Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie grozi tylko natłok teściów, reszta rodziny urlopów nie dostanie
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: anavaX
najgorsze jest teraz to, że mały ma prawie 3 miesiące i przypisują sobie do niego takie prawa że mnie złość bierze za każdym razem jak się z nimi widzę
jak do nich pojedziemy to nawet teściowa się mnie nie zapyta czy może małego, słyszę tylko daj mi go, potem bierze gotowe mleko (które mam tylko na wszelki wypadek) i go karmi, cały czas nosi, po rączkach całuje...
jak kiedyś nie wytrzymam to powiem, że jak tak dalej będzie robić to zobaczy go dopiero na jego komunii
Gość: dianek
poród ludzka rzecz
a strach mnie dopada co jakiś czas, chociaż jest kompletnie bez sensu... całe szczęście mężu mnie sprowadza na ziemię i przestaje się głupio bać
i nikt mi nie pora oksytocyny, której nie chcę, nikt mi krocza nie natnie i nikt mi głowy podczas porodu bezsensownie zawracał nie będzie - bo za zakłócanie spokoju też taka wredna położna może mieć problem
poza tym wszystko MUSI być zgodnie z planem, naturą i w ogóle - bo następnego dzieciaka chcę rodzić w domu i koniec kropka
Gość: katrin22
Tak, w 40st, pomyliłam cyferki.
Kubuś też dostał ciemieniuchy i też oliwka, kąpiel i rozczesywanie,ale dziadostwo powraca, tylko w łagodnej wersji, czyli miejscami.
a i jeszcze na chrzcianch ostatnio teść publicznie powiedział do mnie i męża, że trzeba było normalne imię dziecku dać a nasz mały to Antoś ;/
potem jeszcze się mnie zapytał czy w ciąży znów nie jestem, bo mam brzuch ( cenzura - niespełna 3 miesiące temu dziecko urodziłam)
też mam dosyć już tego wszystkiego
Jakbym czytała o mojej sytuacji!!!
Też jak byłam w ciąży, to teściowie nigdy się nie zapytali jak się czuję, a teraz wielcy dziadkowie. Moja teściowa jak przyjedzie to też się pcha, ale karmić bym jej nie pozwoliła. A te jej mądrości to neguję i mam spokój, bo się obraża.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak teraz miałabym mieć drugie to mówię teściom, że wybiorę teraz Waleriana, Józefinę, Konstancję albo Alfreda
Teściową się nie przejmuj, jak widać wredna baba, a na taką nie ma rady, musisz jednym uchem słuchać a drugim wypuszczać, ja tak robię, a jak już zajdzie mi za skórę to powiem co ja myślę i koniec.
Chociaż moja ostatnio jakaś miła, jak wchodzi to mówicześć Kasiu, wychodzi: cześć Kasiu
Myślałam, że Wy piszecie o kaszkach typu kasza manna i stad moje wątpliwości
ja też muszę przyjąć jakąś strategię
a jeszcze kilka słów do dianek
ja też miałam takie nastawienie co ma być to będzie, nie panikowałam i wszystko przyjęłam jako normę
nie myślałam za to, by na kogoś wrzeszczeć
najważniejsze, to myśleć o tym by sobie było dobrze i by maleństwu w przychodzeniu na świat pomóc
swój poród tak jak już kiedyś pisałam wspominał bardzo, ale to bardzo dobrze (nie chodzi tylko o opiekę) ale także o ból i samopoczucie, które wcale nie okazało się takie złe...
przyznam, też że dla mnie cała ciąża i poród były lżejsze niż pierwsze 2 tygodnie po porodzie (zmęczenie, brak snu mnie totalnie wykończyły) ale już po miesiącu przyzwyczaiłam się do tego
Gość: grusia
Gość: allice
A ja robiłam zwykłą kaszkę mannę z mlekiem modyfikowanym. Gotowałam ją najpierw na wodzie, tak żeby nie była zbyt gęsta, a potem studziłam i dosypywałam mleka w proszku i dokładnie mieszałam. Robiłam tak czasem bo synek bardzo lubi zwykłą kaszę mannę jako przerywnik od tych gotowych.
A to jeszcze czas
Grusia dajesz już swojej małej Pepti? bo interesuje mnie, czy jej smakuje. Kubuś zanim zassie butlę to krzywi się 5 razy
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to cham z teścia, wymyśl coś równie miłego i mu zapodaj przy następnym widzeniu...
No właśnie o tym myślałam heh
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taką kaszkę chyba można np dać malutką łyżeczkę do mleczka aby małego uczyć gdy będzie miał 4 miesiące czy musi być najpierw zwykły kleik do mleczka?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
Też mam taką nadzieję, że i u nas zniknie, a jak nie to zawsze można Sinlac z musem jabłkowym wymieszać
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja zaś ma w drugą stronę, totalne w cenzurawłażenie, co jeszcze gorsze jest od braku zainteresowania, bo ciągle dzwoni, pyta o zdrowie itp... Ale to cholernie upierdliwe... A jeszcze szlag mnie trafia jak wyskakuje z tekstem, że bardzo lubi niemowlęce tyłeczki... całować...