Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#4985928 Napisano: 31.01.2012 01:27:15
katrin22 a co polecasz? Chciałabym kupić coś na próbe i założyć w nocy. Nie chce kupowac zestawów bo na razie nie mam możliwości prać i suszyć tak często. Ja robie pranie raz na tydzień.
0 0

beniaminowa

#4985932 Napisano: 31.01.2012 01:33:25
Pierwsza noc w domu za nami emotka Lekko nie było emotka No i rano wizyta w poradni laktacyjnej emotka Ale ogólnie jest super emotka Zdecydowanie lepiej niż z pierwszym dzieckiem...
0 0

Gość: dianek

#4985939 Napisano: 31.01.2012 01:36:12
agasiam na noc najlepsze coś z bambusem bo jest bardzo chłonny i antybakteryjny
dla maluszka można też zwykłe wkłady - tak jak teraz katrin stosuje, tylko one z czasem zaczną być za mało chłonne, bo wiadomo dzieciak sika coraz więcej

no i koniecznie z wkładką mam sucho lub sucha pupa żeby się dzieciak nie budził emotka

ewentualnie napisz ile Twój brzdąc już waży i czy chłopak czy dziewczynka bo kurcze nie pamiętam to poszperam gdzie teraz promocje i co się opłaca kupić na próbę (bo katrinowe Flipy z wkładami są dość drogie i pojedynczo się nie opłaca kupować)

0 0

benasia

#4985977 Napisano: 31.01.2012 01:57:15
no być może macie rację z wielorazówkami ale ja też nie mam czasu na razie się w to bawić - tanie wielorazówki nie są, a poza tym doliczcie do tego te papierki jednorazowe, specjalne proszki do prania, wodę, prąd i wasz czas i ciekawe czy wyjdą taniej niż pampersy. Nie spieram się czy zdrowsze ale mój maly zdrowy jak ryba a i rodzeństaw dzieci zdrowe.
po prostu każdy ma inna skórę a pupka Mikusia zdrowa i piękna emotka
Mikołaj nosi 4 już dlugi czas a znajdą się zawsze w promocji emotka
cHOÆ nie zaprzeczam że być może kiedyś spróbuję gdy będzie więcej czasu no i kasy bo podejrzewam że kilka ich na raz trzeba kupic.
na razie wy testujcie i dajcie znać jak wam idzie emotka
0 0

sonata

#4985981 Napisano: 31.01.2012 01:58:37
beniaminowa napisał(a):

Pierwsza noc w domu za nami emotka Lekko nie było emotka No i rano wizyta w poradni laktacyjnej emotka Ale ogólnie jest super emotka Zdecydowanie lepiej niż z pierwszym dzieckiem...

Jak czytam Twoje radosne posty to mój strach gdzieś ucieka do kąta emotka
0 0

Gość: katrin22

#4985985 Napisano: 31.01.2012 02:00:30
Mój zestaw był drogi, ale warty swej ceny emotka
Ja mogę polecić to co ja mam.
Flipp plus wkład mam sucho w promocji kosztuje 75zł.
Otulacz Flipp zmieniasz co 6 zmian wkładów, czyli dobrze mieć 2 otulacze.
Wkłady zwykłe kupiłam na allegro po 6,50
Pojedynczo się nie opłaca zbytnio.
Ale możesz kupić ze 3 kieszonki i do tego wkłady, to na 6 zmian starczy.
http://allegro.pl...dem-i2075373429.html
0 0

sonata

#4986001 Napisano: 31.01.2012 02:07:28
Moja prawie dwulatka ma pieluszkę w nocy i na wyjście. Po domku biega w majteczkach i rajstopkach i raz zdąży na nocnik a trzy razy nie emotka Kupujemy baby dream z rossmana, pampersy są jakieś śmierdzące. Różyczka nigdy nie miała infekcji ani odparzeń. Jak urodzi się malutka, chciałabym wypróbować wielorazówki.
0 0

#4986003 Napisano: 31.01.2012 02:09:52
Na pewno tańsze niż Pampersy emotka
Na noc można dać wkład mam sucho i jeden zwykły.
Jest duuużo możliwości.
Proszki antybakteryjne są drogie, ale daje się ich małą łyżeczkę do proszku dla dzieci, nie daję się żadnych płynów zmiękczających.
Jak już napisałam wyżej, to nie jest pracochłonne, tylko tak wygląda emotka
0 0

#4986009 Napisano: 31.01.2012 02:12:44
sonata napisał(a):

Moja prawie dwulatka ma pieluszkę w nocy i na wyjście. Po domku biega w majteczkach i rajstopkach i raz zdąży na nocnik a trzy razy nie emotka Kupujemy baby dream z rossmana, pampersy są jakieś śmierdzące. Różyczka nigdy nie miała infekcji ani odparzeń. Jak urodzi się malutka, chciałabym wypróbować wielorazówki.

Jak Twoja starsza córa nie nosi już prawie pieluch to możesz kupić tą kieszonkę z Bobolidera, bo nawet jak siknie to nie przecieknie emotka koszt to 18zł emotka
Możesz teraz pokupować trochę i od razy przetestować na starszej, a potem malutka może je nosić emotka
0 0

benasia

#4986010 Napisano: 31.01.2012 02:13:46
patrzyłam na allegor mnóstwo tego i cięzko się połapać pleformy, wkłady, formowanki i inne... emotka
chyba poczekam jeszcze aż maly podrośnie emotka
0 0

