech miesiącach po porodzie przypominają sobie, że mają określony czas życia, i wtedy wypadają i te z okresu ciąży, i te, które wypaść powinny właśnie teraz. Dlatego można mieć wrażenie, że jeszcze chwila i pojawi się łysinka. Na szczęście to zupełnie mylne wrażenie.

emotka
0 0

#4951108 Napisano: 12.01.2012 08:45:28
ehh to mnie pocieszyłyście bo wiedziałam o tym że wypadać maja, ale myślałam ze zaraz po porodzie chwila i spokój. U mnie takie mega wypadania zaczęło się jakieś 2-3tyg temu. emotka
0 0

agusia147

#4951122 Napisano: 12.01.2012 08:51:13
sonata napisał(a):

Emilka może wystarczą witaminy takie jakie bierze się w ciąży i w trakcie karmienia. Masz zwiększone zapotrzebowanie i ciężko dostarczyć sobie takich dawek w jedzeniu.
Agusia te rozmiary ubranek 0-3 różnią się od siebie o kilka cm. W tym najmniejszym rozmiarze mam po 5 -10 szt. Dla mnie najwygodniejszy strój to body z krótkim i pajacyk. emotka Polecam też body z kopertowym zapięciem, młode mamusie przez pierwsze dni czasem boja się zakładać maleństwu coś przez główkę.

Bo mam kupione troszkę ciuszków i nie wiem czy nie za dużo, a większość nówki kupione w Tesco firmy Cheerokee, które wcale tanie nie było... Zastanawiam się także jak niemowlę można wcisnąć w spodnie jeansowe emotka
0 0

agusia147

#4951135 Napisano: 12.01.2012 08:54:51
emilka1705 napisał(a):

dianek napisał(a):

no, kumpela z liceum niedawno urodziła synka 4370g i 62cm !
lekarz pierwsze co powiedział jak zobaczył malca, to: czemu pani urodziła 3-miesięczne dziecko? emotka

w ciuszki w rozmiarze 62cm ledwo wchodził, praktycznie od razu w 68 go ubierali

to tak jak tamten, aż dziwnie wyglądał emotka niestety podczas porodu troszkę ucierpiały mu bioderka (poród sn) i przez 12 tyg miał nosić takie szelki od ramion do stópek. Nie mógł w nich prostować nóżek i męczył się strasznie. Jednak wszystko unormowało się wcześniej i po 7 tyg mu zdjęli.

Ja się urodziłam z bioderkiem nie rozwiniętym do końca i przez kilka miesięcy z frejką mnie nosili emotka Ale przynajmniej nie mam problemów, tak jak sąsiadka co kuśtyka teraz emotka
0 0

#4951141 Napisano: 12.01.2012 08:56:40
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Bo mam kupione troszkę ciuszków i nie wiem czy nie za dużo, a większość nówki kupione w Tesco firmy Cheerokee, które wcale tanie nie było... Zastanawiam się także jak niemowlę można wcisnąć w spodnie jeansowe emotka

uwielbiam tescowe ciuszki
emotka
Jak już masz kupione to za i tak nic nie zrobisz:) wszystko wyjdzie w praktyce. Co do jeansów to wszystko zależy jaki jest czy miękki, czy sztywny. Moja mała ma takie jeansy z podszewką na wyjscia do kurteczki. Nawet ze szpitala ją w nich wybierałam. Ostatnio właśnie w tesco kupiłam jej takie świetne bojówki z cieniutkiego jeansu:)
0 0

sonata

#4951145 Napisano: 12.01.2012 08:57:23
Całkowicie rozumiem szaleństwo zakupowe mamuś czekajacych na pierwsze dziecko emotka
Spodenki jeansowe są ok, jeśli projektant przewidział miejsce na pieluszkę emotka Mam takie maleńkie jeansy z doszytym ściągaczem u góry, identyczne jak moje ciążowe.
0 0

leoniu

#4951167 Napisano: 12.01.2012 09:06:36
emilka1705 napisał(a):

ehh to mnie pocieszyłyście bo wiedziałam o tym że wypadać maja, ale myślałam ze zaraz po porodzie chwila i spokój. U mnie takie mega wypadania zaczęło się jakieś 2-3tyg temu. emotka

Wg mojej rodzinnej takie wypadanie może trwać nawet do dziewiątego miesiąca po urodzeniu emotka i tak jak powiedziała Sonata - wypadają te, co w czasie ciąży nie wypadły.
I nie za wiele można na te włosy używać póki się karmi... Tylko te suplementy dla karmiących. Babka w zielarni powiedziała, że nic mi dać nie może, póki karmię.
Na szczęście po 4 tygodniach przestały...
0 0

sonata

#4951177 Napisano: 12.01.2012 09:10:50
Ja po porodzie będę chyba chodzić w czepku emotka Mam długie włosy, w ciąży dwa razy już skracane, bo takie za pas to już nie wygodne. I jak zaczną wypadać to masakra emotka
0 0

