Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4983995 Napisano: 30.01.2012 11:15:18
dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Od 2 dni mamy też inny problem, na języku z tyłu ma biały osad, podejrzewam popularną pleśniawkę, smaruję mu 2-3 razy dziennie Aphtin i lekko wycieram czystą pieluchą zmoczona w wodzie, dużego efektu to nie daje, bo on ma tego malutko, ale nie jest to miejscami tylko z tyłu cały język.8 lutego mamy wizyte na szczepienie chyba wtedy poproszę o coś lepszego niż ten Aphtin?
Nie wiem, czy to na 100% pleśniawka...

Katrin, ale dobrze sie przyjrzałas, czy to nie jest normalny osad? np. po jedzeniu, chodzi mi o mleczko oczywiście, aaa ale napisałaś, że nie schodzi po oczyszczeniu.
Plesniawki raczej na języku nie wyskakuja, no ale może cos tam rzeczywiscie się przyplatało.
Aphtin, według mojej lekarki nic nie daje, lepsza jest nystatyna, no ale to juz na receptę.

dolly przed chwilką starłam trochę pieluszką namoczoną w rumianku, zeszło trochę i teraz juz jestem głupia co to jest, kilka dni temu było więcej tego osadu, teraz jak ścieram jest mniej. Wcześniej mały gorzej jadł, teraz jest lepiej i już sama nie wiem. Trudno stwerdzić, czy to po mleku, bo ciągle je je.
0 0

Gość: grusia

#4984010 Napisano: 30.01.2012 11:20:12
agusia147 napisał(a):

U mnie też każą swoją przynosić, tylko jaką wziać? Bardzo wam się zabrudziły?

U mnie troche i to tylko jak mi dzieciaczka na brzuch polozyli ,ale bez problemu sie wypralo - w tej samej koszuli rodzilam synak i corcie emotka Ot taka moaj szczesliwa koszula porodowa emotka

My juz po chrzcinach, mala wciaz spala, gdybym wiedziala ze chrzciny po mszy sa takie intymne to syna tez bym tak chrzcila a nie na chrzcielnej mszy jak zawsze.

Mala Pepti przyswaja dobrze, juz nie ulewa. Kolejne szczepienie 8 marca emotka a bioderka 21 lutego - kolejna kontrola bo u nas zalecane sa 3 do 6 miesiaca zycia.
0 0

Gość: dianek

#4984013 Napisano: 30.01.2012 11:21:35
a to biorę do rodzenia jedną ze swoich ulubionych koszul do spania emotka długość powinna być idealna, koszulka ciemno-granatowa więc jakby były plamki to nic nie będzie widać, no i zdecydowanie będzie mi w niej lepiej niż w jakiejś nowej czy szpitalnej emotka
0 0

benasia

#4984020 Napisano: 30.01.2012 11:23:20
no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka
0 0

benasia

#4984026 Napisano: 30.01.2012 11:25:18
a i mieliśmy iść na kontrol pępuszka 14 lutego ale okazało się że nie mają już tam na NFZ chirurga dzięcięcego. co prawda pępuszek całkiem się wchłonął ale w końcu kontrol miała być, więc chyba musze szukać gdzie indziej tylko gdzie ja termin dostanę... emotka
0 0

Gość: nineczka17

#4984034 Napisano: 30.01.2012 11:32:40
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Od 2 dni mamy też inny problem, na języku z tyłu ma biały osad, podejrzewam popularną pleśniawkę, smaruję mu 2-3 razy dziennie Aphtin i lekko wycieram czystą pieluchą zmoczona w wodzie, dużego efektu to nie daje, bo on ma tego malutko, ale nie jest to miejscami tylko z tyłu cały język.8 lutego mamy wizyte na szczepienie chyba wtedy poproszę o coś lepszego niż ten Aphtin?
Nie wiem, czy to na 100% pleśniawka...

