Konkursowiczki w ciąży

inka113

#4984215 Napisano: 30.01.2012 12:46:58
katrin22 napisał(a):

Matko, to jak mi jeszcze przez 3 miesiące będą wypadać to wyłysieję, nigdy nie miałam bujnej czupryny, zawsze cienkie, rzadkie włosy, cieszyłam się jak głupia jak mi w ciąży tyle narosło, a tu znów porażka..

wypada właśnie to co urosło w ciąży emotka
0 0

Gość: katrin22

#4984227 Napisano: 30.01.2012 12:54:16
inka113 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Matko, to jak mi jeszcze przez 3 miesiące będą wypadać to wyłysieję, nigdy nie miałam bujnej czupryny, zawsze cienkie, rzadkie włosy, cieszyłam się jak głupia jak mi w ciąży tyle narosło, a tu znów porażka..

wypada właśnie to co urosło w ciąży emotka

Czyli znów będą rzadkie...buuu, mam nadzieję, że coś zostanie z nadmiarem emotka
0 0

Gość: dianek

#4984233 Napisano: 30.01.2012 12:56:12
katrin jak coś to prefoldy EcoPi przyszły
są w pieluszkarni i w ekomaluchu

tylko że podrożały emotka
0 0

sonata

#4984278 Napisano: 30.01.2012 01:15:54
katrin22 napisał(a):

sonata jak tam tort Pavlowej???
bo czekam na przeps i rezultaty emotka

Nie ma TRUSKAWEK emotka Nie ma w Almie, w hipermarketach... nigdzie. Domownicy też czekają. Z Almy dostanę maila, jak tylko będą.
0 0

benasia

#4984301 Napisano: 30.01.2012 01:29:04
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka

A ktore to Wasze szczepienie ?Kinia szczepiona byla juz 2 razy.

A chrzciny po mszy sa takie nie wiem jak to nazwac - tylko my, goscie i ksiadz tylo dla nas.Tak indywidualnie i jakos bardziej uroczysto mi sie wydawalo niz na mszy gdzie chrzci sie na raz 10 dzieci.

my mieliśmy pierwsze szczepienie podstawowe w grudniu, potem na pneumokoki w styczniu a teraz w lutym jedno i drugie na raz.
no my jak mieliśmy chrzciny to akurat tylko Mikołajek był chrzczony.
0 0

benasia

#4984306 Napisano: 30.01.2012 01:35:01
ja wam polecę na wypadanie włosów REVALID - kapsułki do połykania, szampon i odżywkę - naprawdę działa, 3 lata temu gdy mi wypadały dermatolog mi zapisała (jest bez recepty) i podziałało a w dodatku piękne nowe włoski urosly. teraz też stosuję ale nie mogłam dostać tych kapsułek 90szt, były same po 30szt, a to trzeba brać najpierw 2 dziennie, a potem 1 dziennie.
ale dziś meżu mi przywiezie.
Trzymajcie się - mi też dermatolog powiedziała wtedy co ma wypaść to wypadnie.
a taką bujną czuprynę miałam przed ciążą i w ciąży, a po sylwestrze zaczęły wypadać... emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4984311 Napisano: 30.01.2012 01:38:16
Wiecie też slyszalam ze po 3 miesiącach zaczynają wypadac.Mi jeszcze miesiąc został z włosami emotka

Koszuli porodowej prawie wogole nie ubrudziłam.

Moja Milena niestety bardzo ulewa, przy tym się ksztusi tym co uleje....
0 0

benasia

#4984317 Napisano: 30.01.2012 01:43:25
Mikołaj nie ulewał i nie ulewa, jedynie ślini się od jakiegoś czasu trochę...
ewentualnie może troszeczkę ulać gdyby w trakcie odbijania dostał czkawkę jeśli byłoby mu zimno i przy pierwszym czknięciu poleci troszeczkę.
0 0

Gość: cytrynkowa

#4984319 Napisano: 30.01.2012 01:44:32
Moja też się ślini:) Kurde mam nerwy na to ulewanie, ale podobno trzeba czekać...
0 0

benasia

#4984323 Napisano: 30.01.2012 01:45:25
cytrynkowa napisał(a):

Moja też się ślini:) Kurde mam nerwy na to ulewanie, ale podobno trzeba czekać...

przejdzie jej, Mikołaja kuzynka dużo ulewala aż dostawała zagęstnik a teraz ma 6 miesięcy i już rzadko kiedy uleje....
0 0

sonata

#4984324 Napisano: 30.01.2012 01:45:30
To wypadanie włosów jet tylko tymczasowe, w ciąży nie wypadają niemal wcale z powodu wysokiego poziomu hormonów. Gdy wszystko wraca do normy po tej burzy hormonalnej to wydaje się, że wypadają garściami.
Katrin zaczekaj na mój tort, bo chcę dać swoje zdjęcie emotka
Agusia jak masz takie silne przepowiadające, to jak podczas porodu się rozkręcisz to urodzisz szybciutko. Nie będziesz potrzebowała pomocy przy skurczach emotka
0 0

fryteczka

#4984325 Napisano: 30.01.2012 01:45:43
mi strasznie włosy wypadaja. scielam je troche po porodzie ale wychodza garsciami..lykam skrzypowite i humavit ale za bardzo nie pomaga
0 0

beata21

#4984326 Napisano: 30.01.2012 01:46:00
cytrynkowa napisał(a):

