Konkursowiczki w ciąży

Gość: agulecece

#4987880 Napisano: 01.02.2012 01:29:14
pewnie dogadali by sie na swoj sposob
0 0

Gość: katrin22

#4987928 Napisano: 01.02.2012 01:43:35
agulecece napisał(a):

pewnie dogadali by sie na swoj sposob

No i o aromaterapii nie wspomnę emotka

grusia mi się wydaję, że do 6 miesiąca to nie zniknie, aczkolwiek spróbować można odrobinkę, by w razie czego nie zaszkodzić. Ja mam zamiar testować małego co 3-4 tygodnie, jak będę mieć pokarm to ja coś zjem, a jak zaniknie to podam do Pepti odrobinkę innego modyf, albo po prostu łyżeczkę jakiejś kaszki mlecznej.

Dobra spadam, boa mały wzywa emotka

Ps. grusia to ewidentnie Gerber nie służył Kindze emotka
0 0

Gość: grusia

#4987943 Napisano: 01.02.2012 01:48:38
Takie same kupki byly po Nan Pro dlatego tez chcielismy zmienic. Poczytalam troche w necie i tez pisze ze prowokacje robi sie ok 6 miesiaca - moze cos zalezy od stopnia alergii.U nas suche placki na skorze robia sie mniej wyczuwalne, smarujemy mascia z antybiotykiem ,kapiemy w emolientach.
0 0

agusia147

#4987987 Napisano: 01.02.2012 02:02:57
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

Nie w temacie, ale śmieszne emotka
http://www.kwejk....428/przeoczenie.html

emotka emotka

dianek, fajne,ale na rzepy.

A twoje są na zatrzaski?
0 0

Gość: dianek

#4988069 Napisano: 01.02.2012 02:35:08
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

emotka emotka

A twoje są na zatrzaski?

otulacze Flipa i kieszonki Bobolidera są na napy (taki rodzaj zatrzasków)

osobiście też wolę napy, ale mam otulacz i 2 formowanki na rzepy i też są ok

niektóre mamy w ogóle wolą rzepy, nie lubią nap

to trzeba przetestować na własnej skórze chyba emotka

no i wróciliśmy od lekarza emotka wszystko dobrze, jakieś skierowanie na badania jeszcze dostałam i wizyta za 2 tygodnie
i czekamy sobie spokojnie ^^
0 0

agusia147

#4988169 Napisano: 01.02.2012 03:17:46
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

emotka emotka

A twoje są na zatrzaski?

no i wróciliśmy od lekarza emotka wszystko dobrze, jakieś skierowanie na badania jeszcze dostałam i wizyta za 2 tygodnie

Dianek a według ciebie lepsze są na rzepy czy na napy? Które lepiej trzymają? Czy rzepy się nie zabrudzą? No i czy napy nie będą rdzewiały od prania?
0 0

monika1985monik

#4988181 Napisano: 01.02.2012 03:22:32
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

emotka emotka

A twoje są na zatrzaski?

Dianek a według ciebie lepsze są na rzepy czy na napy? Które lepiej trzymają? Czy rzepy się nie zabrudzą? No i czy napy nie będą rdzewiały od prania?

Ja mam i takie i takie osobiście wole te na napy. Napy są plastikowe więc chyba nie będą rdzewieć .
0 0

agusia147

#4988188 Napisano: 01.02.2012 03:24:35
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

emotka emotka

A twoje są na zatrzaski?

Ja mam i takie i takie osobiście wole te na napy. Napy są plastikowe więc chyba nie będą rdzewieć .

Myślałam, że są metalowe emotka A te rzepy? A jak różnica w cenie?
0 0

Gość: quaqua

#4988195 Napisano: 01.02.2012 03:28:00
Weźcie pod uwagę, że rzepy generują hałas. Jak trafi Wam się taki wrażliwiec jak moja córa to byle rzep potrafi potwora rozbudzić emotka
0 0

Gość: katrin22

#4988225 Napisano: 01.02.2012 03:43:43
quaqua napisał(a):

Weźcie pod uwagę, że rzepy generują hałas. Jak trafi Wam się taki wrażliwiec jak moja córa to byle rzep potrafi potwora rozbudzić emotka

ja nie kupowałam na rzepy ze względu na możliwość zabrudzenia ich i przyczepność może być gorsza, te na napy też fajnie można dopasować.
A ja dziś miałam fuksa, poprałam wszystkie wkłady i założyłam małemu pampka, a tu nagle powtórka z wczoraj hehe, pampek do kosza i znów otulaczuś emotka
No teraz to musi być kilka dni spokoju z kupą emotka

quaqua
mój też czuły, nie da się mu na śpiąco zmienić pieluchy, za to cyca ciągnie, ale rozbudzam go wtedy, żeby się nie zakrztusił.
0 0

Gość: mooniq82

#4988238 Napisano: 01.02.2012 03:50:58
A ja byłam dziś na badaniach emotka Wszystko jest ok i nie mam cukrzycy ciążowej uffffffff emotka
0 0

agusia147

#4988272 Napisano: 01.02.2012 04:09:33
katrin22 napisał(a):

quaqua napisał(a):

ja nie kupowałam na rzepy ze względu na możliwość zabrudzenia ich i przyczepność może być gorsza, te na napy też fajnie można dopasować.
A ja dziś miałam fuksa, poprałam wszystkie wkłady i założyłam małemu pampka, a tu nagle powtórka z wczoraj hehe, pampek do kosza i znów otulaczuś emotka
No teraz to musi być kilka dni spokoju z kupą emotka

quaqua
mój też czuły, nie da się mu na śpiąco zmienić pieluchy, za to cyca ciągnie, ale rozbudzam go wtedy, żeby się nie zakrztusił.

