Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4986382 Napisano: 31.01.2012 05:41:45
dziewczyny - te które mają jeszcze wiele tygodni ciąży przed sobą, właśnie na allegro mi wpadła niezła oferta
rogal do spania (później również do karmienia) + nowy otulaczek dla niemowlaka za 50zł!
http://allegro.pl...tis-i2092081458.html

cena rewelacyjna, więc podrzucam, może któraś się skusi emotka

ja sobie ciąży bez rogala nie wyobrażam - chyba bym nie spała ze 3 miesiące gdyby nie on emotka

ale swojego nie sprzedam - za bardzo się do niego przywiązałam emotka
0 0

efelinkaaa

#4986388 Napisano: 31.01.2012 05:44:33
kalisto1986 napisał(a):

dziewczyny powinien cały się zsuwać, ale nie róbcie nic na siłe.
Za każdym razem coraz więcej i powinno być ok.
Lepiej teraz powoli to robić ( ale uważać, żeby nie zrobić krzywdy) niż później martwić się.

Mój siostrzeniec miał problemy i niestety musiał mieć zabieg jak miał coś koło 1,5- 2 lat

eee mój ma 3 lata i karzą czekać emotka dlaczego?
Pediatra pokazywała, że tak czasami bywa, że dziurka jest ok i w końcu się odklei.. Urolog powiedział, że do 4 r.ż. to jest normalne.. i sama juz nie wiem czy czekać czy nie..
zgłupiałam normalnie..
0 0

agusia147

#4986399 Napisano: 31.01.2012 05:49:49
Boże dziewczyny zmieńcie temat a nie jakieś siusiaki emotka Tym bardziej, że ja się zbytnio na siusiakach nie znam emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#4986421 Napisano: 31.01.2012 05:59:22
agusia czytaj i dokształcaj się, bo potem nie będzie już tyle czasu emotka
0 0

#4986422 Napisano: 31.01.2012 06:00:04
U mnie pediatra sprawdzała już siusiaka na pierwszej wizycie i jest wszystko OK, mały biedny płakał po tym badaniu emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4986447 Napisano: 31.01.2012 06:11:16
agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

tez licze na tożemoja podwoi w 3 miesiącu:)
Urodzila się to miala 3 kg, w zeszłym tygodniu 5 i troszeczkę więc przez miesiąc może dobije ten kilogramik emotka
Moja mała właśnie zżera kocyk:/
0 0

Gość: cytrynkowa

#4986453 Napisano: 31.01.2012 06:14:36
A u nas siuska więc nie ma problemu:)
0 0

agusia147

#4986466 Napisano: 31.01.2012 06:24:03
cytrynkowa napisał(a):

A u nas siuska więc nie ma problemu:)

I tu masz łatwiej z dziewczynką emotka Zaś z drugiej strony u dziewuszki łatwiej o infekcję.
0 0

benasia

#4986532 Napisano: 31.01.2012 07:07:49
cytrynkowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

tez licze na tożemoja podwoi w 3 miesiącu:)
Urodzila się to miala 3 kg, w zeszłym tygodniu 5 i troszeczkę więc przez miesiąc może dobije ten kilogramik emotka
Moja mała właśnie zżera kocyk:/

a moj zżera systematycznie raczki
emotka
0 0

Gość: ola2493

#4986547 Napisano: 31.01.2012 07:16:26
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka
0 0

agusia147

#4986565 Napisano: 31.01.2012 07:25:51
ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...
0 0

Gość: ola2493

#4986572 Napisano: 31.01.2012 07:29:33
agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...

Agusia, nie Ty będziesz decydować o tym gdzie się mogę wypowiadać ok?
Teściowie mili-be
Azjaci-żółtki-czyli rasizm
Rodzice dbający o higienę okolic intymnych synka- pedofile.
No ludzie zastanów się emotka
0 0

sonata

#4986576 Napisano: 31.01.2012 07:30:16
Benasia ja przeczytałam RACZKI i pomyślałam, czy te co żyją w wodzie czy te z Wawela emotka
0 0

Gość: dianek

#4986578 Napisano: 31.01.2012 07:31:45
efelinkaaa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dziewczyny powinien cały się zsuwać, ale nie róbcie nic na siłe.
Za każdym razem coraz więcej i powinno być ok.
Lepiej teraz powoli to robić ( ale uważać, żeby nie zrobić krzywdy) niż później martwić się.

