Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4986286 Napisano: 31.01.2012 04:45:08
fryteczka napisał(a):

agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

trzeba delikatnie zsunać napletek i woda z rumianeczkiem przemywac. nawet nie wiedzialam ile tam moze sie gromadzic.

czy ty całkiem zsuwasz? ja tylko troszkę bo nic na siłe, nie chcę mu zrobić krzywdy... nie widze żeby tam coś było...
0 0

Gość: dianek

#4986290 Napisano: 31.01.2012 04:47:18
benasia napisał(a):

a rozmiar będzie dobry na 7kg? bo jej chłopiec to chyba 5 kg ma...
no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp.

będą dobre i na 7kg i na 16 kg również emotka a co ile zmieniać jest napisane pod konkretnymi linkami, a gdyby coś Ci się spodobało to pytaj o konkretną wersję to jeszcze wytłumaczę co i jak emotka

i wracam do prasowania... ta kupa ciuchów w ogóle się nie zmniejsza emotka
0 0

Gość: agulecece

#4986291 Napisano: 31.01.2012 04:47:54
ja też kąpie malego codziennie w olejku do kapieli z linomaga,jest rewelacyjny a napletek rowniez probuje odciagac i nic mu sie nie wysunie,zaczynam sie martwic
0 0

benasia

#4986293 Napisano: 31.01.2012 04:49:03
agulecece napisał(a):

ja też kąpie malego codziennie w olejku do kapieli z linomaga,jest rewelacyjny a napletek rowniez probuje odciagac i nic mu sie nie wysunie,zaczynam sie martwic

ale jak ma się wysunac? tak jak dorosłemu mężczyźnie? ja mojemu małemu nie odciągam tak napletka bo się boję że będzie boleć...
0 0

benasia

#4986295 Napisano: 31.01.2012 04:50:04
dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp.

będą dobre i na 7kg i na 16 kg również emotka a co ile zmieniać jest napisane pod konkretnymi linkami, a gdyby coś Ci się spodobało to pytaj o konkretną wersję to jeszcze wytłumaczę co i jak emotka

ale tam napisałaś co musi być? tzn żebym wiedziała że np do tych kupić to a do tych to emotka
a te AIO to jakie są? one są najlepsze?
0 0

#4986297 Napisano: 31.01.2012 04:50:20
benasia napisał(a):

agulecece napisał(a):

ale jak ma się wysunac? tak jak dorosłemu mężczyźnie? ja mojemu małemu nie odciągam tak napletka bo się boję że będzie boleć...

no wlasnie nie wiem?nikt mi nigdy nie pokazywal jak to ma wygladac,a pierwsza mialam córcie
0 0

fryteczka

#4986298 Napisano: 31.01.2012 04:51:56
zsuwam troszke. poczatkowo malemu strasznie sie to nie podobalo teraz jakos sprawniej to idzie.

agulecece napisał(a):

ciezko sie wysuwa . ja na poczatku tego nie robilam, przyznaje,ze nie wiedzialam ,ze tak trzeba robic. dopiero ciocia ,ktora ma synka przy kapieli pokazala mi co i jak emotka wiadomo,ze kremik sie tam zbiera,puderek.

no i jeszcze specjalne ukladanie siusiaczka w pieluszcze zeby nie bylo problemu ze zstapieniem jaderek.
0 0

Gość: dianek

#4986306 Napisano: 31.01.2012 04:55:56
benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

ale tam napisałaś co musi być? tzn żebym wiedziała że np do tych kupić to a do tych to emotka

wszystko napisałam emotka
AIO to All in One - dobre na noc i na spacery, dzieciak sika, sika, sika, jak cała mokra to wrzucasz do pralki i już
Ubiera się to i rozbiera jak pampersa, tylko nie wrzucasz do kosza, tylko do pralki

dwie wersje AiO też są w wiadomości do agasiam

ide, bede za jakiś czas jak coś emotka
0 0

kalisto1986

#4986307 Napisano: 31.01.2012 04:55:57
dziewczyny powinien cały się zsuwać, ale nie róbcie nic na siłe.
Za każdym razem coraz więcej i powinno być ok.
Lepiej teraz powoli to robić ( ale uważać, żeby nie zrobić krzywdy) niż później martwić się.

Mój siostrzeniec miał problemy i niestety musiał mieć zabieg jak miał coś koło 1,5- 2 lat
0 0

benasia

#4986308 Napisano: 31.01.2012 04:56:16
ja jak pytałam położną to powieziałą żeby tylko troszkę zsuwać, a i teściowa pięlegniarka mówiła że troszkę nie na siłe, tyle ile się da...
0 0

benasia

#4986309 Napisano: 31.01.2012 04:57:45
dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

benasia napisał(a):

wszystko napisałam emotka
AIO to All in One - dobre na noc i na spacery, dzieciak sika, sika, sika, jak cała mokra to wrzucasz do pralki i już
Ubiera się to i rozbiera jak pampersa, tylko nie wrzucasz do kosza, tylko do pralki

dwie wersje AiO też są w wiadomości do agasiam

ide, bede za jakiś czas jak coś emotka

czyli z jednej stony są dobre AIO a z drugiej chyba bym chciała coś co tylko środek będę wymieniac bo nie moge kupic iles na raz tych całych na zmianę....
0 0

#4986310 Napisano: 31.01.2012 04:59:01
to bede probowac mały kapie sie w duzej wannie na lezaczku bo w wanienki fisher price juz wyrosł polecam lezaczek do wanny swietna sprawa i wolne rece
0 0

Gość: katrin22

#4986312 Napisano: 31.01.2012 05:00:11
sonata napisał(a):

Oj tam bolało... Najgorszy ze wszystkiego jest cewnik i pierwsze siusianie igłami po jego wyjęciu emotka

oj tam cewnik, najgorsze jest wyprostowanie się emotka
0 0

Gość: agasiam

#4986320 Napisano: 31.01.2012 05:06:44
agulecece napisał(a):

to bede probowac mały kapie sie w duzej wannie na lezaczku bo w wanienki fisher price juz wyrosł polecam lezaczek do wanny swietna sprawa i wolne rece

potwierdzam, ja mam taki z frotte i sama kąpie małego od urodzenia, a nie miałam wprawy.

kurcze a mi pani pediatra nic nie kazała robic z siusiakiem tylko przemywac( na razie jak powiedziała)
0 0

#4986325 Napisano: 31.01.2012 05:08:38
0 0

Gość: agasiam

#4986331 Napisano: 31.01.2012 05:10:45
dzięki dianek emotka
0 0

agusia147

#4986335 Napisano: 31.01.2012 05:13:34
A ja właśnie wróciłam z kina emotka Mężu mnie zabrał na Szerloka Holmesa emotka A jutro idziemy na Idy Marcowe emotka
0 0

#4986356 Napisano: 31.01.2012 05:26:49
ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.
0 0

agusia147

#4986361 Napisano: 31.01.2012 05:29:24
katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.
0 0

#4986374 Napisano: 31.01.2012 05:37:00
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

No wiesz....to tylko niemowlęcy siusiak, nie da się go nie dotknąć np. przy wycieraniu, czy ułożeniu w pieluszce, będziesz miała synka to sama zobaczysz emotka
0 0