Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#4959175 Napisano: 17.01.2012 12:26:07
U mnie nie ma takiej informacji na stronie... Ale nie trzeba było mieć ciuszków dla maleństwa... Pieluch zresztą też nie... Mam nadzieję że będę rodzić tam gdzie rodziłam bo w każdym szpitalu jest co innego emotka No i fajnie by było jakbym wiedziała czy poród SN czy CC...
0 0

Gość: rachel

#4959179 Napisano: 17.01.2012 12:27:24
Właśnie przeczytalam to co napisałam tak miało nie być moczowy, ale jak ciśnie na dole to pod palcami na klawiaturze różne rzeczy się wybijają:P o zgrozo!!!
0 0

beniaminowa

#4959181 Napisano: 17.01.2012 12:28:49
emilka1705 napisał(a):

emotka

pęcherz, ale nie moczowy emotka
ja już byłam tak wymęczona, że wysłałam męża po olejek w planach miałam go wypić, ale czy bym się zdecydowała jak przyszłoby co do czego to nie jestem pewna emotka

Ja się za bardzo bałam... A czytałaś o liściach malin? emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4959187 Napisano: 17.01.2012 12:30:03
beniaminowa napisał(a):

U mnie nie ma takiej informacji na stronie... Ale nie trzeba było mieć ciuszków dla maleństwa... Pieluch zresztą też nie... Mam nadzieję że będę rodzić tam gdzie rodziłam bo w każdym szpitalu jest co innego emotka No i fajnie by było jakbym wiedziała czy poród SN czy CC...

ja troszkę porobiłam zapasów np. pomimo tego, że szpital zapewniał ubranka zabrałam 1 zestaw. Dzięki temu byłam spokojniejsza, a jakby ubranka okazały się potrzebne (gdy rodziłabym w innym szpitalu) mąż mógłby mi dowieść. Ehh niedawno ja tu panikowałam nad tym co zabrać do szpitala a tu obok mnie spi już 3 miesięczny bobas emotka
0 0

#4959188 Napisano: 17.01.2012 12:30:48
beniaminowa napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

emotka

pęcherz, ale nie moczowy emotka
ja już byłam tak wymęczona, że wysłałam męża po olejek w planach miałam go wypić, ale czy bym się zdecydowała jak przyszłoby co do czego to nie jestem pewna emotka

Ja się za bardzo bałam... A czytałaś o liściach malin? emotka

nic nie dają emotka bllleeee...piłam to 3 tygodznie emotka
0 0

monika1985monik

#4959189 Napisano: 17.01.2012 12:30:52
beniaminowa napisał(a):

Lepiej sprawdzić lub zadzwonić do danego szpitala i spytać u nas trzeba wszystko mieć dla siebie i dziecka bo w szpitalu nie dają nic
0 0

beniaminowa

#4959211 Napisano: 17.01.2012 12:37:05
To dobrze że nie miałam malin pod ręką bo pewno też bym się katowała emotka emotka
monika1985monik napisał(a):

Lepiej sprawdzić lub zadzwonić do danego szpitala i spytać u nas trzeba wszystko mieć dla siebie i dziecka bo w szpitalu nie dają nic

Mam listę ze szkoły rodzenia ale tam np nie piszą nic o smoczku a przydałby się emotka A co do nożyczek do paznokci to u nas jakby złapali na obcinaniu to by chyba wrzucili ze szpitala... Niedrapki się u nas sprawdziły emotka
0 0

monika1985monik

#4959223 Napisano: 17.01.2012 12:42:00
beniaminowa napisał(a):

To dobrze że nie miałam malin pod ręką bo pewno też bym się katowała emotka emotka

Mam listę ze szkoły rodzenia ale tam np nie piszą nic o smoczku a przydałby się emotka A co do nożyczek do paznokci to u nas jakby złapali na obcinaniu to by chyba wrzucili ze szpitala... Niedrapki się u nas sprawdziły emotka

