Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4963394 Napisano: 19.01.2012 11:06:49
o, właśnie myślałam, żeby u margot kupować

tetre, flanele, podkłady, jakieś nożyczki do paznokci, szczoteczki itp kupowałam u tego gościa: http://allegro.pl...user.php?uid=4222926
szybciutko wysłał, towar bardzo dobrej jakości (aczkolwiek tere kupowałam tą podwójnie tkaną)
poduszkę - klin tez u niego kupiłam, bardzo dobrze wygląda

natomiast nad koszulami myślałam i nie mogłam się zdecydować, dobrze że mi mówisz, że ta żółta trochę prześwituje bo właśnie myślałam o niej emotka

doszła również do nas pierwsza pieluszka wielorazowa (SIO) http://allegro.pl...der-i2060727506.html świetna jakość jak za tak niską cenę, wkłady chłonne, dobra regulacja, będzie dobra również na noworodka emotka u tego samego sprzedawcy kupowaliśmy też worek na pieluchy - też super

0 0

Gość: katrin22

#4963438 Napisano: 19.01.2012 11:23:47
dianek a kupiłaś te sylikonowe nakałdki na persi z Tippa?? są na tej aukcji i to tane emotka
0 0

#4963452 Napisano: 19.01.2012 11:28:58
Mówisz dianek że fajne te otulacze, tanie są, może i ja sie skuszę na 3 takie otulaczki, bo są i 2 wkłądy do tego.
Nie napisali po ilu siknięciach do prania ten otulak
0 0

#4963458 Napisano: 19.01.2012 11:29:53
nie, nie kupowałam, położne ze szpitala mi doradziły żeby się wstrzymać i kupić później dobrze dopasowane rozmiarowo (po porodzie się okaże jaki rozmiar)

przy okazji z eko tematu - onet się odważył opublikować notkę dot. badań nad parabenami: http://wiadomosci...02327,wiadomosc.html

w kosmetykach są tego stosy, natomiast dla mam dbających o zdrowie swoich brzdąców podsyłam krótką listę dotyczącą chusteczek nawilżanych i ich bogactwa w parabeny właśnie:
5 różnych parabenów mają chusteczzki bella happy i cleanic dzidziuś,
4 parabeny - gaga z tesco i dada biedronkowe,
2 parabeny - bambino,
1 paraben - huggies pure, nivea,
bez parabenów są: babydream z rosmanna, tesco value i pampersy białe, zielone i pomarańczowe
0 0

#4963478 Napisano: 19.01.2012 11:39:38
katrin22 napisał(a):

Mówisz dianek że fajne te otulacze, tanie są, może i ja sie skuszę na 3 takie otulaczki, bo są i 2 wkłądy do tego.
Nie napisali po ilu siknięciach do prania ten otulak

otulacz pierzesz jak się ubrudzi lub przemaka
przy małym dziecku co 4-6 zmian wkładów

no a taką pieluszkę jak ja kupiłam, czyli SIO zmieniasz po jednym siknięciu (to taka wygodna pielucha na spacer, do przychodni etc, którą szybko zakładasz i szybko zdejmujesz wrzucając do worka na pranie)

ja zrobiłam dzisiaj większe pieluchowe zakupy
w maluszakach http://maluszaki.pl/
kupiłam:
Otulacz wełniany Storchenkinder
Econobum Otulacz PUL + pieluszka składana - One Size
Papierki jednorazowe biodegradowalne 100 szt
Wkładka mikropolarowa TotsBots
Mydło Odplamiające
Otulacz PUL Tots Bots

i sprawę otulaczy na razie mam z głowy

poza tym zrobiłam zakupy w organic a'lulu
Pieluszki Bambusowe Niebielone KIKKO, 30 x 30 cm (9 szt.)
Pieluszka Wielorazowa Bamboo LOLLIPOP Naturalna
Pieluszka Wielorazowa Diddy Diaper NATURE BABIES
LOLLIPOP Ch.onny Wk.ad Mikrofibrowy Mam Sucho
LOLLIPOP Wk.adka Wielorazowa Mam Sucho

