Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4959732 Napisano: 17.01.2012 04:28:19
grusia25 daj znać gdzie będziesz rodzić oczywiście jak będziesz po emotka Bo ciekawi mnie czy coś się zmieniło ja planuje 2 raz rodzić w Ujastku
0 0

Gość: emilka1705

#4959741 Napisano: 17.01.2012 04:30:40
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

że jest płatne to ja akurat wiedziałam, bo koleżanka w Bielsku płaciła 120zł - za wykupienie samego środka znieczulającego, ale reszty - całego sprzętu i lekarza już nie musiała opłacać

z tym że to też było z 1,5 roku temu już

ale 800zł?! emotka

Tyle kosztowało parę lat temu u nas, ale później się wycofali i wogóle nie było dostępne. Jak rodziłam w 2010 nie było mowy o znieczuleniu i pewno dalej tak jest....

beniaminowa ja rodziłam w pro famili i tam tyle za znieczulenie śpiewają. JAk rodziłam w 2009 w państwowym szpitalu to lekarz zarzekał się ze znieczulenie jest i to darmowe, a jak przyszło do porodu okazało się ze nie ma wogóle.
0 0

Gość: agasiam

#4959788 Napisano: 17.01.2012 04:50:47
Z tym znieczuleniem to różnie bywa. Jak ja rodziłam to szpital oferował znieczulenie ale brak było personelu- anestezjologa, więc trzeba był zapłacić za jego usługi prywatnie:) Tym bardziej jestem w szoku że za free, bo przecież przy takim znieczuleniu lekarz musi byc ciągle obecny w trakcie porodu. A jeszcze jak tych porodów jest kilka to ile tych anestezjologów jest na dyżurze?

Co do rzeczy zabieranych do szpitala to warto zapytać w danej placówce, ja z perspektywy czasu zabrałam wiele niepotrzebnych rzeczy. Nożyczki były zakazane ponieważ jak mi tłumaczono gdybym skaleczyła dziecko na odziale personel miałby problem.

A przyśpieszenie porodu..... nie warto eksperymentowac bo mozna sobie lub dziecku zaszkodzić. Wiem że chce się mieć to już za sobą ale gdy jestesmy juz tak blisko czy warto ryzykować.
0 0

beniaminowa

#4959853 Napisano: 17.01.2012 05:21:03
emilka1705 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

że jest płatne to ja akurat wiedziałam, bo koleżanka w Bielsku płaciła 120zł - za wykupienie samego środka znieczulającego, ale reszty - całego sprzętu i lekarza już nie musiała opłacać

ale 800zł?! emotka

Tyle kosztowało parę lat temu u nas, ale później się wycofali i wogóle nie było dostępne. Jak rodziłam w 2010 nie było mowy o znieczuleniu i pewno dalej tak jest....

beniaminowa ja rodziłam w pro famili i tam tyle za znieczulenie śpiewają. JAk rodziłam w 2009 w państwowym szpitalu to lekarz zarzekał się ze znieczulenie jest i to darmowe, a jak przyszło do porodu okazało się ze nie ma wogóle.

No tak tylko że Pro Familia jest prywatnym szpitalem i tam można kupić... Chciałabym tam rodzić ale mnie na to nie stać emotka Mam nadzieje że będę rodzić w 2 bo wiem jak tam jest...
Kurczę dziewczyny muszę się pochwalić emotka Mój 19 miesięczny synek zawołał i zrobił siku na nocnik emotka Normalnie pękam z dumy emotka
0 0

leoniu

#4959890 Napisano: 17.01.2012 05:36:58
Mnie coś świta, że w Poznaniu to było sześćset... Nie płaciłam (cesarka), więc nie wiem na pewno. Ale jakoś mi się dużo wydawało.
0 0

sonata

#4959945 Napisano: 17.01.2012 06:10:03
Można poczytać na odstresowanie przed porodem i poprawę nastroju emotka
http://www.babybo...olo-7030/index2.html
0 0

Gość: rachel

#4960176 Napisano: 17.01.2012 07:59:55
mooniq82 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

u mnie w 26 tygodniu 777 g, a u mnie osobiście 6 kg na plusie. Teraz czuję, że maluch (bo niby dziewczynka, ale czekam jeszcze na ostateczne potwierdzenie) bardzo się rozpycha i szybko rośnie bo czuję łagodniejsze ruchy i rozciąganie skóry. No ale niech rośnie zdrowo:)) Widzę że u Was też ładnie maluszki rosną!

Ja tez 6kg na plusie, więc nie jest źle emotka

u mnie też ma być dziewczynka emotka a miałam przeczucie na chłopaka emotka no ja już 7kg na plusie

a w którym jestes tygodniu???
0 0

#4960260 Napisano: 17.01.2012 08:28:05
beniaminowa napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

ale 800zł?! emotka

No tak tylko że Pro Familia jest prywatnym szpitalem i tam można kupić... Chciałabym tam rodzić ale mnie na to nie stać emotka Mam nadzieje że będę rodzić w 2 bo wiem jak tam jest...
Kurczę dziewczyny muszę się pochwalić emotka Mój 19 miesięczny synek zawołał i zrobił siku na nocnik emotka Normalnie pękam z dumy emotka

