Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#5018163 Napisano: 14.02.2012 08:41:42
katrin22 napisał(a):

Jak byłam w 9 miesiącu ciąży i nic już nie pasowało na mnie prócz koszulek męża to myślałam, że zawsze tak już będzie, wiem, głupie to było moje myślenie, potrafiłam nawet beczeć, że nic nie pasuje na mnie. W sklepie mierzyłam bluzy, owszem były dobre w pasie, ale za to rękawy zawsze za duże hehe
Pod koniec chodziłam w leginsach ocieplanych i w poncho emotka to był strój wyjściowy, do tego kozaki 41 rozmiar.
Teraz wciskam ciuszki z przed ciąży emotka więc nie jest najgorzej

Miałam to samo też ryczałam nie raz emotka

A my dziś po wizycie wszystko jest ok emotka i za miesiąc usg emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5018167 Napisano: 14.02.2012 08:42:42
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Jak byłam w 9 miesiącu ciąży i nic już nie pasowało na mnie prócz koszulek męża to myślałam, że zawsze tak już będzie, wiem, głupie to było moje myślenie, potrafiłam nawet beczeć, że nic nie pasuje na mnie. W sklepie mierzyłam bluzy, owszem były dobre w pasie, ale za to rękawy zawsze za duże hehe
Pod koniec chodziłam w leginsach ocieplanych i w poncho emotka to był strój wyjściowy, do tego kozaki 41 rozmiar.

Hehe mi kozaki na nogi wchodzą po siłowaniu się kilkuminutowym. Zostanę więc przy trampkach. Chodzę w getrach i tunikach, nie jest źle, po ciąży tuniki też będą ok emotka Dużo też chodze w sukienkach bawełnianych. Nakupiłam się tego w czasie ciąży. Dobry pretekst był przynajmniej dla zakupów emotka

Ehh odbiło mi, gadam do synka by się w końcu ruszył emotka

Gadaj gadaj może wreszcie Cię posłucha i ruszy się na ten świat
emotka
0 0

Gość: dianek

#5018172 Napisano: 14.02.2012 08:43:54
hihi, ja też paraduję w leginsach emotka do tego indyjskie kiecki lub tuniki

gorzej go nie mam ani jednej kurtki, która by mi się zapinała, więc otulam brzuch szalikiem i chodzę w rozpiętych emotka
0 0

Gość: katrin22

#5018174 Napisano: 14.02.2012 08:44:06
monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Miałam to samo też ryczałam nie raz emotka

A my dziś po wizycie wszystko jest ok emotka i za miesiąc usg emotka emotka

To super, że wszystko
emotka
Teraz sobie myślę, że durna byłam, że ryczałam, to normalne, że brzuch urósł i w nic się nie mieściłam emotka , ale hormony były silniejsze. emotka
0 0

agusia147

#5018191 Napisano: 14.02.2012 08:50:14
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Hehe mi kozaki na nogi wchodzą po siłowaniu się kilkuminutowym. Zostanę więc przy trampkach. Chodzę w getrach i tunikach, nie jest źle, po ciąży tuniki też będą ok emotka Dużo też chodze w sukienkach bawełnianych. Nakupiłam się tego w czasie ciąży. Dobry pretekst był przynajmniej dla zakupów emotka

Ehh odbiło mi, gadam do synka by się w końcu ruszył emotka

Gadaj gadaj może wreszcie Cię posłucha i ruszy się na ten świat
emotka

Na to czekam emotka

Monia i jak tam USG? Duże już bobo?

dianek napisał(a):

hihi, ja też paraduję w leginsach emotka do tego indyjskie kiecki lub tuniki

gorzej go nie mam ani jednej kurtki, która by mi się zapinała, więc otulam brzuch szalikiem i chodzę w rozpiętych emotka

A mnie się moja zapina, tylko, że brzuch do połowy dołem wychodzi emotka
0 0

leoniu

#5018691 Napisano: 15.02.2012 10:01:25
Mam pytanie do dziewczyn już z bobasami. Jakich używacie oliwek do smarowania ciałka? Lubię robić małej masaż taki delikatny i muszę używać kremu bo po oliwkach dostaje wysypki. A kremem nie jest tak fajnie emotka j&j odpada, ziaja - odpada. Kupiłabym coś droższego, ale boję się, że skończy się tak samo. Używał ktoś Musteli? Biodermy? Czegokolwiek, co nie uczula?
0 0

