Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
ej jakaś masakra z tym krzykiem:) 2 dzieci urodziłam sn bez znieczulenia i nie krzyknęłam (pierwszy poród był bardzo boleny). Teraz gdy rodziłam w 3 salach obok też były porody i powiem Wam, że pierwszy raz w życiu wyszła mi gęsia skórka na rękach ze strachu. Nigdy, ale to nigdy nie słyszałam żeby ktoś tak potrafił się drzeć! Mnie bardzo nie bolało, ale w pewnym momencie słuchając dzwięków z poza sali rozpłakałam się i mówie do męża idz zapłać za znieczulenie ja do jasnej chole.. nie chcę żeby później mnie tak bolało i żebym to ja tak krzyczała Byłam przerażona jak mała dziewczynka. Jednak znieczulenia nie było i nigdy w życiu bym nie uwierzyła ze tak łatwo i praktycznie bez bólu można dziecko urodzić
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem jakiego masz lekarza. Ja z moim rozważaliśmy wszystkie za i przeciw i stanęło jednak na tym, że będzie cięcie. O tym, że mogę nie zgodzić się na poród naturalny, po ostatnim cc też mnie poinformował. CC to niestety operacja, ale ja na szczęście i po naturalnym i po cesarce śmigałam, aż miło
ja sobie nie wyobrażam cc. Jak widziałam te biedne dziewczyny co musiały plackiem leżeć i mruczały z bólu przy najmniejszym ruchu w czasie gdy ja 2 godziny po porodzie sn wykąpana nawet delikatnie pomalowana latałam po oddziale ciesząc się maleństwem:)
Gość: katrin22
Jak dobrze, że ja mam to za sobą, nawet nogi nie mogłam unieść na centymetr...
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Do ostatniego USG miałam duże szanse rodzić SN ale mały się przekręcił i jest ustawiony poprzecznie... Jak tak zostanie to wiadomo że CC. Nie chciałabym CC dla własnego widzi mi się. To poważna operacja i spore ryzyko. No i po SN szybciej się wychodzi do domu... Tylko co zrobić jak boję się jak ch***ra...
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja gorzej wspominam samo cięcie... Bolało jak nie wiem co. A później jak już wstałam to było całkiem znośnie. Tylko że do tej pory kręgosłup boli
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem, że może łatwo mi pisać, bo ogólnie jestem bardzo wysportowana i organizm sobie dobrze ze wszystkim radzi, więc nie stękałam i nie bolało mnie strasznie. Ja patrzę jednak na to z innej strony...Kiedy rodzisz sobie super naturalnie, tak jak należy i nagle okazuje się, że dziecko się dusi. Wtedy mogą kroić mnie wzdłuż i wszerz - ważne jest tylko dziecko.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Weź nie strasz nawet
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie najgorzej było z wstawaniem, czułam się jak kaleka, nie mogłam iść, łzy mi się cisnęły, na 3 dzień już chodziłam w miarę Ok.
Aczkolwiek nadal boli mnie krocze, nie wiem czemu, jakby kości dolne biegać nie mogę jeszcze...
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia nie bój! Tyle było forumowych porodów i wszystkie dzieci są zdrowe i wszystkie kobitki przeżyły
Gość: dianek
prefoldy EcoPi mają być z końcem stycznia
Muszę jutro poszperać po innych sklepach, bo w końcu muszę kupić te pieluszki
Gość: dagmara
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja piszę jedynie o porodach cc lub sn gdy mamy wybór. Coraz więcej mam płaci za cesarkę z własnej woli. Oczywiście zdrowie dziecka jak i nasze przy komplikacjach jest najważniejsze i wszystkim dałabym się pokroić gdyby moim dziewczynkom miałoby się cokolwiek stać!!!
Gość: dagmara
Znaczy - przynoszę szczęście ? Proszę w takim razie o więcej gratulacji już po porodzie
zazdroszczę