Katrin, ale dobrze sie przyjrzałas, czy to nie jest normalny osad? np. po jedzeniu, chodzi mi o mleczko oczywiście, aaa ale napisałaś, że nie schodzi po oczyszczeniu.
Plesniawki raczej na języku nie wyskakuja, no ale może cos tam rzeczywiscie się przyplatało.
Aphtin, według mojej lekarki nic nie daje, lepsza jest nystatyna, no ale to juz na receptę.

dolly przed chwilką starłam trochę pieluszką namoczoną w rumianku, zeszło trochę i teraz juz jestem głupia co to jest, kilka dni temu było więcej tego osadu, teraz jak ścieram jest mniej. Wcześniej mały gorzej jadł, teraz jest lepiej i już sama nie wiem. Trudno stwerdzić, czy to po mleku, bo ciągle je je.

a na pleśniawkę babcina metoda to niech maleństwo zsika pieluchę tetrową i tym mu wytrzeć w buzi działa i mnie już później pleśniawka nigdy nie wróciła emotka
0 0

Gość: grusia

#4984044 Napisano: 30.01.2012 11:38:42
benasia napisał(a):

no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka

A ktore to Wasze szczepienie ?Kinia szczepiona byla juz 2 razy.

A chrzciny po mszy sa takie nie wiem jak to nazwac - tylko my, goscie i ksiadz tylo dla nas.Tak indywidualnie i jakos bardziej uroczysto mi sie wydawalo niz na mszy gdzie chrzci sie na raz 10 dzieci.
0 0

monika1985monik

#4984069 Napisano: 30.01.2012 11:48:20
dianek napisał(a):

a to biorę do rodzenia jedną ze swoich ulubionych koszul do spania emotka długość powinna być idealna, koszulka ciemno-granatowa więc jakby były plamki to nic nie będzie widać, no i zdecydowanie będzie mi w niej lepiej niż w jakiejś nowej czy szpitalnej emotka

U nas też trzeba było mieć swoją
emotka najważniejsze żebyś miała jak w niej dzidzi nakarmić tz np na guziki
0 0

#4984147 Napisano: 30.01.2012 12:24:08
agusia147 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

fryteczka napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Wiecie ja w trakcie porodu na ktg nie miałam skurczy!!!! Normalnie to miałam a aparta nic nie pokazywał.

Katrina a karmisz piersią synka, na piersi kupek może nie być nawet kilka dni. ja karmie i kupki sa co 2 dni;)

Agusia no to może coś się zaczyna;) powodzenia

cytrynkowa. z ktg mialam taka sama sytuacje. czuje ogromne skurcze a ktg-nic emotka i tylko tekst jak pani bedzie miala skurcz prosze przec . nikt z nich nie wiedzial kiedy wiec kontrolowalam sama emotka

no i taki morał że każda jest inna i poród inny:)

Co do koszuli to rodziłam w swojej:)

agusia kup sobie jedną krótką w razie W do porodu sn i ze 2 normalne rozpinane. Ja miałam w sumie 4 koszule, bo byłam dłużej, a i tak mi mama prała, bo byłam tam cały tydzień.
Koleżanka z sali, która rodziła sn miaładość zabrudzoną koszulę, przy wstawaniu trochę z nich chlusnęło, ze mnie tak nie ciekło jak z niej, mnie wyczyścili od razu przed zaszyciem, krwawiłam około 3 tygodnie i to malutko, nie potrzebowałam mega podpasek tylko zwykłe.
0 0

Gość: agulecece

#4984159 Napisano: 30.01.2012 12:27:46
ja tez rodzilam w swojej koszuli,mam pytanie do mam dzieciakow w wieku ok 3 miesiecy czy wam też tak bardzo wypadają włosy i czy znacie na to jakis sposob ja juz raz od porodu je scinalam i nic to nie dalo.od ok tygodnia gubie je tonami
0 0

#4984168 Napisano: 30.01.2012 12:29:24
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

U mnie troche i to tylko jak mi dzieciaczka na brzuch polozyli ,ale bez problemu sie wypralo - w tej samej koszuli rodzilam synak i corcie emotka Ot taka moaj szczesliwa koszula porodowa emotka

My juz po chrzcinach, mala wciaz spala, gdybym wiedziala ze chrzciny po mszy sa takie intymne to syna tez bym tak chrzcila a nie na chrzcielnej mszy jak zawsze.