Gość: katrin22

#5018704 Napisano: 15.02.2012 10:04:36
leoniu napisał(a):

Mam pytanie do dziewczyn już z bobasami. Jakich używacie oliwek do smarowania ciałka? Lubię robić małej masaż taki delikatny i muszę używać kremu bo po oliwkach dostaje wysypki. A kremem nie jest tak fajnie emotka j&j odpada, ziaja - odpada. Kupiłabym coś droższego, ale boję się, że skończy się tak samo. Używał ktoś Musteli? Biodermy? Czegokolwiek, co nie uczula?

Mi bardzo dobry pediatra zalecił kąpiel w Balneum, lub Oilatum, a oliwkowanie w zwykłej dobrej oliwie z oliwek, ja rzadko oliwkuję, ale już muszę, bo skóra robi się sucha.
0 0

beata21

#5018711 Napisano: 15.02.2012 10:06:24
katrin22 napisał(a):

leoniu napisał(a):

Mi bardzo dobry pediatra zalecił kąpiel w Balneum, lub Oilatum, a oliwkowanie w zwykłej dobrej oliwie z oliwek, ja rzadko oliwkuję, ale już muszę, bo skóra robi się sucha.

Ja do nawilzania uzywam Emolium i rewelacyjnie sie sprawdza emotka
0 0

Gość: quaqua

#5018713 Napisano: 15.02.2012 10:06:41
leoniu napisał(a):

U nas sprawdziła się oliwka Hippa. Po J&J uczulenie. Hipp pięknie się wchłania, nawilża i cudnie pachnie emotka
0 0

leoniu

#5018727 Napisano: 15.02.2012 10:14:55
No nic, pewnie na oliwie z oliwek się skończy... Coś jeszcze kupię, zobaczę co do radzicie... A jak się nie uda - najwyżej zuzyję na sobie emotka
0 0

Gość: grusia

#5018733 Napisano: 15.02.2012 10:16:29
Leoniu a zwykłej Bambino uzywałas moze ?
Chyba nie ma czegos co w 100% nie uczuli - wszystko zalezy od dziecka. Moze przejdz sie do apteki - moze maja probki ?Albo napisz do firmy - wiele z nich z checia wysyla probeczki emotka .

Dla wszystkich mam - moze ktoras zechce wyprobowac - probki do zamowienia: http://www.forte-...ic.php?_PageID=39121
0 0

leoniu

#5018749 Napisano: 15.02.2012 10:21:42
grusia napisał(a):

Leoniu a zwykłej Bambino uzywałas moze ?
Chyba nie ma czegos co w 100% nie uczuli - wszystko zalezy od dziecka. Moze przejdz sie do apteki - moze maja probki ?Albo napisz do firmy - wiele z nich z checia wysyla probeczki emotka .

Dla wszystkich mam - moze ktoras zechce wyprobowac - probki do zamowienia: http://www.forte-...ic.php?_PageID=39121

Bambino nie... Ale może powinnam, bo chusteczki do pupy mają (moim zdaniem) najlepsze emotka
0 0

#5018790 Napisano: 15.02.2012 10:33:50
Moze to sie wydac czasem dziwne ale czesto nie trzeba kupowac nic drogiego i daleko szukac - czasem najtansze rzeczy sa najlepsze emotka . Moze warto wyprobowac emotka
0 0

#5018877 Napisano: 15.02.2012 10:57:11
leoniu ja mogę polecić zdecydowanie do masażu zwykłą oliwę z oliwek (nie musi być extra virgine emotka ) lub olejek Weledy, tylko ten w wersji bezzapachowej, do kupienia w dobrych aptekach, lub tutaj: http://allegro.pl...amy-i2094825290.html lub http://allegro.pl...iej-i2121902225.html

Ten olejek weledy to olej sezamowy z nagietkiem, nie zawiera ropy naftowej jak niemalże wszystkie oliwki dla dzieci więc nie powoduje wzmożonej aktywności alergenów.
Bratowa męża stosowała u synka alergika, atopika no i tego olejku też używał mój mąż jak miał problemy z alergią. Tylko UWAGA - jest dość drogi, warto sprawdzić, czy maluch nie jest uczulony na nagietek (maść z nagietka za kilka złotych można kupić w aptece - swoją drogą świetna jako balsam do ust czy jako przyspieszacz gojenia ran).

