Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4950702 Napisano: 12.01.2012 05:39:13
agusia z tymi wysypkami w ciąży to jest jakaś śmieszna sprawa
ja wczoraj zjadłam pomarańczę - tak jak co dzień, z tej samej partii co jem od 4 dni i.. nagle mi całe prawe udo zsypało

po 30 min samo zeszło

dzisiaj się nie powtórzyło emotka i nie wiem czemu tak się zrobiło..
0 0

monika1985monik

#4950707 Napisano: 12.01.2012 05:41:11
Mi też rozstępy pojawiły się na parę dni przed porodem emotka

benasia
nie lepiej jeszcze poczekać z tym fotelikiem ? mój mały przybierał na wadze podobnie jak twój i my kupiliśmy fotelik od 9 do 25 kg i on ma 5 pozycji więc można go ustawić odpowiednio dla dziecka
0 0

sonata

#4950715 Napisano: 12.01.2012 05:43:07
Rozstępów się nie boję bo mój brzuszek to już weteran emotka Pamięta co go czeka i znosi to cierpliwie.
0 0

agusia147

#4950743 Napisano: 12.01.2012 05:59:30
dianek napisał(a):

agusia z tymi wysypkami w ciąży to jest jakaś śmieszna sprawa
ja wczoraj zjadłam pomarańczę - tak jak co dzień, z tej samej partii co jem od 4 dni i.. nagle mi całe prawe udo zsypało

po 30 min samo zeszło

dzisiaj się nie powtórzyło emotka i nie wiem czemu tak się zrobiło..

Już ze 3h się trzyma i nie wiem czy się przejmować? Zjadłam wcześniej batonika 3bit, może od czekolady? Bo potem tylko już myłam podłogę, używając Ajaxa... Może zejdzie w każdym razie, byleby swędzieć przestało!
0 0

leoniu

#4950748 Napisano: 12.01.2012 06:04:51
sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

no jak za 10 euro to spoko emotka
przyjedzie to spróbujesz, najważniejsze żeby nie nosić dziecka twarzą do świata tylko do siebie emotka

Oglądałście film Babies o czwórce maluchów z róznych stron świata? Polecam emotka A jak sobie przypomnę podróż na skuterze noworodka z mamą i tatą przez stepy Mongolii... I raczkowanie z gołą pupą wśród zwierzątek przed jurtą emotka A my tu się tak rozczulamy nad tym, którą z 20 pieluszek wybrać...

Ja to widziałam emotka Mnie najbardziej rozbawiła słonina zamiast smoczka emotka No i przywązywanie bobasa sznurkiem za nogę, żeby się nie oddalił od jurty. A film faktycznie godzien polecenia.
0 0

Gość: agasiam

#4950841 Napisano: 12.01.2012 06:54:03
Ja też widziałam ten film, a pamiętacie koguta, albo to była kura jak ten mały leżał na łóżku.
Co do wagi w ciąży to ja przyznam że wolałąbym trochę wiecej przytyć. Byłam na +7 kg a po wyjściu ze szpitala -1 od wagi przed ciążą. Synek urodził się duży 3610 g. Teraz karmie i waga ciągle spada a jem dużo- bo teściowa gotuje. Jak siedze w domu to mi tam to obojetne ale jak spotkam kogoś ze znajomych na mieście to słysze że wyglądam kiepsko. A że ślepa nie jestem to i sama widze. Teraz musze trochę przytyć bo małego nie bedę miała sił nosić. A to trudna sprawa jak się okazuje
emotka
0 0

agusia147

#4950853 Napisano: 12.01.2012 06:59:00
agasiam napisał(a):

Ja też widziałam ten film, a pamiętacie koguta, albo to była kura jak ten mały leżał na łóżku.
Co do wagi w ciąży to ja przyznam że wolałąbym trochę wiecej przytyć. Byłam na +7 kg a po wyjściu ze szpitala -1 od wagi przed ciążą. Synek urodził się duży 3610 g. Teraz karmie i waga ciągle spada a jem dużo- bo teściowa gotuje. Jak siedze w domu to mi tam to obojetne ale jak spotkam kogoś ze znajomych na mieście to słysze że wyglądam kiepsko. A że ślepa nie jestem to i sama widze. Teraz musze trochę przytyć bo małego nie bedę miała sił nosić. A to trudna sprawa jak się okazuje
emotka