Wiecie też slyszalam ze po 3 miesiącach zaczynają wypadac.Mi jeszcze miesiąc został z włosami emotka

wypadanie wlosow po porodzie to wina spadku estrogenu i to co nie wypadlo w ciazy wypada wlasnie jakies 3 miesiace po porodzie
0 0

Gość: allice

#4984330 Napisano: 30.01.2012 01:46:35
nineczka17 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Od 2 dni mamy też inny problem, na języku z tyłu ma biały osad, podejrzewam popularną pleśniawkę, smaruję mu 2-3 razy dziennie Aphtin i lekko wycieram czystą pieluchą zmoczona w wodzie, dużego efektu to nie daje, bo on ma tego malutko, ale nie jest to miejscami tylko z tyłu cały język.8 lutego mamy wizyte na szczepienie chyba wtedy poproszę o coś lepszego niż ten Aphtin?
Nie wiem, czy to na 100% pleśniawka...

Katrin, ale dobrze sie przyjrzałas, czy to nie jest normalny osad? np. po jedzeniu, chodzi mi o mleczko oczywiście, aaa ale napisałaś, że nie schodzi po oczyszczeniu.
Plesniawki raczej na języku nie wyskakuja, no ale może cos tam rzeczywiscie się przyplatało.
Aphtin, według mojej lekarki nic nie daje, lepsza jest nystatyna, no ale to juz na receptę.

dolly przed chwilką starłam trochę pieluszką namoczoną w rumianku, zeszło trochę i teraz juz jestem głupia co to jest, kilka dni temu było więcej tego osadu, teraz jak ścieram jest mniej. Wcześniej mały gorzej jadł, teraz jest lepiej i już sama nie wiem. Trudno stwerdzić, czy to po mleku, bo ciągle je je.

a na pleśniawkę babcina metoda to niech maleństwo zsika pieluchę tetrową i tym mu wytrzeć w buzi działa i mnie już później pleśniawka nigdy nie wróciła emotka

Polecam tą metodę mój mały miał pleśniawkę ale nie nalot tylko białe punkciki po wewnętrznej stronie warg. Przetarłam kilka razy i już nie wróciło. Aphtin też kupiłam ale natrafiłam na informację, że może byc szkodliwy i nawet go nie otwarłam.
0 0

sonata

#4984334 Napisano: 30.01.2012 01:49:13
Nasz pediatra też powiedział, że Aphtin może bardziej zaszkodzić dziecku niż same pleśniawki. Polecał domowe metody.
0 0

Gość: allice

#4984337 Napisano: 30.01.2012 01:51:00
beata21 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

wypadanie wlosow po porodzie to wina spadku estrogenu i to co nie wypadlo w ciazy wypada wlasnie jakies 3 miesiace po porodzie

też mi wypadały, a potem wszystko wróciło do normy, trzeba to przeczekac tak jak piszecie to wypadają, te które nie wypadły podczas ciąży.
0 0

Gość: nineczka17

#4984338 Napisano: 30.01.2012 01:51:07
benasia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

przejdzie jej, Mikołaja kuzynka dużo ulewala aż dostawała zagęstnik a teraz ma 6 miesięcy i już rzadko kiedy uleje....

tak w większości przypadków koło 6 m-ca już zaniknie
mój najmłodszy miał refluks żołądkowo-przełykowy i jak dwoje starszych prawie nie ulewało tak ten co jedzenie i często zapominałam mu po jedzeniu podłożyć pieluszkę i często musiałam zmieniać ubranko

ale przybierał dobrze na wadze i żadnych zagęszczaczy nie dostawał
0 0

#4984340 Napisano: 30.01.2012 01:51:49
dianek napisał(a):

katrin jak coś to prefoldy EcoPi przyszły
są w pieluszkarni i w ekomaluchu

tylko że podrożały emotka

dianek ja na razie mam zapas emotka
10 wkładów mam sucho (1 przyszedł GRATIS, pewnie przez pomyłkę hihi, albo rekompensata za to, że inny kolor przysłali, ten miętowy jest jak brudny biały- nie polecam.
Za to kieszonki z Bobolidera- REWELACJA!!!!
Malutkie na pupce jak pampers i tanie 18zł z allegro, a z ich sklepu za 17zł, przez pomyłkę wzięłam z allegro.
2 kieszonki ECO i 1 Minkee za 24zł, jednak ta Mnkee jest duża, ale milusia w dotyku z napisami I LOVE
emotka do tego mam 5 wkładów zwykłych z mikrofibry.
Myślę, że powinno mi to wszystko starczyć na 2 dni, bo Kubuś góra 2 pieluchy w nocy zasikuje, a ta mam sucho miał 8h, ale lekko wyciekło, ale jak pisałaś ona jeszcze nie jest taka chłonna.

Tak sobie myślę, że jakby te kieszonki miały siateczkę zamiast tego polaru byłyby idealne i można by je ze 2 wykorzystać.
0 0

#4984342 Napisano: 30.01.2012 01:52:29
sonata napisał(a):

Nasz pediatra też powiedział, że Aphtin może bardziej zaszkodzić dziecku niż same pleśniawki. Polecał domowe metody.

czyli siuśki, czy jeszcze jakieś inne?
Ja myje rumiankiem i daję do picia też rumianek.
0 0

#4984345 Napisano: 30.01.2012 01:53:19
cytrynkowa napisał(a):

A spróbuj podać jej Pepti tak na spróbowanie emotka
0 0