a tak z innej beczki - czy któraś z was pisała plan porodu? i czy faktycznie był respektowany w szpitalu?
0 0

monika1985monik

#5018904 Napisano: 15.02.2012 11:08:27
dianek napisał(a):

leoniu ja mogę polecić zdecydowanie do masażu zwykłą oliwę z oliwek (nie musi być extra virgine emotka ) lub olejek Weledy, tylko ten w wersji bezzapachowej, do kupienia w dobrych aptekach, lub tutaj: http://allegro.pl...amy-i2094825290.html lub http://allegro.pl...iej-i2121902225.html

Ten olejek weledy to olej sezamowy z nagietkiem, nie zawiera ropy naftowej jak niemalże wszystkie oliwki dla dzieci więc nie powoduje wzmożonej aktywności alergenów.
Bratowa męża stosowała u synka alergika, atopika no i tego olejku też używał mój mąż jak miał problemy z alergią. Tylko UWAGA - jest dość drogi, warto sprawdzić, czy maluch nie jest uczulony na nagietek (maść z nagietka za kilka złotych można kupić w aptece - swoją drogą świetna jako balsam do ust czy jako przyspieszacz gojenia ran).

a tak z innej beczki - czy któraś z was pisała plan porodu? i czy faktycznie był respektowany w szpitalu?

Ja nie pisałam ale gdybym nawet pisała to nie zwrócili by na niego uwagi.

agusia147 usg niestety dopiero mam za miesiąc emotka u nas niestety mimo iż prywatnie to tylko 3 usg w ciąży są i jeszcze podnieśli ceny bryyyyyyyy emotka
0 0

Gość: rachel

#5018949 Napisano: 15.02.2012 11:20:32
dianek napisał(a):

u nas na szkole rodzenia kobieta powiedziala, ze plan porodu to wymysł idiotów, bo tego ponoć się zaplanować nie da....cóż niedługo się okaże. w kazdym razie ja nie robie choc mam ochote na poród w wodzie, a mój lekarz straszy cesarką. jutro do niego ide zapytam sie czemu mysli ze cc lepsze, bo ostatnio byłam w szoku
0 0

#5018987 Napisano: 15.02.2012 11:30:05
hehe, ta kobitka chyba nie wie jak wygląda plan porodu emotka przecież to spis życzeń i nieżyczeń rodzącej, z tradycyjnym planowaniem to niewiele ma wspólnego

tak czy inaczej - zależy mi na kilku drobiazgach typu nie zgadzam się na przebicie pęcherza płodowego i nie zgadzam się na podanie oksytocyny... no i się zastanawiam jak wygląda respektowanie tego w rzeczywistości

chyba się dzisiaj lekarza wprost zapytam - w końcu planuję rodzić w szpitalu, w którym on pracuje emotka
0 0

#5018999 Napisano: 15.02.2012 11:33:40
Dianek tak z ciekawosci czemu akurat na te rzeczy sie nie zgadzasz ?
0 0

Gość: rachel

#5019031 Napisano: 15.02.2012 11:41:52
dziewczyny a tak z innej beczki to jaki wózek polecacie??? w sensie ogolenie czy kupowac taki wieloelementowy czy moze jakas konkretna firme i model mozecie polecic. ja mieszkam w miescie gdzie niestety wybor wozkow w sklepach nie jest za duzy. na co zwracacie uwage?
0 0

Gość: emilka1705

#5019043 Napisano: 15.02.2012 11:45:50
rachel napisał(a):

dziewczyny a tak z innej beczki to jaki wózek polecacie??? w sensie ogolenie czy kupowac taki wieloelementowy czy moze jakas konkretna firme i model mozecie polecic. ja mieszkam w miescie gdzie niestety wybor wozkow w sklepach nie jest za duzy. na co zwracacie uwage?

ja mam bexe 4 3w1:) kupiłam uzywke i nie zamieniłabym go na zaden inny. Browadzi sie mega lekko praktycznie płynie po drodze.
0 0