Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4986133 Napisano: 31.01.2012 03:17:35
beniaminowa napisał(a):

Kurka emotka Co chwila do Was zaglądam... Z pierwszym dzieckiem nie miałam tyle czasu emotka Generalnie jest super... A tak się bałam. No i starszy mówi na małego Adu emotka emotka emotka

A jaka różnica wieku między synkami ??
0 0

Gość: dianek

#4986142 Napisano: 31.01.2012 03:22:09
beniaminowa przestań bo mnie skręca.. ja już chcę Berndzika! a tu jeszcze z miesiąc... emotka
0 0

monika1985monik

#4986148 Napisano: 31.01.2012 03:23:38
dianek napisał(a):

beniaminowa przestań bo mnie skręca.. ja już chcę Berndzika! a tu jeszcze z miesiąc... emotka

Popatrz na to z innej strony to jeszcze TYLKO miesiąc emotka emotka emotka
0 0

#4986154 Napisano: 31.01.2012 03:25:56
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

jak patrze na to że to TYLKO miesiąc to zaczynam panikować emotka :P

mieszkanie nie wykończone, rzeczy do przeprowadzki nie popakowane, dziecięce ciuchy nie poskładane, wózek nie wyczyszczony... aaaa! emotka
0 0

Gość: katrin22

#4986161 Napisano: 31.01.2012 03:29:40
beniaminowa napisał(a):

Kurka emotka Co chwila do Was zaglądam... Z pierwszym dzieckiem nie miałam tyle czasu emotka Generalnie jest super... A tak się bałam. No i starszy mówi na małego Adu emotka emotka emotka

Beniaminowa to lepiej zniosłaś tą CC, czy wcześniejsze?
0 0

Gość: katrin22

#4986164 Napisano: 31.01.2012 03:30:22
dianek napisał(a):

PHI emotka zleci ekspressowo emotka
I już nie będzie tyle wolnegi czasu co z brzusiem ;D
0 0

beniaminowa

#4986185 Napisano: 31.01.2012 03:46:29

beniaminowa napisał(a):

A jaka różnica wieku między synkami ??

Prawie dokładnie 20 miesięcy emotka
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Beniaminowa to lepiej zniosłaś tą CC, czy wcześniejsze?

Hmmm... Dobre pytanie... Odpowiem tak bardziej bolało ale szybciej doszłam do siebie emotka
0 0

beniaminowa

#4986190 Napisano: 31.01.2012 03:48:50

dianek napisał(a):

Dokładnie emotka Ja się nie ze wszystkim wyrobiłam ale to co zostało to już mało ważne... No i to jeszcze miesiąc kiedy się wyśpisz emotka A poza tym to takie mrozy emotka poczekaj aż będzie cieplej emotka
0 0

sonata

#4986198 Napisano: 31.01.2012 03:52:44
Oj tam bolało... Najgorszy ze wszystkiego jest cewnik i pierwsze siusianie igłami po jego wyjęciu emotka
0 0

beniaminowa

#4986221 Napisano: 31.01.2012 04:04:08
sonata napisał(a):

Oj tam bolało... Najgorszy ze wszystkiego jest cewnik i pierwsze siusianie igłami po jego wyjęciu emotka

Nooo... Cewnik to masakra, ale teraz zmieniła się obsługa( byłam w szoku że Panie są takie miłe emotka ) i przy zakładaniu wstrzymałam powietrze i przez to mniej bolało...
0 0

benasia

#4986252 Napisano: 31.01.2012 04:24:37
dianek ale co jak mały zrobi kupę?
a poza tym jak prać siuśki z jego ubrankami i to w 40 stopniach?
i jak to miałoby wyglądać poza domem?
i jeszcze mam pytanie bo rozumiem że są jakieś kieszonki co wkład się wymienia - ale jak dziecko sika to to z wierzchu ta nie wymienna część też jest mokra więc co wtedy to tez się zmienia od razu?
i co ile się zmienia pieluszkę taką z siku?
pytam bo może i ja spróbuję emotka
0 0

benasia

#4986253 Napisano: 31.01.2012 04:26:16
a tak w ogóle to mały ma zatwardzenie - chyba dlatego że żelazo dostaje, co mam zrobić by mu pomóc? czopek już poszedł w ruch...
0 0