#4951181 Napisano: 12.01.2012 09:12:45
leoniu napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Wg mojej rodzinnej takie wypadanie może trwać nawet do dziewiątego miesiąca po urodzeniu emotka i tak jak powiedziała Sonata - wypadają te, co w czasie ciąży nie wypadły.
I nie za wiele można na te włosy używać póki się karmi... Tylko te suplementy dla karmiących. Babka w zielarni powiedziała, że nic mi dać nie może, póki karmię.
Na szczęście po 4 tygodniach przestały...

mam nadzieję ze u mnie też mini bo mam ich tak mało jak jeszcze nigdy, ale łysinka jeszcze się nie pojawia.
emotka
Po pierwszej ciąży myślałam że będą wypadać, a jakoś tego nie zauważyłam za to teraz nadrabiaja.
0 0

#4951188 Napisano: 12.01.2012 09:14:35
sonata zazdroszczę dlugich włosów. Ja cały czas muszę przycinać bo się niszczą i doczesać się nie mogę. emotka
mam za ramiona i nie dość że łysieje to jeszcze końcówki zaczynają mi się rozdwajać emotka
0 0

sonata

#4951189 Napisano: 12.01.2012 09:15:22
Miało być niewygodne emotka
0 0

Gość: katrin22

#4951247 Napisano: 12.01.2012 09:41:41
emilka1705 napisał(a):

sonata napisał(a):

kurcze witaminy biore jak mi się przypomni muszę się przypilnować.

emilka zrób sobie morfo, i wyjdzie, czy masz anemię, jeśli tak, to żelazo, i wtaminki dla karmiących, polecam Femibion, ja odpukac wczesniej byłam miejscami łysawa, a w czasie ciąży tak mi rosły włosy i na razie jeszcze się trzymają, zobaczymy jak długo, takich włosów jak teraz mam to nie miałam od czasów komunii
0 0

kalisto1986

#4951286 Napisano: 12.01.2012 09:56:57
katrin22 napisał(a):

Mamuśki to normalne, że dziecko ma czasem takie drgawki, mój mały jak jest głodny to takie ma, albo jak płacze to potem ma takie jak czkawka, jest ich kilka ale w odstępach czasowych, np co kilkanaście sekund, minut, potem przechodzą.
Kiedyś przestraszył się jak go wyciągaliśmy z kąpieli, strasznie wtedy płakał, mam nadzieję, że to nie od tego, bo tamto było dawno.

To normalne, mój siostrzeniec przy płaczu zanosił się - nie łapał oddechu i lekarz powiedział, że to też normalne emotka

emilka1705 mi włosy wypadały tak do 10 miesiąca, możesz kupić sobie odżywkę vax - w zielarskim lub aptece, czasem w kosmetycznych też są, nakładaj ją na mokre włosy, owiń folią i ręcznikiem o pochodź z nią tak z 30 minut, wg mnie to najlepsza odżywką jaką spotkałam. KIedyś było na niej napisane, że dla osób po chemioterapii, teraz już zmienili ten zapis emotka
0 0

#4951320 Napisano: 12.01.2012 10:15:45
dzięki dziewczyny za rady. Morfologię zrobię dla własnego spokoju:)nawet nie będąc w ciąży często dopadała mnie anemia więc nie zaszkodzi. Jak mi włosy w takich ilościach będą do 10 miesiąca wypadać to nic mi nie zostanie.
Moja siostrzenica też zanosiła się z płaczu, aż czasami siwiała, ale wystarczyło dmuchnac jej w buźkę a darła się znów normalnie. Kurcze, ale ten czas leci...pamiętam ja taką maleńka a ona ma juz 15lat. Mam nadzieję ze moje dziewczynki tak szybko mi nie urosną:)
0 0

agusia147

#4951340 Napisano: 12.01.2012 10:30:47
emilka1705 napisał(a):

dzięki dziewczyny za rady. Morfologię zrobię dla własnego spokoju:)nawet nie będąc w ciąży często dopadała mnie anemia więc nie zaszkodzi. Jak mi włosy w takich ilościach będą do 10 miesiąca wypadać to nic mi nie zostanie.
Moja siostrzenica też zanosiła się z płaczu, aż czasami siwiała, ale wystarczyło dmuchnac jej w buźkę a darła się znów normalnie. Kurcze, ale ten czas leci...pamiętam ja taką maleńka a ona ma juz 15lat. Mam nadzieję ze moje dziewczynki tak szybko mi nie urosną:)

Pozostaną Ci peruki :d Ale pomyśl jaki wybór i codziennie inny kolor i inną fryzurę możesz mieć emotka
0 0

#4951349 Napisano: 12.01.2012 10:42:23
spoko:) gorzej jak mocniej wuatr zawieje i zostane bez emotka

jest jeszcze inna możliwość:) zrobic 2 (a raczej 3) dzidzia i włosy przestaną wypadać emotka
0 0

#4951368 Napisano: 12.01.2012 11:05:14
Kobitki, ale u Kubusa to nie takie zanoszenie tylko takie jakby czkawka, a może to czkawka jakaś inna.
eh, nie ma co na siłę chorób szukać emotka
0 0

#4951369 Napisano: 12.01.2012 11:05:56
emilka Neril spróbować warto, ale nie wiem czy można jak się karmi
0 0