#4986018 Napisano: 31.01.2012 02:18:24
benasia napisał(a):

no być może macie rację z wielorazówkami ale ja też nie mam czasu na razie się w to bawić - tanie wielorazówki nie są, a poza tym doliczcie do tego te papierki jednorazowe, specjalne proszki do prania, wodę, prąd i wasz czas i ciekawe czy wyjdą taniej niż pampersy. Nie spieram się czy zdrowsze ale mój maly zdrowy jak ryba a i rodzeństaw dzieci zdrowe.
po prostu każdy ma inna skórę a pupka Mikusia zdrowa i piękna emotka
Mikołaj nosi 4 już dlugi czas a znajdą się zawsze w promocji emotka
cHOÆ nie zaprzeczam że być może kiedyś spróbuję gdy będzie więcej czasu no i kasy bo podejrzewam że kilka ich na raz trzeba kupic.
na razie wy testujcie i dajcie znać jak wam idzie emotka

benasia tu nie ma co liczyć - wypasiony zestaw wielorazówek na cały okres pieluchowania to ok. 600zł razem z papierkami jednorazowymi i proszkami (a w zasadzie dodatkami do proszków, bo to się tylko dosypuje odrobinę do normalnego proszku do prania)
woda, prąd, czas? przecież pieluchy dokładasz do normalnego prania, nie pierzesz tego specjalnie, nie namaczasz ani nic, więc ciężko to doliczać, chociaż chyba na forum pieluszkarni był tatuś, który policzył te koszty i jeszcze to podzielił na jedną pieluszkę emotka jakieś odsetki groszy wyszły emotka

a pampersy - za 600zł kupisz pieluch na cały okres pieluchowania wliczając w to jeżdżenie do sklepu, wyrzucanie śmieci i kremy na pupe (bo przy wielorazowych nie kremujesz niczym)?

chyba nie emotka

no ale co kto używa to zupełnie indywidualna sprawa, ale moim zdaniem powinno się więcej mówić o zdrowszych sposobach pielęgnacji dzieci - mówię tu nie tylko o pieluchowaniu, ale też o karmieniu, higienie, spacerach etc.
za granicą mama jak rodzi malucha to dostaje kupę materiałów na te tematy - a u nas chyba nic emotka (mówiąc za granicą mam na myśli Anglię, Niemcy, Belgię, Norwegię i Japonię - bo tam mam rodzinę i znajomych i mniej więcej wiem co było przy ich dzieciakach)

a u nas mama musi się dowiadywać i próbować za własne pieniądze emotka

szwagierka w Brukseli dostała całe pudło próbek pieluch wielorazowych, poradników nt żywienia naturalnego (przepisy na domowe papki, info o przechowywaniu etc.), a nawet kupony na darmowe warsztaty z noszenia dzieci w chustach, masażu czy nawet łatwego usypiania...

to że z tego nie skorzystała w ogóle to inna sprawa - w końcu Polka emotka
0 0

sonata

#4986021 Napisano: 31.01.2012 02:19:29
Ja dostałam instrukcje od Katrin i śledziłam pilnie co napisała Dianek. Chyba kupię takie gatki z wkładem dla starszej córci bo pieluch już nie lubi, sama sobie je ściąga i zanosi do kosza, a zaworek jeszcze nie działa jak należy emotka
0 0

#4986027 Napisano: 31.01.2012 02:21:44
właśnie katrin, jak poużywasz trochę tych boboliderków to daj znać jak z trwałością pieluchy i czy faktycznie nie przeciekają nigdzie etc.

bo one cene mają super, tylko wiem, że przy noworodku może być kłopot z regulacją, ale ze starszym brzdącem już na pewno nie emotka
0 0

#4986034 Napisano: 31.01.2012 02:25:00
sonata napisał(a):

Ja dostałam instrukcje od Katrin i śledziłam pilnie co napisała Dianek. Chyba kupię takie gatki z wkładem dla starszej córci bo pieluch już nie lubi, sama sobie je ściąga i zanosi do kosza, a zaworek jeszcze nie działa jak należy emotka

sonata tylko nie kupuj za ładnej bo później nie będzie chciała jej oddać emotka

te w wersji minkee http://allegro.pl...bra-i2076501981.html są mięciutkie w dotyku i do tego mają mega wzory

akurat teraz na all mało wzorów ale oni co jakiś czas dorzucają więcej.. i się pojawiają krówki, motylki, koniki etc emotka
0 0

#4986042 Napisano: 31.01.2012 02:27:15
dianek mój synek waży już ponad 5kg. z chęcią kupie coś na próbe 1-2 pieluszki bo nadal będe stosować pampersy. ale jak efekt bedzie dobry to później kupie komplet. chce to cudo założyć na noc.
0 0

#4986049 Napisano: 31.01.2012 02:31:32
agasiam napisał(a):

dianek mój synek waży już ponad 5kg. z chęcią kupie coś na próbe 1-2 pieluszki bo nadal będe stosować pampersy. ale jak efekt bedzie dobry to później kupie komplet. chce to cudo założyć na noc.

cena mniej ważna
emotka byle było dobre
0 0

#4986064 Napisano: 31.01.2012 02:38:13
agasiam na PW zaraz Ci podeślę kilka zestawień, tylko poszperam gdzie promocje teraz emotka
0 0

monika1985monik

#4986069 Napisano: 31.01.2012 02:40:54
Ja też postanowiłam zakupić tak na próbę te zachwalane wielorazówki emotka zakupy zrobione zobaczymy jak się sprawdzą emotka
0 0

#4986093 Napisano: 31.01.2012 02:55:54
Spróbujcie emotka na pewno nie pożałujecie emotka
A roboty na prawdę nie ma z nimi emotka
0 0

beniaminowa

#4986131 Napisano: 31.01.2012 03:16:51
Kurka emotka Co chwila do Was zaglądam... Z pierwszym dzieckiem nie miałam tyle czasu emotka Generalnie jest super... A tak się bałam. No i starszy mówi na małego Adu emotka emotka emotka
0 0