Konkursowiczki w ciąży

Gość: ola2493

#4986787 Napisano: 31.01.2012 08:52:13
dolly napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...

Agusia, nie Ty będziesz decydować o tym gdzie się mogę wypowiadać ok?
Teściowie mili-be
Azjaci-żółtki-czyli rasizm
Rodzice dbający o higienę okolic intymnych synka- pedofile.
No ludzie zastanów się emotka

hehe, Ola2493, mnie to czasami wkurza, że to wątek dla kobiet w ciąży, bo się w język trzeba gryźć emotka

Dolly już miałam się odezwać ostatnio, jak pisałaś do grusi, żeby Ci przyznać rację oczywiście, ale się powstrzymałam.No ale ile można
emotka
emotka
0 0

dolly

#4986829 Napisano: 31.01.2012 09:05:04
ola2493 napisał(a):

dolly napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ja czytałam artykuł w jakiejś gazecie, że nie wolno odciągać napletka za dużo, bo to bolesne dla dziecka. Przyznam, że nie wiedziałam, że tak trzeba.
Teraz lekko będę zsuwać, ale bardzo delikatnie.

To tak pedofilsko jakoś brzmi emotka Może higienę napletka dziecka zostaw mężowi? On będzie wiedział lepiej co i jak.

Wiesz co Agusia, nie obraź się, ale często czytam ten wątek i coraz częściej mam wrażenie,że masz 16 lat albo jesteś na jakimś haju emotka

Sama żeś na haju emotka Nie mam 16 lat... Jak masz problem to nie czytaj wątku, albo się nie wypowiadaj...

Agusia, nie Ty będziesz decydować o tym gdzie się mogę wypowiadać ok?
Teściowie mili-be
Azjaci-żółtki-czyli rasizm
Rodzice dbający o higienę okolic intymnych synka- pedofile.
No ludzie zastanów się emotka

hehe, Ola2493, mnie to czasami wkurza, że to wątek dla kobiet w ciąży, bo się w język trzeba gryźć emotka

Dolly już miałam się odezwać ostatnio, jak pisałaś do grusi, żeby Ci przyznać rację oczywiście, ale się powstrzymałam.No ale ile można
emotka
emotka

spoko emotka emotka
0 0

dolly

#4986858 Napisano: 31.01.2012 09:15:20
efelinkaaa napisał(a):

Wybaczcie, że pisze o tym tak wprost, ale nawet nie mam z kim pogadac o tym. Żadna z koleżanek i siostra też - nie miały tego problemu tak długo. Zostaje mi tylko pediatra i urolog (ale nie dziecięcy), którzy każą czekać.. I własnie zastanawiałam się jak długo i czy to ma sens jakiś emotka

Efelinkaaa, a gdzie masz pisac jak nie tutaj?
Przeczytałam ten artykuł i ja jestem dokładnie takiego samego zdania jak ekspert komentujący artykuł.
A czemu juz w wieku 1,5r synka byłas u lekarza?
0 0

efelinkaaa

#4986877 Napisano: 31.01.2012 09:27:24
dolly - byłam po rozmowie z koleżankami, żadna nie miała takiego problemu, to myślałam, że u nas jest coś nie tak.. i chyba jeszcze pan na pogotowiu zasugerował, że wysoka gorączka, przez która się tam znaleźliśmy może być powodem stulejki (a to był zęby, co okazało się po tygodniu). Nasza pani kazała czekać, ale chciałam zasięgnąc porady kogoś innego, co było błędem emotka

Emanuela - do gdańska.. hmmm, ok 300km emotka
ten bąbelek się nie robi, normalnie sika pięknym strumieniem emotka taką maść mieliśmy kiedyś, ale nie pomogła. Nie wiem czy chodzi Ci o tą samą, my mieliśmy taką do oczu (kurde, zapomniałam nazwy), ale stosuje się ją też na siusiaka..

kurcze, u nas zaden chirurg dziecięcy nie przyjmuje prywatnie, wszyscy są tylko w szpitalu..
0 0

Gość: agasiam

#4986882 Napisano: 31.01.2012 09:28:40
Mały śpi więc i ja już wybieram się do łóżka. Dzięki dianek za dużo informacji i cenne rady.
Miałam to przemilczeć ale nie potrafie. Jest mi smutno, myślałam że takie poglądy nie imają się młodych osób.Ale cóż nie mnie je oceniać. Wierze że moje dziecko wychowam w poszanowaniu dla człowieka niezaleznie od przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej czy wyznaniowej.
0 0

dolly

#4986891 Napisano: 31.01.2012 09:31:50
efelinkaaa napisał(a):

dolly - byłam po rozmowie z koleżankami, żadna nie miała takiego problemu, to myślałam, że u nas jest coś nie tak.. i chyba jeszcze pan na pogotowiu zasugerował, że wysoka gorączka, przez która się tam znaleźliśmy może być powodem stulejki (a to był zęby, co okazało się po tygodniu). Nasza pani kazała czekać, ale chciałam zasięgnąc porady kogoś innego, co było błędem emotka

