Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4959474 Napisano: 17.01.2012 02:35:47
grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

Kobietki czy Was tez boli krocze emotka ja jestem w 32 tygodniu i już 3 dzień mnie boli krocze i mam wrażenie jak by dzidzia ostro głową napierała, czasami mam wrażenie ,ze mnie rozpruje emotka jak wczoraj mężowi wieczorem powiedziałam w żartach żeby zobaczył czy przypadkiem jakiegoś rozwarcia nie mam to tak biedak zbladł ,że myślałam ,że ze śmiechu urodzę emotka ciekawe jak on ten poród ze mną wytrzyma, a niby kawał chłopa emotka

boli, dzisiaj szczególnie
miednica też boli

Bernard ma zabawę w odpychanie się nogami od moich żeber i wciskanie głowy gdzieś tam nisko nisko na dole - jeszcze nią kręci, a mnie skręca emotka

ufff troszkę się uspokoiłam myślałam,że ze mną coś nie tak, wizyta za 2 tygodnie ,a ostatnio jak byłam to Pani doktor mówiła ,ze wszystko w porządku,że szyjka trzyma i oby tak dalej. Ale ten ból czasami to masakra - ja bólu porodowego sobie nie wyobrażam emotka emotka

Ehh ja tez nie wyobrażam, dlatego wybrałam szpital co znieczulenie daje za darmo emotka
0 0

Gość: grusia25

#4959497 Napisano: 17.01.2012 02:40:19
agusia147 napisał(a):

grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

Kobietki czy Was tez boli krocze emotka ja jestem w 32 tygodniu i już 3 dzień mnie boli krocze i mam wrażenie jak by dzidzia ostro głową napierała, czasami mam wrażenie ,ze mnie rozpruje emotka jak wczoraj mężowi wieczorem powiedziałam w żartach żeby zobaczył czy przypadkiem jakiegoś rozwarcia nie mam to tak biedak zbladł ,że myślałam ,że ze śmiechu urodzę emotka ciekawe jak on ten poród ze mną wytrzyma, a niby kawał chłopa emotka

miednica też boli

Bernard ma zabawę w odpychanie się nogami od moich żeber i wciskanie głowy gdzieś tam nisko nisko na dole - jeszcze nią kręci, a mnie skręca emotka

ufff troszkę się uspokoiłam myślałam,że ze mną coś nie tak, wizyta za 2 tygodnie ,a ostatnio jak byłam to Pani doktor mówiła ,ze wszystko w porządku,że szyjka trzyma i oby tak dalej. Ale ten ból czasami to masakra - ja bólu porodowego sobie nie wyobrażam emotka emotka

Ehh ja tez nie wyobrażam, dlatego wybrałam szpital co znieczulenie daje za darmo emotka

\
teraz w większości szpitali znieczulenie bezpłatne każda kobieta ma do niego prawo tylko czasami trzeba się upomnieć,kurcze a ja właśnie się troszkę boję tego znieczulenia,znam kobietkę której znieczulenie ,źle podali i jest sparaliżowana- ale chyba bardziej jednak boję się nadal tego bólu i tez poproszę o to znieczulenie ehhh tak czy siak to na samą myśl sr.m po gaciach emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4959505 Napisano: 17.01.2012 02:42:13
Agusia dziekuje za link i zazdroszcze darmowego znieczulenia. JA nie wzięłam bo ten poród to bajka i prawie bezbolesny był, ale gdybym chciała to kosztowałoby mnie 800zł emotka

co do bólu krocz to chwilami wydawało mi się ze młoda zaraz wypadnie:) beznadziejne uczucie:(
0 0

#4959513 Napisano: 17.01.2012 02:44:37
emilka1705 napisał(a):

Agusia dziekuje za link i zazdroszcze darmowego znieczulenia. JA nie wzięłam bo ten poród to bajka i prawie bezbolesny był, ale gdybym chciała to kosztowałoby mnie 800zł emotka

co do bólu krocz to chwilami wydawało mi się ze młoda zaraz wypadnie:) beznadziejne uczucie:(

o kurcze 800zł - masakra emotka ja akurat zastanawiam sie nad Żeromskim lub Ujastek w Krakowie i tam za darmo emotka
0 0

