Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4987565 Napisano: 01.02.2012 11:39:55
dianek napisał(a):

a katrin, jak ci przeciekł bokiem to nie wina wkładu tylko regulacji otulacza!

porządne otulacze mają albo podwójne falbanki dobrze dopasowane, albo dodatkowe, regulowane gumki (właśnie kieszonki Charlie mają te gumki, dlatego jako jedne z nielicznych kieszonek nadają się dla noworodków i ogólnie drobnych dzieci)

Flip wiem że czasem przecieka bokiem jak się wkład źle ułoży

chyba że te wkłady są na tyle kiepskie że łatwo wypuszczają wilgoć z siebie (nie powinny tego robić) to może się lać bokiem nawet z dobrze dopasowanej kieszonki emotka (przynajmniej tak nam tłumaczyli na warsztatach - zastanawiałam się czy to motywacja do kupowania drogich wkładów czy faktycznie prawda emotka )

dianek być może coś krzywo założyłam.
Zobaczymy czy prawda z tymi wkładami emotka wyjdzie w praniu.
0 0

agusia147

#4987568 Napisano: 01.02.2012 11:40:36
dianek napisał(a):

agusia tu jest jeszcze e-book o pieluszkach http://www.pielus...alny_wybor_ebook.pdf

troche tam wyjaśnione co i jak, zerknij sobie

a warsztaty były super - i te z pieluszkowania i te z noszenia dzieci w chustach
poszperaj, w warszawie też powinny gdzieś być, jak Wam Kamilek podrośnie troszeczkę to może wyskoczycie (bo zazwyczaj na tych warsztatach dzieci są bardzo mile widziane emotka )

Przeczytam jak wrócę z poczty i zakupów emotka No i poszukam tych warsztatów, bo na pewno nie ma to jak potrenowanie pod okiem ekspertów.
0 0

Gość: dianek

#4987570 Napisano: 01.02.2012 11:40:46
quaqua napisał(a):

Tak sobie czytam wasze przygody z pieluchami wielorazowymi i żałuję, że córa zaraz będzie odpieluchowana, więc nie mogę się w to zacząć bawić, ale przy następnym maluchu pewnie się skuszę.
Tak więc Dianek wielkie dzięki za rozpropagowanie tematu emotka
A no i pytanko do Ciebie - w szpitalu, po porodzie ruszacie od razu z wielorazowymi?

uważam że temat warty zainteresowania więc go przedstawiam emotka jak widać pupie Kuby katrin chyba udało się pomóc więc wysiłek raczej warty emotka

nie wiem czy zaczniemy od razu z wielorazówkami - przy okazji wizyty w szpitalu pogadaliśmy o pieluchach z położną, szpital pieluchuje tetrą lub pampersami, na życzenie pieluchuje również nowoczesnymi wielorazówkami, ale oni profilaktycznie wszystkie noworodki smarują Linomagiem - a przy wielo się nie powinno

kupiliśmy małą paczkę ekologicznych jednorazówek (takich bez tego syfiastego żelu), bierzemy ją ze sobą i bierzemy też mały zestawik wielo
na początku Bernarda wpakuje się w te jednorazowe, natomiast gdy będę miała siłę sama w 100% przewijać młodego to od razu dostanie wielorazówkę i krem się odstawi

zobaczymy jak z tym szpitalem wyjdzie, nie chce żeby jakaś zawieszona pielęgniara mi zatłuściła pieluchy bo później ciężko je odtłuścić i nie chłoną emotka

ewentualnie za dnia jak będzie ze mną mąż, to młodego się będzie trzymało w wielorazówce, a na noc dostanie ekologicznego pampka - bo pewnie wtedy z przewijaniem będą pomagały pielęgniarki
0 0

#4987573 Napisano: 01.02.2012 11:43:08
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

a katrin, jak ci przeciekł bokiem to nie wina wkładu tylko regulacji otulacza!

porządne otulacze mają albo podwójne falbanki dobrze dopasowane, albo dodatkowe, regulowane gumki (właśnie kieszonki Charlie mają te gumki, dlatego jako jedne z nielicznych kieszonek nadają się dla noworodków i ogólnie drobnych dzieci)

