Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
onlyrybka
Postów 1385
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja rodziłam SN, pierwszy raz bez znieczulenia, odważna byłam
Rodziłam za każdym razem w dość odległym od miejsca zamieszkania szpitalu, wybrałam taki, gdzie jest oddział intensywnej terapii noworodka /w razie czego/ i gdzie mnie znieczulą na moją prośbę
Ja o 1 karmię, potem o około 5 a potem o 8 i śpimy do 10-11:)
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Drugiego porodu cholernie będe się bała (jak już oczywiście będe w ciąży)
Bo człowiek wie co go czeka
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego teraz jestem zwolenniczką prywatnej położnej, jak i znieczulenia, jeśli jest taka potrzeba
Dobrze, że teraz jest możliwość prywatnej położnej, najlepiej jeszcze wziąć taką ze szpitala gdzie się będzie rodziło.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale najgorsze to miałam te ostatnie chwile kiedy myślałam, że zawału dostanę tak bolało mnie serce i po porodzie, kiedy byłam nieprzytomna - nie mogłam ruszyć nawet palcem a słyszałam te wszystkie krzyki biegających pielęgniarek itp
Gdyby nie T to nawet by nikt nie zauważył, że lece z łóżka
ps Emi ulokowałam się właśnie pod kołderką z tel w ręce
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też czekałam do ostatniej chwili
mama bała się że jej w wannie urodze, bo zachciało mi się kąpieli
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny jutro mam ważną sprawę w sądzie więc babulki trzymajcie mocnooo kciuki jutro o 12:30
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam nadzieje że to koniec bo już w czerwcu niby miał być koniec ;/
Zmykam właczyć jakiegoś tasiemca
dobranoc
Gość: dianek
mąż poszedł na imprezę firmową... ja spać nie mogłam bo mnie coś serducho męczyło i w ogóle nie wiem czy mnie jakieś choróbsko nie bierze
a ten wrócił o 1 w nocy, ledwo trafił do łóżka trzymając się ścian
nie wiem co mu odwaliło...on normalnie prawie w ogóle nie pije, bo nie lubi, czasem piwko tylko jakieś..
przez 30 min próbowałam go obudzić bo się rzucał po łóżku (somnambulizm jak już kiedyś wspominałam..) ale zero reakcji
po tych 30-40min. zaczął reagować wreszcie na cokolwiek - wcześniej nic go nie ruszało, ani lanie po pysku, ani gadanie, wkładanie palców do oczu, nic
przez 1,5h gadałam do niego, żeby poszedł do drugiego pokoju bo śmierdzi, boję się go i chcę już spać
nie był w stanie wstać z łóżka... mówić z resztą też nie...
ale po chwili przyszedł mój ratunek - wzięło go na rzyganie jak wziąć powinno, na szczęście zdążył wejść do łazienki - a dalej szkoda gadać
oj będzie miał jutro sprzątania, prania i w ogóle
gorzej bo mnie po wielkiej złości jakaś litość wzięła... poszłam spać, ale oczywiście nie mogłam zasnąć bo on w tej łazience siedział...
wchodzę, a ten między tym zarzyganym wszystkim śpi na płytkach, na podłodze gołymi placami...
a dopiero miał korzonki przeziębione... obudziłam, kazałam się przebrać, przy okazji się okazało że łeb gdzieś rozwalił, więc opatrzyłam i kazałam pójść spać do salonu..
nawet nie dyskutował długo...
tylko z tego wszystkiego i mi się spać odechciało i zgłodniałam
no i się zastanawiam... wyrzucić głupka z domu? robić piekło z życia przez tydzień? wychłostać? kazać stać 2h bez majtek na mrozie?
co ja mam z tym chłopem zrobić?
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakby mnie mąż miał po imprezach wyrzucać z domu, to już dawno pod mostem wylądowałabym
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
Katrin22 pytałas jak mała przyjela Bebilon - dostala go dopiero 2 razy dzisiaj bo mielismy odczekac od wczoraj - mala miala szczepienie i lekarka sugerowala by nie wprowadzac nowego mleka wczoraj bo jak mala zle zareaguje na szczepienie to bedzie wiadomo ze to szczepienie a nie np mleko. Takze od dzis jestesmy na Pepti i o dziwo mloda ani sie nie skrzywila - dzielnie chłepce i ma gdzies smak
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzymamy,czekamy na wieści
Gość: grusia
Link posle na PW - jesli nie macie ochoty zignorujcie wiadomosc
Gość: dianek
i mnie Bernard obudził kopniakami oznaczającymi mama, pobudka! zjedz śniadanie!
eh...
a z tym dużym głupkiem dalej zero kontaktu
teraz się zastanawiam czy on tyle wypił, czy pili jakąś lewą wódę, czy mu alkohol wszedł w reakcje z lekami... bo tak źle to zdecydowanie nigdy nie było...
koleś się normalnie na detoks nadaje... jak mu wątroba siądzie to pięknie będzie
Beniaminowa walcz dzielnie i wracaj z maluszkiem !
Gość: mooniq82
trzymamy kciuki i powodzenia