Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4962379 Napisano: 18.01.2012 07:45:49
mooniq82 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dagmara napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny a jakie macie imiona dla swoich dzieciaczków? emotka

Ja obstawiam Ignasia, moje dzieciaki Tadeusza lub Kazika, a mąż jak zwykle twierdzi,że jak tylko spojrzy to będzie wiedział (zwykle tak jest)

u nas tak było emotka
Ja do końca nie chciałam znać płci dziecka, więc wymyślaliśmy i dla dziewczynki i dla chłopca, ciągle się o to sprzeczaliśmy, pod koniec ciąży coś zaczeli mi ludzie mówić że będzie dziewczynka, więc, gdy mąż zaproponował imię po teściu ( Marek) tak na odczep zgodziłam się, jak urodziłam i już kojarzyłam to tylko spojrzałam na męża i stwierdziłam, że nawet niech nie śni emotka
I tak patrzeliśmy na naszego szkraba i jak nic wyszło, że Dominik - tzn pełnego imienia używamy bardzo, bardzo rzadko mówimy Domiś, Teściu mówił zawsze Franek ( nigdy nie powiedział Dominik emotka )

A ogólnie byłam nastawiona na imiona typu Bastian, Nataniel itp , ale na przykładzie innych widze, że często po pierwszym spojrzeniu wybiera się inne imię niż planowane

My mamy wybrane 3 dla dziewczynki emotka Aleksandra, Maja, Julia i najbardziej podoba nam się Julka emotka a gdyby okazało się,że to chłopak to Kacper albo Kajetan emotka

Ja bym córcię nazwała Julianna, wydaje mi się orginalnie, bo nie znam żadnej Julianny. Ale będzie synio, więc Kamilek emotka I chyba się to nie zmieni, bo mój brzuś od kiedy wiem że zamieszkuje w nim chłopiec jest po prostu Kamilkiem emotka
0 0

madzia34

#4962390 Napisano: 18.01.2012 07:48:47
mój starszy syn ma na imie Kacper(wybór męza-ja chciałam Joachim)
młodszy ma na imie KOnrad-i ciesze sie z niego bo mało chłopców nosi te imie
0 0

Gość: dianek

#4962473 Napisano: 18.01.2012 08:22:46
eh... żeby u mnie wszystko było tak proste jak u Was... emotka

mój wymarzony poród siłami natury znów się odsunął.. a już był w zasięgu ręki..

muszę iść do okulisty... ginowi nie podoba się moje -5 na obu oczach, a jeszcze bardziej się nie podoba wrodzona zbyt cienka siatkówka, którą mi zdiagnozowali jak miałam 12 lat - niestety wada genetyczna, co też przemawia za tym by Bernarda donosić jak najdłużej, bo wcześniaki mają problemy z oczkami... a donoszonego prawdopodobnie nie dam rady urodzić siłami natury, bo serduszko słabe, a dawki leków mam ograniczone do bardzo niskich..

dagmara

świetne te imiona macie wybrane emotka my się zastanawialiśmy długo i spośród Tadeusza, Ignacego, Bernarda, Barnima wybraliśmy Bernard Adam - ot tak z lekkim nawiązaniem do jednego z naszych wieszczów narodowych emotka
dla dziewczynki nie mieliśmy typów... i jak widać nie były potrzebne emotka

grusia - gdzie zamawiałaś koszule? jakie przyszły? ja właśnie dostałam paczkę z jakimiś rzeczami dla mnie do szpitala i dla malucha, od razu z tetrą, jakimiś akcesoriami do kąpieli etc.

ale koszul właśnie jeszcze nie mam nie wiem co kupić emotka

co do tyłozgięcia macicy - też mam, rodzinna sprawa, miesiączki koszmarne, ale znalazłam na nie sposób - leżenie na brzuchu, masaż krzyży, kąpiele no i oczywiście nurofen forte emotka podobno często po ciąży się uspokaja emotka

swoją drogą - mi też tej nocy śnił się poród! oczywiście SN, cudownie było (o ile poród może być cudowny), a najlepsze było że co jakiś czas do sali porodowej wpadały bez pukania wredne położne i coś tam krzyczały, a ja je... zabijałam wzrokiem! i to dosłownie, jak ten bazyliszek - i je takie spetryfikowane zabierali spod sali emotka
0 0