A ile teraz mały waży?
0 0

sonata

#4950854 Napisano: 12.01.2012 06:59:14
agasiam napisał(a):

emotka

Odzyskanie wagi to jedno, ale przy karmieniu piersią łatwo o brak witamin. Grozi to anemią, wypadają włosy i brak też sił.
0 0

Gość: katrin22

#4950863 Napisano: 12.01.2012 07:02:41
benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

a tak w ogóle myslę o foteliku samochodowym - jaki będzie dobry dla malucha który nie siedzi (lub dopiero zacznie siadać- w zależności kiedy odstąpimy od fotelika dla maluszków)? - bo ten jest już ciasny taki do noszenia - MIkołaj jest długi i duży ok 7kg już a co dopiero za miesiąc...

Benasia, moja córcia za 2,5 miesiąca skończy 2 latka i waży 11kg emotka Duży chłopczyk. Do fotelika-nosidełka mieściła się do 9 miesiąca. Potem ten większy fotelik ustawialiśmy jeszcze w pozycji kołyski.

patrze właśnie na allegro są takie foteliki od 0 -18kg i one mają wkładki i zmienianą pozycję siedziska, tylko muszę przejrzeć dokładnie czy taki maluch też może w tym być bo on ma 2,5 miesiąca.

A co do tego że duży to raczej po tacie
emotka tata ma 194cm, więc i synek duży emotka

Mój mężulek ma 190 cm wzrostu, ja 166cm, za to buty mogę nosić na wyyysokim obcasie
emotka
0 0

Gość: katrin22

#4950879 Napisano: 12.01.2012 07:09:35
Ja pod koniec ciąży też miałam wysypkę, na palcach u stóp i na palcach u rąk, miałam podejrzenie cholestazy ciążowej, na szczęście to było uczulenie, a zajadałam się wtedy Nutellą z sucharkami, popijałam to kakaem emotka

Mamuśki to normalne, że dziecko ma czasem takie drgawki, mój mały jak jest głodny to takie ma, albo jak płacze to potem ma takie jak czkawka, jest ich kilka ale w odstępach czasowych, np co kilkanaście sekund, minut, potem przechodzą.
Kiedyś przestraszył się jak go wyciągaliśmy z kąpieli, strasznie wtedy płakał, mam nadzieję, że to nie od tego, bo tamto było dawno.
0 0

agusia147

#4950909 Napisano: 12.01.2012 07:21:53
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

a tak w ogóle myslę o foteliku samochodowym - jaki będzie dobry dla malucha który nie siedzi (lub dopiero zacznie siadać- w zależności kiedy odstąpimy od fotelika dla maluszków)? - bo ten jest już ciasny taki do noszenia - MIkołaj jest długi i duży ok 7kg już a co dopiero za miesiąc...

Benasia, moja córcia za 2,5 miesiąca skończy 2 latka i waży 11kg emotka Duży chłopczyk. Do fotelika-nosidełka mieściła się do 9 miesiąca. Potem ten większy fotelik ustawialiśmy jeszcze w pozycji kołyski.

patrze właśnie na allegro są takie foteliki od 0 -18kg i one mają wkładki i zmienianą pozycję siedziska, tylko muszę przejrzeć dokładnie czy taki maluch też może w tym być bo on ma 2,5 miesiąca.

A co do tego że duży to raczej po tacie
emotka tata ma 194cm, więc i synek duży emotka

Mój mężulek ma 190 cm wzrostu, ja 166cm, za to buty mogę nosić na wyyysokim obcasie
emotka

Mój 180cm, ja coś koło 168cm, a obcasów nie lubię, zwłaszcza teraz jak mi nóżki puchną już czasem nawet od samego rana, ale podobno to wsio normalne...
0 0

agusia147

#4950978 Napisano: 12.01.2012 07:45:27
Dziewczyny? Wygrała z was może któraś na Rossnecie autko Ferrari? Czy podawało się przy nim drogerię, w której chce się odebrać? Bo nie pamiętam... A nikt mi nie chce odpowiedzieć...
0 0

Gość: agasiam

#4951035 Napisano: 12.01.2012 08:06:02

A ile teraz mały waży?

4720g -w 4 tygodniu

0 0

agusia147

#4951039 Napisano: 12.01.2012 08:07:20
agasiam napisał(a):

A ile teraz mały waży?