Moja Emi tez gdzieś tyle miała i radość nieziemnska była:) wizja pozbycia się pampersów bezcenna:) Kochana, ale w którymś szpitalu jest gaz rozweselający, a jeszcze w którymś mieli na jesień wprowadzić darmowe znieczulenie a tu już wiosna prawie więc może jest. NA forum czytałam jak Ci znajdę link do niego to wkleje.
0 0

#4960270 Napisano: 17.01.2012 08:31:20
leoniu napisał(a):

Mnie coś świta, że w Poznaniu to było sześćset... Nie płaciłam (cesarka), więc nie wiem na pewno. Ale jakoś mi się dużo wydawało.

afera była z tymi znieczuleniami bo za samo znieczulenie szpital kasy wziąć nie może (takie prawo) więc obeszli to wprowadzając opłaty za obecność anestezjologa. Kilka razy w TV o tym było. Fajnie że jednak coś się zmienia w tej dziedzinie i coraz więcej szpitali wprowadza darmowe znieczulenia i inne udogodnienia.
0 0

beniaminowa

#4960288 Napisano: 17.01.2012 08:36:23
emilka1705 napisał(a):

Moja Emi tez gdzieś tyle miała i radość nieziemnska była:) wizja pozbycia się pampersów bezcenna:) Kochana, ale w którymś szpitalu jest gaz rozweselający, a jeszcze w którymś mieli na jesień wprowadzić darmowe znieczulenie a tu już wiosna prawie więc może jest. NA forum czytałam jak Ci znajdę link do niego to wkleje.

Myślę że do całkowitego pozbycia się pampersów to jeszcze daleko, ale radocha niesamowita emotka Szkoda tylko że jestem już na wylocie i nie będę mieć już tyle czasu dla synka...
A myślisz że każą mi rodzić SN jak nie minęło jeszcze 2 lata po CC? Cięcia też się boję ale już miałam i wiem jak to jest emotka
0 0

sonata

#4960299 Napisano: 17.01.2012 08:42:10
beniaminowa napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Myślę że do całkowitego pozbycia się pampersów to jeszcze daleko, ale radocha niesamowita emotka Szkoda tylko że jestem już na wylocie i nie będę mieć już tyle czasu dla synka...
A myślisz że każą mi rodzić SN jak nie minęło jeszcze 2 lata po CC? Cięcia też się boję ale już miałam i wiem jak to jest emotka

Po cc musisz osobiście wyrazić zgodę na poród SN. To jest zapisane w karcie praw pacjenta.
0 0

Gość: katrin22

#4960313 Napisano: 17.01.2012 08:47:36
Moja znajoma po 18 miesiącach po cc rodziła sn.
Ja jednak znów wybrałabym cc, bo nadal boję się bólu porodowego emotka
Słyszałam jak dziewczyny krzyczały z bólu, mi tylko łzy poleciały jak szłam... to jednak chyba mnie mniej bolało.
0 0

beniaminowa

#4960314 Napisano: 17.01.2012 08:47:56
sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Po cc musisz osobiście wyrazić zgodę na poród SN. To jest zapisane w karcie praw pacjenta.

emotka serio?! Kurczę, człowiek to nawet swoich praw nie zna emotka
0 0

#4960315 Napisano: 17.01.2012 08:47:58
sonata napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

spokojnie zrobią Ci cesarkę wystarczy, że szepniesz słówko, że się boisz że popęka i ble, ble.... Ostatnio wogóle jakaś plaga cesarek:) wszystkie znajome cc...chyba jakaś staromodna jestem emotka
0 0

beniaminowa

#4960318 Napisano: 17.01.2012 08:50:31
Jak bym wiedziała że dam radę i wszystko będzie dobrze to wolałabym SN... Przy pierwszym porodzie się popłakałam jak mi powiedzieli że trzeba ciąć, a teraz panikuję... Sama nie wiem co lepsze emotka
0 0

#4960320 Napisano: 17.01.2012 08:51:13
Moje znajome też CC i to z wyboru emotka
co raz większe dzieci się rodzą, mają większe główki i każdy się bo, ale kobietki i sn jakoś dają radę emotka
emilka1705 ile płaciłaś za prywatny szpital i jaka była tam obsługa??
0 0

sonata

#4960322 Napisano: 17.01.2012 08:51:44
Poród siłami natury nie jest zły emotka Mi bardzo pomogła obecność męża. Mam zresztą wysoki próg bólu. Nigdy nie chciałabym cesarki na życzenie. Ze względów medycznych to co innego.
0 0

madzia34

#4960325 Napisano: 17.01.2012 08:53:12
pierwszego syna rodziłam siłami natury,drugi cesarka-wzgledy medyczne
100000 razy wole rodzic naturalnie niz cesarką:(
0 0

#4960326 Napisano: 17.01.2012 08:53:53
Ja mam niski próg bólu, przekonałam się o tym ostatnio, a zawsze myślałam, że jestem twarda, a tu klapa.
0 0

#4960329 Napisano: 17.01.2012 08:55:05
madzia34 napisał(a):

pierwszego syna rodziłam siłami natury,drugi cesarka-wzgledy medyczne
100000 razy wole rodzic naturalnie niz cesarką:(

Mi tylko ciężko było się rozchodzić i w ogóle wstać, potem było już OK, po tygodniu czułam się w miarę dobrze.
0 0