sonata

#4962504 Napisano: 18.01.2012 08:32:32
Dianek ja dziś byłam na wizycie i też jestem zakręcona. Bo tak sobie rozmawialiśmy z lekarzem, że jak mnie przed terminem chwycą skurcze to w szpitalu zjawię się tylko na parcie, hop na łóżko i rodzę. Ciąża jest od początku książkowa i idealna. Jeśli natomiast tydzień przed nie będzie nawet maleńkich skurczy, szyjka zamknięta na amen to krojenie i już.
0 0

agusia147

#4962538 Napisano: 18.01.2012 08:42:31
dianek napisał(a):

eh... żeby u mnie wszystko było tak proste jak u Was... emotka

mój wymarzony poród siłami natury znów się odsunął.. a już był w zasięgu ręki..

muszę iść do okulisty... ginowi nie podoba się moje -5 na obu oczach, a jeszcze bardziej się nie podoba wrodzona zbyt cienka siatkówka, którą mi zdiagnozowali jak miałam 12 lat - niestety wada genetyczna, co też przemawia za tym by Bernarda donosić jak najdłużej, bo wcześniaki mają problemy z oczkami... a donoszonego prawdopodobnie nie dam rady urodzić siłami natury, bo serduszko słabe, a dawki leków mam ograniczone do bardzo niskich..

dagmara

świetne te imiona macie wybrane emotka my się zastanawialiśmy długo i spośród Tadeusza, Ignacego, Bernarda, Barnima wybraliśmy Bernard Adam - ot tak z lekkim nawiązaniem do jednego z naszych wieszczów narodowych emotka
dla dziewczynki nie mieliśmy typów... i jak widać nie były potrzebne emotka

grusia - gdzie zamawiałaś koszule? jakie przyszły? ja właśnie dostałam paczkę z jakimiś rzeczami dla mnie do szpitala i dla malucha, od razu z tetrą, jakimiś akcesoriami do kąpieli etc.

ale koszul właśnie jeszcze nie mam nie wiem co kupić emotka

co do tyłozgięcia macicy - też mam, rodzinna sprawa, miesiączki koszmarne, ale znalazłam na nie sposób - leżenie na brzuchu, masaż krzyży, kąpiele no i oczywiście nurofen forte emotka podobno często po ciąży się uspokaja emotka

swoją drogą - mi też tej nocy śnił się poród! oczywiście SN, cudownie było (o ile poród może być cudowny), a najlepsze było że co jakiś czas do sali porodowej wpadały bez pukania wredne położne i coś tam krzyczały, a ja je... zabijałam wzrokiem! i to dosłownie, jak ten bazyliszek - i je takie spetryfikowane zabierali spod sali emotka

Będzie dobrze, jeszcze do porodu masz kawałek czasu, wszystko może sie zmienić emotka
0 0

#4962539 Napisano: 18.01.2012 08:42:40
strasznie bym chciała następnego dzieciaczka rodzić już w domu... a cc teraz mi to uniemożliwi emotka

oczywiście jeśli się okaże, że na poród sn się nie nadaje to na cc się zgodzę... ale marzenie o naturalnym, spokojnym porodzie domowym zawsze chyba we mnie pozostanie emotka
0 0

agusia147

#4962553 Napisano: 18.01.2012 08:47:37
dianek napisał(a):

strasznie bym chciała następnego dzieciaczka rodzić już w domu... a cc teraz mi to uniemożliwi emotka

oczywiście jeśli się okaże, że na poród sn się nie nadaje to na cc się zgodzę... ale marzenie o naturalnym, spokojnym porodzie domowym zawsze chyba we mnie pozostanie emotka

Czasem nie można mieć wszystkiego, a jeśli taki poród (cc) ma być lepszy dla ciebie i dzieciaczka to chyba warto się poświęcić?
0 0