#4986259 Napisano: 31.01.2012 04:31:24
benasia napisał(a):

dianek ale co jak mały zrobi kupę?
a poza tym jak prać siuśki z jego ubrankami i to w 40 stopniach?
i jak to miałoby wyglądać poza domem?
i jeszcze mam pytanie bo rozumiem że są jakieś kieszonki co wkład się wymienia - ale jak dziecko sika to to z wierzchu ta nie wymienna część też jest mokra więc co wtedy to tez się zmienia od razu?
i co ile się zmienia pieluszkę taką z siku?
pytam bo może i ja spróbuję emotka

normalnie emotka
jak zrobi kupe niespodziewaną i nie było papierka w pieluszce to ją trzeba strzepać do WC lub spłukać prysznicem i pieluche do wiaderka w oczekiwaniu na pranie lub do pralki od razu

pierze się w max 40 stopniach, bo przy większej temperaturze Ci się PUL zniszczy jeśli pielucha takowy posiada

po to się dodaje łyżkę takiego proszku antybakteryjnego żeby się właśnie tak prać dało emotka

poza domem najlepiej założyć kieszonkę lub AIO i jednak wsadzić papierek jak się spodziewa kupy
no i zmieniasz normalnie - zdejmujesz pieluche jak pampersa, papierek z kupą do kosza, pieluchę do worka na pieluchy (są specjalne, bardzo fajne emotka ) i zakładasz szybciutko przygotowaną inną pieluchę

w kieszonkach się wymienia tylko wkład który jest w środku, a samą kieszonkę się pierze co 2-6 siknięć (wymian wkładów)
to co jest przy skórze niekoniecznie jest mokre - w tanich pieluchach owszem troche jest mokre i po 2-3 siknięciach taką kieszonkę całą się odstawia do prania
natomiast ja mam kieszonkę Charlie Banana i tutaj ta warstwa przy skórze dziecka po porządnym zmoczeniu nadal jest sucha (wilgoć idzie do wkładów, mikropolar jest suchy)
w pieluszcze Bobolidera którą też mam już tak sucho nie jest

ogólnie co siknięcie się powinno zmieniać pieluchę lub wkład (zależy czego używasz)
ale są mamy które korzystają tylko z bardzo wygodnych (ale i bardzo drogich) pieluszek AiO (wszystko w jednym) z bambusem i zmieniają co kilka siknięć

wszystko zależy od systemu emotka
0 0

benasia

#4986270 Napisano: 31.01.2012 04:37:58
oj to masakra z tym wszystkim i wyborem... emotka
czyli co bym musiała mieć żeby było dobre i na próbę nie dużo -chodzi mi o to że powiedzmy bym używała i pampków i tego np na noc - choć nie wiem czy w nocy trzeba wtedy to zmieniac czy nie? dodam ze pampersa zmieniam gdy się budzi czyli co 3-4 godz, i 6 godz po pierwszym spaniu.
i mały ma 7kg.
u nas to chyba papierek by musiał być ciągle bo teraz mały raz robi w nocy a raz w dzień... różnie...
0 0

fryteczka

#4986273 Napisano: 31.01.2012 04:39:54
kupa takiego maluszka to raczej nie bardzo da sie strzepac emotka

widze,ze wszystkie sie wkrecilyscie w te pieluchy..moze i ja zobacze co i jak emotka chociaz pampersy to taka wygoda. emotka
0 0

Gość: agulecece

#4986274 Napisano: 31.01.2012 04:40:09
byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?
0 0

fryteczka

#4986277 Napisano: 31.01.2012 04:41:43
agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

trzeba delikatnie zsunać napletek i woda z rumianeczkiem przemywac. nawet nie wiedzialam ile tam moze sie gromadzic.
0 0

#4986281 Napisano: 31.01.2012 04:42:29
benasia, napisz PW do agasiam żeby podesłała ci tą wiadomość, którą jej wysłałam

dostała ode mnie listę różnych wariantów właśnie na próbę, na noc i dla chłopaka

nie zapisałam tej wiadomości a nie chce mi się pisać jeszcze raz - sporo tego było i wzięłam pod uwagę obecne promocje w sklepach

jakby nie wysłała do jutra to się przypomnij, spróbuję ją stworzyć jeszcze raz
0 0

benasia

#4986283 Napisano: 31.01.2012 04:42:34
agulecece napisał(a):

ja przy każdej kąpieli że tak powiem odciągam go - a kąpiemy codziennie w balneum.
mój mały też podwoił wagę w 3 miesiące-urodzeniowa 3570 a kilka dni temu 7kg
0 0

benasia

#4986284 Napisano: 31.01.2012 04:44:07
dianek napisał(a):

benasia, napisz PW do agasiam żeby podesłała ci tą wiadomość, którą jej wysłałam

dostała ode mnie listę różnych wariantów właśnie na próbę, na noc i dla chłopaka

nie zapisałam tej wiadomości a nie chce mi się pisać jeszcze raz - sporo tego było i wzięłam pod uwagę obecne promocje w sklepach

jakby nie wysłała do jutra to się przypomnij, spróbuję ją stworzyć jeszcze raz

a rozmiar będzie dobry na 7kg? bo jej chłopiec to chyba 5 kg ma...
no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp.
0 0