Mój siostrzeniec miał problemy i niestety musiał mieć zabieg jak miał coś koło 1,5- 2 lat

eee mój ma 3 lata i karzą czekać emotka dlaczego?
Pediatra pokazywała, że tak czasami bywa, że dziurka jest ok i w końcu się odklei.. Urolog powiedział, że do 4 r.ż. to jest normalne.. i sama juz nie wiem czy czekać czy nie..
zgłupiałam normalnie..

efelinkaaa czekaj
mój kuzyn miał stulejkę do 5 roku życia (taką nietypową, bo część była zwężona, a część przyklejona)
zanim poszedł do zerówki sama zniknęła i z tego co wiem to dzisiaj nie ma żadnych problemów i obyło się bez zabiegu emotka

natomiast gdyby się zaczęły robić jakieś infekcje to chyba bym na twoim miejscu nie czekała... jak nic się nie dzieje to spokojnie emotka

katrin - dziwisz się że płakał? zapytaj się twojego męża, czy by mu nie chciało się płakać gdyby był mały a jakaś baba by mu TAM grzebała... emotka

kurcze, tak sobie myślę, że obsługa małego siusiaka to dla mnie też jeszcze zagadka.. jakoś zawsze się w rodzinie dziewczynkami opiekowałam, mało kuzynów mam (jest jeden co ma 5 lat, ale jakoś zmienianie mu pieluch mnie ominęło o kąpielach nie wspominając)
0 0

agusia147

#4986582 Napisano: 31.01.2012 07:32:38
ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Teściowie mili-be

Teściowie upierdliwi - be
Azjaci żółtki - tak jestem rasistką, tak samo jak murzyni - asfalty i inne takie, ich miejsce jest w ich krajach a nie się u nas panoszą i zabierają miejsca pracy nam - Polakom!
Nie napisałam, że pedofile! Naucz się czytać!

emotka emotka emotka
0 0

benasia

#4986623 Napisano: 31.01.2012 07:47:30
sonata napisał(a):

Benasia ja przeczytałam RACZKI i pomyślałam, czy te co żyją w wodzie czy te z Wawela emotka

oj to chyba przez moją literówkę bo jak szybko bo mały wzywa piszę lub mam małego to nie biorę pod uwagę ą, ę, ś itp. ale fajne skojarzenie miałas emotka
0 0

agusia147

#4986694 Napisano: 31.01.2012 08:16:47

dolly

#4986767 Napisano: 31.01.2012 08:45:48
ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Teściowie mili-be

hehe, Ola2493, mnie to czasami wkurza, że to wątek dla kobiet w ciąży, bo się w język trzeba gryźć emotka
0 0

efelinkaaa

#4986773 Napisano: 31.01.2012 08:48:49
dianek, emanuela - dziękuję ślicznie za uspokojenie emotka

Powiem Wam jeszcze, że jak synek miał 1,5r poszłam prywatnie do innego lekarza. Chciałam skontrolować ten problem. Pani (starej daty) złapała się za głowę i mówiła, ze zaniedbałam problem, że jak mogłam nie odciągać, że dziecko cierpi, że tam się bakterie zbierają i inne takie. Byłam przerażona.
Babka złapała siusiaka i na siłę próbowała pomóc.. Synek zaczął krzyczeć, więc kazałam jej przestać i uciekłam stamtąd bardzo szybko. Troszkę jednak zaszkodziła synkowi.

Nasza Pani doktor powiedziała, że nic na siłę, że u takich małych dzieci jak nie da rady - nie ruszać lepiej, bo każde naderwanie, pęknięcie przynosi odwrotny skutek - wszystko się zabliźnia i dziurka jest jeszcze mniejsza..

Wybaczcie, że pisze o tym tak wprost, ale nawet nie mam z kim pogadac o tym. Żadna z koleżanek i siostra też - nie miały tego problemu tak długo. Zostaje mi tylko pediatra i urolog (ale nie dziecięcy), którzy każą czekać.. I własnie zastanawiałam się jak długo i czy to ma sens jakiś emotka
0 0

#4986781 Napisano: 31.01.2012 08:50:31
agusia ja byłam aststentką koreanki i akurat ona dała mi pracę emotka
Akurat niedaleko mojej okolicy są fabryki LG, Dong-Yang, Tochiba i oni zatrudniają setki ludzi i raczej nie zabierają nam pracę tylko dają.

benasia mi ciężko nakarmić małego, bo pcha rączki do buzi w tym czasie, albo odpycha butelkę.
Już nie wspomnę o gadatliwości, ostatnio się rozgadał.
0 0