czyli zestaw z bambusa - bardzo delikatny, akurat brałam rozmiarowo pod noworodka, ceny mają zdecydowanie najniższe jeśli chodzi o te bambusowe pieluchy
polecam formowankę Bamboo LOLLIPOP - wyjątkowo miękka i chłonna

resztę chyba będę zamawiała w ekomaluchu http://ekomaluch.pl/ bo mam tam 15% zniżki, tylko czekam aż się prefoldy ecopi pojawią

z gadżety do prania biorę z ecoshopu, bo tanio i pewnie emotka
0 0

benasia

#4963514 Napisano: 19.01.2012 11:56:09
grusia napisał(a):

Dianek zasdroszcze ze nurofenem potrafilas to uajrzmic emotka Ja garsciami jadlam Ketonal Forte a pozniej ten Duo bo nie bylam w stanie zajac sie dzieckiem.
Emanuela to polozna robila Ci masaz szyjki czy co? Jak to rozwarcie na sile wyglada ?Pytam z ciekawosci. Moze po prostu zrobila to nieudolnie.

u mnie też tylko ketonal daje radę i to ten mocniejszy, bo czuje się strasznie gdy mam miesiączkę - słabo mi się robi, na mdlenie zbiera i brzuch boli jakby miało rozerwac, masakra
emotka mam nadzieeję że teraz po 1 dziecku będzie już lepiej.
0 0

#4963530 Napisano: 19.01.2012 12:03:21
Ja się skuszę na Eco Bobolider x 2 i z 10 wkładów na początek, a potem się zobaczy emotka
0 0

#4963542 Napisano: 19.01.2012 12:06:57
dianku te SIO to wkłady czy jak? bo ja się gubię... emotka
0 0

#4963560 Napisano: 19.01.2012 12:16:45
pieluszka SIO http://allegro.pl...der-i2060727506.html (wkłady przypinane, po 1 siknięciu pielucha do prania)

pieluszki kieszonki:
http://allegro.pl...dem-i2060727452.html
http://allegro.pl...bra-i2048030480.html

wkład wkładany do środka, pieluszka do prania do 1-6 siknięć (w zależności od poziomu zabrudzenia), wkłady wymieniamy po każdym siknięciu

i są jeszcze same otulacze PUL do których dajesz pieluszkę formowaną lub składaną - otulacz pierzesz do 3-10 siknięć (jak się ubrudzi lub przecieknie gdzieś), a pieluszkę ze środka otulacza wymieniasz do siknięcie
0 0

#4963579 Napisano: 19.01.2012 12:24:32
katrin polecam ebooka http://www.pielus...alny_wybor_ebook.pdf tutaj wszystkie pieluszki dokładnie rozpisane emotka
0 0

Gość: grusia25

#4963615 Napisano: 19.01.2012 12:36:21
Kobitki a jaki kupujecie płyn do mycia do szpitala dla siebie, mi koleżanka mówiła żebym kupiła szare mydło w płynie Biały Jeleń i czym będziecie się myć bo ponoć gąbek nie wolno używać. I co niby całe ciało mam myc tym mydłem emotka
0 0

kinga1

#4963619 Napisano: 19.01.2012 12:37:44
grusia25 napisał(a):

Kobitki a jaki kupujecie płyn do mycia do szpitala dla siebie, mi koleżanka mówiła żebym kupiła szare mydło w płynie Biały Jeleń i czym będziecie się myć bo ponoć gąbek nie wolno używać. I co niby całe ciało mam myc tym mydłem emotka

najlepiej szare mydlo w płynie;)
0 0

Gość: rachel

#4963621 Napisano: 19.01.2012 12:38:12
grusia25 napisał(a):

ja odkąd jestem w ciąży dostałam strasznego uczulenia i powiem ci że myję się tym mydłem cała pod prysznicem ,teraz juz zapobiegawczo. Ciężko idzie bo się nie pieni i sciąga skóre ale rzeczywiście nie podrażnia. U mnie to ważne bo czesto miałam zapalenie pęcherza a teraz odpukać nic. Także dasz radę.
0 0