Mala Pepti przyswaja dobrze, juz nie ulewa. Kolejne szczepienie 8 marca emotka a bioderka 21 lutego - kolejna kontrola bo u nas zalecane sa 3 do 6 miesiaca zycia.

Słyszałam, że Pepti przypisują też na kolki i ulewania. Mój Kubuś rzadko ulewa, zazwyczaj jak mu daję na siłę by dopił te 10ml, wyedy i tak uleje nadmiar. Przy bekaniu rzadko mu coś wyleci.
Za to wczoraj po herbatce tak mi się przy beknięciu zakrztusił, że wezwałam wszystkie świętości do pomocy...# razy reanimowałam i w końcu wyleciało, masakra, tak się jeszcze nigdy nie wystraszyłam
0 0

Gość: emilka1705

#4984174 Napisano: 30.01.2012 12:30:38
agulecece napisał(a):

ja tez rodzilam w swojej koszuli,mam pytanie do mam dzieciakow w wieku ok 3 miesiecy czy wam też tak bardzo wypadają włosy i czy znacie na to jakis sposob ja juz raz od porodu je scinalam i nic to nie dalo.od ok tygodnia gubie je tonami

oj niedawno ja sie tu zaliłam ze niedługo nic mi nie zostanie:)
dziewczyny pocieszyły i poradziły:) Liwcia ma 3, 5 miesiaca i dalej leca, ale mniej troszke niz 2-4tygodzie temu emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4984179 Napisano: 30.01.2012 12:32:02
musisz watek przeszukac tam padły nazwy odzywek itp:) pomogłabym Ci, ale córcia wzywa:)
0 0

#4984184 Napisano: 30.01.2012 12:34:09
ok dziekuje moze jasiu pozwoli mi poszukac
0 0

#4984185 Napisano: 30.01.2012 12:34:12
agulecece napisał(a):

Ja jeszcze 2 tygodnie temu cieszyłam się, że mi ne wypadają, teraz jest gorzej, nie jest tragicznie, ale wypadają. Jem witaminki Falvit Mamma, ale nie systematycznie, za to gotuję sobie mleko owsiano- kokosowe do wypicia na wzmocnienie, jak wiadomo płatki owsiane na włosy super.
Myję głowę w Dove i nic więcej nie robię, jest lepiej odkąd piję to mleczko, ale obawiam się, że będą po trochę wypadać, też przycięłam, miałam długie do połowy plecków, teraz są za ramiona, o moich pasemkach mogę zapomnieć, bo dopiero mi wypadną.
0 0

#4984193 Napisano: 30.01.2012 12:35:57
ja tez zazywam falvit mama regularnie stosuje odzywke petrishi dalej masakra mam wlosy ledwie za ucho po ścieciu i nadal wypadaja
0 0

inka113

#4984202 Napisano: 30.01.2012 12:41:46
agulecece napisał(a):

ja tez zazywam falvit mama regularnie stosuje odzywke petrishi dalej masakra mam wlosy ledwie za ucho po ścieciu i nadal wypadaja

na to podobno nie ma sposobu, co ma wypaść to i tak wypadnie. zasada: 3 miesiące po porodzie przez 3 miesiące emotka
dwa razy przez to przechodziłam, za każdym myslałam, że za chwilę zostane w końcu łysa ale zawsze wszystko wracało do normy emotka
0 0

#4984208 Napisano: 30.01.2012 12:43:39
Matko, to jak mi jeszcze przez 3 miesiące będą wypadać to wyłysieję, nigdy nie miałam bujnej czupryny, zawsze cienkie, rzadkie włosy, cieszyłam się jak głupia jak mi w ciąży tyle narosło, a tu znów porażka..
0 0

#4984209 Napisano: 30.01.2012 12:43:41
ja przy corce tez gubilam wlosy ale myslalam ze przez to ze byly dlugie i ich nie obciełam no coz widocznie taki nasz los
0 0

#4984213 Napisano: 30.01.2012 12:44:31
sonata jak tam tort Pavlowej???
bo czekam na przeps i rezultaty emotka
0 0