Hmm nie pomyślalam o tym, że rzepy hałas generują, dzięki za wskazówkę.

mooniq82 napisał(a):

A ja byłam dziś na badaniach emotka Wszystko jest ok i nie mam cukrzycy ciążowej uffffffff emotka

To super! Tylko cieszyć się i korzystać póki możesz emotka
0 0

Gość: dianek

#4988274 Napisano: 01.02.2012 04:09:42
agusia nie da się powiedzieć które lepsze emotka

zależy od konkretnej pieluchy i od dziecka

rzepy hałasują, trzeba pilnować by do prania je spiąć bo inaczej się zmechacą i nie będą trzymały, za to umożliwiają lepszą regulację pieluchy

napy mniej hałasują, nie trzeba się nimi przejmować w praniu, za to w okolicach nap otulacze lubią przeciekać

osobiście w otulaczach wolę napy i mój małżonek również (łatwiej się nam je zapina i odpina niż rzepy), natomiast w pieluszkach formowanych wolę delikatne rzepy (bo pozwalają na dokładną regulację)

a co woli Bernard -to się jeszcze okaże (bo dzieci też mają swoje preferencje - zwłaszcza te starsze dzieci... i sporo z nich uwielbia się bawić w zapinanie i odpinanie rzepów, co bywa dość kłopotliwe emotka
0 0

#4988495 Napisano: 01.02.2012 06:15:48
no i jest dlugo wyczekiwana kupa.heheh ale czlowiek dziecinnieje z byle g***a sie cieszy (dosłownie)
0 0

agusia147

#4988498 Napisano: 01.02.2012 06:16:16
dianek napisał(a):

agusia nie da się powiedzieć które lepsze emotka

zależy od konkretnej pieluchy i od dziecka

rzepy hałasują, trzeba pilnować by do prania je spiąć bo inaczej się zmechacą i nie będą trzymały, za to umożliwiają lepszą regulację pieluchy

napy mniej hałasują, nie trzeba się nimi przejmować w praniu, za to w okolicach nap otulacze lubią przeciekać

osobiście w otulaczach wolę napy i mój małżonek również (łatwiej się nam je zapina i odpina niż rzepy), natomiast w pieluszkach formowanych wolę delikatne rzepy (bo pozwalają na dokładną regulację)

a co woli Bernard -to się jeszcze okaże (bo dzieci też mają swoje preferencje - zwłaszcza te starsze dzieci... i sporo z nich uwielbia się bawić w zapinanie i odpinanie rzepów, co bywa dość kłopotliwe emotka

Się urodzi, i okaże się, że mam czas na zabawy z pieluszkami to może popróbuję. Wtedy się zgłoszę do Ciebie Dianek z prośbą o zmiksowanie jakiegoś uniwersalnego zestawiku emotka
0 0

Gość: tinagoni

#4988501 Napisano: 01.02.2012 06:19:15
W którym tygodniu widać bobaska na usg? byłam w 5 według badań z krwi,ale jeszcze go nie było na usg? Kiedy powinno się robić pierwsze usg, żeby mieć pewność, że ma sie baby na 100%? emotka
0 0

#4988506 Napisano: 01.02.2012 06:22:21
tinagoni napisał(a):

W którym tygodniu widać bobaska na usg? byłam w 5 według badań z krwi,ale jeszcze go nie było na usg? Kiedy powinno się robić pierwsze usg, żeby mieć pewność, że ma sie baby na 100%? emotka

ja bylam w 6 i bylo widac pecherzyk
0 0

efelinkaaa

#4988510 Napisano: 01.02.2012 06:23:12
tinagoni napisał(a):

w 5 tygodniu już widać pęcherzyk ciążowy emotka
ja w 5t6d widziałam serduszko bijące emotka (mój lekarz ma świetne usg!)

ps. może miałaś później owulację niż Ci się wydaje? emotka
0 0

Gość: mooniq82

#4988514 Napisano: 01.02.2012 06:24:50
tinagoni napisał(a):

ja byłam w 7tc i też widziałam już bijące serduszko emotka
0 0

grazia1981

#4988516 Napisano: 01.02.2012 06:25:43
agulecece napisał(a):

tinagoni napisał(a):

ja bylam w 6 i bylo widac pecherzyk

potwierdzam,widać ja robiłam usg kilka dni po nie dostaniu miesiączki i widać malutką plamkę,
0 0