Gość: grusia25

#4963629 Napisano: 19.01.2012 12:40:56
rachel napisał(a):

grusia25 napisał(a):

ja odkąd jestem w ciąży dostałam strasznego uczulenia i powiem ci że myję się tym mydłem cała pod prysznicem ,teraz juz zapobiegawczo. Ciężko idzie bo się nie pieni i sciąga skóre ale rzeczywiście nie podrażnia. U mnie to ważne bo czesto miałam zapalenie pęcherza a teraz odpukać nic. Także dasz radę.

ok dziękuje bardzo emotka czyli dopisuje do listy emotka
0 0

joan

#4963630 Napisano: 19.01.2012 12:41:15
grusia25 napisał(a):

Nie piszę w tym wątku, ale Wam kibicuję i co jakiś czas sprawdzam, komu się rodzinka powiększyła emotka

Szare mydło w płynie Biały Jeleń mam w domu i używam go do mycia rąk, jest ok. Ale niedawno kupiłam mydło ALEP w kostce i zdziwiłam się, bo napisano o nim, że można nim myć nawet dzieci w pierwszych dniach życia emotka To chyba musi być na maksa delikatne...
0 0

#4963639 Napisano: 19.01.2012 12:43:50
no dianku teraz rozumiem, bo nie mogłam pojąć jaka jest różnica między tymi eco bobolider, a newbor bobolider...
Ktoś ze sklepu wytłumaczył mi, że różnią się wielkością i materiałem, ale nie napisali, że ta newborn jest SIO
emotka
A jak zapytałam ile tych otulaczy na 3 miesięczne dziecko, tych ECO, to napisali 15 emotka jeśli chcę co 2 dni prać.......
Wg mnie 3 otulaczki starczą i z 15 wkładów z mikrofibry.
0 0

benasia

#4963642 Napisano: 19.01.2012 12:44:31
ale masakra - zlikwidowali poradnie preluksacyjne tam gdzie byłam z malym na usg i w okolicy tez już nie ma choć były, a mały miał iść na usg bioderek jak skończy 3 miesiące do kontroli, babka kazała zadzwonić do NFZ zapytac gdzie w okolicy jest taka poradnia (podobno ok 50km stąd) ale nikt w oddziale nie odbiera... emotka
0 0

koper

#4963649 Napisano: 19.01.2012 12:47:48
benasia napisał(a):

ale masakra - zlikwidowali poradnie preluksacyjne tam gdzie byłam z malym na usg i w okolicy tez już nie ma choć były, a mały miał iść na usg bioderek jak skończy 3 miesiące do kontroli, babka kazała zadzwonić do NFZ zapytac gdzie w okolicy jest taka poradnia (podobno ok 50km stąd) ale nikt w oddziale nie odbiera... emotka

wejdź na stronę oddziału nfz z Twojego województwa. Może będzie tam wyszuwikarka świadczeniodawców wyłonionych w konkursie na 2012 rok?
Ja mieszkam w woj podlaskim i u mnie w dziale dla pacjenta jest

http://83.12.126..../2012/index_2008.php
0 0

#4963664 Napisano: 19.01.2012 12:53:33
katrin może te ich kieszonki są jakieś łatwo brudzące lub kiepsko schną (to nie są otulacze tylko pieluszki kieszonki)więc liczba 7-8szt. dziennie jest realna

dlatego ja z kieszonek zrezygnowałam trochę i zdecydowanie poszłam w tradycyjne otulacze i do nich luźno wkładane wkłady lub pieluszki formowane czy prefoldy lub składane
0 0

Gość: allice

#4963674 Napisano: 19.01.2012 12:57:27
mooniq82 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

Fajna jest zabawa z tym wybieraniem imion emotka

pewnie,że fajna emotka

A u nas to mąż się uparł, że mały to będzie Ryszard. Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki emotka no i już wiedziałam, że na nic moje przekonywania i dyskusje... no i mamy Ryśka. Fajny chłopak choc strasznie uparty emotka Teraz się już przyzwyczaiłam choc gdybym miała drugi raz sama wybierac to chyba dałabym jakieś inne imię.
0 0