Gość: dianek

#4959519 Napisano: 17.01.2012 02:46:59
grusia25 napisał(a):

dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

miednica też boli

grusia nie walcz z bólem, nie myśl o bólu to przestanie tak przeszkadzać

jak się walczy z bólem to boli jeszcze bardziej, a jak się jemu poddaje to przestaje boleć - szukaj pozytywów w okół, a nie myśl o utrapieniach emotka

oczywiście jest to niełatwe i wymaga ćwiczeń, ale w życiu czasami bardzo się przydaje emotka

mnie krocze i miednica boli już od kilku tygodni, z lekarzem skonsultowane, nic się nie dzieje, chudzielec jestem więc się rozciąga.. więc boli

na krocze pomaga masaż krocza (jak go zrobić - filmików dużo na necie) i od razu przygotowuje do porodu
a na miednice pomaga leżenie/siedzenie, nie pomaga chodzenie emotka

ja o znieczuleniu w ogóle nie myślę... zupełnie się bólu nie boję - parę razy w życiu coś bolało mnie bardzo i wątpię by ból porodowy był gorszy, bo nie jest bóle bez sensu, tylko zdecydowanie bólem z bardzo dużym sensem emotka bardzo możliwe,że w trakcie porodu o znieczulenie poproszę, ale nie jest to dla mnie żaden priorytet czy cokolwiek takiego...

0 0

#4959524 Napisano: 17.01.2012 02:48:14
grusia25 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

o kurcze 800zł - masakra emotka ja akurat zastanawiam sie nad Żeromskim lub Ujastek w Krakowie i tam za darmo emotka

w Krakowie chyba już wszędzie dają za free

0 0

Gość: quaqua

#4959555 Napisano: 17.01.2012 03:01:09
Pisałyście o wyprawce i nożyczkach do pazurków lub niedrapkach - jak ja rodziłam, na szkole rodzenia mówili, że maluszkom nie powinno się obcinać przez pierwszych kilka dnia paznokci, bo płytkę można uszkodzić, jak przez tyle czasu w wodzie były to muszą się trochę przystosować. Położna mówiła, że najlepiej wziąć niedrapki lub dodatkowe skarpetki i zakładać na rączki.
0 0

agusia147

#4959579 Napisano: 17.01.2012 03:15:26
Heh ale i tak mam stracha obsesyjnego i o niczym innym nie myślę jak o dzidzi o porodzie ;(
0 0

Gość: mooniq82

#4959629 Napisano: 17.01.2012 03:36:41
agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

u mnie w 26 tygodniu 777 g, a u mnie osobiście 6 kg na plusie. Teraz czuję, że maluch (bo niby dziewczynka, ale czekam jeszcze na ostateczne potwierdzenie) bardzo się rozpycha i szybko rośnie bo czuję łagodniejsze ruchy i rozciąganie skóry. No ale niech rośnie zdrowo:)) Widzę że u Was też ładnie maluszki rosną!

Ja tez 6kg na plusie, więc nie jest źle emotka

u mnie też ma być dziewczynka emotka a miałam przeczucie na chłopaka emotka no ja już 7kg na plusie
0 0

agusia147

#4959647 Napisano: 17.01.2012 03:47:33
mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

u mnie w 26 tygodniu 777 g, a u mnie osobiście 6 kg na plusie. Teraz czuję, że maluch (bo niby dziewczynka, ale czekam jeszcze na ostateczne potwierdzenie) bardzo się rozpycha i szybko rośnie bo czuję łagodniejsze ruchy i rozciąganie skóry. No ale niech rośnie zdrowo:)) Widzę że u Was też ładnie maluszki rosną!

u mnie też ma być dziewczynka emotka a miałam przeczucie na chłopaka emotka no ja już 7kg na plusie

Jeszcze nic nie wiadomo, z dziewczynki często chłopcy wychodzą przy porodzie emotka Po prostu na USG chowa się wacuś i tyle emotka
0 0

#4959654 Napisano: 17.01.2012 03:53:33
agusia147 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

