Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym córcię nazwała Julianna, wydaje mi się orginalnie, bo nie znam żadnej Julianny. Ale będzie synio, więc Kamilek
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
madzia34
Postów 1740
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 16
młodszy ma na imie KOnrad-i ciesze sie z niego bo mało chłopców nosi te imie
Gość: dianek
mój wymarzony poród siłami natury znów się odsunął.. a już był w zasięgu ręki..
muszę iść do okulisty... ginowi nie podoba się moje -5 na obu oczach, a jeszcze bardziej się nie podoba wrodzona zbyt cienka siatkówka, którą mi zdiagnozowali jak miałam 12 lat - niestety wada genetyczna, co też przemawia za tym by Bernarda donosić jak najdłużej, bo wcześniaki mają problemy z oczkami... a donoszonego prawdopodobnie nie dam rady urodzić siłami natury, bo serduszko słabe, a dawki leków mam ograniczone do bardzo niskich..
dagmara
świetne te imiona macie wybrane
dla dziewczynki nie mieliśmy typów... i jak widać nie były potrzebne
grusia - gdzie zamawiałaś koszule? jakie przyszły? ja właśnie dostałam paczkę z jakimiś rzeczami dla mnie do szpitala i dla malucha, od razu z tetrą, jakimiś akcesoriami do kąpieli etc.
ale koszul właśnie jeszcze nie mam nie wiem co kupić
co do tyłozgięcia macicy - też mam, rodzinna sprawa, miesiączki koszmarne, ale znalazłam na nie sposób - leżenie na brzuchu, masaż krzyży, kąpiele no i oczywiście nurofen forte
swoją drogą - mi też tej nocy śnił się poród! oczywiście SN, cudownie było (o ile poród może być cudowny), a najlepsze było że co jakiś czas do sali porodowej wpadały bez pukania wredne położne i coś tam krzyczały, a ja je... zabijałam wzrokiem! i to dosłownie, jak ten bazyliszek - i je takie spetryfikowane zabierali spod sali
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Będzie dobrze, jeszcze do porodu masz kawałek czasu, wszystko może sie zmienić
oczywiście jeśli się okaże, że na poród sn się nie nadaje to na cc się zgodzę... ale marzenie o naturalnym, spokojnym porodzie domowym zawsze chyba we mnie pozostanie
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasem nie można mieć wszystkiego, a jeśli taki poród (cc) ma być lepszy dla ciebie i dzieciaczka to chyba warto się poświęcić?
Gość: katrin22
CC to nie tragedia. Wiadomo, że lepiej sn, ale jak się nie da...a może następny poród będzie SN
agusia147 już niedługo będziesz mieć Kamilka przy sobie, nie stresuj się bardzo i nie bierz do siebie co tu mamuśki piszą o kimś znajomym znajomego co miał komplikacje przy porodzie, bo zawsze jest tak, że kogoś to spotka, ale to bardzo rzadkie przypadki.
Każdy ma inny poród. Ja CC nie wspominam najgorzej, a inne mamuśki do dziś mają traumę po CC, tak samo z SN.
Skoro ciąża przebiega bez komplikacji to i taki będzie poród, zobaczysz.
Ciesz się tym błogim stanem, gdzie brzusio wszędzie ze sobą wzięłaś, ja teraz dźwigam swojego pulpecika i dopiero teraz czuję ciężar.
Zakupy robię w biegu, bo ciągle wydaje mi się, że mały już pewnie głodny chce cyca, a mąż mu tego nie da
Gość: katrin22
Gość: grusia
Emanuela to polozna robila Ci masaz szyjki czy co? Jak to rozwarcie na sile wyglada ?Pytam z ciekawosci. Moze po prostu zrobila to nieudolnie.
Gość: grusia
ketonal dobrze działa na nerwobóle (ból zęba, ból pozabiegowy), natomiast na ból mięśni raczej nie działa moim zdaniem
ja łykałam z rana 2 tabletki nurofenu forte i miałam spokój do wieczora
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia, nie mów hop! Mój synek całą ciażę był Oskarkiem, nawet pierwszy dzień po porodzie. Dwa dni po coś nam się odwidziało i mamy Antosia
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja siostra ma Konrada ,a ja Krystiana
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dawid,Dominik,Karol
Karolina,Martyna
Nie wiem Sebastian też fajne,jeszcze nie znam płci ,więc myślę tak i tak
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: mooniq82
pewnie,że fajna
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A no fajna, fajna
aż ciężko mi uwierzyć, że za 4 miesiące będę piekła tort na drugie urodziny naszej Iguni
A mam nadzieję, że na trzecie urodziny Iga będzie miała już młodsze rodzeńswto
Gość: grusia25
koszulkę zamówiłam jedną : http://allegro.pl....php?item=2035008493
drugą: http://allegro.pl....php?item=2025880510 (słoneczny żółty)
obie gatunkowo super ale ta żółta troszkę prześwituje ,będzie na potem do domku, a dokupie sobie z tych szarych z innym obrazkiem : np. kangurkiem
Aha firma jest z Krakowa ,więc może nawet osobiście można odebrać ,prowadzą też sklep internetowy: http://margot.krakow.pl/
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Haha nam to ciężko było dojść do ładu