Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4951542 Napisano: 13.01.2012 08:29:01
koper napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

mówią ze po porodzie wypadają włosy, ale moja mała będzie miała już za 2 dni 3 miesiące, a ja włosy po myciu dosłownie wyciągam garściami! Kurcze myślałam, że to normalne. Karmię małą, słaba nie jestem waże 8-9kg mniej niż przed ciąża. Chyba pójdę na morfologie
emotka emotka
nastraszyłyście mnie:) może to przez brak witamin.

Tymi włosami to tak się nie martw emotka w ciąży, ze względu na wysoki poziom estrogenów włosy prawie wcale nie wypadają. Albo przynajmniej wypada ich mniej. Zauważyłaś, że w ciąży miałaś jakby więcej włosów i były takie mocniejsze? A właśnie ok 3 m-cy po porodzie poziom estrogenów spada i włosy nadrabiają, zaczynają wypadać te które powinny wypaść w czasie ciąży i te które teraz akurat wypadają. U niektórych kobiet jest to tak rozłożone w czasie, że tego prawie nie zauważają, a inne mają wrażenie, że włosy wypadają garściami. Dodatkowo jeszcze podwyższona prolaktyna też wpływa na wypadanie włosów, ale wszystko w końcu wróci do normy emotka

a mi od tygodnia też strasznie wypadają włosy - mały ma 2,5 miesiąca. Aż boję się je rozczesywać... emotka
ale to chyba ze stresu jak mały był chory i tak strasznie krzyczał... emotka
0 0

agusia147

#4951713 Napisano: 13.01.2012 10:01:42
Aaaa dziś piątego 13-tego emotka
0 0

sonata

#4951736 Napisano: 13.01.2012 10:11:15
agusia147 napisał(a):

Aaaa dziś piątego 13-tego emotka

A ja się urodziłam 13-tego i nie narzekam emotka Mój braciszek też i to w piątek emotka
0 0

monika1985monik

#4951789 Napisano: 13.01.2012 10:33:36
benasia napisał(a):

koper napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

mówią ze po porodzie wypadają włosy, ale moja mała będzie miała już za 2 dni 3 miesiące, a ja włosy po myciu dosłownie wyciągam garściami! Kurcze myślałam, że to normalne. Karmię małą, słaba nie jestem waże 8-9kg mniej niż przed ciąża. Chyba pójdę na morfologie
emotka emotka
nastraszyłyście mnie:) może to przez brak witamin.

Tymi włosami to tak się nie martw emotka w ciąży, ze względu na wysoki poziom estrogenów włosy prawie wcale nie wypadają. Albo przynajmniej wypada ich mniej. Zauważyłaś, że w ciąży miałaś jakby więcej włosów i były takie mocniejsze? A właśnie ok 3 m-cy po porodzie poziom estrogenów spada i włosy nadrabiają, zaczynają wypadać te które powinny wypaść w czasie ciąży i te które teraz akurat wypadają. U niektórych kobiet jest to tak rozłożone w czasie, że tego prawie nie zauważają, a inne mają wrażenie, że włosy wypadają garściami. Dodatkowo jeszcze podwyższona prolaktyna też wpływa na wypadanie włosów, ale wszystko w końcu wróci do normy emotka

a mi od tygodnia też strasznie wypadają włosy - mały ma 2,5 miesiąca. Aż boję się je rozczesywać... emotka
ale to chyba ze stresu jak mały był chory i tak strasznie krzyczał... emotka

Wypadanie włosów po porodzie jest normalne. Ja bałam się że jak umyję włosy i je rozczesze po raz kolejny to zostanę łysa masakra była tyle włosów mi wypadało że garściami można było zbierać i to trwało całe 10 miesięcy ale kupiłam w aptece takie witaminy na włosy i paznokcie niestety nie pamiętam ich nazwy i w miarę się unormowało można te tabletki łykać jak się karmi
emotka
0 0

benasia

#4952019 Napisano: 13.01.2012 12:17:18
ja kiedyś brałam revalid - szampon, odżywka i tabletki do łykania i do tego do nacierania głowy belosalic - zapisała mi to dermatolog, i podziałało 2 lata temu i w dodatku urosły mi piękne krótkie loczki emotka
Teraz zaczełam znów brać te tabletki i zobaczymy, mam nadzieję że przestaną mi wypadać.
0 0

benasia

#4952021 Napisano: 13.01.2012 12:18:04
a jutro chrzciny Mikusia - ale mały się nie stresuje i śpi w najlepsze emotka
0 0