Jeszcze nic nie wiadomo, z dziewczynki często chłopcy wychodzą przy porodzie emotka Po prostu na USG chowa się wacuś i tyle emotka

byłam w sobotę na tych badaniach prenatalnych i lekarka powiedziała,że jest bułeczka więc na 100% będzie to dziewczynka emotka a jak zapytałam czy to możliwe aby się coś zmieniło to odpowiedziała,że gdyby nie była pewna to by się nawet nie zapytała czy chcemy znać płeć emotka tak więc zobaczymy emotka dla mnie bez różnicy czy dziewczynka czy chłopak emotka najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy emotka
0 0

Gość: katrin22

#4959664 Napisano: 17.01.2012 03:59:32
A od kiedy jest znieczulenie za darmo? bo w szoku jestem emotka
0 0

leoniu

#4959676 Napisano: 17.01.2012 04:06:12
katrin22 napisał(a):

Z tego, co pamiętam są miasta, w których jest... Wrocław chyba... Wiem, bo kiedyś sprawdzałam. PRzynajmniej było w zeszłym roku...
0 0

#4959680 Napisano: 17.01.2012 04:09:47
katrin22 napisał(a):

zależy od szpitala
w Krakowie w Ujastku już od dawna znieczulenie jest za free, nie wiem od kiedy dokładnie, ale parę lat już będzie
gdzieś tam się chyba jeszcze płaciło 250zł za same medykamenty (anestezjolog już był za free)
ale teraz chyba wszystkie szpitale w Krakowie robią za darmo
0 0

beniaminowa

#4959699 Napisano: 17.01.2012 04:18:06
Eh... U nas pewno dalej nie ma takiej możliwości, nie mówiąc już o tym żeby było za darmo emotka
0 0

grazia1981

#4959700 Napisano: 17.01.2012 04:18:30
mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

Myślę,że teraz są takie sprzęty USG,że pomyłka zdarza się rzadko.Ja też chciałabym już znać płeć,ale jeszcze muszę poczekać,czekam na pierwsze ruchy dzidzi i na razie nic w czwartek mam wizytę i usg,więc czekam emotka
0 0

#4959707 Napisano: 17.01.2012 04:20:19
grazia1981 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

Myślę,że teraz są takie sprzęty USG,że pomyłka zdarza się rzadko.Ja też chciałabym już znać płeć,ale jeszcze muszę poczekać,czekam na pierwsze ruchy dzidzi i na razie nic w czwartek mam wizytę i usg,więc czekam emotka

ja ruchy poczułam w 18/19tyg emotka
0 0

#4959712 Napisano: 17.01.2012 04:21:58
mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

byłam w sobotę na tych badaniach prenatalnych i lekarka powiedziała,że jest bułeczka więc na 100% będzie to dziewczynka emotka a jak zapytałam czy to możliwe aby się coś zmieniło to odpowiedziała,że gdyby nie była pewna to by się nawet nie zapytała czy chcemy znać płeć emotka tak więc zobaczymy emotka dla mnie bez różnicy czy dziewczynka czy chłopak emotka najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy emotka

katrin22 napisał(a):

a ja to jestem w szoku ,że w innych miastach jest płatne emotka emotka
0 0

#4959716 Napisano: 17.01.2012 04:24:27
że jest płatne to ja akurat wiedziałam, bo koleżanka w Bielsku płaciła 120zł - za wykupienie samego środka znieczulającego, ale reszty - całego sprzętu i lekarza już nie musiała opłacać

z tym że to też było z 1,5 roku temu już

ale 800zł?! emotka
0 0

beniaminowa

#4959725 Napisano: 17.01.2012 04:26:42
dianek napisał(a):

że jest płatne to ja akurat wiedziałam, bo koleżanka w Bielsku płaciła 120zł - za wykupienie samego środka znieczulającego, ale reszty - całego sprzętu i lekarza już nie musiała opłacać

z tym że to też było z 1,5 roku temu już

ale 800zł?! emotka

Tyle kosztowało parę lat temu u nas, ale później się wycofali i wogóle nie było dostępne. Jak rodziłam w 2010 nie było mowy o znieczuleniu i pewno dalej tak jest....
0 0