Gość: katrin22

#4962771 Napisano: 18.01.2012 10:09:01
dianek nie ubolewaj, bo zdrówko Wasze najważniejsze, prawda?
CC to nie tragedia. Wiadomo, że lepiej sn, ale jak się nie da...a może następny poród będzie SN emotka

agusia147 już niedługo będziesz mieć Kamilka przy sobie, nie stresuj się bardzo i nie bierz do siebie co tu mamuśki piszą o kimś znajomym znajomego co miał komplikacje przy porodzie, bo zawsze jest tak, że kogoś to spotka, ale to bardzo rzadkie przypadki.
Każdy ma inny poród. Ja CC nie wspominam najgorzej, a inne mamuśki do dziś mają traumę po CC, tak samo z SN.
Skoro ciąża przebiega bez komplikacji to i taki będzie poród, zobaczysz.
Ciesz się tym błogim stanem, gdzie brzusio wszędzie ze sobą wzięłaś, ja teraz dźwigam swojego pulpecika i dopiero teraz czuję ciężar.
Zakupy robię w biegu, bo ciągle wydaje mi się, że mały już pewnie głodny chce cyca, a mąż mu tego nie da emotka
0 0

Gość: katrin22

#4962817 Napisano: 18.01.2012 10:31:17
emanuela24 co masz na myśli mówiąc, że nie ma opcji , tzn. że przy porodzie mogą uszkodzić mięśnie pochwy?
0 0

Gość: grusia

#4962967 Napisano: 19.01.2012 07:27:29
Dianek zasdroszcze ze nurofenem potrafilas to uajrzmic emotka Ja garsciami jadlam Ketonal Forte a pozniej ten Duo bo nie bylam w stanie zajac sie dzieckiem.
Emanuela to polozna robila Ci masaz szyjki czy co? Jak to rozwarcie na sile wyglada ?Pytam z ciekawosci. Moze po prostu zrobila to nieudolnie.
0 0

Gość: grusia

#4962968 Napisano: 19.01.2012 07:29:52
A co do tego tyłozgiecia i bolu to ja nie moge po prostu niektorych pozycji emotka bo faktycznie jakby w cos uderzalo, ale nie narzekam emotka .No i po drugim porodzie jest lepiej z tym bolem, antykoncepcja tez robi swoje.
0 0

#4962981 Napisano: 19.01.2012 07:45:10
grusia napisał(a):

Dianek zasdroszcze ze nurofenem potrafilas to uajrzmic emotka Ja garsciami jadlam Ketonal Forte a pozniej ten Duo bo nie bylam w stanie zajac sie dzieckiem.
Emanuela to polozna robila Ci masaz szyjki czy co? Jak to rozwarcie na sile wyglada ?Pytam z ciekawosci. Moze po prostu zrobila to nieudolnie.

ketonal dobrze działa na nerwobóle (ból zęba, ból pozabiegowy), natomiast na ból mięśni raczej nie działa moim zdaniem

ja łykałam z rana 2 tabletki nurofenu forte i miałam spokój do wieczora emotka wieczorem jedną tabletkę na noc, a później już było z górki

0 0

jorunn2010

#4963022 Napisano: 19.01.2012 08:19:51
agusia147 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dagmara napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Ja obstawiam Ignasia, moje dzieciaki Tadeusza lub Kazika, a mąż jak zwykle twierdzi,że jak tylko spojrzy to będzie wiedział (zwykle tak jest)

u nas tak było emotka
Ja do końca nie chciałam znać płci dziecka, więc wymyślaliśmy i dla dziewczynki i dla chłopca, ciągle się o to sprzeczaliśmy, pod koniec ciąży coś zaczeli mi ludzie mówić że będzie dziewczynka, więc, gdy mąż zaproponował imię po teściu ( Marek) tak na odczep zgodziłam się, jak urodziłam i już kojarzyłam to tylko spojrzałam na męża i stwierdziłam, że nawet niech nie śni emotka
I tak patrzeliśmy na naszego szkraba i jak nic wyszło, że Dominik - tzn pełnego imienia używamy bardzo, bardzo rzadko mówimy Domiś, Teściu mówił zawsze Franek ( nigdy nie powiedział Dominik emotka )

A ogólnie byłam nastawiona na imiona typu Bastian, Nataniel itp , ale na przykładzie innych widze, że często po pierwszym spojrzeniu wybiera się inne imię niż planowane

My mamy wybrane 3 dla dziewczynki emotka Aleksandra, Maja, Julia i najbardziej podoba nam się Julka emotka a gdyby okazało się,że to chłopak to Kacper albo Kajetan emotka