4720g -w 4 tygodniu

To nieźle przybiera emotka

Mamuśki, a takie pytanie, skoro już macie doświadczenie to tak realnie ile ciuszków w jakim rozmiarze trzeba?
0 0

Gość: emilka1705

#4951051 Napisano: 12.01.2012 08:13:07
sonata napisał(a):

agasiam napisał(a):

emotka

Odzyskanie wagi to jedno, ale przy karmieniu piersią łatwo o brak witamin. Grozi to anemią, wypadają włosy i brak też sił.

mówią ze po porodzie wypadają włosy, ale moja mała będzie miała już za 2 dni 3 miesiące, a ja włosy po myciu dosłownie wyciągam garściami! Kurcze myślałam, że to normalne. Karmię małą, słaba nie jestem waże 8-9kg mniej niż przed ciąża. Chyba pójdę na morfologie
emotka emotka
nastraszyłyście mnie:) może to przez brak witamin.
0 0

monika1985monik

#4951056 Napisano: 12.01.2012 08:15:20
agusia147 napisał(a):

agasiam napisał(a):

A ile teraz mały waży?

4720g -w 4 tygodniu

Mamuśki, a takie pytanie, skoro już macie doświadczenie to tak realnie ile ciuszków w jakim rozmiarze trzeba?

Ja miałam parę ciuszków w rozmiarze 50 i wogóle ich nie użyłam bo synek się nie zmieścił w nie więc ja polecam kupienie odrazu tych 56 a ile hm trudno powiedzieć to zależy jak często zamierzasz prać, czy codziennie czy np co 2 dzień ? takie małe dzidzi lubi zwracać pokarm lub zsiusiać dopiero co ubrane ubranko więc trochę tego trzeba mieć ale z umiarem bo takie małe dzidzi naprawdę strasznie szybko rośnie i potem okazuje się że pół szafy ciuchów nawet nie ubrana 1 raz bo już za mała.
0 0

#4951060 Napisano: 12.01.2012 08:17:47
agusia147 napisał(a):

agasiam napisał(a):

A ile teraz mały waży?

4720g -w 4 tygodniu

moja Liwka urodziła się niewielka 2990 i w rozmiarze 62 tonęła, 0-3 miesiąca też za wielkie. Newborn były idealne, a śpioszki 52 musiałam dociskać skarpetkami bo były za duże. Jakie ciuszki Ci się przydadzą zależy właśnie od tego jaki maluszek duży się urodzi np. moja kuzynka urodziła 12 dni przede mną chłopca 4200g i wszystkie new borny przekazała mi bo Kamilek za żadne skarby się w nie nie mieścił:)
0 0

Gość: dianek

#4951072 Napisano: 12.01.2012 08:26:07
no, kumpela z liceum niedawno urodziła synka 4370g i 62cm !
lekarz pierwsze co powiedział jak zobaczył malca, to: czemu pani urodziła 3-miesięczne dziecko? emotka

w ciuszki w rozmiarze 62cm ledwo wchodził, praktycznie od razu w 68 go ubierali

0 0

sonata

#4951083 Napisano: 12.01.2012 08:32:51
Emilka może wystarczą witaminy takie jakie bierze się w ciąży i w trakcie karmienia. Masz zwiększone zapotrzebowanie i ciężko dostarczyć sobie takich dawek w jedzeniu.
Agusia te rozmiary ubranek 0-3 różnią się od siebie o kilka cm. W tym najmniejszym rozmiarze mam po 5 -10 szt. Dla mnie najwygodniejszy strój to body z krótkim i pajacyk. emotka Polecam też body z kopertowym zapięciem, młode mamusie przez pierwsze dni czasem boja się zakładać maleństwu coś przez główkę.
0 0

#4951085 Napisano: 12.01.2012 08:34:27
dianek napisał(a):

no, kumpela z liceum niedawno urodziła synka 4370g i 62cm !
lekarz pierwsze co powiedział jak zobaczył malca, to: czemu pani urodziła 3-miesięczne dziecko? emotka

w ciuszki w rozmiarze 62cm ledwo wchodził, praktycznie od razu w 68 go ubierali

to tak jak tamten, aż dziwnie wyglądał emotka niestety podczas porodu troszkę ucierpiały mu bioderka (poród sn) i przez 12 tyg miał nosić takie szelki od ramion do stópek. Nie mógł w nich prostować nóżek i męczył się strasznie. Jednak wszystko unormowało się wcześniej i po 7 tyg mu zdjęli.
0 0