Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak się to objawiało?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od 394 strony jeżeli o to ci chodzi
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zwyczajnie po prostu masz biegunkę jak widać u nie których na parę godzin przed u innych tydzień przed
Gość: grusia
Gość: grusia
U mnie bylo tak ze w nocy obudzila mnie wlasnie chec odwiedzenia WC, troche czasu tam spedzilam, wracalam do lozka i znowu - dosc szybko pokapowalam sie ze to juz choc skurcze byly niewielkie.Na porodowce lekarz mi powiedzial ze tak sobie siedzac i dumajac powiekszalam sobie rozwarcie lekko prąc
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh jak ja już bym chciała urodzić i mieć to z głowy...
Gość: emilka1705
Dużo czytałam o wywołaniu porodu olejkiem rycynowym i to właśnie na tym polega. Olejek powoduje oczyszczanie jelit, a jeśli one są puste dzieciątko ma więcej miejsca do wyjścia
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam to samo
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
ja Bernarda za 2 stopy łapię... jestem w stanie je zmierzyć i policzyć palce...
jeszcze chwila i dołem wystawi ręce - zaraz po tym jak miednica rozpadnie mi się na 2 części..
jeszcze nie dość że się tak rozciąga to przy tym rozciąganiu co chwilę ma czkawkę... a mi tylko kości trzeszczą...
nie powiem, żeby to był mój najlepszy dzień
co do lewatywy - u mnie w szpitalu polecają zrobić sobie w domu, na spokojnie, na jakiś czas przed wyjazdem do szpitala (w szpitalu oczywiście na życzenie też robią)
podają konkretny model gruszki i w razie czego instrukcję (choć to skopiowana ulotka do tej gruszki właśnie)
akurat mam ten sprzęt w domu, bo kiedyś mężowi był potrzebny przed zabiegiem - rewelacyjna sprawa
tylko trzeba uważać żeby nie użyć zbyt dużej ilości wody, bo wtedy się skończy tak jak u którejś z tych waszych koleżanek
a urządzenie działa rewelacyjnie i nie ma się go co bać...
no i ja osobiście chyba wolę ten zabieg we własnym domu niż w szpitalnej łazience
dianek jesli ja zrobiłabym lewatywe w domu to droga do szpitala byłaby koszmarem! Nie dosc ze skurcze były po całym zabiegu juz tak silne ze chodziłam na kolanach (przy pierwszym porodzie) to co chwilke musiałam biegac do toalety bo miałam uczycie ze mi sie chce, choc nic juz tam nie było:) za 2 razem do szpitala miałam 70km i jeszcze w drodze musiałam starsza córcie odstawic do siostry wiec zeszło ponad godzine. Gdybym zrobiła lewatywe w domu urodziłabym w samochodzie:)
jak ma się 70km to raczej nie bardzo, bo faktycznie można nie zdążyć na poród
niestety jak sie chce rodzic w ludzkich warunkach to trzeba daleko szukac:)
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tak niestety potwierdzam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja się tylko modlę by u mnie się nie zaczęło w godzinach szczytu, bo wtedy to jak nic godzina drogi stracona mimo iż to tylko 14km od do mu do szpitala... Niestety uroki stolicy...
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie też odmawiają
A tak w ogóle - czy do szpitala trzeba się jakoś wcześniej zapisywać/zgłaszać? Czy wystarczy tylko się pojawić jak przyjdzie co do czego?
Mówię oczywiście o porodzie SN, bo przy cc znam procedurę
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przy SN jedziesz do wybranego szpitala, przy odrobinie szczęścia przyjmują cię, a przy braku miejsc dzwonią po szpitalach i karetką wiozą do takiego, w którym są miejsca. Zapisać niestety się nie da, bo nie da się przewidzieć konkretnej daty i godziny kiedy to złapie cię...