Flip wiem że czasem przecieka bokiem jak się wkład źle ułoży

chyba że te wkłady są na tyle kiepskie że łatwo wypuszczają wilgoć z siebie (nie powinny tego robić) to może się lać bokiem nawet z dobrze dopasowanej kieszonki emotka (przynajmniej tak nam tłumaczyli na warsztatach - zastanawiałam się czy to motywacja do kupowania drogich wkładów czy faktycznie prawda emotka )

dianek być może coś krzywo założyłam.
Zobaczymy czy prawda z tymi wkładami emotka wyjdzie w praniu.

albo Kuba tak się wiercił, że poprzestawiał
jak podrośnie to nie będzie się już tak przestawiało wszystko bo otulacz będzie ściślej przylegał do ciałka emotka

btw - Bernard się obudził, nie wiem czemu on dzisiaj nie śpi w ogóle emotka rękami mi szyjkę wypycha... mam wrażenie że zaraz mi te ręce dołem wystawi... emotka dobrze że do lekarza idziemy to zerknie co ten młody wyprawia...
0 0

#4987582 Napisano: 01.02.2012 11:45:37
zaraz mnie moderatorzy wyrzucą za pisanie post pod postem, ale tu się edytować nie da emotka

w smyku się pojawiły wielorazówki! emotka i to jeszcze w promocyjnych cenach!

http://www.smyk.c...sort&x=0&y=0

emotka
0 0

sonata

#4987602 Napisano: 01.02.2012 11:51:12
Nie w temacie, ale śmieszne emotka
http://www.kwejk....428/przeoczenie.html
0 0

#4987612 Napisano: 01.02.2012 11:55:36
sonata napisał(a):

Nie w temacie, ale śmieszne emotka
http://www.kwejk....428/przeoczenie.html

emotka emotka

dianek, fajne,ale na rzepy.
0 0

monika1985monik

#4987621 Napisano: 01.02.2012 11:59:59
A my po 5 kłuciach emotka i wypiciu glukozy emotka a do tego wizyta w sklepie z wielorazówkami normalnie jakie one są śliczne na żywo po prostu rewelka a jak się sprawdzą okaże się jak dzidzi będzie na świecie emotka
0 0

sonata

#4987652 Napisano: 01.02.2012 12:12:14
Kurcze, tak się cieszyłam, że może poród sam się zacznie. Brzuch się opuścił, myślałam, że mała się wstawia, a dziś rano znów brzuch wypukły, pod samiutkie piersi i obroty małej wokół własnej osi emotka
0 0

Gość: grusia

#4987678 Napisano: 01.02.2012 12:22:10
Dla zainteresowanych - 04.02 na Rossnecie bedzie do pobrania kod na Bebilon 3, Mleko modyfikowane od 10mca, 800 g cena z 42,49 na 33,99 zł

W PROMOCJI DOSTÊPNE MLEKO BEBILON 2 3 i 4. Bebilon Junior 3
0 0

#4987690 Napisano: 01.02.2012 12:27:45
monika1985monik napisał(a):

A my po 5 kłuciach emotka i wypiciu glukozy emotka a do tego wizyta w sklepie z wielorazówkami normalnie jakie one są śliczne na żywo po prostu rewelka a jak się sprawdzą okaże się jak dzidzi będzie na świecie emotka

hehe, zaraziłyśmy Cię wielorazówkami emotka
Dobrze, że Pepti jest refundowane.

sonata spokojnie! jakoś urodzisz, miałaś CC to chociaż wiesz co Cię czeka emotka
0 0

#4987717 Napisano: 01.02.2012 12:35:13
Katrin a czy Wam lekarka mowila cos podczas rozmowy dot skazy o tescie prowokacji ok 6 miesiaca zycia ?
0 0

Gość: cytrynkowa

#4987743 Napisano: 01.02.2012 12:42:46
Przeczytałam was dziewczyny:)
Len jestem więc zostanę przy pampersach. Często je zmieniam wiec nie ma problemu z odparzeniami.A ma wieczór przed kąpielą pozwalam malej fikać bez pieluszki na łóżku i na podkładzie. Mala moja co chwile sie budzi wiec chyba dzis znowu nie popisze:/
0 0

#4987802 Napisano: 01.02.2012 01:04:23
grusia napisał(a):

Katrin a czy Wam lekarka mowila cos podczas rozmowy dot skazy o tescie prowokacji ok 6 miesiaca zycia ?