Gość: dianek

#4952024 Napisano: 13.01.2012 12:18:42
dziewczyny... bo podobno organizm przygotowując się do porodu między innymi zaczyna się oczyszczać... czy któraś wie ile czasu przed mniej więcej może mieć miejsce start takiego oczyszczania? emotka
0 0

benasia

#4952032 Napisano: 13.01.2012 12:19:43
dianek napisał(a):

dziewczyny... bo podobno organizm przygotowując się do porodu między innymi zaczyna się oczyszczać... czy któraś wie ile czasu przed mniej więcej może mieć miejsce start takiego oczyszczania? emotka

to prawda mi się oczyszczał kilka dni przed porodem ok 3 dni wcześniej emotka
0 0

Gość: grusia25

#4952056 Napisano: 13.01.2012 12:30:40
benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

to prawda mi się oczyszczał kilka dni przed porodem ok 3 dni wcześniej emotka

co macie na myśli oczyszcza ?,tzn, co biegunka emotka emotka
0 0

Gość: grusia

#4952066 Napisano: 13.01.2012 12:34:05
Ja mialam biegunke na kilka godzin przed porodem - w obu ciazach.
0 0

Gość: grusia25

#4952077 Napisano: 13.01.2012 12:37:41
grusia napisał(a):

też bym tak chciała , strasznie się tego boję ,ze narobie w trakcie porodu jak moja siostra emotka emotka Lewatywy nie ma co wcześniej robić bo potem można do szpitala nie dojechać ponoć, moja kumpela tak właśnie zrobiła ,zrobiła sobie lewatywe w domu a potem tak ją oczyszczała ,że biedna musiała w pampersie jechać i w szpitalu na szybkiego prysznic a i tak w czasie porodu narobiła. Kurcze ale ja się boje tego porodu jak sobie pomyśle emotka
0 0

monika1985monik

#4952093 Napisano: 13.01.2012 12:46:39
grusia25 napisał(a):

grusia napisał(a):

też bym tak chciała , strasznie się tego boję ,ze narobie w trakcie porodu jak moja siostra emotka emotka Lewatywy nie ma co wcześniej robić bo potem można do szpitala nie dojechać ponoć, moja kumpela tak właśnie zrobiła ,zrobiła sobie lewatywe w domu a potem tak ją oczyszczała ,że biedna musiała w pampersie jechać i w szpitalu na szybkiego prysznic a i tak w czasie porodu narobiła. Kurcze ale ja się boje tego porodu jak sobie pomyśle emotka

Ja miałam biegunkę 2 tygodnie przed porodem

A co do lewatywy ja miałam ją robioną przed porodem w szpitalu nie wiem jak jest w innych szpitalach więc nie było strachu że coś się przydarzy. Grusia nie przejmuj się naprawdę poród to takie wydarzenie że lekarze są przyzwyczajeniu do różnych widoków to ich praca więc nic dziwnego się nie dzieje a człowiek jest w takim i stresie i niepewności co będzie i tak czeka na tą swoją upragnioną dzidzie że nawet nie ma czasu na to by myśleć że coś tam się przydarzy będzie dobrze emotka
0 0

benasia

#4952094 Napisano: 13.01.2012 12:47:01
a ja mam pytanie czy jesli miałam cc to teraz jak będzie okres to mogę używać od razu tamponów czy lepiej podpasek? wie ktoś może czy można tampony?
0 0

benasia

#4952096 Napisano: 13.01.2012 12:48:15
monika1985monik napisał(a):

grusia25 napisał(a):

grusia napisał(a):

Ja miałam biegunkę 2 tygodnie przed porodem

A co do lewatywy ja miałam ją robioną przed porodem w szpitalu nie wiem jak jest w innych szpitalach więc nie było strachu że coś się przydarzy. Grusia nie przejmuj się naprawdę poród to takie wydarzenie że lekarze są przyzwyczajeniu do różnych widoków to ich praca więc nic dziwnego się nie dzieje a człowiek jest w takim i stresie i niepewności co będzie i tak czeka na tą swoją upragnioną dzidzie że nawet nie ma czasu na to by myśleć że coś tam się przydarzy będzie dobrze emotka

mi też robili w szpitalu lewatywę, ale po tym ciągle biegałam do toalety bo miałam parcie no i bałam się że coś mi się przydarzy w trakcie porodu, aż w końcu położna zabroniła mi chodzić do toalety emotka
0 0