No u nas też nic o smoczku nie pisało a nie planowałam używać ale synek miał odruch ssania i musiał mieć smoczek więc teraz na pewno go wezmę emotka a co do nożyczek też nic nie pisało i nie miałam stosowaliśmy nie drapki ale jak rozbierałam synka do kąpieli to strasznie był potem podrapany więc teraz wezmę i nożyczki emotka
0 0

#4959225 Napisano: 17.01.2012 12:45:51

beniaminowa napisał(a):

No u nas też nic o smoczku nie pisało a nie planowałam używać ale synek miał odruch ssania i musiał mieć smoczek więc teraz na pewno go wezmę emotka a co do nożyczek też nic nie pisało i nie miałam stosowaliśmy nie drapki ale jak rozbierałam synka do kąpieli to strasznie był potem podrapany więc teraz wezmę i nożyczki emotka

u nas niedrapki były zakazane emotka ziecko ponoć podczas gdy ma je założone jest niespokojne bo nie ma czucia w rączkach które jest bardzo ważne itd. U nas w szpitalu małej nie kąpali, a jak zabrali ją na szczepienie to wróciła z całym zdrapanym pysiolem. Pazurki miała po urodzeniu tak długie że sie jej łamały
0 0

beniaminowa

#4959228 Napisano: 17.01.2012 12:47:27
Ja smoczka używałam tylko przez ok 3 dni bo też nie chciałam używać. Później synek ssał kciuka... Ale ja wtedy panikowałam emotka
0 0

#4959229 Napisano: 17.01.2012 12:47:40
beniaminowa napisał(a):

w którym szpitalu rodzisz?
0 0

beniaminowa

#4959249 Napisano: 17.01.2012 12:57:11
emilka1705 napisał(a):

u nas niedrapki były zakazane emotka ziecko ponoć podczas gdy ma je założone jest niespokojne bo nie ma czucia w rączkach które jest bardzo ważne itd. U nas w szpitalu małej nie kąpali, a jak zabrali ją na szczepienie to wróciła z całym zdrapanym pysiolem. Pazurki miała po urodzeniu tak długie że sie jej łamały

Chyba się skuszę i zapakuję nożyczki... Mój też miał długie pazurki i się drapał... A wcześniej o tym czuciu nie słyszałam emotka
0 0

beniaminowa

#4959252 Napisano: 17.01.2012 12:57:47
emilka1705 napisał(a):

w którym szpitalu rodzisz?

W 2...
0 0

monika1985monik

#4959263 Napisano: 17.01.2012 01:03:30
emilka1705 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

U nas niedrapki były obowiązkowe jak widać co szpital to inny obyczaj
0 0

agusia147

#4959287 Napisano: 17.01.2012 01:20:57
emilka1705 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia147 tyle wytrzymałaś to dasz radę jeszcze troszkę już nie wiele zostało, spakowana już i przygotowana na zmianę życia o 360 stopni ??

No właśnie... Ja jeszcze nie spakowana emotka Macie jakąś gotową listę co zabrać? Przy pierwszym porodzie torba miała gigantyczne rozmiary emotka teraz już niby wiem co zabrać ale boję się że czegoś zapomnę emotka

Ja się pakowałam według listy podanej na stronie szpitala w którym rodziłam i miałam pewność że będzie wszystko.

dokładnie
emotka
każdy szpital zapewnia co innego. Poza tym jak czegoś nam zabraknie zawsze można dokupić lub dowieść z domu.
aaaa....dla dzidzi polecam zabrać smoka bo my z dziewczyną która leżała ze mną na sali budziłyśmy jej męża o 2 w nocy bo i moja i jej córcia spać nie chciały i facet pędził do marketu po smoki:) kiedy zatkałyśmy dzidzią buzie spały do rana emotka

Łóżeczko mąż skręcił twierdząc, że trzeba się przyzwyczajać, zamieniliśmy sie stronami w łóżku, żebym była na wylocie emotka Torba spakowana, ciuszkersy uprane, nawet poprasowane z nudy, akcesoria kupione (w większości prezenty od rodziny)... Wsio czeka na szkrabulca. Lekarz mówi, że oby do weekendu a potem można rodzić.