Moja lekarka nie widziała nawet skazy! i twierdziła, że mleko matki nie uczula, a ja wtedy myślałam, że mały ma potówki. Prywatnie pojechaliśmy do innego, bardzo dobrego pediatry, który kazał wprowadzić dietę eliminacyjną, poskutkowało bardzo szybko, wtedy dawałam radę karmić samym cycem i odciągałam i karmiłam też butelką. Przy wizycie u lekarki Kubusia powiedziałam, że byliśmy u DERMATOLOGA, by ta się nie wkurzyła, ale i tak się wkurzyła i powiedziała, że pewnie mam dietę eliminacyjną, pow. że tak i że chcę mieć na wszelki wypadek mleko modyf. by dokarmić i z wielką łaską wypisała receptę, ale zapłaciłam 23zł...Puszka wystarczyła mi na 3 tygodnie. Tydzień temu wysłałam męża do niej po recepty i wtedy kupił 4 ze zniżką. 8 lutego mamy drugie szczepienie i popytam się, ale i tak zmieniamy pediatrę, tzn. na szczepienia nie chcę jeździć 25km, bo mam blisko innego, który da szczepionkę, czy przypisze mleko, a jakby coś sie działo i na konsultację pojedziemy do tego lekarza, co stwierdził AZS. Na razie będę dawać Pepti, potem słoiczki jeśli będą bez białka i sama będę gotować. Mały ma na 100% uczulenie na białko krowie, bo ostatnio testowałam. Zjadłam 2 plastry żółtego sera i na drugi dzień miał kaszkę na dekoldzie, zniknęła szybko, ale była, natomiast okazało się, że na jajka nie ma alergii.
A co to jest za test prowokacji?
0 0

Gość: agulecece

#4987806 Napisano: 01.02.2012 01:05:23
mam kolejny problem jasiu ostatnia kupe robil w piatek,od wczoraj daje mu rumianek do picia i nic,nawet nie próbuje dusic .jak dlugo dziecko na cycu moze nie robic kupy?
0 0

#4987820 Napisano: 01.02.2012 01:09:59
agulecece napisał(a):

mam kolejny problem jasiu ostatnia kupe robil w piatek,od wczoraj daje mu rumianek do picia i nic,nawet nie próbuje dusic .jak dlugo dziecko na cycu moze nie robic kupy?

Spokojnie, mój z tydzień ostatnio nie robił, a jest na cycu i na modyf.
Jesli dziecko nie robi kupki często, to znaczy, że dobrze przyswaja pokarm emotka Nic na siłę, jeśli nie boli go brzuszek.
0 0

Gość: agulecece

#4987830 Napisano: 01.02.2012 01:11:11
brzuszek go nie boli dalej jest radosny smieje sie i gada glosno i co mnie bardzo dziwi puszcze glosne i smierdzace baki
0 0

Gość: cytrynkowa

#4987832 Napisano: 01.02.2012 01:11:42
agulecece napisał(a):

podobno do 10 dni, moja mala czasem nie robi 2 dni, ale zazwyczaj jedna kupa dziennie
0 0

#4987858 Napisano: 01.02.2012 01:20:29
agulecece napisał(a):

brzuszek go nie boli dalej jest radosny smieje sie i gada glosno i co mnie bardzo dziwi puszcze glosne i smierdzace baki

A to normalka emotka
Mój puszcza głośne bąki i też robi kupkę co kilka dni, jest radosny, śmieje się, bawi na swój sposób.
0 0

#4987879 Napisano: 01.02.2012 01:28:48
Katrin to proba podania dziecku ze skaza czegos z mlekiem wlasnie .Tylko nam pediatra i dermatolog ktory potwierdzil skaze mowila ze wykonuje sie ten test ok 6 mies., a teraz gadalam ze znajoma ktorej alergolog powiedzial ze nie wczesniej niz w 9 miesiacu .Zglupiec mozna.Zreszta to samo jest z tym czy skaza bialkowa to to samo co AZS - wiele osob uzywa tych nazw nawymiennie.

Mala od soboty kupki nie robila, w koncu poszedl w ruch czopek ( tzn kawalek ) i poszlo gladko - kupka o konsystencji gesciejszego blota, zolciutka,o zapachu nie wspomne ( wiem ze fiolkami pachniec nie powinna ale ten zapach zwala z nog emotka ) - taka byc powinna ?Na Gerberze kupki byly zolto-zielone i grudkowate a ta teraz gladziutka.
0 0