#4952103 Napisano: 13.01.2012 12:50:40
Przy pierwszym porodzie zrobiono mi lewatywe przed wejsciem na porodówke - bylam zdziwiona ze pomimo wczesniejszej wizyty w WC tyle jeszcze w sobie mialam.Moj organizm po prostu na pierwsze skurcze reaguje biegunką .Przy drugim porodzie nie mialam lewatywy ale to ze wzgledu ze trafilam do szpitala z pelnym rozwarciem i nie bylo czasu doslownie na nic bo bym na ziemi urodzila emotka . Sama w domu nie odwazylabym sie zrobic lewatywy dlatego bez problemu zgodzilam sie na wykonanie jej w szpitalu ,choc niektore kobietu uwazaja ze jest to uwłaczajace ich godnosci, a ja sie pytam co gorsze lewatywa w ubikacji czy rodzenie we własnych odchodach ?
0 0

monika1985monik

#4952104 Napisano: 13.01.2012 12:51:02
benasia napisał(a):

a ja mam pytanie czy jesli miałam cc to teraz jak będzie okres to mogę używać od razu tamponów czy lepiej podpasek? wie ktoś może czy można tampony?

Przez 1 okres nie powinnaś u używać tamponów a później już możesz
0 0

#4952124 Napisano: 13.01.2012 12:58:08

Grusia nie przejmuj się naprawdę poród to takie wydarzenie że lekarze są przyzwyczajeniu do różnych widoków to ich praca więc nic dziwnego się nie dzieje a człowiek jest w takim i stresie i niepewności co będzie i tak czeka na tą swoją upragnioną dzidzie że nawet nie ma czasu na to by myśleć że coś tam się przydarzy będzie dobrze emotka

Wiesz rozumiem ze wypadki sie zdarzaja ale jesli mozna tego uniknac to czemu tego nie zrobic prawda ?Porod wsrod kałowej masy nie jest przyjemny ani dla lekarza,ani poloznej, rodzacej i osoby jej towarzyszacej a i do bezpiecznych nie nalezy - kontakt z kalem moze powodowac zakazenie u maluszka.Ja widze jeszcze jeden plus lewatywy - po porodzie pojscie do WC na dluzej nie jest niczym przyjemnym a lewatywa moze odwlec ten moment na czas gdy jestesmy juz mniej obolałe .
0 0

Gość: mooniq82

#4952137 Napisano: 13.01.2012 01:03:36
Jakiś czas temu była rozmowa na temat kosmetyków dla noworodka... i nie mogę znaleźć emotka mógłaby któraś kobietka powtórzyć albo podać linka na której to stronie było?
0 0

Gość: mooniq82

#4952144 Napisano: 13.01.2012 01:07:13
katrin22 napisał(a):

mooniq82 gdzie dokładnie byłaś w tych Bieszczadach, mi się marzą tam wczasy. I gdzie nocowaliście ?

nocowaliśmy w 3 miejscowościach Polańczyk, Ustrzyki Górne i Przysłup. w Przysłupiu spaliśmy u fajnej kobietki,do której można pojechać nawet z małym dzieckiem emotka
0 0

monika1985monik

#4952196 Napisano: 13.01.2012 01:25:35
grusia napisał(a):

Grusia nie przejmuj się naprawdę poród to takie wydarzenie że lekarze są przyzwyczajeniu do różnych widoków to ich praca więc nic dziwnego się nie dzieje a człowiek jest w takim i stresie i niepewności co będzie i tak czeka na tą swoją upragnioną dzidzie że nawet nie ma czasu na to by myśleć że coś tam się przydarzy będzie dobrze emotka

Wiesz rozumiem ze wypadki sie zdarzaja ale jesli mozna tego uniknac to czemu tego nie zrobic prawda ?Porod wsrod kałowej masy nie jest przyjemny ani dla lekarza,ani poloznej, rodzacej i osoby jej towarzyszacej a i do bezpiecznych nie nalezy - kontakt z kalem moze powodowac zakazenie u maluszka.Ja widze jeszcze jeden plus lewatywy - po porodzie pojscie do WC na dluzej nie jest niczym przyjemnym a lewatywa moze odwlec ten moment na czas gdy jestesmy juz mniej obolałe .

Dokładnie zgadzam się z Tobą i mimo iż też nie jako się trochę wstydziłam i bałam tej lewatywy to pomogła i na czas porodu i na czas po nim
emotka
0 0