Ja bym córcię nazwała Julianna, wydaje mi się orginalnie, bo nie znam żadnej Julianny. Ale będzie synio, więc Kamilek emotka I chyba się to nie zmieni, bo mój brzuś od kiedy wiem że zamieszkuje w nim chłopiec jest po prostu Kamilkiem emotka

Agusia, nie mów hop! Mój synek całą ciażę był Oskarkiem, nawet pierwszy dzień po porodzie. Dwa dni po coś nam się odwidziało i mamy Antosia
0 0

grazia1981

#4963069 Napisano: 19.01.2012 08:40:12
madzia34 napisał(a):

mój starszy syn ma na imie Kacper(wybór męza-ja chciałam Joachim)
młodszy ma na imie KOnrad-i ciesze sie z niego bo mało chłopców nosi te imie

Moja siostra ma Konrada ,a ja Krystiana emotka
0 0

grazia1981

#4963080 Napisano: 19.01.2012 08:43:52
mooniq82 napisał(a):

Dawid,Dominik,Karol
Karolina,Martyna emotka
Nie wiem Sebastian też fajne,jeszcze nie znam płci ,więc myślę tak i tak emotka
0 0

monika1985monik

#4963083 Napisano: 19.01.2012 08:46:05
Fajna jest zabawa z tym wybieraniem imion emotka
0 0

Gość: mooniq82

#4963093 Napisano: 19.01.2012 08:49:04
monika1985monik napisał(a):

pewnie,że fajna emotka
0 0

koper

#4963140 Napisano: 19.01.2012 09:11:52
mooniq82 napisał(a):

pewnie,że fajna emotka

A no fajna, fajna emotka Pamietam jak jeszcze z wielkim brzuchem byłam i niedzielne poranki spędzaliśmy z mężem w łóżku z kalendarzem w ręku, wybierając imię dla dziecka emotka
aż ciężko mi uwierzyć, że za 4 miesiące będę piekła tort na drugie urodziny naszej Iguni emotka
A mam nadzieję, że na trzecie urodziny Iga będzie miała już młodsze rodzeńswto emotka
0 0

Gość: grusia25

#4963343 Napisano: 19.01.2012 10:44:44
dianek- ja zamawiałam na allegro, u nas na placach koszule po 35 zeta ,a tu tanie zamówiłam narazie 2 na próbę - bo bałam się ,ze rozmiarowo może się nie zmieszcze
emotka a tu super gatunkowo extra i cenowo - a że zamawiałam dużo innych rzeczy wiec za przesyłkę zapłaciłam 14,50 więc się kalkulowało a pieluszki kolorowe terowe i białe na prawdę super jakość

koszulkę zamówiłam jedną : http://allegro.pl....php?item=2035008493

drugą: http://allegro.pl....php?item=2025880510 (słoneczny żółty)

obie gatunkowo super ale ta żółta troszkę prześwituje ,będzie na potem do domku, a dokupie sobie z tych szarych z innym obrazkiem : np. kangurkiem emotka jakoś pewniej się czuje w tych szarych.

Aha firma jest z Krakowa ,więc może nawet osobiście można odebrać ,prowadzą też sklep internetowy: http://margot.krakow.pl/

0 0

agusia147

#4963362 Napisano: 19.01.2012 10:49:52
koper napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

pewnie,że fajna emotka

A no fajna, fajna emotka Pamietam jak jeszcze z wielkim brzuchem byłam i niedzielne poranki spędzaliśmy z mężem w łóżku z kalendarzem w ręku, wybierając imię dla dziecka emotka
aż ciężko mi uwierzyć, że za 4 miesiące będę piekła tort na drugie urodziny naszej Iguni emotka
A mam nadzieję, że na trzecie urodziny Iga będzie miała już młodsze rodzeńswto emotka

Haha nam to ciężko było dojść do ładu emotka Dwa imiona zostały co nam się podobały obojgu (Kamil i Dawid) emotka Mam nadzieję że po porodzie nam się nie odwidzi. No i zmieniłam zdanie, nie chcę jeszcze rodzić bo jakieś paskudztwo mnie bierze (katar się zrobił, pokasłuję), nie chciałabym małego zarazić.
0 0