acha, rozumiem.
zastanawiałam się własnie skąd się wziął pomysł
0 0

dolly

#4986958 Napisano: 31.01.2012 10:10:24
emanuela24 napisał(a):

dolly napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

acha, rozumiem.
zastanawiałam się własnie skąd się wziął pomysł

dolly nas pediatra skierowała do chirurga jak mały miał rok i kilka miesięcy, tak nas nastraszyła że po nocach mi się operacja śniła z komplikacjami (ja panikara straszna jestem jeśli chodzi o młodego) emotka
więc czasami dziwne pomysły mają pediatrzy

no dlatego właśnie pytałam Efelinkę, czy to było zalecenie lekarza czy cos Ją samą zaniepokoiło.
Wcale Ci sie nie dziwie, że sie denerwowałaś, sama po nocach pewnie bym myslała co bedzie.
czasami to sie zastanawiam po co CI lekarze tak klepią bez sensu, chyba tylko po to by postraszyć, przez co czuja, że mają wiekszy autorytet emotka

Ważne, ze wszystko u was ok emotka
0 0

agusia147

#4986962 Napisano: 31.01.2012 10:11:36
agasiam napisał(a):

Mały śpi więc i ja już wybieram się do łóżka. Dzięki dianek za dużo informacji i cenne rady.
Miałam to przemilczeć ale nie potrafie. Jest mi smutno, myślałam że takie poglądy nie imają się młodych osób.Ale cóż nie mnie je oceniać. Wierze że moje dziecko wychowam w poszanowaniu dla człowieka niezaleznie od przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej czy wyznaniowej.

Sorry, ale chodzi o to, że nic dobrego nie spotkało mnie ze strony osób innych narodowościowo, wręcz odwrotnie bo ktoś mnie kiedyś skrzywdził, stąd takie poglądy. Ale nie chcę o tym mówić. Może kiedyś powiem ;(

Za to do gejów nic nie mam emotka Mieszkałam z gejem pod jednym dachem 3 lata, był spoko współlokatorem a i czasem różowy plecak pożyczył emotka
0 0

kalisto1986

#4986988 Napisano: 31.01.2012 10:26:07
efelinkaaa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dziewczyny powinien cały się zsuwać, ale nie róbcie nic na siłe.
Za każdym razem coraz więcej i powinno być ok.
Lepiej teraz powoli to robić ( ale uważać, żeby nie zrobić krzywdy) niż później martwić się.

Mój siostrzeniec miał problemy i niestety musiał mieć zabieg jak miał coś koło 1,5- 2 lat

eee mój ma 3 lata i karzą czekać emotka dlaczego?
Pediatra pokazywała, że tak czasami bywa, że dziurka jest ok i w końcu się odklei.. Urolog powiedział, że do 4 r.ż. to jest normalne.. i sama juz nie wiem czy czekać czy nie..
zgłupiałam normalnie..

hmm a lekarka oglądała go ?
u moje siostry od razu powiedziała, że będzie zabieg i tak jak pisałam był, u kuzynki natomiast nawet nie zaglądała, tylko pytała czy wszystko ok, kuzynka mówiła, że nie schodzi cały, a ta nie reagowała, a w końcu jak doradziliśmy, żeby lepiej pokazała okazało się, że musi być zabieg.

Jedna osóbka tutaj ma większe doświadczenie z tym, pewnie to przeczyta to coś więcej napisze.
Ja tak jak napisałam ściągałam małemu powoli i wszystko było ok
0 0

agusia147

#4987010 Napisano: 31.01.2012 10:41:41
emanuela24 napisał(a):

agusia147 a nie myślisz że w ten sposób wrzucasz do jednego worka ?
mnie kiedyś napadł POLAK i okradł ( nie wspominając już całkowicie tego iż mnie ogłuszył uderzając w tył głowy) i teraz powinnam wszystkich mężczyzn POLAKÓW traktować jak bandytów ?
a jeszcze inaczej - pogadaj z naszymi na obczyźnie i posłuchaj ile naszych rodaczek pracuję w domach publicznych - czy to oznacza wg Ciebie że wszystkie jesteśmy hm.. paniami do towarzystwa ( delikatnie nazywając) ? bo mamy taką samą narodowość ? czy to wystarczy aby zaszufladkować człowieka ?
hm... ciekawy sposób rozumowania emotka

nie ważne kolor skóry ważne serce człowieka emotka

masz trochę racji... Skończmy może temat, mało przyjemny...
0 0

Gość: dianek

#4987088 Napisano: 01.02.2012 06:00:18
aa nie mogłam się powstrzymać i wczoraj dokupiłam jeszcze http://allegro.pl....php?item=2092262388 i http://allegro.pl....php?item=2093070375 bo ceny super, a i jedno i drugie się przyda (mąż sobie zażyczył jedną taką pieluchę bambusową do pracy jako... przytulanke jak go szef skrzyczy emotka )
0 0