0 0

#4959322 Napisano: 17.01.2012 01:41:49
tez wczesniej zamienialismy sie stronami:) ja spie przy łózeczku:) agus sorki ze tutaj pytam, ale gdzie sie wygrywa te piersiówki bo mój maz jest fanem tego wstretnego napoju i byłby wniebowziety:) (widziałam Twoj wpis w mdw:))
0 0

Gość: grusia25

#4959335 Napisano: 17.01.2012 01:47:18
Kobietki czy Was tez boli krocze emotka ja jestem w 32 tygodniu i już 3 dzień mnie boli krocze i mam wrażenie jak by dzidzia ostro głową napierała, czasami mam wrażenie ,ze mnie rozpruje emotka jak wczoraj mężowi wieczorem powiedziałam w żartach żeby zobaczył czy przypadkiem jakiegoś rozwarcia nie mam to tak biedak zbladł ,że myślałam ,że ze śmiechu urodzę emotka ciekawe jak on ten poród ze mną wytrzyma, a niby kawał chłopa emotka
0 0

agusia147

#4959370 Napisano: 17.01.2012 02:00:14
emilka1705 napisał(a):

tez wczesniej zamienialismy sie stronami:) ja spie przy łózeczku:) agus sorki ze tutaj pytam, ale gdzie sie wygrywa te piersiówki bo mój maz jest fanem tego wstretnego napoju i byłby wniebowziety:) (widziałam Twoj wpis w mdw:))

Na Facebooku na profilu http://www.facebo...=app_224145177605309 Dziś chyba ostatni dzień emotka

grusia25 napisał(a):

Kobietki czy Was tez boli krocze emotka ja jestem w 32 tygodniu i już 3 dzień mnie boli krocze i mam wrażenie jak by dzidzia ostro głową napierała, czasami mam wrażenie ,ze mnie rozpruje emotka jak wczoraj mężowi wieczorem powiedziałam w żartach żeby zobaczył czy przypadkiem jakiegoś rozwarcia nie mam to tak biedak zbladł ,że myślałam ,że ze śmiechu urodzę emotka ciekawe jak on ten poród ze mną wytrzyma, a niby kawał chłopa emotka

Haha co te biedne chłopy z nami mają emotka Mój zielony na samo wspomnienie o porodzie, i jak tu takiego zabrać ze sobą? Mnie krocze nie boli i nie bolało, miednica też nie, ale może kwestia tego że z natury mam szerokie biodra i nic na to nie poradzę ;(
0 0

Gość: dianek

#4959428 Napisano: 17.01.2012 02:23:52
grusia25 napisał(a):

boli, dzisiaj szczególnie
miednica też boli

Bernard ma zabawę w odpychanie się nogami od moich żeber i wciskanie głowy gdzieś tam nisko nisko na dole - jeszcze nią kręci, a mnie skręca emotka
0 0

Gość: grusia25

#4959449 Napisano: 17.01.2012 02:29:53
dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

boli, dzisiaj szczególnie
miednica też boli

Bernard ma zabawę w odpychanie się nogami od moich żeber i wciskanie głowy gdzieś tam nisko nisko na dole - jeszcze nią kręci, a mnie skręca emotka

ufff troszkę się uspokoiłam myślałam,że ze mną coś nie tak, wizyta za 2 tygodnie ,a ostatnio jak byłam to Pani doktor mówiła ,ze wszystko w porządku,że szyjka trzyma i oby tak dalej. Ale ten ból czasami to masakra - ja bólu porodowego sobie nie wyobrażam emotka emotka
0 0