Gość: kotek11

#4987115 Napisano: 01.02.2012 07:23:59
dziewczyny co do problemów męskich to ilu lekarzy tyle opinii. Jak Młody się urodził przychodziła do nas rewelacyjna położna i kazała w kąpieli co kilka dni delikatnie mu ściągać skórkę. Miało to wyrobić w nas nawyk kontroli tych miejsc - po pierwsze żeby Młody się nie zatarł tam, po drugie aby zauważyć właśnie zawczasu problem ze ściąganiem. Pani doktor natomiast była przeciwna takim praktykom - jako że więcej zaufania miałam do położnej robiłam jak Ona kazała. Dwa lata później szwagierka z 7-letnim synem poszli do szpitala na zabieg - odkryli stulejkę. I co im Pan doktor powiedział, że takie profilaktyczne odciąganie skórki raz czy 2 razy w tygodni dziecku nie zaszkodzi. Ważne tylko aby robić to w trakcie kąpieli na mokro i nic na siłę emotka
0 0

beniaminowa

#4987234 Napisano: 01.02.2012 09:10:31
Dziś już była spokojna noc emotka Karmienie co 3-3,5 godziny emotka Także wyspana jestem emotka
Czytałam to co pisałyście wcześniej i u mnie to wyglądało w ten sposób że na początku nic nie miałam robić, bo było wszystko ok. Później chyba coś się zaczęło dziać bo pediatra powiedziała że trzeba ściągać. Pokazała jak to robić i kiedy (oczywiście po kąpieli). Mniej więcej po 5 miesiącach już było wszystko dobrze i odpukać tak jest do tej pory emotka Więc chyba najlepiej słuchać swojego pediatry (oczywiście zaufanego i takiego który zna nasze dziecko).
0 0

benasia

#4987246 Napisano: 01.02.2012 09:18:57
kotek11 napisał(a):

dziewczyny co do problemów męskich to ilu lekarzy tyle opinii. Jak Młody się urodził przychodziła do nas rewelacyjna położna i kazała w kąpieli co kilka dni delikatnie mu ściągać skórkę. Miało to wyrobić w nas nawyk kontroli tych miejsc - po pierwsze żeby Młody się nie zatarł tam, po drugie aby zauważyć właśnie zawczasu problem ze ściąganiem. Pani doktor natomiast była przeciwna takim praktykom - jako że więcej zaufania miałam do położnej robiłam jak Ona kazała. Dwa lata później szwagierka z 7-letnim synem poszli do szpitala na zabieg - odkryli stulejkę. I co im Pan doktor powiedział, że takie profilaktyczne odciąganie skórki raz czy 2 razy w tygodni dziecku nie zaszkodzi. Ważne tylko aby robić to w trakcie kąpieli na mokro i nic na siłę emotka

my robimy to co kąpiel czy prawie codziennie -delikatnie, ale cały u nas się nie odkrywa jeszcze...
0 0

Gość: katrin22

#4987272 Napisano: 01.02.2012 09:33:12
dianek napisał(a):

aa nie mogłam się powstrzymać i wczoraj dokupiłam jeszcze http://allegro.pl....php?item=2092262388 i http://allegro.pl....php?item=2093070375 bo ceny super, a i jedno i drugie się przyda (mąż sobie zażyczył jedną taką pieluchę bambusową do pracy jako... przytulanke jak go szef skrzyczy emotka )

na pewno się przyda emotka
0 0

agusia147

#4987308 Napisano: 01.02.2012 09:53:24
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

na pewno się przyda emotka

Ehh te wasze pieluszki to dalej dla mnie jakaś czarna magia. Na początek chyba będą pampersy, chyba, że któraś miła forumowiczka mi podpowie co najlepiej kupić, w jakiej ilości i jak się to używa? Off corse żeby było najbardziej ekonomicznie?
0 0

Gość: bibianna

#4987315 Napisano: 01.02.2012 09:56:31
dianek napisał(a):

też je kupiłam- są naprawdę ekstra i ta miękkość warta swej ceny
0 0

agusia147

#4987323 Napisano: 01.02.2012 09:58:22
bibianna napisał(a):

dianek napisał(a):

A w jakiej ilości tego potrzeba? Na jak długo wystarcza? Jak często się pierze?
0 0

Gość: katrin22

#4987328 Napisano: 01.02.2012 10:00:02
bibianna napisał(a):

dianek napisał(a):

dianek a ten polarek na prawdę po siuśku suchy?
bo z Bobolidera też nie jest mokry, zakładam po raz drugi na wierzch wkład, ale ten zwykły za 6,50 przeciekł! więc 10000 razy lepsze mam sucho
Ten zwykły dobry na max 1h po jedzeniu.
0 0

sonata

#4987343 Napisano: 01.02.2012 10:07:45
Jestem w Bobolider, wybrałam dla Różyczki te gatki i teraz chcę zamówić wkłady - te po 6.50. Jak to przeciekł??? Czy to właśnie ten?
0 0